Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wa123 wrote:Hej dziewczyny, dobrego dnia. Już 10, a my dopiero jemy sniadanie🤗
https://naforum.zapodaj.net/3800c29e1c8b.jpg.html
U mnie tez niby wszystko zapowiada owulację, a cyce jak flaki😆
Czy to szakszuka? Właśnie zjadłam swojąuwielbiam
Milixx po pięknie, działajcie i cieszcie się sobą
Pączek ja jestem z Katowic
U mnie temperatura w końcu odbiła. Szczerze mówiąc to się nawet nie stresuje tym, że dopiero 3 dzień po owu, bo widziałam mnóstwo wykresów ciążowych, gdzie temperatura nie odbijała od razu po owu
Miłego weekendu Wam życzę
verliebtindich, Wa123, Milixx lubią tę wiadomość
-
Ver, tak to szakszuka🤗. Dziekujemy😍 No to Mężuś będzie miał przeprawę na weekendzie😆
Mnie czeka dzisiaj mnóstwo prania i zadania z kursu muszę nadrobić...
Oo my też mamy plany na długi weekend w marcu bo mija nam 10 wspólnych lat, ale stawiamy na Tatry✊Wjedzma, verliebtindich lubią tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Hania007 wrote:Hejo. Ja to chyba nawet nie miałam owulacji bo temperatury to jakaś porazka. Niby of wyznaczył ale ja nawet nie czuje ze progesteron działa, zero jakikolwiek wzdęć, wrażliwych piersi itd.
Miałaś miałaś, idź popatrz na wykresy ciążowe, naprawde czasami są tak popierzone, że nikt by się nie spodziewał po nich sukcesu, a na końcu się zazieleniały
Dominique kciuki ✊✊✊Hania007 lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Hejo. Ja to chyba nawet nie miałam owulacji bo temperatury to jakaś porazka. Niby of wyznaczył ale ja nawet nie czuje ze progesteron działa, zero jakikolwiek wzdęć, wrażliwych piersi itd.
Faktycznie jeżeli patrzeć na temperaturę to dziwnie to wygląda, ale.. Widzę że masz malutkie dziecko pewnie wstajesz w nocy?
Ja dzisiaj pierwszy raz budziłam się przez ta wichure i mam takie spostrzeżenie o 6 rano przebudziłam się i zmierzyłam sobie temerature i było 36,12 codziennie wstaje w tygodniu o 6:30. A o 7 też się przebudziłam i było już 36,48..
Temperatura to bardzo delikatna sprawa...
A druga sprawa tyle ciaz na forum z takich wykresów że szok 😁😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 10:24
Wjedzma, Wa123 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 10:31
Wjedzma, Milixx lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Wpisane! Patrzcie jaką mamy teraz fale testowania, będzie ekscytująco
Iwonay, byłaś wpisana na dzisiaj, testowałaś? ✊ -
Aneta2506 wrote:Faktycznie jeżeli patrzeć na temperaturę to dziwnie to wygląda, ale.. Widzę że masz malutkie dziecko pewnie wstajesz w nocy?
Ja dzisiaj pierwszy raz budziłam się przez ta wichure i mam takie spostrzeżenie o 6 rano przebudziłam się i zmierzyłam sobie temerature i było 36,12 codziennie wstaje w tygodniu o 6:30. A o 7 też się przebudziłam i było już 36,48..
Temperatura to bardzo delikatna sprawa...
