Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz były rozmowy i awantury... Wyobraźcie sobie ze od niedzieli jedziemy na zakupy, a w końcu dziś prosił teściową aby mi towarzyszyła. Myślałam że go zabije.
    Powiedziałam że nie związałam się z Twoją matką tylko z Tobą i czas żebyś dorósł bo matka całe życie wszystkiego za Ciebie robić nie będzie i oczywiście co, kolejne nerwy. A jak słyszę od niego NIE DENERWUJ SIĘ BO SZKODZISZ DZIECKU to mam ochotę go jebnac z balkonu 🤦🏻‍♀️

Zastanawiam się czy nie pojadę do rodziców na parę dni, może tydzień... Chyba muszę nabrać dystansu i jemu dać czas na przemyślenia bo obawiam się że to się źle skończy. Nie pomagają groźby ani prośby ani płacz.
    Oddaliliśmy się od siebie bardzo i najgorsze jest to że kiedy mówię mu o swoich odczuciach i że źle mi z tym czy z tamtym to robi ze mnie debila tekstami "to źle to odczuwasz /odbierasz" albo "co już sobie ubzduralas" albo jego standardowo "nie denerwuj się damy radę".
    Z nim rozmowa jest jak ze ścianą. Dzieci małe mają w sobie więcej pokory od niego.
    Ale już nie zawracam wam gitary bo mnie zaraz wywalicie przez te żale moje 🙈

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt Cie nie wywali. Pisz ile chcesz... po to jestesmy my i forum. Źle mi to wygląda... Nie podoba mi się takie zachowanie, widziałam je nie raz, nie dwa w związkach koleżanek. Nie chcesz wiedzieć jak zakończył te znajomości. Mam nadzieję, że Twój facet się ogarnie, bo czeka go założenie rodziny, właściwie już się założyła. Obowiązki nie kończą się na chodzeniu do pracy. Uważam, ze wyjazd do rodziców to bardzo dobry pomysł.

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka, widzę że mamy podobne odczucia. Mój jak mu mówię to czy tamto to robi tak samo, zlewa mnie, że sobie wymyślam, żebym przestała się emocjonować itd. gdzie on do oaz spokoju nie należy, na zasadzie on może a ja nie. Myślę, że wyjazd do rodziców dobrze Ci zrobi, odpoczniecie trochę od siebie. Jeśli chodzi o wagę, to moja ginekolog w ciąży mi mówiła, że jeśli się nie objadam słodyczami, tylko jem zdrowo normalnie, to za przyrost wagi nie będzie mnie karać, z drugiej strony ja na początku też słuchałam i przybrałam, a potem w drugim trymestrze wszystko zeszło i się ludzie pytali czy ja sobie tej ciąży nie wymyśliłam, także luz. Po tej ciszy zostało mi na brzuchu to i owo, ale tłumaczę sobie na razie z resztą głupio, że po drugiej ciąży schudne, gdzie tak naprawdę nie wiadomo czy kiedyś do tej ciąży dojdzie ☺️🙃

• Milixx Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka, co Ty gadasz.. kto Cię wywali. Spokojnie kochana, pisz ile chce 🥰 Co do Waszej relacji, to źle mi to wygląda... Te jego zachowanie nie jest dobre ale mam nadzieje, że mimo wszystko Twój facet się ogarnie bo lada moment będzie jeszcze więcej obowiązków, stresu i nerwów. Myślę, że taki wyjazd dobrze Tobie zrobi więc pakuj torbę i ruszaj. Mam nadzieje, że ten wyjazd coś Twojemu facetowi uświadomi i zmieni dużo w Waszym związku. Trzymaj się 💗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 13:47

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka, przykro mi ze u Ciebie taka niefajna atmosfera. Może faktycznie masz racje, odpocznij kilka dni, myśle ze terapia wstrząsowa nie zaszkodzi.

