X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Hej,

Jestem nowa w tym wątku :)

Chętnie coś powiem o sobie.
    Mam PCOS, jestem po usunięciu jednego jajnika, mam też Hashimoto i problemy z prolaktyna, ale aktualnie jest w normie.

Staramy się tak na serio 6 cykl, to nasz 3 cykl stymulowany, 1xclo, teraz drugi cykl Aromkiem.
    W 12 dc mieliśmy 3 pęcherzyki, endo 8mm i zastrzyk z ovitrelle, owulacja prawdopodobnie w 14dc.

Byłam na kontroli w 19dc i endo niecałe 7mm, więc pani doktor nastawiła mnie na to, że raczej nie mam co liczyć w tym cyklu na kropka. Jeśli chodzi o śluz to też było dosyć słabo w tym cyklu, choć szczerze powiem, że od 2 miesięcy w ogóle widzę jakiś śluz i śmiem podejrzewać, że wcześniej nigdy takiego nie było, cykle były prawdopodobnie bezowulacyjne.

Obecnie jestem 7dpo i wkręcam sobie coś co chwilę, że a to mi niedobrze, a to wczoraj miałam taki dzień, że ciągle coś rozlewałam, albo tłukłam i zaczynam wariować.

Chętnie się u Was zadomowię, jeśli można, żeby nie zwariować w oczekiwaniu na testowanie 🤣

Pozdrawiam Was serdecznie! 🥰

Hej! Miło Cię poznać! ☺️☺️

Ja też zawsze wariuje od czekania na testowanie 🤪 Dzisiaj 8dpo, wykres moim zdaniem zaskakująco obiecujący 😀 Ale poczekam z testowaniem do 10 dpo - dzisiaj lekko temperatura spadła, ciekawe co będzie jutro 😊

Jeśli chodzi o objawy, to od tego cyklu postanowiłam się świadomie nie na nie nie nakręcać. Tak naprawdę pierwsze objawy ciążowe jak mdłości, zawroty głowy, zgaga itp to objawy, które owszem pojawiają sie na początku ciąży, ale nie w 3/4 tyg, ale dopiero około 6/7 tygodnia, wiec to baaardzo mało prawdopodobne, żeby pojawiły się szybciej 😉 Bardzo często jest tak, ze dziewczyny nie mają kompletnie żadnych objawów 🙂

verliebtindich, Marta100 lubią tę wiadomość

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka, pamiętam jak dziś swoje pierwsze prenatalne, lekarz zaczął pukać w brzuch, a ja myślałam, że umrę ze stresu. A on po prostu chciał, żeby dzidzia się obruciła, bo moja córka spała tylko w nocy, całymi dniami się w brzuchu tłukła i tak jest do tej pory, a ma 7 miesięcy 😃 a i ja na pierwszych prenatalnych już poznałam płeć 😃 wszystko będzie dobrze, zobaczysz

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ver, ooo to razem będziemy 29.03 świętować 🥳❤️ Jeśli chodzi o endo to nie miałaś może plamien żadnych w trakcie? Czasem jest tak ze przy wysokim poziomie estrogenów śluzówka mocno narasta i jeśli jest już dosyć gruba to się może złuszczać nawet jeszcze w srodku cyklu stad może być endometrium odrobine cieńsze po owulacji . Ewentualnie może jeszcze jakiś blad pomiaru?🧐

Milixx, ja bym na Twoim miejscu poszła na monit jak masz możliwość oczywiście 😝😇

Tedka, nie znam się na IUI ale moze warto jednak spróbować?

Felinka, mocne kciuki ❤️❤️ Wszystko będzie dobrze.✊🏻

Jeśli chodzi o objawy ciążowe to jest to reakcja organizmu na bhcg zawartej w krwi. Wydziela się ona około 48h po zagnieżdżeniu czyli najwcześniej 6dni po zapłodnieniu😅 czyli tak czy siak trzeba liczyć ze wcześniej niż te 10-12dpo wszystkie objawy to wina Tuska (pfu przepraszam…) - Proga 🤭

Felinka94, Vanilliowaczekolada, Milixx, Wa123 lubią tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka 🍀🍀🍀🤞🤞🤞

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ver hej, witamy w naszym wspaniałym gronie <3 niestety nie odpowiem Ci co do endo, bo totalnie się na tym nie znam. Jeśli chcesz to możesz wpisać się na testowanie do kalendarza na pierwszej stronie i będziemy razem z Tobą wypatrywać dwóch kreseczek ✊

Dziewczyny, co do monitoringów, to ja powiem tak... Jeśli już pojawił się pomysł, żeby isc, a ostatecznie nie pójdziecie, to pewnie w którymś momecie cyklu będziecie żałować, że nie podejrzałyście co tam się dzieje 🤭więc moja rada - iść, podglądać!