A druga sprawa tyle ciaz na forum z takich wykresów że szok 😁😁😁
Tak masz racje ze się budze w nocy ale nie wstaje bo mały śpi z nami. Przed powrotem do mierzenia robiłam testy jak wyglada moja temperatura. Co ciekawe nie zmienia się szczególnie jeśli chodzi o ilość pobudek w nocy, czy godzinę mierzenia. Te różnice są mniejsze niż 0,1 dlatego zaczęłam mierzyć. Ale w tym cyklu to wszystkie plagi egipskie na mnie spadły. Od choroby i gorączki (prawdopodobnie covid) po zapalenie pęcherza i infekcje😵💫 Nosz kurde jeszcze brakuje kiły i mogiły 🤣🤣🤣 żartuje pfu nie powinnam się śmiać z takich rzeczy ale serio juz dawno przestałam cokolwiek oczekiwać od tego cyklu bo nawet nie udało nam sie strzelić w okolice owulacji… ostatni pełnowartościowy seksik był jakieś 4 dni wcześniej wiec plemniki nie miały nawet szans na przeżycie. Ale w związku z tym ze zawsze mnie te obserwacje cyklu fascynowały to zastanawiam sie co to mogło sie wydarzyć ze takie doliny i kotliny. Poza tym wracając do moich wcześniejszych kart widzę ze nie mogę mieć normalnego „książkowego” cyklu tylko zawsze coś sie tam musi podziać ze nawet nie bardzo mogę wyznaczyć owu.
Wjedzma, apropo to u mnie np zawsze temperatura rośnie powoli. W moim ciążowym wykresie tez miałam 4 niskie i 5 bach w góre. A wykresy oglądałam to tam faktycznie potrafią sie dziać niestworzone rzeczy😆 -
Tak w ogóle to chciałabym raz na zawsze obalić teorię z testem na kreskę fabryczną. Zrobiłam wczoraj eksperyment. Zrobiłam nordtest 2 dpo, nie wyszło na nim dosłownie nic:
https://naforum.zapodaj.net/e9820946a0fe.jpg.html
Po tym jak wysechł zlałam go wodą i oto co się ujawniło:
https://naforum.zapodaj.net/56401e6cfce7.jpg.html
Tak więc ten test totalnie nie działa, jedyny sposób, żeby się dowiedzieć czy fabryczna czy bladzioch to beta albo powtorka za dwa dni 🤭 woda po prostu w jakiś sposób uwydatnia miejsce na kreskę -
nick nieaktualnyA tak dziewczynki, temperatura odbiła, więc test był. Cień pokazał się od razu, zrobiłam nawet dwa, na obu się pokazał, ale na zdjęciu go nie widzę, dopiero wtedy kiedy zrobię sobie czarno - białe zdjęcie. Fabryczna to nie jest. Więc zobaczymy co się wydarzy jutro, czy będzie ciut mocniej czy będzie stało w miejscu. Może coś się zaczęło dziać, a może złapałam biochema, zobaczymy na dniach 🙃
Miłej soboty dla wszystkich !Wjedzma, Hania007, Ania35, verliebtindich, Wa123, Felinka94, Vanilliowaczekolada, Dominisia35, Jasmiinum lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! ❤❤
Wjedzma mnie możesz wpisać na testowanie 22.02? 🍀Milixx, Wjedzma lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Wjedzma wrote:Wpisane! Patrzcie jaką mamy teraz fale testowania, będzie ekscytująco
Właśnie tak patrzę w nasz kalendarz i widzę, że piękny tydzień się zapowiada, będzie gorąco 🔥🥰
Ja też dołączam do testowania ale będę sikać na owulaki 😄Wjedzma lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Ale w związku z tym ze zawsze mnie te obserwacje cyklu fascynowały to zastanawiam sie co to mogło sie wydarzyć ze takie doliny i kotliny. Poza tym wracając do moich wcześniejszych kart widzę ze nie mogę mieć normalnego „książkowego” cyklu tylko zawsze coś sie tam musi podziać ze nawet nie bardzo mogę wyznaczyć owu.
