Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hania007 wrote:Dziewczyny a tak z innej beczki bo zawsze mnie to zastanawiało jak to w praktyce jest z ta temperatura. Czy jak Np macie jakieś zakłócenia typu nieprzespana noc, choroba, inna godzina pomiaru itp. to zauważyliście może w która stronę Wam się zmienia pomiar? U mnie jeśli chodzi o nieprzespana noc (a takich jest często) widzę tendencje ze temperatura rano jest niższa ( tak jakby jakieś osłabienie organizmu? 🧐) późniejsze mierzenie nie zmienia mi dużo temperatury z reguły o 0,01-0,05. Robicie takie różne doświadczenia?
Ja nie zauważam żadnych wahań, widzę je tylko jak piję alko dnia poprzedniego, to np. rano temp w górę. Ale możliwe ze nie doświadczyłam jeszcze mocno nieprzespanej nocy. Nie pamiętam jak to było w chorobie, ale w ostatniej brałam progesteron to też nie wiem czy to warto odczytywać jakkolwiek.Hania007, Marta100 lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
nick nieaktualnyU mnie przy zakłóceniach temperatura idzie w dół.
Ja w sumie to mam czym zająć głowę, córka ma 7 miesięcy próbuje chodzić, więc nie można zostawić samej absolutnie. Jesteśmy w trakcie budowy domu, gdzie wszystko robimy sami, wczoraj nawet kładłam płytki w maszynowni 😆 ale mimo to gdzieś się jednak myśli cały czas o tych testach owulacji itd ja się nie potrafię od tego tak odciąć, bo podchodzę do tego totalnie zadaniowo. Jako misja do wypełnienia, co jest okropne, bo to są miesiące wyjęte z życia. Z ręką na sercu póki nie zaszłam w ciążę nie pamiętam co się działo przez te miesiące. Dopiero jak się udało to zaczęłam normalnie funkcjonować, a teraz wiem, że nie mogę sobie na to pozwolić, dlatego myślę o tym, żeby jednak przestać się starać i zająć się życiemHania007, Marta100 lubią tę wiadomość
-
Kirra wrote:Ja nie mierze bo już bym całkiem oszalała 😅 dla mnie już testy owu są męczące... Nie wiem może to błąd ale ta kontrola zabiera mi ochotę
-
Iwonay wrote:U mnie przy zakłóceniach temperatura idzie w dół.
Ja w sumie to mam czym zająć głowę, córka ma 7 miesięcy próbuje chodzić, więc nie można zostawić samej absolutnie. Jesteśmy w trakcie budowy domu, gdzie wszystko robimy sami, wczoraj nawet kładłam płytki w maszynowni 😆 ale mimo to gdzieś się jednak myśli cały czas o tych testach owulacji itd ja się nie potrafię od tego tak odciąć, bo podchodzę do tego totalnie zadaniowo. Jako misja do wypełnienia, co jest okropne, bo to są miesiące wyjęte z życia. Z ręką na sercu póki nie zaszłam w ciążę nie pamiętam co się działo przez te miesiące. Dopiero jak się udało to zaczęłam normalnie funkcjonować, a teraz wiem, że nie mogę sobie na to pozwolić, dlatego myślę o tym, żeby jednak przestać się starać i zająć się życiem -
Dzisiejsza Beta: 2928 mIU/ml ❤️
Wjedzma, Iwonay, Hania007, Abcia, Kirra, Milixx, Tedka, Dominisia35, Vanilliowaczekolada, Ania35, Jasmiinum, Kasiak89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHania007 wrote:Dziewczyny a tak z innej beczki bo zawsze mnie to zastanawiało jak to w praktyce jest z ta temperatura. Czy jak Np macie jakieś zakłócenia typu nieprzespana noc, choroba, inna godzina pomiaru itp. to zauważyliście może w która stronę Wam się zmienia pomiar? U mnie jeśli chodzi o nieprzespana noc (a takich jest często) widzę tendencje ze temperatura rano jest niższa ( tak jakby jakieś osłabienie organizmu? 🧐) późniejsze mierzenie nie zmienia mi dużo temperatury z reguły o 0,01-0,05. Robicie takie różne doświadczenia?
Ja też wstaje do małej i powiem Ci że znaczących różnic nie widzę. Tak samo z tym snem u mnie wystarczy że śpię 3 godz ciągiem i już jest tempka w normie. Chyba sprawa mega indywidualna. W ciąży tylko zawsze mam wysoka ponad 37 stopni 😉 I teraz widzę w drugiej jest to samo 😊 -
nick nieaktualny
-
Hania007 wrote:Dziewczyny a tak z innej beczki bo zawsze mnie to zastanawiało jak to w praktyce jest z ta temperatura. Czy jak Np macie jakieś zakłócenia typu nieprzespana noc, choroba, inna godzina pomiaru itp. to zauważyliście może w która stronę Wam się zmienia pomiar? U mnie jeśli chodzi o nieprzespana noc (a takich jest często) widzę tendencje ze temperatura rano jest niższa ( tak jakby jakieś osłabienie organizmu? 🧐) późniejsze mierzenie nie zmienia mi dużo temperatury z reguły o 0,01-0,05. Robicie takie różne doświadczenia?
