X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Niby tak się mówi ze fałszuje ale Rotzer zakłada ze do prawidłowego pomiaru wystarczy 1h spoczynku i nie musi być to nawet sen a Np. Odpoczywanie na fotelu😳 szczerze to trochę liczę na to ze te temperatury są jednak zaburzone a nie np ze coś się z hormonami dzieje złego. Tylko jak będą zaburzone to mogło nawet owulacji nie być w takim przypadku. Kurczę gdybym tylko mogła iść na badanie w 7dpo to bym zrobiła proga…😒

Ja ze swoich obserwacji mogę powiedzieć, że zdecydowanie te 3 h nieprzerwanego snu muszą być. Zawsze jak się przebudzę godzinę albo dwie przed mierzeniem to mam duże wahania tych temperatur. A kiedy śpię dobrze bez pobudek to wykres wygląda ładnie i spójnie

Aneta2506 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    A tak dziewczynki, temperatura odbiła, więc test był. Cień pokazał się od razu, zrobiłam nawet dwa, na obu się pokazał, ale na zdjęciu go nie widzę, dopiero wtedy kiedy zrobię sobie czarno - białe zdjęcie. Fabryczna to nie jest. Więc zobaczymy co się wydarzy jutro, czy będzie ciut mocniej czy będzie stało w miejscu. Może coś się zaczęło dziać, a może złapałam biochema, zobaczymy na dniach 🙃
    Miłej soboty dla wszystkich !

Trzymam kciuki by to było to ✊✊✊✊✊✊✊✊

Wjedzma, Iwonay lubią tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Niby tak się mówi ze fałszuje ale Rotzer zakłada ze do prawidłowego pomiaru wystarczy 1h spoczynku i nie musi być to nawet sen a Np. Odpoczywanie na fotelu😳 szczerze to trochę liczę na to ze te temperatury są jednak zaburzone a nie np ze coś się z hormonami dzieje złego. Tylko jak będą zaburzone to mogło nawet owulacji nie być w takim przypadku. Kurczę gdybym tylko mogła iść na badanie w 7dpo to bym zrobiła proga…😒

Dla przykładu mój wykres z poprzedniego cyklu. Pełne kropki - temperatura mierzona po dobrze przespanej nocy i o tej samej porze. Puste kropki - inna godzina pomiaru, pobudki, alkohol.

https://naforum.zapodaj.net/243bbc8d2a68.png.html

age.png
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay cudownie💗💗💗 Trzymam kciuki.... Tfu tfu tfu wypluj ten biochem, to będzie na pewno piękna ciąża ✊ Dawaj znać na bieżąco 😘 Ściskam 🤗

Wjedzma, Iwonay, Marta100 lubią tę wiadomość

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Czy to szakszuka? Właśnie zjadłam swoją :D uwielbiam <3

Milixx po pięknie, działajcie i cieszcie się sobą <3

Pączek ja jestem z Katowic :P

U mnie temperatura w końcu odbiła. Szczerze mówiąc to się nawet nie stresuje tym, że dopiero 3 dzień po owu, bo widziałam mnóstwo wykresów ciążowych, gdzie temperatura nie odbijała od razu po owu :)

Miłego weekendu Wam życzę <3

Wjedzma wierze ze to ten cykl ✊✊✊✊✊✊✊

Wjedzma lubi tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Ważne że odbiła 😊 Trzymam kciuki ✊✊✊✊ Ja dzisiaj dzwoniłam do gina powiedział mi że po 4 pozytywnych testach ciążowych robionych w różnych dniach i o różnej godzinie i różnych firm nie może się mylić. Kazał mi olac betę i przyjść od razu na usg 😊 Stwierdził że temperatura tez jest super wiec wizyta powinna być formalnością 😊😉 Nie pozostaje nic jak się umówić 🥰

Marta ❤️❤️❤️ czekamy na Twoją wizytę niecieprliwie, jeśli chcesz to wpisze Ci dwie kreski i wizyte do kalendarza na szczęście, tylko daj znać jakie daty 🥰

Edit. Aa kreski Ci już wpisałam na 15.02 🤭 to kiedy wizyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 11:23

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Ja ze swoich obserwacji mogę powiedzieć, że zdecydowanie te 3 h nieprzerwanego snu muszą być. Zawsze jak się przebudzę godzinę albo dwie przed mierzeniem to mam duże wahania tych temperatur. A kiedy śpię dobrze bez pobudek to wykres wygląda ładnie i spójnie

U mnie 3 godziny snu wystarcza by tempka była ok. Jeśli jej niczym nie zakłócam to nawet odpoczynek 2 godzinny na kanapie mnie wyrównuje temperatury. Z nimi nigdy nie miałam problemu. W obu ciazach obserwuje spadek tempki i odbicie kolejnego dnia. I tempke w ciąży powyżej 37 st. 😉 Za to na sluzie nigdy nie mogłam polegać w obserwacjach 😔🤭 Skomplikowane to wszystko

• Kirra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay trzymam kciuki zapowiada się obiecująco! 🍀🍀🍀