Felinka 🥰🥰🥰 nie mogę się doczekać, zaciskam kciuki z całych sił ✊

Tedka lubi tę wiadomość

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy 🥰🥰 oczywiście dam Wam znać :D

Iwona mam nadzieję że moje wspomnienie prenatalnych też będzie takie urocze jak Twoje 😁

Ver :D pierwszy raz słyszę o endometrium grubszym przed owu niż po 🤔 może dlatego że ja w sumie rzadko kiedy uczęszczałam na wizyty 🙈

Tedka jeśli macie możliwość to podejdźcie jeszcze do IUI zawsze to jakaś szansa, ja ogólnie nie znam się na tym wcale, ale jeśli mówisz że te 3 razy dobrze podejść to myślę że warto jeśli są możliwości ❤️

Wybaczcie że się nie odniosę to Was wszystkich, oczywiście wiecie że Was wspieram z całego serca ❤️ po prostu mam sito dziś z mózgu, przepraszam Was 🙈

Marta100 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka bierzesz jeszcze oprócz fertilcare coś jeszcze? Jak np. Kwas foliowy? Bo się martwię czy sam fertilcare to nie za mało witamin.

A jak jesteśmy w temacie proga to takie pytanie czym można sobie polepszyć jego poziom?

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilliowaczekolada wrote:
    Jeśli chodzi o objawy, to od tego cyklu postanowiłam się świadomie nie na nie nie nakręcać. Tak naprawdę pierwsze objawy ciążowe jak mdłości, zawroty głowy, zgaga itp to objawy, które owszem pojawiają sie na początku ciąży, ale nie w 3/4 tyg, ale dopiero około 6/7 tygodnia, wiec to baaardzo mało prawdopodobne, żeby pojawiły się szybciej 😉 Bardzo często jest tak, ze dziewczyny nie mają kompletnie żadnych objawów 🙂

Mam takie samo podejście. Jedyny objaw, który by mnie nakręcił na ciążę w tym momencie to plamienie po 6dpo, bo tego dosłownie nigdy nie miałam :) a tak to w macicy czy w jajniku zawsze coś zakuje, temperatury piękne i zamknięta szyjka już u mnie były i nic z tego nie wynikło, więc pierdziele. Nawet się teraz nie przejęłam, że mam niską temperaturę po owu. Wiem że była po innych objawach, a temperature mam zaburzoną przez moje durne koty, które mnie budzą o 5 rano 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 11:11

Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Dziewczyny, co do monitoringów, to ja powiem tak... Jeśli już pojawił się pomysł, żeby isc, a ostatecznie nie pójdziecie, to pewnie w którymś momecie cyklu będziecie żałować, że nie podejrzałyście co tam się dzieje 🤭więc moja rada - iść, podglądać!

Nie pomogłaś 😅😅 Jeszcze bardziej nie wiem co robić 🤦🏼‍♀️😆😆 Ah te moje problemy 🙃

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Nie pomogłaś 😅😅 Jeszcze bardziej nie wiem co robić 🤦🏼‍♀️😆😆 Ah te moje problemy 🙃

Przepraszam 🤭🤭 Ale to po prostu rada z mojej perspektywy, ja wiem że bym sobie pluła w brodę pewnie, Ty nie musisz tak samo reagować :D

Milixx, Niaha lubią tę wiadomość

age.png
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Ver, ooo to razem będziemy 29.03 świętować 🥳❤️ Jeśli chodzi o endo to nie miałaś może plamien żadnych w trakcie? Czasem jest tak ze przy wysokim poziomie estrogenów śluzówka mocno narasta i jeśli jest już dosyć gruba to się może złuszczać nawet jeszcze w srodku cyklu stad może być endometrium odrobine cieńsze po owulacji . Ewentualnie może jeszcze jakiś blad pomiaru?🧐

Nic a nic nie plamiłam. I widziałam na USG jak pani doktor sama kilka razy mierzy to endo bo coś jej nie pasuje. Za to przy tym USG przed owu nie miałam siły patrzeć w ekran, bo myślałam, że zejdę z bólu, 3 pęcherzyki w połączeniu z głowicą USG robiły swoje..

Wjedzma, no pewnie, poproszę o wpisanie na 23.02, choć pewnie będę testować też i wcześniej, i później, ale trzymajmy się założeń. Z góry dziękuję 🥰

Felinka, no mi tak na logikę też to nie pasuje, bo gdzie ten 1mm się podział, czemu niby miałoby się zmniejszyć? Ale wszystko wskazuje na to, że moja logika tutaj nie ma żadnego odzwierciedlenia. Ostatkiem sił i rzutem na taśmę dorzucam teraz do ananasa orzechy i morele. Wiem, że to już raczej w tym cyklu nie pomoże (21dc), ale tonący brzytwy się chwyta. W przyszłym pewnie zrobimy badanie estradiolu.

W ogóle w tym cyklu pierwszy raz byłam na wizycie po owu. I to z mojej woli, chciałam się upewnić, że pęcherzyki pękły. Pewnie gdyby nie to, to długo byśmy się nie dowiedzieli, że jest jakiś problem z endo w 2 fazie cyklu.

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    Tedka bierzesz jeszcze oprócz fertilcare coś jeszcze? Jak np. Kwas foliowy? Bo się martwię czy sam fertilcare to nie za mało witamin.

A jak jesteśmy w temacie proga to takie pytanie czym można sobie polepszyć jego poziom?

