Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zastanawiam się czy była u mnie owulacja bo właśnie znalazłam śluz rozciągliwy a już jestem po szczycie i teoretycznie po skoku temperatury. Jeszcze co prawda nie mam 3 wysokich które to potwierdza ale testy owu już jaśniutkie - dzisiaj robiłam. Ciekawe czy to nie zakłócenie po wypiciu mega wielkiego kubła siemienia lnianego🧐 jeśli to oznacze jako śluz płodny rozciągliwy to cały wykres się pokielbasi tak ze ładu nie dojdę😅 nie żebym się jakoś tym bardzo przejmowała bo i tak wiem ze nici z tego cyklu ale chęć kontroli zostaje do końca😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 00:19
-
Dominique oni są chyba w większości bez empatii 🤦🏻♀️ mój do kota naszego też jest zimny. Nawet mu jeść rzadko kiedy daje zawsze ja muszę pamiętać 🤷🏻♀️
Kciuki za 2 kreski na testach ✊🏼😊
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyFelinka94 wrote:Dominique oni są chyba w większości bez empatii 🤦🏻♀️ mój do kota naszego też jest zimny. Nawet mu jeść rzadko kiedy daje zawsze ja muszę pamiętać 🤷🏻♀️
Kciuki za 2 kreski na testach ✊🏼😊
Widzisz Twój jest zimny i Ci współczuję tego z całego serca tak jak.i jego zachowania w Walentynki, roznioslabym go 😏a mój wczoraj dostał jakiegoś odpału,tak to karmi,nosi na rękach,po wetach jeździ,a wczoraj cyrki.Nawet dwa lata temu zrobił im trawnik na balkonie 😅
https://naforum.zapodaj.net/58af4602bcea.jpg.html
Felinka94 tak w ogóle to wielkie gratulacje💚😘😘
I trzymaj za mnie bardzo mocno 😘Marta100, Felinka94, Wjedzma lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,
U mnie niestety temperatura nie utrzymała się na 37, więc nawet nie będę testować w tym cyklu. Szkoda testów. Najwyżej będę zaskoczona jeśli okres nie przyjdzie.
Dominique jakie cudne kotki 💕 ja jak się już wprowadzę po budowie to od razu planuje jakiegoś przygarnąć. Moja córka tak lubi zwierzęta, że jej tego nie odmowie.
Mój chlop za to totalnie nie widzi problemu we własnym zachowaniu także ja już niewiele mogę zrobić 😵 jeszcze hit jest taki, że się w nocy do mnie dobierał jak spałam, więc teraz to może zapomnieć 😆 -
Dominique wrote:Widzisz Twój jest zimny i Ci współczuję tego z całego serca tak jak.i jego zachowania w Walentynki, roznioslabym go 😏a mój wczoraj dostał jakiegoś odpału,tak to karmi,nosi na rękach,po wetach jeździ,a wczoraj cyrki.Nawet dwa lata temu zrobił im trawnik na balkonie 😅
https://naforum.zapodaj.net/58af4602bcea.jpg.html
Felinka94 tak w ogóle to wielkie gratulacje💚😘😘
I trzymaj za mnie bardzo mocno 😘
Mój jest ciepły do kota jak mu się klepka odwróci 🙈
Dziękuję!
Oczywiście mocno trzymam ✊🏼✊🏼😊
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Iwonay wrote:Cześć dziewczyny,
U mnie niestety temperatura nie utrzymała się na 37, więc nawet nie będę testować w tym cyklu. Szkoda testów. Najwyżej będę zaskoczona jeśli okres nie przyjdzie.
Dominique jakie cudne kotki 💕 ja jak się już wprowadzę po budowie to od razu planuje jakiegoś przygarnąć. Moja córka tak lubi zwierzęta, że jej tego nie odmowie.