Dziewczyny ja jestem dobrej myśli co do tego cyklu czuje ze to może być to 🍀🤞🍀🤞

Wjedzma lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za wszystkie kciuki. Staram się nie nakręcać, właśnie maluje pokój 😆
    Ja niestety mam tendencję do biochemow zdarzają się u mnie bardzo często przed prawdziwą ciążą dlatego zawsze zakładam również te opcje. Będę informować jak się sprawa ma 😃

Kirra, Wa123 lubią tę wiadomość

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Właśnie tak patrzę w nasz kalendarz i widzę, że piękny tydzień się zapowiada, będzie gorąco 🔥🥰
    Ja też dołączam do testowania ale będę sikać na owulaki 😄

O, ja też zaczęłam siekac na owulaki 😁

Milixx lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Iwonay trzymam kciuki zapowiada się obiecująco! 🍀🍀🍀

Dziewczyny ja jestem dobrej myśli co do tego cyklu czuje ze to może być to 🍀🤞🍀🤞

Cudownie to czytać, w takim razie czekamy niecierpliwie do 22 💪💪💪 a masz jakieś objawy, które Cię tak pozytywnie nastrajają, czy po prostu dobre przeczucie? :D

Kirra lubi tę wiadomość

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Cudownie to czytać, w takim razie czekamy niecierpliwie do 22 💪💪💪 a masz jakieś objawy, które Cię tak pozytywnie nastrajają, czy po prostu dobre przeczucie? :D
    Bardziej po prostu jestem dobrej myśli 🥰 boli mnie od wczoraj brzuch i jestem wzdęta, ale to może być i objaw po prostu drugiej fazy więc aż tak na tym się nie skupiam ☺

Trzeba się dobrze nastawić! 🤞

Wjedzma ja czuje ze u Ciebie tez już niedługo 🍀

Chyba to słońce dziś mnie nastroiło 😅😀

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Tak w ogóle to chciałabym raz na zawsze obalić teorię z testem na kreskę fabryczną. Zrobiłam wczoraj eksperyment. Zrobiłam nordtest 2 dpo, nie wyszło na nim dosłownie nic:

https://naforum.zapodaj.net/e9820946a0fe.jpg.html

Po tym jak wysechł zlałam go wodą i oto co się ujawniło:

https://naforum.zapodaj.net/56401e6cfce7.jpg.html

Tak więc ten test totalnie nie działa, jedyny sposób, żeby się dowiedzieć czy fabryczna czy bladzioch to beta albo powtorka za dwa dni 🤭 woda po prostu w jakiś sposób uwydatnia miejsce na kreskę :)

Zamiast go zalać wodą to mogłaś jeszcze raz na niego nasikać 🙈 ciekawe co by się stało

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam narazie w internecie tylko progesteron,który wynosi 7.78 ng/ml.Chyba za mało,żeby stwierdzić owulacje?jak myślicie?

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika_we wrote:
    Zamiast go zalać wodą to mogłaś jeszcze raz na niego nasikać 🙈 ciekawe co by się stało

A to już robiłam milion razy, żeby zaspokoić chęć testowania a nie marnować testów 🤣🤣🤣 i tak samo uwydatnia się kreska fabryczna :)

Kirra ja się trochę boję to głośno przyznać, ale też mam dobre przeczucie do swojego cyklu 🤭

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do swojego gina 😊 Kazał przyjść na wizytę za jakiś tydz i już nie robić bety 😉 Więc ja betę odpuszczam i jej powtarzanie. DAM Wam dziewczyny znać po wizycie 😉🥰

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka żaden biochem!
    Kciuki mocne ✊🏼✊🏼✊🏼❤️

Iwonay lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Dzwoniłam do swojego gina 😊 Kazał przyjść na wizytę za jakiś tydz i już nie robić bety 😉 Więc ja betę odpuszczam i jej powtarzanie. DAM Wam dziewczyny znać po wizycie 😉🥰
    🍀🍀🍀

• Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    A to już robiłam milion razy, żeby zaspokoić chęć testowania a nie marnować testów 🤣🤣🤣 i tak samo uwydatnia się kreska fabryczna :)

Kirra ja się trochę boję to głośno przyznać, ale też mam dobre przeczucie do swojego cyklu 🤭

Ooo Ok 🙈 za każdym razem ? Ale już chyba nie wychodzi ona różowa ? Bo na zdjęciu było ewidentne widać ze to fabryczna bez koloru

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Bardziej po prostu jestem dobrej myśli 🥰 boli mnie od wczoraj brzuch i jestem wzdęta, ale to może być i objaw po prostu drugiej fazy więc aż tak na tym się nie skupiam ☺

Trzeba się dobrze nastawić! 🤞

Wjedzma ja czuje ze u Ciebie tez już niedługo 🍀

Chyba to słońce dziś mnie nastroiło 😅😀

Będzie dobrze ✊✊✊✊ Mnie też bolał brzuch jak na okres ale jakoś inaczej bardziej ciągnięcia czułam i kłucie w okolicach jajników 😉 I byłam bardzo wzdęta 😉

Kirra lubi tę wiadomość

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