Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Dziewczyny chyba mogę zacząć się cieszyć 🥰 To daje nadzieję dla Was wszystkich. Potencjalnie do niczego cykl, jeden złoty strzał i spełnienie marzeń 🥰 Trzymam kciuki za Was za każdą z osobna ✊✊✊✊✊

https://zapodaj.net/2ace461f4f1da.jpg.html

Gratulacje 😍🤰🏻 Dajesz nadzieje, że wszystko jest możliwe 😊

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    I drugi innej firmy. Robione teraz nie z porannego moczu 😊

https://zapodaj.net/72e7285e59549.jpg.html
    Gratulacje 😻

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Gratulacje 😍🤰🏻 Dajesz nadzieje, że wszystko jest możliwe 😊

I to dosłownie 😊😉 Trzymam kciuki dziewczyny za Was ✊✊✊✊ Wszystko jest możliwe!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique wrote:
    Niestety nie 😊wysyłam zaproszenie 😀

Już potwierdzone wiec wykres powinnaś widzieć 🥰

• Vanilliowaczekolada Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    I drugi innej firmy. Robione teraz nie z porannego moczu 😊

https://zapodaj.net/72e7285e59549.jpg.html

Suoer! Gratulacje 🍀💚 Tak miało być! 😍😍

Marta100 lubi tę wiadomość

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
  • Felinka94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta tak się cieszę okropnie ❤️❤️❤️
    Mam nadzieję że Wam wszystkim się uda, trzymam za Was kciuki aż do bladości 😁✊🏼✊🏼❤️

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Marta 😍😍😍 Gratulacje kochana <3

Dziękuję 🥰🥰🥰🥰 Czekam teraz na Twój pozytywny test ciążowy ✊✊✊✊ i każdej z Was dziewczyny z osobna 🥰

Wjedzma lubi tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś dzisiaj mam wielką chandrę, mimo, że pogoda taka piękna i ciepło... I totalnie nie czuję, aby to miał być mój szczęśliwy cykl. Spadek nastroju jak nic :) Jeszcze przez przypadek zamówiłam dla psa karmę dla kotów... ech :P

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierzę, że do lata wszystkie ujrzymy piękne II kreseczki ⏸🤰🏻
    Wiosna się pokaże i nowe życie nam przyniesie 💚💚

Marta100, Ania35, Dominisia35 lubią tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Ja jakoś dzisiaj mam wielką chandrę, mimo, że pogoda taka piękna i ciepło... I totalnie nie czuję, aby to miał być mój szczęśliwy cykl. Spadek nastroju jak nic :) Jeszcze przez przypadek zamówiłam dla psa karmę dla kotów... ech :P
    Tedka to chyba jakieś przesilenie wiosenne 😅😅

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Marta tak się cieszę okropnie ❤️❤️❤️
    Mam nadzieję że Wam wszystkim się uda, trzymam za Was kciuki aż do bladości 😁✊🏼✊🏼❤️

Ja też ✊✊✊✊✊✊✊

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcik, tak myślałam. Może Ci się już nie przydać 😉

Marta100, gratuluje raz jeszcze❤️🥰 zarażaj. Dodaje Cię do przyjaciółek bo muszę zobaczyć Twój wykres może da mi nadzieje jeszcze na ten cykl😁

Tedka, trzymaj się Kochana, rozumiem Cię i przytulam. Mam nadzieje ze odzyskasz pełne siły przed owulka i będziesz juz pozytywnie nastawiona❤️
    Ps mój piesek najlepiej lubial karmę dla kotow właśnie🧐 może nie ma tego złego?😉

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Karolcik, tak myślałam. Może Ci się już nie przydać 😉

Marta100, gratuluje raz jeszcze❤️🥰 zarażaj. Dodaje Cię do przyjaciółek bo muszę zobaczyć Twój wykres może da mi nadzieje jeszcze na ten cykl😁

Tedka, trzymaj się Kochana, rozumiem Cię i przytulam. Mam nadzieje ze odzyskasz pełne siły przed owulka i będziesz juz pozytywnie nastawiona❤️
    Ps mój piesek najlepiej lubial karmę dla kotow właśnie🧐 może nie ma tego złego?😉

HANIA potwierdzone 😉 Ja trzymam kciuki za Twój obecny cykl ✊✊✊✊✊✊✊ Jak widzisz jestem przykładem ze najgorsze cykle mogą być tymi 🥰🥰🥰🥰🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratuluję, beta to już tylko formalność ♥️
    Dziękuję Wam dizewcxyny za dobre słowo, ale naprawdę ciężko mi uwierzyć, że u jednej kobiety może to się aż tak różnić, ale jak zobaczę to uwierzę. Co do tego spadku implantacyjnego też podchodzę z dystansem właśnie dlatego, że w pierwszej ciąży go nie miałam. W ogóle jestem już bardzo zrezygnowana jeśli chodzi o ten cykl.
    Dla wszystkich pozytywnych owulacyjnycg życzę dużo miłości ♥️♥️♥️ a dla wszystkich niedługo testujących samych podwójnych różowych kreseczek 🙃

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    HANIA potwierdzone 😉 Ja trzymam kciuki za Twój obecny cykl ✊✊✊✊✊✊✊ Jak widzisz jestem przykładem ze najgorsze cykle mogą być tymi 🥰🥰🥰🥰🥰
    Dziękuje Ci Kochana❤️ A Ty miałaś monitoring i potwierdzona owulacje w 17dc? Kiedy były u Was przytulanka? Trzymam teraz kciuki za kropeczka❤️✊🏻✊🏻✊🏻 Lecisz na bete?

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:

Miałam tak wczoraj dopóki mój nie wrócił z pracy. Od razu zobaczył, że mam doła i mnie wytulił na kanapie przez pół godziny, później wzięliśmy wspólną kąpiel, a później mieliśmy super seks na stole 🤭😅 polecam, od razu humorek lepszy :D Tulę, będzie lepiej, zobaczysz <3

Dziewczyny ten wiesiołek i flegamina tak na mnie działają, że szok, mam wiecznie mokro, dawno tak nie było! Matko jestem taka nakręcona na ten cykl, mam nadzieję, że nie będzie bolesnego zderzenia z rzeczywistością na koniec. Zapisałam się na testowanie 10 dpo (26.02), już wiem, że nie wytrzymam dłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 13:35

Milixx, Marta100, Felinka94, Dominisia35, Jasmiinum lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Dziękuje Ci Kochana❤️ A Ty miałaś monitoring i potwierdzona owulacje w 17dc? Kiedy były u Was przytulanka? Trzymam teraz kciuki za kropeczka❤️✊🏻✊🏻✊🏻 Lecisz na bete?

Ja miałam pik na teście owu 16 dc. Na podstawie poprzednich monitoringow wiem że ovu mam do 24 godz po piku. I przytulanka były właśnie w 17dc. Myślę że to było owu 😊 Betę umówiłam na poniedziałek 😉

Hania007 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Miałam tak wczoraj dopóki mój nie wrócił z pracy. Od razu zobaczył, że mam doła i mnie wytulił na kanapie przez pół godziny, później wzięliśmy wspólną kąpiel, a później mieliśmy super seks na stole 🤭😅 polecam, od razu humorek lepszy :D Tulę, będzie lepiej, zobaczysz <3

Dziewczyny ten wiesiołek i flegamina tak na mnie działają, że szok, mam wiecznie mokro, dawno tak nie było! Matko jestem taka nakręcona na ten cykl, mam nadzieję, że nie będzie bolesnego zderzenia z rzeczywistością na koniec. Zapisałam się na testowanie 10 dpo (26.02), już wiem, że nie wytrzymam dłużej.

Tak samo podobmo działa acc na kaszel. W sensie rozrzedza śluz i sprawia że jest go więcej 😉 Nie Testowałam osobiście ale słyszałam od dziewczyn ze działa cuda

• Milixx Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka, kochanie chyba Cię przesilenie wiosenne łapie. Smutaj dzisiaj a jutro wracaj do gry 💚 Ja Ci mówię, idzie wiosna i przyniesie nam piękne II kreseczki 🥰

Wjedzma z takim podejściem musi być piękny koniec 😄😊 i jak ja Ci zazdroszczę takich serduszkowań, oczywiście w pozytywnym znaczeniu 😊 Co do mokrości, też miałam podobnie w poprzednim cyklu. Po wiesiołku i ACC miałam tak mokro, że aż się zastanawiałam czy jest wszystko okey 😆

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Wjedzma z takim podejściem musi być piękny koniec 😄😊 i jak ja Ci zazdroszczę takich serduszkowań, oczywiście w pozytywnym znaczeniu 😊 Co do mokrości, też miałam podobnie w poprzednim cyklu. Po wiesiołku i ACC miałam tak mokro, że aż się zastanawiałam czy jest wszystko okey 😆

My chyba teraz podświadomie korzystamy póki możemy, bo wiemy, że z dzieckiem już tak łatwo nie będzie 😅

Przepraszam, czy ma ktoś pożyczyć wehikuł czasu? Ja chcę już koniec lutego! 🙃

Ponawiam prośbę o sprawdzenie kalendarza na pierwszej stronie i danie znać czy cośtam wpisać/poprawić <3

age.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