X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Ja bym na Twoim miejscu dorwała dozy strumieniowe i powtórzyła jutro albo za dwa dni 🤭 wygląda to mega obiecująco <3
    Hahaha, przekonałas mnie 😁

Jak ja uwielbiam ten etap... 😅 Szaleństwo testowe. To mój rekord jeśli chodzi o szybkość zrobienia testu 😂😂😂

Marta100, Wjedzma lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Wynik progesteronu 14,7 (norma 11-44,3). Badanie przy wczorajszej becie 2928. Nie jest za dobrze 😔

Jest w normie ale nisko 😊 Zadzwoń do lekarza moze wprowadzi Ci jakieś wsparcie. Ja brałam duphaston 😊 do 20 tyg w pierwszej ciąży. Nic się złego nie działo 😊 Nie martw się na zapas 😊

Karolaaa8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Hahaha, przekonałas mnie 😁

Jak ja uwielbiam ten etap... 😅 Szaleństwo testowe. To mój rekord jeśli chodzi o szybkość zrobienia testu 😂😂😂

Ja też bym poszła w inny czuły test 😊 Działaj i dawaj znać ✊✊✊✊ Dobrze to wyglada

• verliebtindich Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Jestem nowa w tym wątku :)

Chętnie coś powiem o sobie.
    Mam PCOS, jestem po usunięciu jednego jajnika, mam też Hashimoto i problemy z prolaktyna, ale aktualnie jest w normie.

Staramy się tak na serio 6 cykl, to nasz 3 cykl stymulowany, 1xclo, teraz drugi cykl Aromkiem.
    W 12 dc mieliśmy 3 pęcherzyki, endo 8mm i zastrzyk z ovitrelle, owulacja prawdopodobnie w 14dc.

Byłam na kontroli w 19dc i endo niecałe 7mm, więc pani doktor nastawiła mnie na to, że raczej nie mam co liczyć w tym cyklu na kropka. Jeśli chodzi o śluz to też było dosyć słabo w tym cyklu, choć szczerze powiem, że od 2 miesięcy w ogóle widzę jakiś śluz i śmiem podejrzewać, że wcześniej nigdy takiego nie było, cykle były prawdopodobnie bezowulacyjne.

Obecnie jestem 7dpo i wkręcam sobie coś co chwilę, że a to mi niedobrze, a to wczoraj miałam taki dzień, że ciągle coś rozlewałam, albo tłukłam i zaczynam wariować.

Chętnie się u Was zadomowię, jeśli można, żeby nie zwariować w oczekiwaniu na testowanie 🤣

Pozdrawiam Was serdecznie! 🥰

Jasmiinum, Niaha, Ania35 lubią tę wiadomość

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 ja też bym już pewnie sikała na jakiś czulszy test 😁 Jak masz gdzieś aptekę DOZ to kup test i sikaj 😈😈

Marta100 lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem kiedy zleciał ten tydzień - dzisiaj już piątek 🙃 Tak mnie praca wciągnęła, że był poniedziałek i jest piątek 😂

A ja się bije z myślami.. Nie wiem czy dzwonić i się umawiać na monitoring czy sobie darować i iść tylko 28.02 zobaczyć czy pęcherzyk pękł. Mam taki mętlik w głowie, że nie wiem jak to nawet opisać 😔 ahh te życie staraczki 😟

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verliebtindich zapraszamy🥰 Rozgość się u nas 👋🏼👋🏼

verliebtindich lubi tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Ja nawet nie wiem kiedy zleciał ten tydzień - dzisiaj już piątek 🙃 Tak mnie praca wciągnęła, że był poniedziałek i jest piątek 😂

A ja się bije z myślami.. Nie wiem czy dzwonić i się umawiać na monitoring czy sobie darować i iść tylko 28.02 zobaczyć czy pęcherzyk pękł. Mam taki mętlik w głowie, że nie wiem jak to nawet opisać 😔 ahh te życie staraczki 😟
    Rób jak serce podpowiada ❤

Dla mnie szczytem kontroli są testy owu strasznie mnie zmęczyły w tym cyklu 🤣

Ja dziś 5 dpo i boli mnie brzuch jak na okres 😅

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Hej,

Mam PCOS, jestem po usunięciu jednego jajnika, mam też Hashimoto i problemy z prolaktyna, ale aktualnie jest w normie.