Ja nie biorę już dodatkowo. Zasadniczo jest taka zasada :P ze jak nie masz zadnych niedoborów to nie trzeba suplementować nic. Kwas foliowy ofkors, tak, to jak najbardziej, w staraniach i ciąży, ale pozostałe... niekoniecznie. Kwasu jest dużo w tym Fertilu, nie biorę dodatkowo. Po to jest ten zestaw, żeby zabezpieczyć Ci wszystko :)

Dodatkowo piję zioła ojca sroki nr 3, biorę olej z wiesiołka do owu, łykam wit. b12 (bo mam zawsze duże niedobory, ale to z powodu swojej choroby, nie przyswajam dobrze, dlatego łykam też pomimo Fertilcare), witaminę D - bo dobrze mi działa na tarczycę, więc biorę oprócz Fertilcare, magnez, bo mi pomaga na migreny. Poza tym już nic :) I tak za dużo, sama się już gubię w swoich lekach i witaminach, bo jeszcze biorę leki na migrenę, jeszcze na Hashimoto. Moja apteczka to jak leki starszej pani ;) w ilosciach ofkors

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 11:45

Dominisia35 lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Taki temat może kontrowersyjny ale zapytam😎 co sądzicie o tym właśnie ananasie w drugiej fazie cyklu? Czy to ma sens wogole? Ja jadłam ananasa żeby wywołać skurcze przed porodem, na Mauritiusie wszędzie dosłownie rośnie różowa odmiana która koncentruje w sobie duże ilości bromelainy a kobiety nie mające dostępu do antykoncepcji używają ich na wywołanie skurczy żeby poronic 😓 sory za temat ale jestem ciekawa jak to w praktyce wyglada bo strasznie mi się to wydaje sprzeczne 🤓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 11:43

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Dziewczyny. Taki temat może kontrowersyjny ale zapytam😎 co sądzicie o tym właśnie ananasie w drugiej fazie cyklu? Czy to ma sens wogole? Ja jadłam ananasa żeby wywołać skurcze przed porodem, na Mauritiusie wszędzie dosłownie rośnie różowa odmiana która koncentruje w sobie duże ilości bromelainy a kobiety nie mające dostępu do antykoncepcji używają ich na wywołanie skurczy żeby poronic 😓 sory za temat ale jestem ciekawa jak to w praktyce wyglada bo strasznie mi się to wydaje sprzeczne 🤓

Ja gdzieś przeczytałam, żeby jeść ananasa tylko do 12dpo, właśnie żeby nie powodować tych skurczy.

No ale na razie grzecznie wcinam. I też chętnie dowiem się, jakie są Wasze opinie i doświadczenia ☺

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wracam po małej przerwie. Strasznie dużo tych stron przybyło 😘 Były opowiadanki o zaręczynach i seksach.. Ale mnie ominęło 😁

Felinka Kochana, trzymam kciuki 😘 na pewno będzie wszystko w porządku na wizycie❤️

Jolcia a to ciekawe z tymi testami😊 Bardzo miłe zaskoczenie 😍

Ver witaj na pokładzie 😘

Milixx, jak ma Cie zżerać ciekawość to idź dla swojego spokoju psychicznego😘 Pieniądze to rzecz nabyta, a zdrowia za nie nie kupisz😍

Jeśli chodzi o mnie to plamienie trwało do poniedziałku pod koniec pojawiły się skrzepy, a brzuch mnie bolał tylko po jednej stronie. Myślę, że to faktycznie było plamienie śródcykliczne. Od przedwczoraj pozytywne owulaki, aż bordowe, wczoraj szyjka otwarta tylko ze śluzem kiepsko☹️ Przymierzam się do wiesiołka 😊 Dzisiaj Wyższa temperatura, zobaczymy co z tego będzie. Tak miałam nie mierzyć 🙈 ale moja ciekawość jest silniejsza ode mnie🤣

Milixx, verliebtindich, Felinka94 lubią tę wiadomość

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was serdecznie miłe panie !
    Dzisiaj rano zrobiłam test ciążowy i chodzę po ścianach bo nie wiem czy mam omamy czy faktycznie widać minimalnie drugą kreskę ?!

Byłabym bardzo wdzięczna na ocenę mojego testu !
    Dziękuje 🤗

https://zapodaj.net/8dde7e4bcc646.jpg.html

• Kirra Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika_we wrote:
    Dzisiaj rano zrobiłam test ciążowy i chodzę po ścianach bo nie wiem czy mam omamy czy faktycznie widać minimalnie drugą kreskę ?!

Dziękuje 🤗

Cos tam majacze. A ile dpo jesteś?

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika_we wrote:

Dziękuje 🤗

Te testy lubią dawać taki cień przez tę szybkę. Może spróbuj otworzyć test z tego plastiku i zobacz sam pasek 😉

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
  • Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Cos tam majacze. A ile dpo jesteś?

Jestem aktualnie przed @. Mam nieregularne cykle wiec ciężko mi się stwierdzić ile dokładnie.

• Niaha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika_we wrote:

Dziękuje 🤗

Widzę tę kreskę 😻 trzymam kciuki, ja to pewnie bym już leciała na betę xD

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