X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Hej dziewczyny, dobrego dnia. Już 10, a my dopiero jemy sniadanie🤗

https://naforum.zapodaj.net/3800c29e1c8b.jpg.html

U mnie tez niby wszystko zapowiada owulację, a cyce jak flaki😆

Czy to szakszuka? Właśnie zjadłam swoją :D uwielbiam <3

Milixx po pięknie, działajcie i cieszcie się sobą <3

Pączek ja jestem z Katowic :P

U mnie temperatura w końcu odbiła. Szczerze mówiąc to się nawet nie stresuje tym, że dopiero 3 dzień po owu, bo widziałam mnóstwo wykresów ciążowych, gdzie temperatura nie odbijała od razu po owu :)

Miłego weekendu Wam życzę <3

verliebtindich, Wa123, Milixx lubią tę wiadomość

age.png
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ver, tak to szakszuka🤗. Dziekujemy😍 No to Mężuś będzie miał przeprawę na weekendzie😆
    Mnie czeka dzisiaj mnóstwo prania i zadania z kursu muszę nadrobić...
    Oo my też mamy plany na długi weekend w marcu bo mija nam 10 wspólnych lat, ale stawiamy na Tatry✊

Wjedzma, verliebtindich lubią tę wiadomość

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Hejo. Ja to chyba nawet nie miałam owulacji bo temperatury to jakaś porazka. Niby of wyznaczył ale ja nawet nie czuje ze progesteron działa, zero jakikolwiek wzdęć, wrażliwych piersi itd.

Miałaś miałaś, idź popatrz na wykresy ciążowe, naprawde czasami są tak popierzone, że nikt by się nie spodziewał po nich sukcesu, a na końcu się zazieleniały :D

Dominique kciuki ✊✊✊

Hania007 lubi tę wiadomość

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Hejo. Ja to chyba nawet nie miałam owulacji bo temperatury to jakaś porazka. Niby of wyznaczył ale ja nawet nie czuje ze progesteron działa, zero jakikolwiek wzdęć, wrażliwych piersi itd.

Faktycznie jeżeli patrzeć na temperaturę to dziwnie to wygląda, ale.. Widzę że masz malutkie dziecko pewnie wstajesz w nocy?
    Ja dzisiaj pierwszy raz budziłam się przez ta wichure i mam takie spostrzeżenie o 6 rano przebudziłam się i zmierzyłam sobie temerature i było 36,12 codziennie wstaje w tygodniu o 6:30. A o 7 też się przebudziłam i było już 36,48..
    Temperatura to bardzo delikatna sprawa...

A druga sprawa tyle ciaz na forum z takich wykresów że szok 😁😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 10:24

Wjedzma, Wa123 lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że prowadzicie też kalandarz.. Wpiszcie mi proszę na 5.03. 😁 pewnie wtedy zatestuje bo idę na Dzień Kobiet i będę chciała wiedzieć czy mogę się lekko zresetować 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 10:31

Wjedzma, Milixx lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Widzę że prowadzicie też kalandarz.. Wpiszcie mi proszę na 5.03. 😁 pewnie wtedy zatestuje bo idę na Dzień Kobiet i będę chciała wiedzieć czy mogę się lekko zresetować 😁

Wpisane! Patrzcie jaką mamy teraz fale testowania, będzie ekscytująco :D

Iwonay, byłaś wpisana na dzisiaj, testowałaś? ✊

age.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Faktycznie jeżeli patrzeć na temperaturę to dziwnie to wygląda, ale.. Widzę że masz malutkie dziecko pewnie wstajesz w nocy?
    Ja dzisiaj pierwszy raz budziłam się przez ta wichure i mam takie spostrzeżenie o 6 rano przebudziłam się i zmierzyłam sobie temerature i było 36,12 codziennie wstaje w tygodniu o 6:30. A o 7 też się przebudziłam i było już 36,48..
    Temperatura to bardzo delikatna sprawa...