Ja dzisiaj miałam teleporade i wyobraźcie sobie ze pani doktor nie chciała mi nic przepisać dopóki nie przyjdę zrobić test na covid😳 nie wiem co mam robić, z jednej strony boje się tego testu z drugiej czuje się kiepsko i mam wrażenie ze bez leków się nie obejdzie. Mało tego mój mały tez coś jest niewyraźny, już go zapisałam do lekarza ba 14:45 ale nadal się zastanawiam i mam mieszane uczucia co do tego wszystkiego

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, pakuj manatki i jedź do rodziców trochę odpocząć i nabrać dystansu. A jak Ci mówi, że źle odczuwasz, to mu wyjaśniaj, że nie ma czegoś takiego jak złe odczuwanie, to są Twoje odczucia i emocje i nikt nie ma prawa Ci mówić co powinnaś czuć i jak odbierać. Jeśli nie jest jego intencją, żebyś się tak czuła, to niech zmieni swoje zachowanie, a nie wymaga od Ciebie, żebyś Ty czuła inaczej. No ja pierdziele...

Marta100 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Juz były rozmowy i awantury... Wyobraźcie sobie ze od niedzieli jedziemy na zakupy, a w końcu dziś prosił teściową aby mi towarzyszyła. Myślałam że go zabije.
    Powiedziałam że nie związałam się z Twoją matką tylko z Tobą i czas żebyś dorósł bo matka całe życie wszystkiego za Ciebie robić nie będzie i oczywiście co, kolejne nerwy. A jak słyszę od niego NIE DENERWUJ SIĘ BO SZKODZISZ DZIECKU to mam ochotę go jebnac z balkonu 🤦🏻‍♀️

Zastanawiam się czy nie pojadę do rodziców na parę dni, może tydzień... Chyba muszę nabrać dystansu i jemu dać czas na przemyślenia bo obawiam się że to się źle skończy. Nie pomagają groźby ani prośby ani płacz.
    Oddaliliśmy się od siebie bardzo i najgorsze jest to że kiedy mówię mu o swoich odczuciach i że źle mi z tym czy z tamtym to robi ze mnie debila tekstami "to źle to odczuwasz /odbierasz" albo "co już sobie ubzduralas" albo jego standardowo "nie denerwuj się damy radę".
    Z nim rozmowa jest jak ze ścianą. Dzieci małe mają w sobie więcej pokory od niego.
    Ale już nie zawracam wam gitary bo mnie zaraz wywalicie przez te żale moje 🙈

Co Ty mówisz nikt Cię tu nie wyrzuci. Masz prawo do takich emocji tym bardziej przy takim zachowaniu faceta. Musi szybko dorosnąć bo sam będzie ojcem i etap dziecięcych zachować juz dawno powinien być za nim. A wraz z pojawieniem się dziecka lżej nie będzie. Jak mówi Tedka to nowe stresy, obowiązki i wyrzeczenia. Musicie wtedy stać we wszystkim razem 😉 Tylko wsparcie pozwoli przetrwać zwłaszcza pierwsze miesiące po narodzinach dziecka. ODPOCZNIJ teraz 😊😉 Wyjazd to dobry pomysł

• Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    zastanawiam się jak to jest z tą implantacją. 🤔 Aplikacja mówi o oznakach, ze jest możliwe zagnieżdżanie:
    • jeśli mierzysz temperaturę - drugi skok (wzrost) temperatur po około 7-10 dniach po owulacji;
    • jeśli mierzysz temperaturę - pojedynczy spadek temperatury ciała , który trwa tylko jeden dzień, występujący również po około 7-10 dniach po owulacji.

Z podpunktu pierwszego wynika, ze nie musi pojawić się dołek implantacyjny w temperaturze, tylko po prostu większy skok, ale nie ten owulacyjny, tylko następny? Dobrze rozumiem?

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka dobrze Cię tu mieć nikt Cię nie będzie wywalał!

