Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wjedzma wrote:Ja bym na Twoim miejscu dorwała dozy strumieniowe i powtórzyła jutro albo za dwa dni 🤭 wygląda to mega obiecująco
Jak ja uwielbiam ten etap... 😅 Szaleństwo testowe. To mój rekord jeśli chodzi o szybkość zrobienia testu 😂😂😂Marta100, Wjedzma lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolaaa8 wrote:Wynik progesteronu 14,7 (norma 11-44,3). Badanie przy wczorajszej becie 2928. Nie jest za dobrze 😔
Jest w normie ale nisko 😊 Zadzwoń do lekarza moze wprowadzi Ci jakieś wsparcie. Ja brałam duphaston 😊 do 20 tyg w pierwszej ciąży. Nic się złego nie działo 😊 Nie martw się na zapas 😊Karolaaa8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej,
Jestem nowa w tym wątku
Chętnie coś powiem o sobie.
Mam PCOS, jestem po usunięciu jednego jajnika, mam też Hashimoto i problemy z prolaktyna, ale aktualnie jest w normie.
Staramy się tak na serio 6 cykl, to nasz 3 cykl stymulowany, 1xclo, teraz drugi cykl Aromkiem.
W 12 dc mieliśmy 3 pęcherzyki, endo 8mm i zastrzyk z ovitrelle, owulacja prawdopodobnie w 14dc.
Byłam na kontroli w 19dc i endo niecałe 7mm, więc pani doktor nastawiła mnie na to, że raczej nie mam co liczyć w tym cyklu na kropka. Jeśli chodzi o śluz to też było dosyć słabo w tym cyklu, choć szczerze powiem, że od 2 miesięcy w ogóle widzę jakiś śluz i śmiem podejrzewać, że wcześniej nigdy takiego nie było, cykle były prawdopodobnie bezowulacyjne.
Obecnie jestem 7dpo i wkręcam sobie coś co chwilę, że a to mi niedobrze, a to wczoraj miałam taki dzień, że ciągle coś rozlewałam, albo tłukłam i zaczynam wariować.
Chętnie się u Was zadomowię, jeśli można, żeby nie zwariować w oczekiwaniu na testowanie 🤣
Pozdrawiam Was serdecznie! 🥰Jasmiinum, Niaha, Ania35 lubią tę wiadomość
-
Ja nawet nie wiem kiedy zleciał ten tydzień - dzisiaj już piątek 🙃 Tak mnie praca wciągnęła, że był poniedziałek i jest piątek 😂
A ja się bije z myślami.. Nie wiem czy dzwonić i się umawiać na monitoring czy sobie darować i iść tylko 28.02 zobaczyć czy pęcherzyk pękł. Mam taki mętlik w głowie, że nie wiem jak to nawet opisać 😔 ahh te życie staraczki 😟 -
Milixx wrote:Ja nawet nie wiem kiedy zleciał ten tydzień - dzisiaj już piątek 🙃 Tak mnie praca wciągnęła, że był poniedziałek i jest piątek 😂
A ja się bije z myślami.. Nie wiem czy dzwonić i się umawiać na monitoring czy sobie darować i iść tylko 28.02 zobaczyć czy pęcherzyk pękł. Mam taki mętlik w głowie, że nie wiem jak to nawet opisać 😔 ahh te życie staraczki 😟
Dla mnie szczytem kontroli są testy owu strasznie mnie zmęczyły w tym cyklu 🤣
Ja dziś 5 dpo i boli mnie brzuch jak na okres 😅🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
verliebtindich wrote:Hej,
Jestem nowa w tym wątku
Mam PCOS, jestem po usunięciu jednego jajnika, mam też Hashimoto i problemy z prolaktyna, ale aktualnie jest w normie.
Staramy się tak na serio 6 cykl, to nasz 3 cykl stymulowany, 1xclo, teraz drugi cykl Aromkiem.
W 12 dc mieliśmy 3 pęcherzyki, endo 8mm i zastrzyk z ovitrelle, owulacja prawdopodobnie w 14dc.
