Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwonay wrote:Ja testowałam 8dpo i wtedy już była blada kreska, zarówno rano jak i wieczorem z rozcieńczonego moczu, ale u mnie beta rosła jak szalona, bo w 8 tygodniu miałam na poziomie 150 tysięcy 😅
Jeśli zagnieżdżenie byłoby 6dpo to na teście o czułości 10 w 8dpo powinno wyłapać już ☺️
Zerknęłam teraz na Twój wykres i widzę, że temperatura ładnie pnie się wysoko w górę 😊💚19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
18+6 Ok. 274 g 💙
06.07 badania połówkowe ✊🏻
Planowany termin: 03.11.2022 💚 -
https://zapodaj.net/84aad786d966a.jpg.html
Omomom!!! Dzisiaj ewidentnie pozytyw
1 dzień!
Jak myślicie serduszkowanie było wczoraj, dzisiaj zrobić przerwę i dopiero jutro?Wjedzma, Ania35 lubią tę wiadomość
-
Dominisia35 wrote:https://zapodaj.net/84aad786d966a.jpg.html
1 dzień!
Jak myślicie serduszkowanie było wczoraj, dzisiaj zrobić przerwę i dopiero jutro?
Jeśli macie siłe to najlepiej dzisiaj, jutro i pojutrze 😊 ale myśle, ze jak zaczniecie od jutra to będzie bardzo duża szansa :😉
Zwykle po piku owulacja powinna pojawić się w ciągu 24/36 h 😊😊Dominisia35 lubi tę wiadomość
19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
18+6 Ok. 274 g 💙
06.07 badania połówkowe ✊🏻
Planowany termin: 03.11.2022 💚 -
nick nieaktualnyVanilliowaczekolada wrote:Kochana jesteś w ciąży?
Przepraszam, że pytam, nie masz udostępnionego wykresu i nie kojarzę wcześniejszych wpisów 😉😉
Tak jestem w ciąży 😉 Dzisiaj robiłam test jest bladziocj. Wykres udostępniam ale mam zaznaczona opcje przyjaciółek i pewnie dlatego nie widzisz. Dopiero teraz powoli ogarniam ta apke 😉 Wysłałam Ci zaproszenie zerknij na wykres 😊
Wysyłam linka może tak się uda tez
Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarta100 wrote:
Jeśli się nie udało zaproszenie poszło 😉 Podejrzyj sobie wykres 😊Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość
-
1 dzień!
Jak myślicie serduszkowanie było wczoraj, dzisiaj zrobić przerwę i dopiero jutro?
Super! Jak nie ma problemów z nasieniem to działajcie ile tylko chcecieDominisia35 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
1 dzień!
Nie ma na to jednej metody. Marta tutaj jest żywym przykładem, wystarczył 1 raz Najlepiej po prostu kiedy macie na to ochotę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 17:35
Marta100, Dominisia35 lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Dominika jak dacie radę to najlepiej codzień 😁 o ile Twój ma zdrowe żołnierzyki 😊😊 bo jeśli coś jest nie tak to lepiej co dwa dni 🤔
Ja testowałam 10 dpo i był bladzioch nad bladziochy a test czułości 25Dominisia35, Marta100 lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
1 dzień!
Ale Wy dużo piszecie na tym wątku nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić 🙈🙈🙈
A co do tego to faktycznie nie ma reguły jedne zachodzą w ciążę po jednym serduszkowaniu, a inne po dwa razy dziennie.
Moja rada jest taka, cieszcie sie sobą 😊🥰Ania35, Dominisia35, Marta100 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Hania007 wrote:Porazka z ta cała pandemia, wkurzona jestem. Dusze się jak jakiś stary astmatyk ale paniusia nie przepisze nic bo muszę mieć test tak jakby test miał coś zmienić🤨 mój mąż mnie zaraził tym gownem ale jemu przeszło po 3 dniach bo się nażarł różnych tabletek i specyfików a ja poza irygacja nie mogę nic przy kp. Super można liczyć na służbę zdrowia🙆♀️ Teraz mam angażować cały sztab ludzi żeby się stary zwolnił z pracy został z dzieckiem żebym ja mogła zrobić ten zasrany test tylko po to żeby pani doktorunia mogła zlecić syrop lub ibuprom. Aj co za swiat, beznadzieja. Miałam nawet iść ale stwierdziłam ze nie będę się poddać tym chorym praktykom. A z dzieckiem pójdę prywatnie, przynajmniej nikt go nie będzie testować przed wizyta jak jakiegoś krolika 😓
Wjedzma, boje się i wyniku i pobierania. Ja mam tendencje do nerwicy i jak ktoś mi powie ze jestem chora to mój organizm może zaaragowac tak ze się rozchoruje jeszcze bardziej. Tak jak ostatnio wpsikalam do nosa nasivin a później naczytałam się o skutkach ubocznych i co, i cała noc miałam kołatania serca i inne przeboje🙄🤦🏼♀️
Ja również niestety wszędzie chodzę prywatnie bo jak idę na NFZ to cały czas słyszę "a jest Pani szczepiona" " A przeszła Pani covid? " albo "niestety nie przyjmujemy bo jest covid" 🤗 I wykład . .