Myślę że to super pomysł na nabranie dystansu. Może Twojemu też to da do myślenia. Czasem to jedyna opcja jak rozmowy nie działają

Felinka94 lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Aypis Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam wasze historie zaręczynowe i każda jest super - czy to przy okapie, czy na weselu, czy jako prezent urodzinowy :D koleżance chłop oświadczył się jak była pod prysznicem. Mój z wrażenia zapomniał o co chciał zapytać 😂 i musiałam mu pomóc. Teraz niby datę mamy wybraną ale przez te starania zeszło wszystko na drugi plan.
    Felinka, trochę mnie martwi podejście twojego chłopa. No kurczę, za chwile będziecie wychowywać dziecko a ja już któryś raz widzę, że on twoje uczucia w ogóle spycha i ignoruje. To się nazywa gaslighting. :/
    Ja bym z nim pogadała ostro żeby sam się wziął w garść, bo będziesz matką jego dziecka.

Felinka94 lubi tę wiadomość

💊 udało się w 1 cyklu stymulowanym clo

⏸ 8.06
    ❌ 23.08 - podejrzenie monosomii chromosomu X (nifty pro)
    💗 8.09 - amniopunkcja wykluczyła zespół Turnera - zdrowa Łucja! 👧🏼

☀️ 27.01.23 - Lusia już z nami! 37+2 / 2750g / 55cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Felinka, przykro mi ze u Ciebie taka niefajna atmosfera. Może faktycznie masz racje, odpocznij kilka dni, myśle ze terapia wstrząsowa nie zaszkodzi.

Ja dzisiaj miałam teleporade i wyobraźcie sobie ze pani doktor nie chciała mi nic przepisać dopóki nie przyjdę zrobić test na covid😳 nie wiem co mam robić, z jednej strony boje się tego testu z drugiej czuje się kiepsko i mam wrażenie ze bez leków się nie obejdzie. Mało tego mój mały tez coś jest niewyraźny, już go zapisałam do lekarza ba 14:45 ale nadal się zastanawiam i mam mieszane uczucia co do tego wszystkiego

Oni teraz tak robią ja z gorączką i kaszlem musiałam test jechać zrobić by mi na teleporadzie łaskawie powiedziała że jak nie przejdzie i test będzie negatywny to chce mnie posłuchać. Teraz to leczenie to porażka. Jak mała zaczęła chorować jako pierwsza to wszyscy od razu dostaliśmy skierowanie na testy covid łacznie z nią. Dopiero później przy negatywnym była wizyta stacjonarna u pediatry.

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę nad tym pomyśleć, moja mama też głupia nie jest i wie że my bez siebie żyć nie możemy więc zorientuje się że coś się dzieje, a ona też jest schorowana i nie chce jej denerwować 😞

Powiem Wam że ten mój jaki jest taki jest, ale kocha mnie. Jest dla mnie bardzo dobry ogólnie. Po lekarzach ze mną jeździ, koło dupy mojej tańczy jak się źle czuje czy nawet wieczorem gdy już nie chce mi się schodzić na dół to mi przyniesie o co poproszę i tu nawet nie kwęknie. Nigdy mi nie odmówił niczego co by było związane bezpośrednio ze mną..
    Nawet teraz, zamówiłam szmaty ciążowe z Shein za 200 zł, dzwonię do niego czy poda blika i że zaraz mu przeleje a on "niech to będzie ode mnie prezent w ramach Walentynek bo nic Ci nie kupiłem"... No więc ma ludzkie odruchy 🙈
    On po prostu nigdy nie był nauczony ze o swoje gniazdo trzeba dbać. Matka z ojcem nigdy go nie angażowali do roboty on sam też się nie wychylał i temu jest taki nieżyciowy 🤦🏻‍♀️ i teraz niestety będzie mi trudno nauczyć go roboty koło własnego pióra...
    Albo chociaż żeby nie bałaganił tylko za tyłkiem sprzątał to już będzie dużo...
    On jest taki że jak go o coś proszę (sprzątanie zazwyczaj) to jęczy gdera nagada się ale i tak prędzej czy później to zrobi. Jak wymuszę to na nim to pomoże, a jak nic nie mówię to sam nic nie zrobi bo jemu pierdolnik nie przeszkadza 🤦🏻‍♀️ a mnie szlak jasny strzela i mogła bym kurze wycierać 5x dnia :)
    Dziękuję że mogę Wam się wygadać.. Dobrze jest wywalić swoje żale, bo już mnie zaczęły zjadać.
    Tak myślę że dziś z nim pogadam, dam mu czas na poprawę - jeśli nadal będzie to samo to po prostu bez uprzedzenia pojadę do matki i niech myśli.