Ja tak jak Tedka po piciu alkoholu mam znaczny wzrost, a jak mam pobudki albo słabo śpię to raz wzrost raz spadek. A że często słabo śpię to moje wykresy wyglądają jak Tatry
Dominisia35, testujesz ze mną 26 lutego? -
nick nieaktualnyTy Marta jesteś właśnie dla mnie dowodem na to, że te początki ciąży jeszcze przed terminem okresu przebiegają tak samo i danej kobiety. Ja w ciąży też miałam 37 i więcej, jak w ciąży nie byłam to 37 tylko pojedyncze, i teraz jest tak samo. Także możecie mnie wykreślić z testowania, bo będę w tym cyklu czekać na @ bo wiem, że przyjdzie
Marta100 lubi tę wiadomość
-
Marta100, przespanie 3h ciągiem to dla mnie marzenie nie osiągalne😂😂😂😂
Iwonay, zauważ ze u Marty są dosyć wysokie w fazie niskich temperatur. To tez ma znaczenie. Bo jak się ma np 36,7 a później 37 to jest skok o 0,3 a możesz mieć np 36,3 a później 36,8 i masz większy skok czyli osrodek termoregulacji bardziej reaguje na progesteron. Ja Np w każdej ciazy miałam inny wykres. Ale prawie nigdy temperatura nie przekracza 37, tylko ja mam naprawę podstawowa temperaturę niska. To teraz i rak mierzylam w pochwie a jak mierzylam w ustach to potrafiłam mieć poniżej 36😆
A dążę do tego ze u Ciebie nic straconego, były seksy, śluz, owulacja, wykres pięknie wyglada.Iwonay, Marta100 lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 14:20
-
nick nieaktualnyDziękuję Ci Haniu, nie wiem czy też tak miałaś, ale ja w tym ciążowym cyklu już po owulacji czułam, że jestem w ciąży, nie wiem skąd, nie wiem jak, ale to po prostu wiedziałam, teraz jestem na maxa zrezygnowana, nie wiem czy to kwestia tej drugiej fazy u tego nastroju czy ze zmęczenia, czy z czego 😑 nie chce marudzić, ale no nie da się
-
Iwonay wrote:Dziękuję Ci Haniu, nie wiem czy też tak miałaś, ale ja w tym ciążowym cyklu już po owulacji czułam, że jestem w ciąży, nie wiem skąd, nie wiem jak, ale to po prostu wiedziałam, teraz jestem na maxa zrezygnowana, nie wiem czy to kwestia tej drugiej fazy u tego nastroju czy ze zmęczenia, czy z czego 😑 nie chce marudzić, ale no nie da się
Kochana, marudź ile chcesz, skreślaj ten cykl na straty jeśli tak czujesz, a my tu dla Ciebie dalej będziemy trzymać kciuki i liczyć na to, że się pozytywnie zaskoczyszHania007, Milixx, Iwonay, Marta100 lubią tę wiadomość
-
Iwonay, Kochana czasem trzeba tez sobie pomarudzic (ja jestem w tym całkiem dobra🤪). Wjedzma, dobrze gada - polać jej!!😁😁
A odpowiadając na Twoje pytanie to muszę przyznać ze akurat w tym cyklu szczęśliwie zakończonym nie czułam się właśnie wcale ciazowo, być może nie mam intuicji a może poprostu już byłam trochę zrezygnowana zwłaszcza jak usłyszałam na monitoringu ze pęcherzyk nie pękł i zrobiła się torbiel🤨 nawet nie szalałam z testami jak to zwykle. Zrobiłam dopiero jak mnie dopadła zgaga i nudności 🥴 jeśli Cię to chociaż odrobine pocieszy to Rotzer mówi o tym ze każdy cykl może być inny i nawet ośrodek termoregulacji w DANYM cyklu może inaczej reagować. Wiec temperatury serio mogą się różnic. Ale może ta postawa tez nie jest taka zła. Bo finalnie bardzo miło się zaskoczysz 😝😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 15:05
Iwonay lubi tę wiadomość
-
Ja w nocy śpię jak zabita więc nie pomogę 😂15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Dominisia35, testujesz ze mną 26 lutego?
Ja testuje 28.02 w teoretycznie 12 dpo 😁
W tamtym cyklu z biochemem 10 dpo biel a 12 dpo już była kreseczka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny