X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2022, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique wrote:
    Ja zatestuję w sobotę i w poniedziałek 😅 pewnie znowu będzie biel vizira,ale dla pewności sobie siknę🤣🤣
    Oj ja myślę, że za 2 -3 dni to już będzie kreska 💕

Dominique, Marta100 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Oj ja myślę, że za 2 -3 dni to już będzie kreska 💕
    To trzymaj mocno kciuki 😘
    I patrzę na Twój wykres też ładnie wygląda, więc trzymam mocno kciuki 💚✊

Iwonay, Marta100 lubią tę wiadomość

• Milixx Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tak padnięta🥱😴😴 że nie jestem w stanie się odnieść do Waszych dyskusji. Jutro już piątek. Ten tydzień nawet nie wiem kiedy zleciał. I dobrze, lada chwila dni płodne 💕💕🔥🔥 Tylko trochę mnie niepokoi bo dzisiaj już 7dc a ja mam śluz zabarwiony na brązowo. Nigdy tak nie miałam i zaczynam się tym martwić 🥺

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Dopsz to ja sama 26.02 i z Tobą powtórka 28.02 :D <3 mogę Cię wpisać do kalendarza?
    No pewka ❤️

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Jestem tak padnięta🥱😴😴 że nie jestem w stanie się odnieść do Waszych dyskusji. Jutro już piątek. Ten tydzień nawet nie wiem kiedy zleciał. I dobrze, lada chwila dni płodne 💕💕🔥🔥 Tylko trochę mnie niepokoi bo dzisiaj już 7dc a ja mam śluz zabarwiony na brązowo. Nigdy tak nie miałam i zaczynam się tym martwić 🥺

Tez tak mam. Ale u mnie to normalnie, po @ oczyszczam sie długo nawet do 7dc. Jutro juz będzie czysto u Ciebie pewno tez :) fajnie ze idziemy razem równo :) jakie masz teraz długie cykle? :)

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy cykl - nowy plan.

Tym razem planuję spróbować ziół ojca sroki 3 + dodatkowej suplementacji, oprócz standardowo D3, B9 i B12 chcę dla siebie włączyć omega 3, Mg+B6+Cynk, a mąż dodatkowo selen, siarka +maca.
    Co o tym myślicie? Próbowała któraś z Was dodatkowej suplementacji w połączeniu z ziołami?

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Tez tak mam. Ale u mnie to normalnie, po @ oczyszczam sie długo nawet do 7dc. Jutro juz będzie czysto u Ciebie pewno tez :) fajnie ze idziemy razem równo :) jakie masz teraz długie cykle? :)

Mam nadzieję, że jutro już będzie czysto bo inaczwj zacznę się martwić. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Ogólnie cykle mam między 27-30 dni, przeważnie cykle mam co 29dni. A u Ciebie jak to wygląda? 🤔 Widzę, że dzisiaj owulaka zaznaczyłaś. Też się przyznam że dzisiaj siknełam na owulaka 😄😄

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Torcikowa.ania Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Nowy cykl - nowy plan.

Tym razem planuję spróbować ziół ojca sroki 3 + dodatkowej suplementacji, oprócz standardowo D3, B9 i B12 chcę dla siebie włączyć omega 3, Mg+B6+Cynk, a mąż dodatkowo selen, siarka +maca.
    Co o tym myślicie? Próbowała któraś z Was dodatkowej suplementacji w połączeniu z ziołami?

My po 3 latach bezowocnych starań zmieniliśmy lekarza i po dwóch miesiącach wyszły mi dwie kreski na teście. Właśnie czekam na betę...

On
    Proxceed plus 2xdziennie
    Wit E
    Koenzym Q10 (lekarz koniecznie kazał bioquinon
    Maca
    Resveratrol 600( koniecznie dr Best bo tylko ten ma udowodnione działanie badaniami)
    L-arginina
    Omega 3-6-9
    Ryboza 750mg
    Cynk
    Selen
    Wit c 1000
    Wszystko zapisane przez lekarza. Trochę to kosztowało. Ale mam nadzieję że jutro się potwierdzi że było warto :)

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki ☺️
    Ja tak od czasu do czasu zerkne co tu się dzieje i przyznam, że jest sporo stron do nadrabiania 😁

Ja mam takie pytanko ☺️ robię sobie owulaki codziennie, od trzech dni wychodzą mi piękne kreski, więc 🔥❤️ dziś tak sobie robiąc owulacyjny, złapałam przy okazji za test ciążowy...nie mam pojęcia dlaczego 😅 no i wyszła różowa delikatna kreseczka. Wiem, że Lh jest podobne do HCG, ale tak zastanawiam się czy któraś z Was była też tak szalona, by sprawdzać to? W sensie czy ciążowy wykryje też owulację na przykład i wyszła taka historia? 😬

Tule Was cieplutko w ten wietrzny wieczór 😘

Wjedzma, mogłabyś mnie wpisać 25.02 na testowanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Hej kobietki ☺️
    Ja tak od czasu do czasu zerkne co tu się dzieje i przyznam, że jest sporo stron do nadrabiania 😁

Ja mam takie pytanko ☺️ robię sobie owulaki codziennie, od trzech dni wychodzą mi piękne kreski, więc 🔥❤️ dziś tak sobie robiąc owulacyjny, złapałam przy okazji za test ciążowy...nie mam pojęcia dlaczego 😅 no i wyszła różowa delikatna kreseczka. Wiem, że Lh jest podobne do HCG, ale tak zastanawiam się czy któraś z Was była też tak szalona, by sprawdzać to? W sensie czy ciążowy wykryje też owulację na przykład i wyszła taka historia? 😬

Tule Was cieplutko w ten wietrzny wieczór 😘

Wjedzma, mogłabyś mnie wpisać 25.02 na testowanie?