Hania a robiłaś test ten z apteki?

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilliowaczekolada wrote:
    Cześć dziewczyny,
    zastanawiam się jak to jest z tą implantacją. 🤔 Aplikacja mówi o oznakach, ze jest możliwe zagnieżdżanie:
    • jeśli mierzysz temperaturę - drugi skok (wzrost) temperatur po około 7-10 dniach po owulacji;
    • jeśli mierzysz temperaturę - pojedynczy spadek temperatury ciała , który trwa tylko jeden dzień, występujący również po około 7-10 dniach po owulacji.

Z podpunktu pierwszego wynika, ze nie musi pojawić się dołek implantacyjny w temperaturze, tylko po prostu większy skok, ale nie ten owulacyjny, tylko następny? Dobrze rozumiem?

Zrozumiałam to tak jak Ty :)

Hania dlaczego boisz się testu na COVID? Boisz się samego wymazu? Jeśli tak, to pocieszam, że też się bałam, ale to trwa dosłownie 3 sekundy, chwila takiego dziwnego uczucia (nawet nie bólu) i z głowy!

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Nie wiem tez się zastanawiam 😉 A nie chodzi o dwa jednocześnie spełnione punkty : czyli obserwowany jednocześnie spadek tempki w czasie 7-10 dpo i w tym samym przedziale dni zaraz wzrost? Ja tak to rozumiem. 🙂 Patrze na swój wykres i tak to było w 9 dniu spadek tempki wyróżniający się na tle innych i 10 dnia znowu wzrost na poziom sprzed spadku 😉 Nie wiem czy wszystkie sytuacje są książkowe ale u mnie spełnione są dwa punkty 😊

Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 lutego 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Muszę nad tym pomyśleć, moja mama też głupia nie jest i wie że my bez siebie żyć nie możemy więc zorientuje się że coś się dzieje, a ona też jest schorowana i nie chce jej denerwować 😞

Powiem Wam że ten mój jaki jest taki jest, ale kocha mnie. Jest dla mnie bardzo dobry ogólnie. Po lekarzach ze mną jeździ, koło dupy mojej tańczy jak się źle czuje czy nawet wieczorem gdy już nie chce mi się schodzić na dół to mi przyniesie o co poproszę i tu nawet nie kwęknie. Nigdy mi nie odmówił niczego co by było związane bezpośrednio ze mną..
    Nawet teraz, zamówiłam szmaty ciążowe z Shein za 200 zł, dzwonię do niego czy poda blika i że zaraz mu przeleje a on "niech to będzie ode mnie prezent w ramach Walentynek bo nic Ci nie kupiłem"... No więc ma ludzkie odruchy 🙈
    On po prostu nigdy nie był nauczony ze o swoje gniazdo trzeba dbać. Matka z ojcem nigdy go nie angażowali do roboty on sam też się nie wychylał i temu jest taki nieżyciowy 🤦🏻‍♀️ i teraz niestety będzie mi trudno nauczyć go roboty koło własnego pióra...
    Albo chociaż żeby nie bałaganił tylko za tyłkiem sprzątał to już będzie dużo...
    On jest taki że jak go o coś proszę (sprzątanie zazwyczaj) to jęczy gdera nagada się ale i tak prędzej czy później to zrobi. Jak wymuszę to na nim to pomoże, a jak nic nie mówię to sam nic nie zrobi bo jemu pierdolnik nie przeszkadza 🤦🏻‍♀️ a mnie szlak jasny strzela i mogła bym kurze wycierać 5x dnia :)
    Dziękuję że mogę Wam się wygadać.. Dobrze jest wywalić swoje żale, bo już mnie zaczęły zjadać.
    Tak myślę że dziś z nim pogadam, dam mu czas na poprawę - jeśli nadal będzie to samo to po prostu bez uprzedzenia pojadę do matki i niech myśli.