Staramy się tak na serio 6 cykl, to nasz 3 cykl stymulowany, 1xclo, teraz drugi cykl Aromkiem.
    W 12 dc mieliśmy 3 pęcherzyki, endo 8mm i zastrzyk z ovitrelle, owulacja prawdopodobnie w 14dc.

Byłam na kontroli w 19dc i endo niecałe 7mm, więc pani doktor nastawiła mnie na to, że raczej nie mam co liczyć w tym cyklu na kropka. Jeśli chodzi o śluz to też było dosyć słabo w tym cyklu, choć szczerze powiem, że od 2 miesięcy w ogóle widzę jakiś śluz i śmiem podejrzewać, że wcześniej nigdy takiego nie było, cykle były prawdopodobnie bezowulacyjne.

Obecnie jestem 7dpo i wkręcam sobie coś co chwilę, że a to mi niedobrze, a to wczoraj miałam taki dzień, że ciągle coś rozlewałam, albo tłukłam i zaczynam wariować.

Chętnie się u Was zadomowię, jeśli można, żeby nie zwariować w oczekiwaniu na testowanie 🤣

Witaj serdecznie :) zapraszamy, u nas dużo się dzieje, na pewno nie będziesz się tutaj nudzić :)

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Rób jak serce podpowiada ❤

Dla mnie szczytem kontroli są testy owu strasznie mnie zmęczyły w tym cyklu 🤣

Właśnie serce bije się z rozumem 😆🤣 I naprawdę nie wiem co mam zrobić 🤦🏼‍♀️
    Już bym chciała przyszyły weekend 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 10:22

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:

No właśnie, a ja z kolei ide zobaczyc w poniedziałek czy jest w ogole jakiś pęcherzyk, ewentualnie ile ich... a za to nie umawiam się na kontrolę po. Dzisiaj mąż stwierdził, że może jednak podejdziemy w tym miesiącu do IUI. Już o nich zapomniałam nawet. Może i ma rację... to byłaby nasza druga IUI... może jednak wykorzystać te 3 podejścia statystycznie najlepsze i będziemy mieć już przynajmniej jasność, że tym sposobem to się nie uda.

A Ty jak masz kasę i czas to idz :) ja bym poszła

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Hej,

Zapraszamy, a co do objawów to nie martw się, każda z nas to przechodziła, co miesiąc była w ciąży, a jak już był to objawów nie było 😅😅😅

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia idź na betę i z głowy :D ale niespodzianka :D

Karola progesteron jest na prawdę ładny :) pewnie lekarz awaryjnie da duphaston, ja miałam 25 progesteron ale spadał (badałam razem z betą) wiec właśnie dostałam awaryjnie i brałam prawie do końca 12 tygodnia.

Verle witaj :D wybacz nie jestem w stanie przepisać Twojej nazwy użytkownika 😆

Cioteczki możemy Was prosić o pół kciuka dziś za nasze pierwsze prenatalne? 🙏 Co prawda wizytujemy dopiero o 20:30 ale ja już od wczoraj dygam ze stresu i się skupić nie mogę na niczym 🤦🏻‍♀️

verliebtindich, Karolaaa8, Jolcia90, Jasmiinum, Vanilliowaczekolada, Niaha, Marta100, Ania35, Aneta2506 lubią tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 kciuki mocno zaciśnięte ✊🏼✊🏼🍀

Felinka94 lubi tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Jolcia idź na betę i z głowy :D ale niespodzianka :D

Karola progesteron jest na prawdę ładny :) pewnie lekarz awaryjnie da duphaston, ja miałam 25 progesteron ale spadał (badałam razem z betą) wiec właśnie dostałam awaryjnie i brałam prawie do końca 12 tygodnia.

Verle witaj :D wybacz nie jestem w stanie przepisać Twojej nazwy użytkownika 😆

Cioteczki możemy Was prosić o pół kciuka dziś za nasze pierwsze prenatalne? 🙏 Co prawda wizytujemy dopiero o 20:30 ale ja już od wczoraj dygam ze stresu i się skupić nie mogę na niczym 🤦🏻‍♀️

No pewka! <3
    Daj koniecznie znać co mówił doktor, ale na pewno wszystko super! :D :* ciocia mocno trzyma kciuki!