Wjedzma, apropo to u mnie np zawsze temperatura rośnie powoli. W moim ciążowym wykresie tez miałam 4 niskie i 5 bach w góre. A wykresy oglądałam to tam faktycznie potrafią sie dziać niestworzone rzeczy😆
Każda pobudka, zmiana pogody, butelka piwa czy tam kieliszek wina, mocniej odkręcony grzejnik w sypialni, przesunięcie choćby o pół godziny standardowej godziny pomiaru - to wszystko fałszuje wynik. Ja w poprzednich cyklach po wyznaczonej owu miałam piękny skok w górę, a teraz? Jakieś dziwne rzeczy się tam podziały 😆 ja też bardzo lubię to wszystko analizować i zastanawiać się dlaczego tak a nie inaczej, ale akurat do temperatury nie przywiązuje tak bardzo uwagi, bo tyle czynników na nią wpływa, że ja to wręcz podziwiam te piękne równe wykresy bez wyżyn i dolin i się zastanawiam jak to możliwe 🤭😆
-
Iwonay wrote:A tak dziewczynki, temperatura odbiła, więc test był. Cień pokazał się od razu, zrobiłam nawet dwa, na obu się pokazał, ale na zdjęciu go nie widzę, dopiero wtedy kiedy zrobię sobie czarno - białe zdjęcie. Fabryczna to nie jest. Więc zobaczymy co się wydarzy jutro, czy będzie ciut mocniej czy będzie stało w miejscu. Może coś się zaczęło dziać, a może złapałam biochema, zobaczymy na dniach 🙃
Miłej soboty dla wszystkich !
Ooo! Trzymam kciuki żeby ciemniał, proszę nas tu na bieżąco informować ✊✊✊
Iwonay lubi tę wiadomość
-
A u mnie ta temperatura to góry i doliny⛰️ Ciekawe jak dalej będzie wyglądać 🤔 Dzisiaj 9dc a u mnie na brodzie wyskoczyły krosty - i to po oby stronach, zawsze tylko po prawej stronie były. Czyżby owu się zbliżała, nie możliwe że tak szybko🤷♀️ No chyba, że te zioła coś działają. Miałam się zapisać na monit ale gin w piątek nie odbierał więc zostaje mi tylko wizyta 28.02 🤞
-
Iwonay wrote:A tak dziewczynki, temperatura odbiła, więc test był. Cień pokazał się od razu, zrobiłam nawet dwa, na obu się pokazał, ale na zdjęciu go nie widzę, dopiero wtedy kiedy zrobię sobie czarno - białe zdjęcie. Fabryczna to nie jest. Więc zobaczymy co się wydarzy jutro, czy będzie ciut mocniej czy będzie stało w miejscu. Może coś się zaczęło dziać, a może złapałam biochema, zobaczymy na dniach 🙃
Miłej soboty dla wszystkich !Iwonay lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Każda pobudka, zmiana pogody, butelka piwa czy tam kieliszek wina, mocniej odkręcony grzejnik w sypialni, przesunięcie choćby o pół godziny standardowej godziny pomiaru - to wszystko fałszuje wynik. Ja w poprzednich cyklach po wyznaczonej owu miałam piękny skok w górę, a teraz? Jakieś dziwne rzeczy się tam podziały 😆 ja też bardzo lubię to wszystko analizować i zastanawiać się dlaczego tak a nie inaczej, ale akurat do temperatury nie przywiązuje tak bardzo uwagi, bo tyle czynników na nią wpływa, że ja to wręcz podziwiam te piękne równe wykresy bez wyżyn i dolin i się zastanawiam jak to możliwe 🤭😆
-
nick nieaktualnyWjedzma wrote:Czy to szakszuka? Właśnie zjadłam swoją
uwielbiam
Milixx po pięknie, działajcie i cieszcie się sobą
Pączek ja jestem z Katowic
U mnie temperatura w końcu odbiła. Szczerze mówiąc to się nawet nie stresuje tym, że dopiero 3 dzień po owu, bo widziałam mnóstwo wykresów ciążowych, gdzie temperatura nie odbijała od razu po owu
Miłego weekendu Wam życzę
Ważne że odbiła 😊 Trzymam kciuki ✊✊✊✊ Ja dzisiaj dzwoniłam do gina powiedział mi że po 4 pozytywnych testach ciążowych robionych w różnych dniach i o różnej godzinie i różnych firm nie może się mylić. Kazał mi olac betę i przyjść od razu na usg 😊 Stwierdził że temperatura tez jest super wiec wizyta powinna być formalnością 😊😉 Nie pozostaje nic jak się umówić 🥰Wjedzma lubi tę wiadomość
-
Miłej soboty dla wszystkich !Iwonay lubi tę wiadomość