Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Niaha wrote:Dziewczyny, a od kiedy najlepiej wykonywać testy owulacyjne? Zazwyczaj robi się je jakoś tydzień po miesiączce, ale czy nie warto już od razu po?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 12:20
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Wjedzma wrote:Wa123, jak u Ciebie sytuacja? Robiłaś jeszcze ciążowe? Widzę że znów masz owulaki pozytywne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 13:14
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Nie wiem co się ze mną dzieje🙄 wyobraźcie sobie ze nastawiłam na obiad flaki i teraz sobie nałożyłam a w srodku pływają -uwaga- POKROJONE BOROWKI😳😳😳 totalnie nie kojarzę momentu kiedy ja pokroiłam je i wrzuciłam do zupy🧐 film mi się urwał czy co🤨
Jolcia90 lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Nie wiem co się ze mną dzieje🙄 wyobraźcie sobie ze nastawiłam na obiad flaki i teraz sobie nałożyłam a w srodku pływają -uwaga- POKROJONE BOROWKI😳😳😳 totalnie nie kojarzę momentu kiedy ja pokroiłam je i wrzuciłam do zupy🧐 film mi się urwał czy co🤨
Coś ty "odwaliła" - do flaków borówki, dobrze zrozumiałam? 😂 Dobre były? Kobieto, czy Ty się dzisiaj wyspałaś?🤔 Bo jeżeli się wyspałaś to może te Twoje flaki to nie przypadek i te walentynkowe amory coś przyniosą za kilka dni 🥰🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 13:25
-
Hania007 wrote:Nie wiem co się ze mną dzieje🙄 wyobraźcie sobie ze nastawiłam na obiad flaki i teraz sobie nałożyłam a w srodku pływają -uwaga- POKROJONE BOROWKI😳😳😳 totalnie nie kojarzę momentu kiedy ja pokroiłam je i wrzuciłam do zupy🧐 film mi się urwał czy co🤨Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
Milixx wrote:Coś ty "odwaliła" - do flaków borówki, dobrze zrozumiałam? 😂 Dobre były? Kobieto, czy Ty się dzisiaj wyspałaś?🤔 Bo jeżeli się wyspałaś to może te Twoje flaki to nie przypadek i te walentynkowe amory coś przyniosą za kilka dni 🥰🥰
Wa123, Milixx lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHania007 wrote:Nie wiem co się ze mną dzieje🙄 wyobraźcie sobie ze nastawiłam na obiad flaki i teraz sobie nałożyłam a w srodku pływają -uwaga- POKROJONE BOROWKI😳😳😳 totalnie nie kojarzę momentu kiedy ja pokroiłam je i wrzuciłam do zupy🧐 film mi się urwał czy co🤨
-
nick nieaktualnyJa jutro jestem wpisana na testowanie, ale zobaczę jaka będzie rano temperatura, bo jak niższa to szkoda testu marnować, poczekam do okresu. W ogóle to nie jestem pewna co do tego dnia owulacji, mimo, że objawy by się zgadzały, ale zawsze 7dpo zaczynały mnie boleć cycki, a teraz są jak flaki, jak w fazie niższych temperatur. W ogóle się zastanawiam czy ta owulacja w ogóle doszła do skutku 😱🤔
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 14:01
Kirra, Hania007 lubią tę wiadomość
-
Byłam dzisiaj na wizycie. Jeśli chodzi o USG, to tylko pęcherzyk ciążowy był widoczny. Za 2 tygodnie ponowna wizyta i już pewnie będzie widoczny zarodek i serduszko (karta ciąży również wtedy jest zakłada). Jeśli chodzi o betę to wszystko dobrze. Natomiast na niski wynik progesteronu nic nie przepisała. Powinno się badać progesteron w przypadku plamień lub krwawienia. A, że u mnie nic takiego nie występuje to nie ma powodów do niepokoju. W tak wczesnej ciąży nawet przepisanie leków by nic nie pomogło, bo byłyby to wady genetyczne. Więc nic tylko czekać na kolejną wizytę 😏
Jolcia90, Hania007, verliebtindich, Iwonay lubią tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Nie wiem co się ze mną dzieje🙄 wyobraźcie sobie ze nastawiłam na obiad flaki i teraz sobie nałożyłam a w srodku pływają -uwaga- POKROJONE BOROWKI😳😳😳 totalnie nie kojarzę momentu kiedy ja pokroiłam je i wrzuciłam do zupy🧐 film mi się urwał czy co🤨
Pewnie zamyślona byłaś strasznie.
Ja czasem jak o czymś intensywnie myślę to też robię dziwne rzeczy albo dziwnie odpowiadam na pytania 😂 -
Karolaaa8 wrote:Byłam dzisiaj na wizycie. Jeśli chodzi o USG, to tylko pęcherzyk ciążowy był widoczny. Za 2 tygodnie ponowna wizyta i już pewnie będzie widoczny zarodek i serduszko (karta ciąży również wtedy jest zakłada). Jeśli chodzi o betę to wszystko dobrze. Natomiast na niski wynik progesteronu nic nie przepisała. Powinno się badać progesteron w przypadku plamień lub krwawienia. A, że u mnie nic takiego nie występuje to nie ma powodów do niepokoju. W tak wczesnej ciąży nawet przepisanie leków by nic nie pomogło, bo byłyby to wady genetyczne. Więc nic tylko czekać na kolejną wizytę 😏
Karolaaa8 lubi tę wiadomość
-
Jolcia90 wrote:Hahaha 😂😂😂 no masz babo placek 😂
Pewnie zamyślona byłaś strasznie.
Ja czasem jak o czymś intensywnie myślę to też robię dziwne rzeczy albo dziwnie odpowiadam na pytania 😂