Mój chlop za to totalnie nie widzi problemu we własnym zachowaniu także ja już niewiele mogę zrobić 😵 jeszcze hit jest taki, że się w nocy do mnie dobierał jak spałam, więc teraz to może zapomnieć 😆
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyWidzisz Felinka, ja mam niestety schiza, że jak będę w ciszy to wszystko będzie wyglądało tak samo jak w tej pierwszej, że objawy będą takie same i wykres też 😶 nie uwierzę, że może być inaczej póki nie zobaczę, taka chorobą chyba 😑🙃
Felinka94 lubi tę wiadomość
-
Iwonay wrote:Widzisz Felinka, ja mam niestety schiza, że jak będę w ciszy to wszystko będzie wyglądało tak samo jak w tej pierwszej, że objawy będą takie same i wykres też 😶 nie uwierzę, że może być inaczej póki nie zobaczę, taka chorobą chyba 😑🙃
Kochana toż to dopiero 5dpo wszystko jest możliwe, szczególnie na tym etapie trzymam kciukiIwonay, Marta100, Felinka94 lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Iwonay wrote:Cześć dziewczyny,
Mój chlop za to totalnie nie widzi problemu we własnym zachowaniu także ja już niewiele mogę zrobić 😵 jeszcze hit jest taki, że się w nocy do mnie dobierał jak spałam, więc teraz to może zapomnieć 😆
Nic nie spisuj jeszcze na strat!! To dopiero 5dpo a przecież każda ciąża jest inna. Wiem co mówię byłam w ciąży 3 razy i za każdym razem miałam inne objawy - (oczywiście nie przechwalam się tylko biorę się za przykład, nie zinterpretujcie tego źle) 😄 Tak więc głowa do góry i odliczamy dalej 🍀 Jeszcze tylko 5 dni i testujesz a ja mocno trzymam kciuki ✊🏼✊🏼Iwonay, Marta100, Felinka94 lubią tę wiadomość
-
Dominique wrote:Też się chętnie wyżalę. Wróciłam z pracy po 18.00 na dzień dobry mój kotek pobrudził futerko kupą,więc musiałam umyć tyłek.Kot jak to kot nie lubi wodę, akcja w łazience, koszulka porwana ja podrapana po rękach i twarzy,a mój mąż zero reakcji.Zaczęłam krzyczeć,bo kotuś wyrwał mi się z rąk i taki mokry klapnął całym ciężarem na podłogę i ja panika,że się połamała kicia.Wołam męża, żeby ją łapał i sprawdził, czy jest cała, ja stoję zakrwawiona,a mój ślubny na to,że kotu nic nie jest i nie będzie sprawdzał i mam nie porównywać upadku kota do tego jakby to dziecko upadło. Krew mnie zalała,dla mnie to logiczne,że się martwię, bo mogła stać się kiciusiowi krzywda. Akcja dalej,ja zakrwawiona szukam po szafach plastra i wody utlenionej,a Pan siedzi i zero pomocy.Opatrzyłam się i idę szukać kota,a ten na mnie krzyczy,że co ja robię, że przecież czasu nie ma,bo idziemy na kolację i do kina.Ja szczęka na dół, bo ukazało się nieznane mi oblicze męża. Powiedziałam, że mam gdzieś kolację,a bilety do kina zwrócimy.Na szczęście kot jest cały,a rany się zagoją,jedynie kot na mnie krzywo patrzy o syczy i z kinem gorzej,bo nie można zwrócić biletów.Brak mi słów na facetów,ja dzisiaj swojego nie poznałam,kota ma w dupie,mnie olał.Jestem tak wściekła i w ogóle,że łzy same mi napływają do oczu😢😢😢😢
Hej czasami was tutaj podczytuje i mam taką radę apropo kotów, sama mam dwie kotki a jedna ma długą sierść. Proponuje nie myć kota woda tylko taki brudny tyłek wycierać mokrymi husteczkami jak dla dzieci, a włosy w tej części regularnie podcinać, u mnie wypada to raz w miesiącu i odbywa się bez awantur. Wystarczy po całej akcji dać jednego smaczka. -
Mam taki zapierdziel w pracy, że nie wiem w co ręce włożyć a jak wracam do domu to jestem padnięta💤😴 Pewnie przez to będzie mnie tu mniej ale cały czas Was czytam i jestem z Wami myślami 💗
Marta100, Hania007 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! 10dpo i na teście nie ma nawet cienia cienia… Nie wiem, czy jest sens się dalej łudzić 😩ONA: 30 lat
Niedoczynność tarczycy
Hashimoto
Niezidentyfikowany płyn za macicą
PCOS
ON: 35 lat
Nadciśnienie,
Teratozoospermia
Starania od 8 lat,
Ciąża biochem w 2019 r.,
IVF: 2024 r.
