Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jestem tak padnięta🥱😴😴 że nie jestem w stanie się odnieść do Waszych dyskusji. Jutro już piątek. Ten tydzień nawet nie wiem kiedy zleciał. I dobrze, lada chwila dni płodne 💕💕🔥🔥 Tylko trochę mnie niepokoi bo dzisiaj już 7dc a ja mam śluz zabarwiony na brązowo. Nigdy tak nie miałam i zaczynam się tym martwić 🥺
-
Wjedzma wrote:Dopsz to ja sama 26.02 i z Tobą powtórka 28.02
mogę Cię wpisać do kalendarza?
-
Milixx wrote:Jestem tak padnięta🥱😴😴 że nie jestem w stanie się odnieść do Waszych dyskusji. Jutro już piątek. Ten tydzień nawet nie wiem kiedy zleciał. I dobrze, lada chwila dni płodne 💕💕🔥🔥 Tylko trochę mnie niepokoi bo dzisiaj już 7dc a ja mam śluz zabarwiony na brązowo. Nigdy tak nie miałam i zaczynam się tym martwić 🥺
Tez tak mam. Ale u mnie to normalnie, po @ oczyszczam sie długo nawet do 7dc. Jutro juz będzie czysto u Ciebie pewno tezfajnie ze idziemy razem równo
jakie masz teraz długie cykle?
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Nowy cykl - nowy plan.
Tym razem planuję spróbować ziół ojca sroki 3 + dodatkowej suplementacji, oprócz standardowo D3, B9 i B12 chcę dla siebie włączyć omega 3, Mg+B6+Cynk, a mąż dodatkowo selen, siarka +maca.
Co o tym myślicie? Próbowała któraś z Was dodatkowej suplementacji w połączeniu z ziołami? -
Tedka wrote:Tez tak mam. Ale u mnie to normalnie, po @ oczyszczam sie długo nawet do 7dc. Jutro juz będzie czysto u Ciebie pewno tez
fajnie ze idziemy razem równo
jakie masz teraz długie cykle?
Mam nadzieję, że jutro już będzie czysto bo inaczwj zacznę się martwić. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Ogólnie cykle mam między 27-30 dni, przeważnie cykle mam co 29dni. A u Ciebie jak to wygląda? 🤔 Widzę, że dzisiaj owulaka zaznaczyłaś. Też się przyznam że dzisiaj siknełam na owulaka 😄😄 -
Niaha wrote:Nowy cykl - nowy plan.
Tym razem planuję spróbować ziół ojca sroki 3 + dodatkowej suplementacji, oprócz standardowo D3, B9 i B12 chcę dla siebie włączyć omega 3, Mg+B6+Cynk, a mąż dodatkowo selen, siarka +maca.
Co o tym myślicie? Próbowała któraś z Was dodatkowej suplementacji w połączeniu z ziołami?
My po 3 latach bezowocnych starań zmieniliśmy lekarza i po dwóch miesiącach wyszły mi dwie kreski na teście. Właśnie czekam na betę...
On
Proxceed plus 2xdziennie
Wit E
Koenzym Q10 (lekarz koniecznie kazał bioquinon
Maca
Resveratrol 600( koniecznie dr Best bo tylko ten ma udowodnione działanie badaniami)
L-arginina
Omega 3-6-9
Ryboza 750mg
Cynk
Selen
Wit c 1000
Wszystko zapisane przez lekarza. Trochę to kosztowało. Ale mam nadzieję że jutro się potwierdzi że było warto
-
Hej kobietki ☺️
Ja tak od czasu do czasu zerkne co tu się dzieje i przyznam, że jest sporo stron do nadrabiania 😁
Ja mam takie pytanko ☺️ robię sobie owulaki codziennie, od trzech dni wychodzą mi piękne kreski, więc 🔥❤️ dziś tak sobie robiąc owulacyjny, złapałam przy okazji za test ciążowy...nie mam pojęcia dlaczego 😅 no i wyszła różowa delikatna kreseczka. Wiem, że Lh jest podobne do HCG, ale tak zastanawiam się czy któraś z Was była też tak szalona, by sprawdzać to? W sensie czy ciążowy wykryje też owulację na przykład i wyszła taka historia? 😬
Tule Was cieplutko w ten wietrzny wieczór 😘
Wjedzma, mogłabyś mnie wpisać 25.02 na testowanie?
-
nick nieaktualnyJolcia90 wrote:Hej kobietki ☺️
Ja tak od czasu do czasu zerkne co tu się dzieje i przyznam, że jest sporo stron do nadrabiania 😁
Ja mam takie pytanko ☺️ robię sobie owulaki codziennie, od trzech dni wychodzą mi piękne kreski, więc 🔥❤️ dziś tak sobie robiąc owulacyjny, złapałam przy okazji za test ciążowy...nie mam pojęcia dlaczego 😅 no i wyszła różowa delikatna kreseczka. Wiem, że Lh jest podobne do HCG, ale tak zastanawiam się czy któraś z Was była też tak szalona, by sprawdzać to? W sensie czy ciążowy wykryje też owulację na przykład i wyszła taka historia? 😬
Tule Was cieplutko w ten wietrzny wieczór 😘
Wjedzma, mogłabyś mnie wpisać 25.02 na testowanie?