Dlatego dla mojego zdrowia psychicznego wolę prywatnie 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 19:17
Felinka94 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Hania007 wrote:Porazka z ta cała pandemia, wkurzona jestem. Dusze się jak jakiś stary astmatyk ale paniusia nie przepisze nic bo muszę mieć test tak jakby test miał coś zmienić🤨 mój mąż mnie zaraził tym gownem ale jemu przeszło po 3 dniach bo się nażarł różnych tabletek i specyfików a ja poza irygacja nie mogę nic przy kp. Super można liczyć na służbę zdrowia🙆♀️ Teraz mam angażować cały sztab ludzi żeby się stary zwolnił z pracy został z dzieckiem żebym ja mogła zrobić ten zasrany test tylko po to żeby pani doktorunia mogła zlecić syrop lub ibuprom. Aj co za swiat, beznadzieja. Miałam nawet iść ale stwierdziłam ze nie będę się poddać tym chorym praktykom. A z dzieckiem pójdę prywatnie, przynajmniej nikt go nie będzie testować przed wizyta jak jakiegoś krolika 😓
Wjedzma, boje się i wyniku i pobierania. Ja mam tendencje do nerwicy i jak ktoś mi powie ze jestem chora to mój organizm może zaaragowac tak ze się rozchoruje jeszcze bardziej. Tak jak ostatnio wpsikalam do nosa nasivin a później naczytałam się o skutkach ubocznych i co, i cała noc miałam kołatania serca i inne przeboje🙄🤦🏼♀️ -
Felinka94 wrote:Nerwica lękowa - niezdiagnozowana ale też mam na 100% 🤦🏻♀️
Hania może to i racja... Jak weszłam do kardiologa to się mnie spytał czy jestem normalna i kazał zdjąć ta szmate z buzi 🙈 oczywiście lekarz prywatny
Abcia oesu to za 1,5 miesiąca 🙈 ale spoko na wizytę nfz u kardiologa czekałam 2 lata 🤣 serio ☝🏼
Ja mam nerwice lękową zdiagnozowana, nawet psychiatra przepisał mi leki. Ale ze względu na starania nie mam zamiaru brać, chociaż czasami jest ciężko...
Felinko, przykro mi że musisz przechodzić takie nerwy 😞...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 19:18
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Aneta2506 wrote:Ja również niestety wszędzie chodzę prywatnie bo jak idę na NFZ to cały czas słyszę "a jest Pani szczepiona" " A przeszła Pani covid? " albo "niestety nie przyjmujemy bo jest covid" 🤗 I wykład . .
Dlatego dla mojego zdrowia psychicznego wolę prywatnie 😅
Dlatego dla swojego -
Ania35 wrote:Haniu, nie wiem czy się orientujesz, ale przy kp można naprawdę bardzo dużo leków
-
Hania007 wrote:Ja tez chodzę tylko prywatnie ale szczerze to myślałam ze po teleporadzie pani mi powie ze mogę brać np. Syrop prawoslazowy i tu taki wielki problem🙄
Niestety to jest kpina 😌 współczuję nerwów...
Ja przez pół roku przez teleproady byłam leczona na alergię, akurat była wiosna lekarz przepisywal leki przez telefon, nie przechodziło mi czułam się coraz gorzej...
A potem okazało się że moje pieczenie w klatce, gule w gardle wysypki to problem refluksu i problemów gastrycznych 😅😅😅 jak poszłam w końcu na wizytę prywatna do laryngologa to wyśmiał że przez telefon ktoś stwierdził mi alergię, a na dodatek te leki mi jeszcze bardziej szkodzily...15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Kusisz, kusisz. 😎 Możemy spróbować czemu nie ja do tego cyklu podchodzę z lekkim dystansem bo gino nie za bardzo potwierdziła owu, ale nadzieja umiera ostatnia. Zapas testów mam 😅
Ania35 lubi tę wiadomość