Transfer: 18.03.2024 r. 🤞🍀
4dpt: Beta <0,1000 😭
Zostały nam ❄️3BB x2 -
Ehh właśnie dostałam wiadomość że dzisiejsza wizyta u gina odwołana 😩
A ja zaczynam zastanawiać się czy oby na pewno owu w tym cyklu zawita, dziwi mnie to że szyjka jest średnia/twarda, mimo że jest wysoko a śluzu płodnego mam pełno -
Karolcik wrote:Cześć Dziewczyny! 10dpo i na teście nie ma nawet cienia cienia… Nie wiem, czy jest sens się dalej łudzić 😩
W poprzednim cyklu z biochemem też testowałam od 10 dpo a jasna kreseczka pokazała mi się 12 dpo 😁 także może jeszcze za wcześnie, nic straconego!Karolcik, Marta100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKoala27 wrote:Hej czasami was tutaj podczytuje i mam taką radę apropo kotów, sama mam dwie kotki a jedna ma długą sierść. Proponuje nie myć kota woda tylko taki brudny tyłek wycierać mokrymi husteczkami jak dla dzieci, a włosy w tej części regularnie podcinać, u mnie wypada to raz w miesiącu i odbywa się bez awantur. Wystarczy po całej akcji dać jednego smaczka.
Mojej kotce nie mam co podciąć,bo mu krótką sierć a na mokre chusteczki ma alergię i u niej z resztą wytarcie nie przejdzie,bo ona to nie ma czasu załatwić się do końca i jest uwalona od łap, po tyłek i ogon😅
A co do temperatur to ja już też głupieje od tych pomiarów, dziś jestem 7 dzień po owu i pierwszy raz w życiu mam temp.37.09 C😅 a od drugiego dnia po owu bolą mnie sutki,jednego dnia bardziej innego mniej i też tego w życiu nie miałam 😅zawsze ze trzy dni przed miesiączka. -
Dominisia35 wrote:W poprzednim cyklu z biochemem też testowałam od 10 dpo a jasna kreseczka pokazała mi się 12 dpo 😁 także może jeszcze za wcześnie, nic straconego!
Oby tak było, dziękuję! ❤️Dominisia35, Marta100 lubią tę wiadomość
ONA: 30 lat
Niedoczynność tarczycy
Hashimoto
PCOS
Nadciśnienie,
Teratozoospermia
Starania od 8 lat,
Ciąża biochem w 2019 r.,
Zostały nam ❄️3BB x2 -
Karolcik wrote:Cześć Dziewczyny! 10dpo i na teście nie ma nawet cienia cienia… Nie wiem, czy jest sens się dalej łudzić 😩
Karolcik lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Karolcik, wykres wygląda obiecująco, testuj w dniu @
Karolcik, Marta100 lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Poczekaj do terminu 🐒. Póki nie ma @ to jest zawsze nadzieja 🍀Karolcik, Marta100 lubią tę wiadomość
-
Tedka wrote:Karolcik, wykres wygląda obiecująco, testuj w dniu @
❤️ Dziękuję! I inaczej się jakoś czuję w tym cyklu. Tzn od wczoraj wszystko mnie ciągnie i kłuje tam na dole, czuję nawet swoje jajniki. Jak przedwczoraj zaczęły mnie boleć piersi to już byłam pewna, że przyjdzie 🐒, ale wczoraj piersi bolały już mniej, a dzisiaj wcale - to też jakaś nowość u mnie. Ale ten brak cienia trochę mnie dzisiaj załamał, jednak 10dpo to już trochę jest…ONA: 30 lat
Niedoczynność tarczycy
Hashimoto
PCOS
Nadciśnienie,
Teratozoospermia
Starania od 8 lat,
Ciąża biochem w 2019 r.,