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Hej,

Cześć. Zadomawiaj się u nas byle by nie na długo🤪🤞🏻✊🏻✊🏻 Wykres masz obiecujący, trzymam mocno kciuki. Planujesz testować?

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Anka1312 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane,po dłuższej przerwie wróciłam do was.Dzis pierwszy dzień cyklu na szczęście.Mam wielkie plany i nadzieję z nim związane .Zaczynam pić olej z wiesiołka i lniany,zioła ojca sroki i za baczymyvczy coś drgnie.Witam nowe staraczki i z całego serca gratuluje dwóch kresek tym którym się udało.Trzymam kciuki za prenatalne napewno będzie wszystko ok. Buziaki i miłego dnia♥️♥️♥️♥️✊✊✊✊✊

P.S. Siedziałam do 3 w nocy i was czytałam ale nie zdołałam nadrobić.

Tedka lubi tę wiadomość

12.09.2013 - pierwszy skarb
    24.06.2020 - drugi skarb
    walka o trzeci skarb
    19.07.2022 - beta 240,7
    19.07.2022 - prog. 16,5
    21.07.2022 - beta 712
    21.07.2022- prog. 13,4
    22.07.2022 - wizyta
    29.07.2022 - jest kropek
    12.08.2022 - jest ♥️
    13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    No właśnie, a ja z kolei ide zobaczyc w poniedziałek czy jest w ogole jakiś pęcherzyk, ewentualnie ile ich... a za to nie umawiam się na kontrolę po. Dzisiaj mąż stwierdził, że może jednak podejdziemy w tym miesiącu do IUI. Już o nich zapomniałam nawet. Może i ma rację... to byłaby nasza druga IUI... może jednak wykorzystać te 3 podejścia statystycznie najlepsze i będziemy mieć już przynajmniej jasność, że tym sposobem to się nie uda.

A Ty jak masz kasę i czas to idz :) ja bym poszła

Zarówno z czasem jak i kasą u mnie ciężko dlatego myślę i myślę, i nie wiem co robić 🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Kochana, nie znam się ta tym IUI ale jeżeli to może Wam pomóc i mąż chce spróbować, to może warto o tym pomyśleć. Ja niezmiennie trzymam kciuki ✊🏼🍀

Tedka lubi tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za ciepłe przyjęcie 💗💗

Tak, wiem, że wybrałam sobie średnią nazwę do zapamiętania, więc spokojnie, nie obrażę się, jak coś pokręcicie 🤣🤣 jak napiszecie "ver", to już załapię, że to do mnie 🤣🤣

Tedka, trzymam kciuki za monit! ✊✊

Felinka, powodzenia!! ✊✊✊ dawaj znać! 👶

Powiedzcie dziewczyny, bo bardzo mnie zdziwiła tą sytuacja, że przed owulacją miałam grubsze endo niż po. Macie jakiś pomysł, co mogło się zadziać? Przed owu jak było 8 mm i 3 pęcherzyki to byłam tak pozytywnie naładowana, że endo ładne i jeszcze powinno się poprawić, a tu wjeżdżam na pełnej tydzień później na wizytę i owszem, owu była, ale endo w dół... domyslam się, że chodzi o estrogen, ale te pęcherzyki pękając nic nie zdziałały?... Tak z drugiej strony wiem, że to endo nie jest aż tak cienkie, bo tak około 6.8mm, ale myślałam, że jak przed owu 8mm, to cieńsze nie będzie.

Dziękuję z góry 🥰

preg.png

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Cześć. Zadomawiaj się u nas byle by nie na długo🤪🤞🏻✊🏻✊🏻 Wykres masz obiecujący, trzymam mocno kciuki. Planujesz testować?

Dziękuję! 😍😍
    Planuję testować w 26dc, 12dpo, bo wtedy mam ostatni dzień Duphastonu 😀

Btw Wasz maluszek jest z dnia moich urodzin! Też jestem z 29 marca 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 10:40

preg.png

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