A druga sprawa tyle ciaz na forum z takich wykresów że szok 😁😁😁

Tak masz racje ze się budze w nocy ale nie wstaje bo mały śpi z nami. Przed powrotem do mierzenia robiłam testy jak wyglada moja temperatura. Co ciekawe nie zmienia się szczególnie jeśli chodzi o ilość pobudek w nocy, czy godzinę mierzenia. Te różnice są mniejsze niż 0,1 dlatego zaczęłam mierzyć. Ale w tym cyklu to wszystkie plagi egipskie na mnie spadły. Od choroby i gorączki (prawdopodobnie covid) po zapalenie pęcherza i infekcje😵‍💫 Nosz kurde jeszcze brakuje kiły i mogiły 🤣🤣🤣 żartuje pfu nie powinnam się śmiać z takich rzeczy ale serio juz dawno przestałam cokolwiek oczekiwać od tego cyklu bo nawet nie udało nam sie strzelić w okolice owulacji… ostatni pełnowartościowy seksik był jakieś 4 dni wcześniej wiec plemniki nie miały nawet szans na przeżycie. Ale w związku z tym ze zawsze mnie te obserwacje cyklu fascynowały to zastanawiam sie co to mogło sie wydarzyć ze takie doliny i kotliny. Poza tym wracając do moich wcześniejszych kart widzę ze nie mogę mieć normalnego „książkowego” cyklu tylko zawsze coś sie tam musi podziać ze nawet nie bardzo mogę wyznaczyć owu.

Wjedzma, apropo to u mnie np zawsze temperatura rośnie powoli. W moim ciążowym wykresie tez miałam 4 niskie i 5 bach w góre. A wykresy oglądałam to tam faktycznie potrafią sie dziać niestworzone rzeczy😆

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to chciałabym raz na zawsze obalić teorię z testem na kreskę fabryczną. Zrobiłam wczoraj eksperyment. Zrobiłam nordtest 2 dpo, nie wyszło na nim dosłownie nic:

https://naforum.zapodaj.net/e9820946a0fe.jpg.html

Po tym jak wysechł zlałam go wodą i oto co się ujawniło:

https://naforum.zapodaj.net/56401e6cfce7.jpg.html

Tak więc ten test totalnie nie działa, jedyny sposób, żeby się dowiedzieć czy fabryczna czy bladzioch to beta albo powtorka za dwa dni 🤭 woda po prostu w jakiś sposób uwydatnia miejsce na kreskę :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak dziewczynki, temperatura odbiła, więc test był. Cień pokazał się od razu, zrobiłam nawet dwa, na obu się pokazał, ale na zdjęciu go nie widzę, dopiero wtedy kiedy zrobię sobie czarno - białe zdjęcie. Fabryczna to nie jest. Więc zobaczymy co się wydarzy jutro, czy będzie ciut mocniej czy będzie stało w miejscu. Może coś się zaczęło dziać, a może złapałam biochema, zobaczymy na dniach 🙃
    Miłej soboty dla wszystkich !

Wjedzma, Hania007, Ania35, verliebtindich, Wa123, Felinka94, Vanilliowaczekolada, Dominisia35, Jasmiinum lubią tę wiadomość

• Kirra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! ❤❤

Wjedzma mnie możesz wpisać na testowanie 22.02? 🍀

Milixx, Wjedzma lubią tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay i pięknie, trzymam kciuki żeby był zielony koniec 🍀✊🍀✊

Iwonay lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Wpisane! Patrzcie jaką mamy teraz fale testowania, będzie ekscytująco :D

Właśnie tak patrzę w nasz kalendarz i widzę, że piękny tydzień się zapowiada, będzie gorąco 🔥🥰
    Ja też dołączam do testowania ale będę sikać na owulaki 😄

Wjedzma lubi tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Ale w związku z tym ze zawsze mnie te obserwacje cyklu fascynowały to zastanawiam sie co to mogło sie wydarzyć ze takie doliny i kotliny. Poza tym wracając do moich wcześniejszych kart widzę ze nie mogę mieć normalnego „książkowego” cyklu tylko zawsze coś sie tam musi podziać ze nawet nie bardzo mogę wyznaczyć owu.

