Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jolcia90 wrote:Hej hej
No zrobiłam sobie test, w sumie dwa...owulacyjny i ciążowy
Poniżej wstawiam zdjęcie. Owulacyjny już dziś negatywny, a ciążowy...chyba jest jakiś oszukany. Nie wiem czy widzicie to ja zdjęciu, ale ja na żywo widzę na prawdę kreskę...ale śmie twierdzić, że to zasługa nadziewanego testu za 2 zł z allegro...
https://zapodaj.net/df2c8f1cac5d1.jpg.html -
nick nieaktualnyJolcia90 wrote:Hej hej
No zrobiłam sobie test, w sumie dwa...owulacyjny i ciążowy
Poniżej wstawiam zdjęcie. Owulacyjny już dziś negatywny, a ciążowy...chyba jest jakiś oszukany. Nie wiem czy widzicie to ja zdjęciu, ale ja na żywo widzę na prawdę kreskę...ale śmie twierdzić, że to zasługa nadziewanego testu za 2 zł z allegro...
https://zapodaj.net/df2c8f1cac5d1.jpg.html
Ja też coś tam widzę 😉 zrób betę albo inny czuły test 😉 ✊✊✊✊ myślę że to dobrze zapowiada 😊 -
Wynik progesteronu 14,7 (norma 11-44,3). Badanie przy wczorajszej becie 2928. Nie jest za dobrze 😔
-
Jolcia90 wrote:Była jaśniejsza ciut...tak, zrobiłam te same testy. Dwa miałam takie same, więc zrobiłam ten co wczoraj.
https://zapodaj.net/72cb6f8a05966.jpg.html
Teoretycznie to mało prawdopodobne...
Ja widzę delikatną II kreseczkę 🧐😊 Kurcze, ciekawa historia. Ale tak patrzę na ten twój wykres i te temperatury masz dość wysokie. Mocne kciuki za piękny koniec ✊🏼Marta100 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry 😊
Nie wytrzymałam i zrobiłam dziś kolejny test i również negatywny 😅 Kochane powiedzcie mi,czy jest sens jutro robić HCG z krwi?😅może już coś pokazać?,czy za szybko?Co myślicie?
Jutro na pewno zrobię progesteron w 22 dniu cyklu,bo dziś że względu na pracę nie zdążyłam. -
Karolaaa8 wrote:Wynik progesteronu 14,7 (norma 11-44,3). Badanie przy wczorajszej becie 2928. Nie jest za dobrze 😔
Ale nie jest tez źle! Beta rośnie pięknie to jest najważniejsze, jeśli Cię to uspokoi to skonsultuj z ginekologiem i może dostaniesz dupka na podbicienie stresuj się kochana, ta beta świadczy o tym, że dla kropka Twój progesteron jest w sam raz
Karolaaa8, Marta100 lubią tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Ja też tak mam ostatnio, w tym cyklu to rekord bo chyba z 10-11 dni plamiłam. Zazwyczaj było do 7-8dc. Zastanawiam się czy Wiesiołek tego plamienia nie wzmógł 🤷♀️
Też mnie tak zastanawia czy tej wiesiołek albo zioła coś nie mieszają w moim cyklu 🤷🏼♀️ Jeżeli w tym cyklu się nie uda to w kolejnym odpuszczam wszystkie wspomagacze 😄Marta100 lubi tę wiadomość
-
Dominique wrote:Dzień dobry 😊
Nie wytrzymałam i zrobiłam dziś kolejny test i również negatywny 😅 Kochane powiedzcie mi,czy jest sens jutro robić HCG z krwi?😅może już coś pokazać?,czy za szybko?Co myślicie?
Jutro na pewno zrobię progesteron w 22 dniu cyklu,bo dziś że względu na pracę nie zdążyłam.