Podobno test owulacyjny moze wykryć ciążę i u mnie tak było. Natomiast ciążowy nie wykryje owulki tylko ciążę. Skoro masz taka sytuację zrób test ciążowy jeszcze jutro z porannego moczu 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Podobno test owulacyjny moze wykryć ciążę i u mnie tak było. Natomiast ciążowy nie wykryje owulki tylko ciążę. Skoro masz taka sytuację zrób test ciążowy jeszcze jutro z porannego moczu 😊

Może to nie owulka tylko ciąża? 😊✊✊✊✊✊ info potwierdzone od koleżanki położnej. Test owu moze wykryć ciążę i często w ciąży tez wychodzi pozytywny. Test ciążowy wykrywa tylko stężenie hormonu beta hcg obecnej po zagnieżdzeniu. 😊

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Mhm...
    W ogóle mnie ten test nie ruszył, bo przecież jestem dopiero wg aplikacji 1 DPO, więc jakby to fizycznie nie możliwe...ale...ale ale ale. Około 10 DC zrobiłam pierwszy test i wyszła fajna drugą kreseczka, a później jaśniała. Myślałam, że cykl poszedł na straty, że już po owulacji..a teraz znów zaczęły testy wychodzić. Może kolejne podejście do owulacji teraz było? Nie wiem...głupieje 🙉 jak co cykl 🤣

• Niaha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torcikowa.ania wrote:
    My po 3 latach bezowocnych starań zmieniliśmy lekarza i po dwóch miesiącach wyszły mi dwie kreski na teście. Właśnie czekam na betę...

On
    Proxceed plus 2xdziennie
    Wit E
    Koenzym Q10 (lekarz koniecznie kazał bioquinon
    Maca
    Resveratrol 600( koniecznie dr Best bo tylko ten ma udowodnione działanie badaniami)
    L-arginina
    Omega 3-6-9
    Ryboza 750mg
    Cynk
    Selen
    Wit c 1000
    Wszystko zapisane przez lekarza. Trochę to kosztowało. Ale mam nadzieję że jutro się potwierdzi że było warto :)

Dziękuję bardzo za wskazówki :) U nas to jest 8 lat bez zabezpieczeń, 3 lata temu bawiliśmy się w lekarzy (z badaniami było ok), później odpuściliśmy i stwierdziliśmy, że co ma być to będzie. Lata lecą, chcemy znowu się jakoś wspomóc.

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Może to nie owulka tylko ciąża? 😊✊✊✊✊✊ info potwierdzone od koleżanki położnej. Test owu moze wykryć ciążę i często w ciąży tez wychodzi pozytywny. Test ciążowy wykrywa tylko stężenie hormonu beta hcg obecnej po zagnieżdzeniu. 😊
    No tego nie wiedziałam 😁 myślałam, że to działa w dwie strony 😆

No powiem ci że teraz to już się trochę nakręciłam jak tak piszesz 😂 chyba sobie rano sikne na teścik

Iwonay lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Mhm...
    W ogóle mnie ten test nie ruszył, bo przecież jestem dopiero wg aplikacji 1 DPO, więc jakby to fizycznie nie możliwe...ale...ale ale ale. Około 10 DC zrobiłam pierwszy test i wyszła fajna drugą kreseczka, a później jaśniała. Myślałam, że cykl poszedł na straty, że już po owulacji..a teraz znów zaczęły testy wychodzić. Może kolejne podejście do owulacji teraz było? Nie wiem...głupieje 🙉 jak co cykl 🤣

Testuj jutro rano może już jesteś w ciąży stad pozytywne testy owu 😉✊✊✊✊✊ Owulacja mogła być wcześniej i krótki pik stad później kreseczka jaśniała 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    No tego nie wiedziałam 😁 myślałam, że to działa w dwie strony 😆

No powiem ci że teraz to już się trochę nakręciłam jak tak piszesz 😂 chyba sobie rano sikne na teścik

Koniecznie ✊✊✊✊

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ty było zaskoczenie stulecia dopiero ☺️🙏

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:

Ja też tak mam ostatnio, w tym cyklu to rekord bo chyba z 10-11 dni plamiłam. Zazwyczaj było do 7-8dc. Zastanawiam się czy Wiesiołek tego plamienia nie wzmógł 🤷‍♀️

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia ale dziwna sytuacja! Rób rano koniecznie powtórkę a my czekamy na wieści z zaciśniętymi kciukami ✊

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    To ty było zaskoczenie stulecia dopiero ☺️🙏

Tak jak moje było ciąża z cyklu wpisanego na listę straconych 😊😉 przy ostrym przeziębieniu moim i męża o złotym jednym strzale w dni płodne nie wspomnę hehe 😊😉

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