Wjedzma, apropo to u mnie np zawsze temperatura rośnie powoli. W moim ciążowym wykresie tez miałam 4 niskie i 5 bach w góre. A wykresy oglądałam to tam faktycznie potrafią sie dziać niestworzone rzeczy😆

Każda pobudka, zmiana pogody, butelka piwa czy tam kieliszek wina, mocniej odkręcony grzejnik w sypialni, przesunięcie choćby o pół godziny standardowej godziny pomiaru - to wszystko fałszuje wynik. Ja w poprzednich cyklach po wyznaczonej owu miałam piękny skok w górę, a teraz? Jakieś dziwne rzeczy się tam podziały 😆 ja też bardzo lubię to wszystko analizować i zastanawiać się dlaczego tak a nie inaczej, ale akurat do temperatury nie przywiązuje tak bardzo uwagi, bo tyle czynników na nią wpływa, że ja to wręcz podziwiam te piękne równe wykresy bez wyżyn i dolin i się zastanawiam jak to możliwe 🤭😆

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    A tak dziewczynki, temperatura odbiła, więc test był. Cień pokazał się od razu, zrobiłam nawet dwa, na obu się pokazał, ale na zdjęciu go nie widzę, dopiero wtedy kiedy zrobię sobie czarno - białe zdjęcie. Fabryczna to nie jest. Więc zobaczymy co się wydarzy jutro, czy będzie ciut mocniej czy będzie stało w miejscu. Może coś się zaczęło dziać, a może złapałam biochema, zobaczymy na dniach 🙃

Ooo! Trzymam kciuki żeby ciemniał, proszę nas tu na bieżąco informować ✊✊✊

Iwonay lubi tę wiadomość

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ta temperatura to góry i doliny⛰️ Ciekawe jak dalej będzie wyglądać 🤔 Dzisiaj 9dc a u mnie na brodzie wyskoczyły krosty - i to po oby stronach, zawsze tylko po prawej stronie były. Czyżby owu się zbliżała, nie możliwe że tak szybko🤷‍♀️ No chyba, że te zioła coś działają. Miałam się zapisać na monit ale gin w piątek nie odbierał więc zostaje mi tylko wizyta 28.02 🤞

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Nie rozumiem, czemu miałabyś akurat wykryć biochema a nie ciąże🙈 trzymam kciuki za ciemniejaca kreseczkę❤️

Iwonay lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 cieszę się, że dołączyłaś do mnie w marcu 🥰 Już nie czuje się taka samotna ❤️

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Każda pobudka, zmiana pogody, butelka piwa czy tam kieliszek wina, mocniej odkręcony grzejnik w sypialni, przesunięcie choćby o pół godziny standardowej godziny pomiaru - to wszystko fałszuje wynik. Ja w poprzednich cyklach po wyznaczonej owu miałam piękny skok w górę, a teraz? Jakieś dziwne rzeczy się tam podziały 😆 ja też bardzo lubię to wszystko analizować i zastanawiać się dlaczego tak a nie inaczej, ale akurat do temperatury nie przywiązuje tak bardzo uwagi, bo tyle czynników na nią wpływa, że ja to wręcz podziwiam te piękne równe wykresy bez wyżyn i dolin i się zastanawiam jak to możliwe 🤭😆
    Niby tak się mówi ze fałszuje ale Rotzer zakłada ze do prawidłowego pomiaru wystarczy 1h spoczynku i nie musi być to nawet sen a Np. Odpoczywanie na fotelu😳 szczerze to trochę liczę na to ze te temperatury są jednak zaburzone a nie np ze coś się z hormonami dzieje złego. Tylko jak będą zaburzone to mogło nawet owulacji nie być w takim przypadku. Kurczę gdybym tylko mogła iść na badanie w 7dpo to bym zrobiła proga…😒

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Czy to szakszuka? Właśnie zjadłam swoją :D uwielbiam <3

Milixx po pięknie, działajcie i cieszcie się sobą <3

Pączek ja jestem z Katowic :P

U mnie temperatura w końcu odbiła. Szczerze mówiąc to się nawet nie stresuje tym, że dopiero 3 dzień po owu, bo widziałam mnóstwo wykresów ciążowych, gdzie temperatura nie odbijała od razu po owu :)

Miłego weekendu Wam życzę <3

Ważne że odbiła 😊 Trzymam kciuki ✊✊✊✊ Ja dzisiaj dzwoniłam do gina powiedział mi że po 4 pozytywnych testach ciążowych robionych w różnych dniach i o różnej godzinie i różnych firm nie może się mylić. Kazał mi olac betę i przyjść od razu na usg 😊 Stwierdził że temperatura tez jest super wiec wizyta powinna być formalnością 😊😉 Nie pozostaje nic jak się umówić 🥰

Wjedzma lubi tę wiadomość

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Trzymam kciuki, żeby ciemniał!😍

Iwonay lubi tę wiadomość

‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