Byłam na kontroli w 19dc i endo niecałe 7mm, więc pani doktor nastawiła mnie na to, że raczej nie mam co liczyć w tym cyklu na kropka. Jeśli chodzi o śluz to też było dosyć słabo w tym cyklu, choć szczerze powiem, że od 2 miesięcy w ogóle widzę jakiś śluz i śmiem podejrzewać, że wcześniej nigdy takiego nie było, cykle były prawdopodobnie bezowulacyjne.
Obecnie jestem 7dpo i wkręcam sobie coś co chwilę, że a to mi niedobrze, a to wczoraj miałam taki dzień, że ciągle coś rozlewałam, albo tłukłam i zaczynam wariować.
Chętnie się u Was zadomowię, jeśli można, żeby nie zwariować w oczekiwaniu na testowanie 🤣
Pozdrawiam Was serdecznie! 🥰
Witaj serdeczniezapraszamy, u nas dużo się dzieje, na pewno nie będziesz się tutaj nudzić
verliebtindich lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Kirra wrote:Rób jak serce podpowiada ❤
Dla mnie szczytem kontroli są testy owu strasznie mnie zmęczyły w tym cyklu 🤣
Właśnie serce bije się z rozumem 😆🤣 I naprawdę nie wiem co mam zrobić 🤦🏼♀️
Już bym chciała przyszyły weekend 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 10:22
-
Milixx wrote:Ja nawet nie wiem kiedy zleciał ten tydzień - dzisiaj już piątek 🙃 Tak mnie praca wciągnęła, że był poniedziałek i jest piątek 😂
A ja się bije z myślami.. Nie wiem czy dzwonić i się umawiać na monitoring czy sobie darować i iść tylko 28.02 zobaczyć czy pęcherzyk pękł. Mam taki mętlik w głowie, że nie wiem jak to nawet opisać 😔 ahh te życie staraczki 😟
No właśnie, a ja z kolei ide zobaczyc w poniedziałek czy jest w ogole jakiś pęcherzyk, ewentualnie ile ich... a za to nie umawiam się na kontrolę po. Dzisiaj mąż stwierdził, że może jednak podejdziemy w tym miesiącu do IUI. Już o nich zapomniałam nawet. Może i ma rację... to byłaby nasza druga IUI... może jednak wykorzystać te 3 podejścia statystycznie najlepsze i będziemy mieć już przynajmniej jasność, że tym sposobem to się nie uda.
A Ty jak masz kasę i czas to idzja bym poszła
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
nick nieaktualnyverliebtindich wrote:Hej,
Jestem nowa w tym wątku
Pozdrawiam Was serdecznie! 🥰verliebtindich lubi tę wiadomość
-
Jolcia idź na betę i z głowy
ale niespodzianka
Karola progesteron jest na prawdę ładnypewnie lekarz awaryjnie da duphaston, ja miałam 25 progesteron ale spadał (badałam razem z betą) wiec właśnie dostałam awaryjnie i brałam prawie do końca 12 tygodnia.
Verle witajwybacz nie jestem w stanie przepisać Twojej nazwy użytkownika 😆
Cioteczki możemy Was prosić o pół kciuka dziś za nasze pierwsze prenatalne? 🙏 Co prawda wizytujemy dopiero o 20:30 ale ja już od wczoraj dygam ze stresu i się skupić nie mogę na niczym 🤦🏻♀️verliebtindich, Karolaaa8, Jolcia90, Jasmiinum, Vanilliowaczekolada, Niaha, Marta100, Ania35, Aneta2506 lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Jolcia idź na betę i z głowy
ale niespodzianka
Karola progesteron jest na prawdę ładnypewnie lekarz awaryjnie da duphaston, ja miałam 25 progesteron ale spadał (badałam razem z betą) wiec właśnie dostałam awaryjnie i brałam prawie do końca 12 tygodnia.
Verle witajwybacz nie jestem w stanie przepisać Twojej nazwy użytkownika 😆
Cioteczki możemy Was prosić o pół kciuka dziś za nasze pierwsze prenatalne? 🙏 Co prawda wizytujemy dopiero o 20:30 ale ja już od wczoraj dygam ze stresu i się skupić nie mogę na niczym 🤦🏻♀️
No pewka!