Jak i tak będą Cię kłuli to jak najbardziej zrób bete przy okazjiMarta100 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolaaa8 wrote:Wynik progesteronu 14,7 (norma 11-44,3). Badanie przy wczorajszej becie 2928. Nie jest za dobrze 😔
Hania007, Karolaaa8 lubią tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Ale nie jest tez źle! Beta rośnie pięknie to jest najważniejsze, jeśli Cię to uspokoi to skonsultuj z ginekologiem i może dostaniesz dupka na podbicie
nie stresuj się kochana, ta beta świadczy o tym, że dla kropka Twój progesteron jest w sam raz
Dzisiaj na szczęście mam wizytę. Więc pewnie będę miała przepisaną luteinę lub duphaston. Będę nalegać...Jolcia90, Marta100 lubią tę wiadomość
-
Iwonay wrote:Ja cały pierwszy trymestr miałam progesteron 16,8, ale że nie miałam żadnych plamień i skurczy i szyjka była taka jak trzeba, to nie brałam żadnych leków na podtrzymanie i ciąża donoszona bez problemów. Poziom progesteronu waha się w ciągu dnia, tak naprawdę robienie go i sprawdzanie ma sens wtedy kiedy są jakieś objawy świadczące o jego niedoborze, głową do góry, bo jeśli nic się nie dzieje to widocznie dzidzi wystarcza 🙃💕
Dziękuję za pocieszenie. Może faktycznie tyle mi wystarcza. Ale jak zobaczyłam dzisiaj ten wynik to od razu się wystraszyłam, że niski.
Zobaczymy co dzisiaj powie ginekolog 😉Iwonay lubi tę wiadomość
-
Jolcia, No jest kreska. Może owulacja była tak jak Wjedzma mówi zaraz po okresie i stad taka mało wyraźna jeszcze. Ja bym poleciała na betę😁 nie wytrzymałabym presji😆🙈
Karolciaaa, zgadzam się z Iwonay proga nie trzeba robić jak jest okej wszystko i nie ma symptomów które mógłby świadczyć o czymkolwiek złym. Ja na początku ciąży robiłam proga 3 razy i ginekolog mnie krotkomowiac zje***bal🥴🥴🥴Karolaaa8, Marta100 lubią tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Jolcia, No jest kreska. Może owulacja była tak jak Wjedzma mówi zaraz po okresie i stad taka mało wyraźna jeszcze. Ja bym poleciała na betę😁 nie wytrzymałabym presji😆🙈
Karolciaaa, zgadzam się z Iwonay proga nie trzeba robić jak jest okej wszystko i nie ma symptomów które mógłby świadczyć o czymkolwiek złym. Ja na początku ciąży robiłam proga 3 razy i ginekolog mnie krotkomowiac zje***bal🥴🥴🥴
Wczoraj robiłam betę żeby zobaczyć jak wzrosła od zeszłego tygodnia. I wszystko okej, ładny przyrost. Przy okazji stwierdziłam, że zbadam właśnie progesteron, żeby dzisiaj na wizycie jakby coś było nie tak to działać od razu 😏 -
Karolaaa8 wrote:Wczoraj robiłam betę żeby zobaczyć jak wzrosła od zeszłego tygodnia. I wszystko okej, ładny przyrost. Przy okazji stwierdziłam, że zbadam właśnie progesteron, żeby dzisiaj na wizycie jakby coś było nie tak to działać od razu 😏
Karolaaa8 lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Kurcze no coś tam majaczy, może Ty miałaś też owulacje zaraz po okresie?
Nie wiem teraz czy robić kolejne testy czy czekać do planowego testowania 😅 nie chce za bardzo się nakręcać, bo ja przez moje mc testowania miałam różne dziwne historię z tymi testami 🤯
Wiem, że beta byłaby najrozsądniejsza, ale z beta to mam tak, że za bardzo się stresuje czekając na wynik i boję się zapodac sobie znów taka dawkę stresu... -
Jolcia90 wrote:Ja już nic nie wiem 😂 no pierwszy test owulacyjny zrobiłam 10go dnia cyklu(albo 11) i była taka sama druga kreska, czyli teoretycznie pozytywny. Każdy kolejny był już słabszy, aż do tych co robiłam teraz, znów pozytywne...
Nie wiem teraz czy robić kolejne testy czy czekać do planowego testowania 😅 nie chce za bardzo się nakręcać, bo ja przez moje mc testowania miałam różne dziwne historię z tymi testami 🤯
Wiem, że beta byłaby najrozsądniejsza, ale z beta to mam tak, że za bardzo się stresuje czekając na wynik i boję się zapodac sobie znów taka dawkę stresu...
Ja bym na Twoim miejscu dorwała dozy strumieniowe i powtórzyła jutro albo za dwa dni 🤭 wygląda to mega obiecująco
Jolcia90 lubi tę wiadomość
-
Karola dobrze ze masz dziś wizytę dopytaj o wszystko i się nie stresuj na zapas ☺
Karolaaa8 lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