Podobno test owulacyjny moze wykryć ciążę i u mnie tak było. Natomiast ciążowy nie wykryje owulki tylko ciążę. Skoro masz taka sytuację zrób test ciążowy jeszcze jutro z porannego moczu 😊 -
nick nieaktualnyMarta100 wrote:Podobno test owulacyjny moze wykryć ciążę i u mnie tak było. Natomiast ciążowy nie wykryje owulki tylko ciążę. Skoro masz taka sytuację zrób test ciążowy jeszcze jutro z porannego moczu 😊
Może to nie owulka tylko ciąża? 😊✊✊✊✊✊ info potwierdzone od koleżanki położnej. Test owu moze wykryć ciążę i często w ciąży tez wychodzi pozytywny. Test ciążowy wykrywa tylko stężenie hormonu beta hcg obecnej po zagnieżdzeniu. 😊
-
Marta100 wrote:Podobno test owulacyjny moze wykryć ciążę i u mnie tak było. Natomiast ciążowy nie wykryje owulki tylko ciążę. Skoro masz taka sytuację zrób test ciążowy jeszcze jutro z porannego moczu 😊
W ogóle mnie ten test nie ruszył, bo przecież jestem dopiero wg aplikacji 1 DPO, więc jakby to fizycznie nie możliwe...ale...ale ale ale. Około 10 DC zrobiłam pierwszy test i wyszła fajna drugą kreseczka, a później jaśniała. Myślałam, że cykl poszedł na straty, że już po owulacji..a teraz znów zaczęły testy wychodzić. Może kolejne podejście do owulacji teraz było? Nie wiem...głupieje 🙉 jak co cykl 🤣
-
Torcikowa.ania wrote:My po 3 latach bezowocnych starań zmieniliśmy lekarza i po dwóch miesiącach wyszły mi dwie kreski na teście. Właśnie czekam na betę...
On
Proxceed plus 2xdziennie
Wit E
Koenzym Q10 (lekarz koniecznie kazał bioquinon
Maca
Resveratrol 600( koniecznie dr Best bo tylko ten ma udowodnione działanie badaniami)
L-arginina
Omega 3-6-9
Ryboza 750mg
Cynk
Selen
Wit c 1000
Wszystko zapisane przez lekarza. Trochę to kosztowało. Ale mam nadzieję że jutro się potwierdzi że było warto
Dziękuję bardzo za wskazówkiU nas to jest 8 lat bez zabezpieczeń, 3 lata temu bawiliśmy się w lekarzy (z badaniami było ok), później odpuściliśmy i stwierdziliśmy, że co ma być to będzie. Lata lecą, chcemy znowu się jakoś wspomóc.
-
Marta100 wrote:Może to nie owulka tylko ciąża? 😊✊✊✊✊✊ info potwierdzone od koleżanki położnej. Test owu moze wykryć ciążę i często w ciąży tez wychodzi pozytywny. Test ciążowy wykrywa tylko stężenie hormonu beta hcg obecnej po zagnieżdzeniu. 😊
No powiem ci że teraz to już się trochę nakręciłam jak tak piszesz 😂 chyba sobie rano sikne na teścikIwonay lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJolcia90 wrote:Mhm...
W ogóle mnie ten test nie ruszył, bo przecież jestem dopiero wg aplikacji 1 DPO, więc jakby to fizycznie nie możliwe...ale...ale ale ale. Około 10 DC zrobiłam pierwszy test i wyszła fajna drugą kreseczka, a później jaśniała. Myślałam, że cykl poszedł na straty, że już po owulacji..a teraz znów zaczęły testy wychodzić. Może kolejne podejście do owulacji teraz było? Nie wiem...głupieje 🙉 jak co cykl 🤣
Testuj jutro rano może już jesteś w ciąży stad pozytywne testy owu 😉✊✊✊✊✊ Owulacja mogła być wcześniej i krótki pik stad później kreseczka jaśniała 😊
-
nick nieaktualny
-
Milixx wrote:Jestem tak padnięta🥱😴😴 że nie jestem w stanie się odnieść do Waszych dyskusji. Jutro już piątek. Ten tydzień nawet nie wiem kiedy zleciał. I dobrze, lada chwila dni płodne 💕💕🔥🔥 Tylko trochę mnie niepokoi bo dzisiaj już 7dc a ja mam śluz zabarwiony na brązowo. Nigdy tak nie miałam i zaczynam się tym martwić 🥺
Ja też tak mam ostatnio, w tym cyklu to rekord bo chyba z 10-11 dni plamiłam. Zazwyczaj było do 7-8dc. Zastanawiam się czy Wiesiołek tego plamienia nie wzmógł 🤷♀️ -
nick nieaktualny