Daj koniecznie znać co mówił doktor, ale na pewno wszystko super!:* ciocia mocno trzyma kciuki!
Felinka94 lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
verliebtindich wrote:Hej,
Jestem nowa w tym wątku
Pozdrawiam Was serdecznie! 🥰
Cześć. Zadomawiaj się u nas byle by nie na długo🤪🤞🏻✊🏻✊🏻 Wykres masz obiecujący, trzymam mocno kciuki. Planujesz testować?
verliebtindich lubi tę wiadomość
-
Witajcie kochane,po dłuższej przerwie wróciłam do was.Dzis pierwszy dzień cyklu na szczęście.Mam wielkie plany i nadzieję z nim związane .Zaczynam pić olej z wiesiołka i lniany,zioła ojca sroki i za baczymyvczy coś drgnie.Witam nowe staraczki i z całego serca gratuluje dwóch kresek tym którym się udało.Trzymam kciuki za prenatalne napewno będzie wszystko ok. Buziaki i miłego dnia♥️♥️♥️♥️✊✊✊✊✊
P.S. Siedziałam do 3 w nocy i was czytałam ale nie zdołałam nadrobić.
Tedka lubi tę wiadomość
12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
Tedka wrote:No właśnie, a ja z kolei ide zobaczyc w poniedziałek czy jest w ogole jakiś pęcherzyk, ewentualnie ile ich... a za to nie umawiam się na kontrolę po. Dzisiaj mąż stwierdził, że może jednak podejdziemy w tym miesiącu do IUI. Już o nich zapomniałam nawet. Może i ma rację... to byłaby nasza druga IUI... może jednak wykorzystać te 3 podejścia statystycznie najlepsze i będziemy mieć już przynajmniej jasność, że tym sposobem to się nie uda.
A Ty jak masz kasę i czas to idzja bym poszła
Zarówno z czasem jak i kasą u mnie ciężko dlatego myślę i myślę, i nie wiem co robić 🤷🏼♀️🤦🏼♀️
Kochana, nie znam się ta tym IUI ale jeżeli to może Wam pomóc i mąż chce spróbować, to może warto o tym pomyśleć. Ja niezmiennie trzymam kciuki ✊🏼🍀Tedka lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za ciepłe przyjęcie 💗💗
Tak, wiem, że wybrałam sobie średnią nazwę do zapamiętania, więc spokojnie, nie obrażę się, jak coś pokręcicie 🤣🤣 jak napiszecie "ver", to już załapię, że to do mnie 🤣🤣
Tedka, trzymam kciuki za monit! ✊✊
Felinka, powodzenia!! ✊✊✊ dawaj znać! 👶
Powiedzcie dziewczyny, bo bardzo mnie zdziwiła tą sytuacja, że przed owulacją miałam grubsze endo niż po. Macie jakiś pomysł, co mogło się zadziać? Przed owu jak było 8 mm i 3 pęcherzyki to byłam tak pozytywnie naładowana, że endo ładne i jeszcze powinno się poprawić, a tu wjeżdżam na pełnej tydzień później na wizytę i owszem, owu była, ale endo w dół... domyslam się, że chodzi o estrogen, ale te pęcherzyki pękając nic nie zdziałały?... Tak z drugiej strony wiem, że to endo nie jest aż tak cienkie, bo tak około 6.8mm, ale myślałam, że jak przed owu 8mm, to cieńsze nie będzie.
Dziękuję z góry 🥰Felinka94 lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Cześć. Zadomawiaj się u nas byle by nie na długo🤪🤞🏻✊🏻✊🏻 Wykres masz obiecujący, trzymam mocno kciuki. Planujesz testować?
Dziękuję! 😍😍
Planuję testować w 26dc, 12dpo, bo wtedy mam ostatni dzień Duphastonu 😀
Btw Wasz maluszek jest z dnia moich urodzin! Też jestem z 29 marca 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 10:40