Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hania007 wrote:Zastanawiam się czy była u mnie owulacja bo właśnie znalazłam śluz rozciągliwy a już jestem po szczycie i teoretycznie po skoku temperatury. Jeszcze co prawda nie mam 3 wysokich które to potwierdza ale testy owu już jaśniutkie - dzisiaj robiłam. Ciekawe czy to nie zakłócenie po wypiciu mega wielkiego kubła siemienia lnianego🧐 jeśli to oznacze jako śluz płodny rozciągliwy to cały wykres się pokielbasi tak ze ładu nie dojdę😅 nie żebym się jakoś tym bardzo przejmowała bo i tak wiem ze nici z tego cyklu ale chęć kontroli zostaje do końca😂
Może być po siemieniu, ja jak piłam miesiąc na żołądek to właśnie poza dniami plodnymi taki śluz się pojawiał15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
A ja zaczynam zastanawiać się czy oby na pewno owu w tym cyklu zawita, dziwi mnie to że szyjka jest średnia/twarda, mimo że jest wysoko a śluzu płodnego mam pełno
Ja tak mialam niestety w tamtym miesiącu też odwołana bo lekarz Covida złapał, idę w tym miesiącu..15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Dzień dobry dziewczyny U mnie dzisiaj pik, temperatura jakoś dziwnie mi skoczyła, ale to może przez pobudki. W każdym razie dzisiaj wieczorem albo jutro owu, więc ogólnie działamy dalej, ale i tak już jestem dobrze "obstawiona", więc mocno liczę na ten cykl
Ogólnie to niepicie i niesikanie przez 2 h jest dla mnie tak upierdliwe, że postanowiłam oszukać system i ustawiłam sobie budzik 2 h przed pobudką do pracy, żeby zrobić siku, i poszłam spać dalej, więc te 2 h bez picia i siku spałam 😆 i jak wstałam do pracy to zrobiłam owulaka
Karolcik ja też uważam, że jeszcze wcześnie, nie skreślaj nic jeszcze, czekaj na rozwój wydarzeń
Hania007 była owu na pewno temperatura, szyjka i testy mówią, że była to była, proszę tutaj nie wymyślać ja też mam czasem resztki rozciągliwego śluzu w tym kremowym po owu, to raczej normalne. Nie skreślaj cyklu, czekaj do testowania, trzymamy kciuki!
Iwonay, a może to spadek implantacyjny? Życzę Ci, żeby tak było
Milixx mam nadzieję, że sytuacja w pracy się trochę unormuje i będziesz miała więcej luzu, ale teraz to może na plus Ci wyjdzie, szybciej czas do owu zleci :> a byłaś w końcu na tych badaniach między 3-5 dc?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 09:29
Karolcik, Milixx, Marta100, Vanilliowaczekolada, Tedka, Felinka94 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jaka temperatura utrzymuje się u Was w drugiej fazie cyklu po owu?
U mnie jest w górze, ale nigdy nie przekracza 36,9 .. I zastanawiam się czy jest ok...
Zastanawiam się czy owulację u mnie występują, właśnie wybieram się do giną że podgladnac...15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Wjedzma wrote:Milixx mam nadzieję, że sytuacja w pracy się trochę unormuje i będziesz miała więcej luzu, ale teraz to może na plus Ci wyjdzie, szybciej czas do owu zleci :> a byłaś w końcu na tych badaniach między 3-5 dc?
Niestety nie.. Wynikło to z tego, że w poniedziałek zaspałam 😴 i po prostu nie zdążyłam jechać do laboratorium (muszę dojechać do najbliższego Alabu 20 km w jedną stronę 😬) więc odłożyłam to znowu w czasie 😄 Ale myślę, że nie będzie mi to potrzebne bo mam dobre nastawienie na ten cykl 😊😊 -
nick nieaktualnyAneta2506 wrote:Dziewczyny jaka temperatura utrzymuje się u Was w drugiej fazie cyklu po owu?
U mnie jest w górze, ale nigdy nie przekracza 36,9 .. I zastanawiam się czy jest ok...
Zastanawiam się czy owulację u mnie występują, właśnie wybieram się do giną że podgladnac...
U mnie zawsze 36.80-36.95 😊 Ten cykl z pozytywnym testem ciażowym i od dnia owu 37,03-37.20
Pewnie ta tempka to sprawa indywidualna 😉 -
Karolcik wrote:Oby tak było, dziękuję! ❤️
-
Aneta2506 wrote:Może być po siemieniu, ja jak piłam miesiąc na żołądek to właśnie poza dniami plodnymi taki śluz się pojawiał
-
Wjedzma, niezle przechytrzylas system😂🤣 ale grunt to umieć się w życiu ustawić 😁
A ja się już nie łudzę nawet bo seks przed owulka to raczej nic nie wniósł a ten wcześniejszy był zbyt daleko wiec to musiałyby być jakieś mocarne plemniory co żyją 5 dni😛
Aneta2506, tak naprawdę owulacje potwierdzają 3 lub 4 temperatury wyższe już o 0,05 stopnia od tych niskich i to nie swiadczy o niczym złym a jedynie ma związek z ośrodkiem termoregulacji w mozgu i jego wrażliwości w DANYM cyklu na progesteron. Oczywiście nie mówimy o sytuacjach kiedy do owulacji wogolenie dochodzi mino wzrostu bo takie się rowniez zdarzająWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:58
-
Hania007 wrote:Za wcześnie !😅 spróbuj za dwa, trzy dni. Czy Ty używasz termometru z jednym miejscem po przecinku?
Taaak 🙈 muszę kupić dokładniejszy bo z takim to trochę bez sensu jestONA: 30 lat
Niedoczynność tarczycy
Hashimoto
Niezidentyfikowany płyn za macicą
PCOS
ON: 35 lat
Nadciśnienie,
Teratozoospermia
Starania od 8 lat,
Ciąża biochem w 2019 r.,
IVF: 2024 r.
Transfer: 18.03.2024 r. 🤞🍀
4dpt: Beta <0,1000 😭
Zostały nam ❄️3BB x2 -
nick nieaktualnyDziewczyny chyba mogę zacząć się cieszyć 🥰 To daje nadzieję dla Was wszystkich. Potencjalnie do niczego cykl, jeden złoty strzał i spełnienie marzeń 🥰 Trzymam kciuki za Was za każdą z osobna ✊✊✊✊✊
https://zapodaj.net/2ace461f4f1da.jpg.htmlWjedzma, Tedka, Milixx, Felinka94, Iwonay, Hania007, Ania35, Karolcik, Aneta2506, Anka1312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marta100 wrote:Dziewczyny chyba mogę zacząć się cieszyć 🥰 To daje nadzieję dla Was wszystkich. Potencjalnie do niczego cykl, jeden złoty strzał i spełnienie marzeń 🥰 Trzymam kciuki za Was za każdą z osobna ✊✊✊✊✊
https://zapodaj.net/2ace461f4f1da.jpg.html
A tak z ciekawości ten jeden raz to calowałaś dokładnie w owu czy spontanicznie?🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
nick nieaktualnyKirra wrote:No pięknie Marta gratulacje 😍
A tak z ciekawości ten jeden raz to calowałaś dokładnie w owu czy spontanicznie?
Byliśmy chorzy wiec raz totalnie w owu bo ja mam zawsze zawsze na następny dzień po piku który uchwycilam na testach owu 😉 Na więcej nie mieliśmy sił, a wcześniej przed owu nie było szans bo mąż pracuje w delegacji i był poza domem 😊😉 -
nick nieaktualnyMarta100 wrote:Byliśmy chorzy wiec raz totalnie w owu bo ja mam zawsze zawsze na następny dzień po piku który uchwycilam na testach owu 😉 Na więcej nie mieliśmy sił, a wcześniej przed owu nie było szans bo mąż pracuje w delegacji i był poza domem 😊😉
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gratki Marta to teraz beta, progesteron i do gina
Marta100 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.