Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
BuBu90 wrote:Przepraszam, że się wtrącę ale jeżeli się nie uda (tfu, tfu oby się udało) to może poproś przy stymulacji coś na wzrost endometrium (ja mam estrofem). A jeśli chodzi o pomiar endometrium to wiesz to jest błona śluzowa i w zależności jak się ułoży tak zostanie zmierzona 😊 były tu ciąże na endo 3 mm więc 🤞 już się nie wtrącam 😋
Właśnie taki mam zamiar, nawet się zastanawiam, czy nie iść do lekarza już z gotowym wynikiem estradiolu. Tylko czy jest sens badać w 1 fazie, skoro w tym cyklu endo jak na 1 fazę było dobre - 8mm? Na monitoringu nie budziło żadnych podejrzeń.
Byłam na wizycie po owulacji, więc ewentualnie w następnym cyklu mam brac Aromek 3-7dc i w 10 dniu na monitoring. Więc tak czy tak, jak mi włączy leki to już bardziej pod drugą fazę. To może w ogóle teraz sobie ten estradiol sprawdzić, jak się ma w tym cyklu w 2 fazie?
Jeju, ten temat endometrium jest dla mnie naprawdę nowy. Wiedziałam zawsze, że mam dosyć cienkie, ale wcześniej nie dochodziłam nawet do etapu owulacji, więc to nie było moje zmartwienie. Także przepraszam, jeśli zadaje głupie albo zbyt oczywiste pytania i dziękuję za porady!
Nika, pięknie 😍😍😍🤞🤞🤞
Gratulacje, wysokiej bety!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 00:01
-
Dziękujemy cioteczki za kciuki 😁❤️
Przydały się 🥰
Wjedzma mam zdjęcia drukowane ale do bani, jak uda mi się uruchomić nagranie po powrocie od rodziców to wyłapie kadr i wyślę 😁
Wiecie co tak sobie o tych hormonach endometrium i wszystkim czytam i dochodzę do wniosku że jestem totalnym tlumokiem 🙈 nigdy w życiu nie badałam się tak skrupulatnie, wręcz przeciwnie byłam u ginekologa tylko z konieczności (jednak 11 lat brania anty swoje robi 🤦🏻♀️) i czasami jak czytam Was to nie wiem co powiedzieć bo nie mam wiedzy 🙄
Nika zatem kciuki kochana ✊🏼😊Marta100 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyFelinka94 wrote:Dziękujemy cioteczki za kciuki 😁❤️
Przydały się 🥰
Wjedzma mam zdjęcia drukowane ale do bani, jak uda mi się uruchomić nagranie po powrocie od rodziców to wyłapie kadr i wyślę 😁
Wiecie co tak sobie o tych hormonach endometrium i wszystkim czytam i dochodzę do wniosku że jestem totalnym tlumokiem 🙈 nigdy w życiu nie badałam się tak skrupulatnie, wręcz przeciwnie byłam u ginekologa tylko z konieczności (jednak 11 lat brania anty swoje robi 🤦🏻♀️) i czasami jak czytam Was to nie wiem co powiedzieć bo nie mam wiedzy 🙄
Nika zatem kciuki kochana ✊🏼😊
Dobrze że dzidzia rośnie zdrowo 🥰🥰🥰🥰Felinka94, Nika_we lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hejo. Ja to chyba nawet nie miałam owulacji bo temperatury to jakaś porazka. Niby of wyznaczył ale ja nawet nie czuje ze progesteron działa, zero jakikolwiek wzdęć, wrażliwych piersi itd.
-
Hania007 wrote:Hejo. Ja to chyba nawet nie miałam owulacji bo temperatury to jakaś porazka. Niby of wyznaczył ale ja nawet nie czuje ze progesteron działa, zero jakikolwiek wzdęć, wrażliwych piersi itd.
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDominique wrote:Dzień dobry dziewczyny 😊 ja się zbieram na progesteron i bhcg.Dziś mi tempka spadla do 36.98 C,więc 🐒 się zbliża, albo tak spadła z powodu dzisiejszych cogodzinnych pobudek od 4.00 przez chrapanie męża albo koty 😅
-
Dominique wrote:Dzień dobry dziewczyny 😊 ja się zbieram na progesteron i bhcg.Dziś mi tempka spadla do 36.98 C,więc 🐒 się zbliża, albo tak spadła z powodu dzisiejszych cogodzinnych pobudek od 4.00 przez chrapanie męża albo koty 😅
-
Dominique wrote:Dzień dobry dziewczyny 😊 ja się zbieram na progesteron i bhcg.Dziś mi tempka spadla do 36.98 C,więc 🐒 się zbliża, albo tak spadła z powodu dzisiejszych cogodzinnych pobudek od 4.00 przez chrapanie męża albo koty 😅
Ja w ciąży miałam spadki nawet do 36,8 z 37.1!
Temperatura to delikatna sprawa, byle bzdura i już może być wynik zafałszowany
Trzymam kciuki aby to była fasolka ✊🏼✊🏼✊🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 08:13
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 gratuluję córeczki 👱❤️będzie mała księżniczka 😊😊 Oczywiście ciocia forumowa prosi o fotkę🥰
Dominique w takim razie czekam a wyniki i trzymam kciuki ✊✊🍀 -
Hania007 wrote:Hejo. Ja to chyba nawet nie miałam owulacji bo temperatury to jakaś porazka. Niby of wyznaczył ale ja nawet nie czuje ze progesteron działa, zero jakikolwiek wzdęć, wrażliwych piersi itd.
Hania faktycznie coś dziwnie to wygląda 🤔 Kurcze 😔 -
Dziewczyny, dzień dobry w wietrzną słoneczną sobotę 🌬️☀️
Miałam plany, żeby męża zabrać pociągiem nad morze ale w tako pogodę to zły pomysł. Plany muszą znowu poczekać.
Powiem Wam, że lubię to pierwszą faze cyklu.. I mojego męża pomysły. I mamy rano dzięki temu poserduszkowane 💕💕🔥😄 -
Hej dziewczyny, dobrego dnia. Już 10, a my dopiero jemy sniadanie🤗
https://naforum.zapodaj.net/3800c29e1c8b.jpg.html
U mnie tez niby wszystko zapowiada owulację, a cyce jak flaki😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 10:03
Milixx lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Pączek89 wrote:Dziewczyny a skąd jesteście? Ja jestem z Bydgoszczy. I jak można zmienić Avatar? I dodać te stopki na dole?
Avatar i stopkę możesz zmienić logując się na ovufriend przez kompa, nie widziałam takiej możliwości przez aplikację.Marta100 lubi tę wiadomość
-
A ten skok temperatury? Widzę, że masz kółeczko otwarte i trochę faktycznie wygląda jako odstępstwo od reszty wykresu, co tam się wtedy zadziało, jeśli można spytać?
Pączek, ja jestem z Warszawy. A wszystkie ustawienia profilu można zmienić logując się przez przeglądarkę, ustawienia > społeczność.
Milixx, ja planuję krótki urlop w marcu i baaardzo mi się marzy morze 🥰 ale fajnie, że u Was weekend bez straty zapału🤣
Wa123, smacznego! Czy to szakszuka? 🤩🤩
Ja dopiero piję kawkę, na weekend wpada do mnie mama i 10letnia siostra, więc czekam na gości. Mąż już cały chodzi, bo mała mu nigdy nie daje spokoju 🤣🤣 mnie się bardziej boi, bo jak powiem, że czegoś nie wolno to nie wolno. A szwagier nigdy nie odmawia 🤣 A już szczególnie w towarzystwie teściowej 🤣Marta100 lubi tę wiadomość