Hania a robiłaś test ten z apteki?

Kochana, mam przeczycie, że jak urodzi się Wasz kropek to wiele zmieni w jego zachowaniu „rodzinnym” oczywiście na plus ❤️

Aypis lubi tę wiadomość

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    18+6 Ok. 274 g 💙

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam ani spadku ani skoku. Wykres był w zęby. 37,1 37,2 37,1 37,2 itd przez cały pierwszy trymestr, więc to chyba różnie bywa
    Książkowy wykres ciążowy jest 3- fazowy. Pierwszy skok na owualcje, potem na zagnieżdżenie i na wzrost progesteronu i już jak złapie ten wyższy pułap, to się tak trzyma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 14:32

Wysłany: 15 lutego 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Nie wiem tez się zastanawiam 😉 A nie chodzi o dwa jednocześnie spełnione punkty : czyli obserwowany jednocześnie spadek tempki w czasie 7-10 dpo i w tym samym przedziale dni zaraz wzrost? Ja tak to rozumiem. 🙂 Patrze na swój wykres i tak to było w 9 dniu spadek tempki wyróżniający się na tle innych i 10 dnia znowu wzrost na poziom sprzed spadku 😉 Nie wiem czy wszystkie sytuacje są książkowe ale u mnie spełnione są dwa punkty 😊

Hm, myslisz? Tylko tam są jeszcze dwa wcześniejsze punkty o plamieniu implantacyjnym i bólu w okolicach jajników i macicy, a później te dwa punkty, które wymieniłam dokładnie w takiej kolejności 🤔
    Wydaje mi się, ze gdyby to miało być następstwo to napisaliby to w jednym punkcie jako „spadek, po którym następuje skok” 🤔🤔
    Dlatego zastanawiam się czy sam skok może świadczyć o zagnieżdżeniu 🤔🤪🤪

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    18+6 Ok. 274 g 💙

• Felinka94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Ja miałam 2 dni spadku (5-6dpo)a potem skok :)
    I tak nie zawsze kobiety mają spadek. Mówi się że książkowy wykres ciążowy to 3 stopnie temperatury
    0 - przed owulacją
    1 - skok owulacyjny
    2 - skok "ciążowy"

Aczkolwiek widziałam nieraz że dziewczyny miały temperatury takie same a ciąża była 🤷🏻‍♀️ każdy organizm jest inny :)

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, mam przeczycie, że jak urodzi się Wasz kropek to wiele zmieni w jego zachowaniu „rodzinnym” oczywiście na plus ❤️
    Obyś miała rację kochana bo chyba go zamorduje 🙆🏻‍♀️🙈

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:

Vaniliowa, możliwe jest jedno lub drugie, jedno i drugie, albo żadne ;) jedno drugiego nie wyklucza.

:)
    Można miec spacek implantacyjny pkt. 2, a późnej znowu skok na wyższe rejestry temperatury, i wtedy masz punkt. 1.. Można nie mieć spadku i od razu z temeratur wyższych skoczyć na jeszcze wyższe (pkt. 1), a można mieć tylko pkt. 2 i wrócić na wysobie rejestry sprzed spadku. A może nie być niczego a i tak być w ciąży. I tak, nie chodzi tu o wzrost na owulację, tylko kolejny. Po owu wchodzisz na wyższe temp, a tu chodzi o jeszcze wyższe... :)

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