Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wjedzma wrote:A to już robiłam milion razy, żeby zaspokoić chęć testowania a nie marnować testów 🤣🤣🤣 i tak samo uwydatnia się kreska fabryczna
Kirra ja się trochę boję to głośno przyznać, ale też mam dobre przeczucie do swojego cyklu 🤭
Ale ja tez kiedyś nasikałem jeszcze raz i nadal by test negatywny.. blada jak ściana 😂 to chyba zależy od testów 🙈Marta100 lubi tę wiadomość
-
Nika_we wrote:Ooo Ok 🙈 za każdym razem ? Ale już chyba nie wychodzi ona różowa ? Bo na zdjęciu było ewidentne widać ze to fabryczna bez koloru
Nie za każdym razem, ale czasem się tak bawie tymi testami 🤭 A to akurat zależało od testu, na pinkach i facelle wychodziły różowe bladziochy, na DOZ i na nordzie takie faktycznie szaraki. Jedyne testy na których przy pierwszym sikaniu nie byłam w stanie dojrzeć kreski fabrycznej to DOZy i nordy, ale już po zalaniu wodą czy drugim sikaniu coś wychodziło. Na suchych testach praktycznie zawsze się coś pojawia. Tak więc mi te eksperymenty z testami dużo dały, bo na początku starań za bardzo się ekscytowałam każdą fabryczną kreską i liczyłam że to to, teraz podchodzę do tego luźniej i trzymam się w 100% zaleceń producenta 🤭 dopóki nie zobaczę wyraźnej kreski w regulaminowym czasie to nie będę się cieszyć i napalać -
nick nieaktualny
-
Wjedzma wrote:Ja ze swoich obserwacji mogę powiedzieć, że zdecydowanie te 3 h nieprzerwanego snu muszą być. Zawsze jak się przebudzę godzinę albo dwie przed mierzeniem to mam duże wahania tych temperatur. A kiedy śpię dobrze bez pobudek to wykres wygląda ładnie i spójnie
-
Marta100 wrote:Będzie dobrze ✊✊✊✊ Mnie też bolał brzuch jak na okres ale jakoś inaczej bardziej ciągnięcia czułam i kłucie w okolicach jajników 😉 I byłam bardzo wzdęta 😉
Wjedzma i tej pozytywnej myśli sie trzymajmy 🤞❤Marta100 lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Wjedzma wrote:Dla przykładu mój wykres z poprzedniego cyklu. Pełne kropki - temperatura mierzona po dobrze przespanej nocy i o tej samej porze. Puste kropki - inna godzina pomiaru, pobudki, alkohol.
https://naforum.zapodaj.net/243bbc8d2a68.png.html -
Iwonay wrote:Bardzo dziękuję za wszystkie kciuki. Staram się nie nakręcać, właśnie maluje pokój 😆
Ja niestety mam tendencję do biochemow zdarzają się u mnie bardzo często przed prawdziwą ciążą dlatego zawsze zakładam również te opcje. Będę informować jak się sprawa ma 😃Iwonay lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:No u Ciebie faktycznie ale może to tez alkohol? 🧐 w sumie tylko tego czynnika nie sprawdzałam u siebie bo nie pilam nic od 4lat😂😂😂
Alkohol u mnie właśnie najbardziej wpływa, wczoraj piłam piwko a dzisiaj temperatura mocno skoczyłano i tez przebudziłam się o 7, później o 8, a temperature zmierzyłam o 9 🤭 zdecydowanie wszystko też zależy od organizmu, ale dla mnie najważniejszy wniosek jest taki, żeby się aż tak nie przejmować, że wykres nie wygląda książkowo. Ja jak miałam myśli teraz że "o kurcze może tej owulacji nie było, może pęcherzyk nie pękł, bo ta temperatura taka do dupy" to od razu się stawiałam do pionu stwierdzeniem, że nawet jakby temperatura wzrosła książkowo to i tak nie mam pewności czy ta owulacja była, bo tylko monitoring może potwierdzić na 100% 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 12:10
-
Wjedzma wrote:Alkohol u mnie właśnie najbardziej wpływa, wczoraj piłam piwko a dzisiaj temperatura mocno skoczyła
no i tez przebudziłam się o 7, później o 8, a temperature zmierzyłam o 9 🤭 zdecydowanie wszystko też zależy od organizmu, ale dla mnie najważniejszy wniosek jest taki, żeby się aż tak nie przejmować, że wykres nie wygląda książkowo. Ja jak miałam myśli teraz że "o kurcze może tej owulacji nie było, może pęcherzyk nie pękł, bo ta temperatura taka do dupy" to od razu się stawiałam do pionu stwierdzeniem, że nawet jakby temperatura wzrosła książkowo to i tak nie mam pewności czy ta owulacja była, bo tylko monitoring może potwierdzić na 100% 🤷♀️
-
Hania007 wrote:Dokładnie. Ja sie nie przejmuje bo nigdy nie mam ładnych wykresów szczególnie na początku. Nawet ciążowy wyglądał brzydko i wcale nie ciazowo🙈 nawet monitoring nie daje 100% pewności bo przecież miałam cykl bezowulacyjny w cyklu w którym zaszłam😂 ja tylko jestem zawsze jednego pewna ze jak pod koniec cyklu drastycznie spada to już nie ma co sie łudzic, chociaż widziałam takie wykresy gdzie spadała i wzrastała później ale jakoś nie wierze ze nie był to blad pomiaru🧐
A widzisz, to nawet monitoring może zawieść 🤭 ale takie zawody to ja rozumiem! 💪 ja tak jak ostatnio mówiłam, chyba tylko plamieniem po 6dpo i nie pojawieniem się okresu w 14dpo mogłabym się nakręcić na ewentualną ciążęresztę sobie analizuje i porównuję dla samej przyjemności analizowania 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 12:37
Hania007 lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Alkohol u mnie właśnie najbardziej wpływa, wczoraj piłam piwko a dzisiaj temperatura mocno skoczyła
no i tez przebudziłam się o 7, później o 8, a temperature zmierzyłam o 9 🤭 zdecydowanie wszystko też zależy od organizmu, ale dla mnie najważniejszy wniosek jest taki, żeby się aż tak nie przejmować, że wykres nie wygląda książkowo. Ja jak miałam myśli teraz że "o kurcze może tej owulacji nie było, może pęcherzyk nie pękł, bo ta temperatura taka do dupy" to od razu się stawiałam do pionu stwierdzeniem, że nawet jakby temperatura wzrosła książkowo to i tak nie mam pewności czy ta owulacja była, bo tylko monitoring może potwierdzić na 100% 🤷♀️
Ja tak słyszałam że jak zdarzy się zmierzyć temperature później to należy odjąć od każdej godziny od temperatury 0,1 stopnia ☺15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ale mój ginekolog powiedział że takie rzeczy powinno się tylko robić gdy jest problem właśnie z zajściem w ciążę, gdy nie wiadomo czy owulacja w ogóle występuje itp. a tak to mówi po co, po cooo... Kazał serduszkowac jak zauważe sama po sobie ze są dni płodne co drugi dzień i tyle...
Ale ja i tak swoje ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 12:58
Wjedzma lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Wjedzma wrote:Nie za każdym razem, ale czasem się tak bawie tymi testami 🤭 A to akurat zależało od testu, na pinkach i facelle wychodziły różowe bladziochy, na DOZ i na nordzie takie faktycznie szaraki. Jedyne testy na których przy pierwszym sikaniu nie byłam w stanie dojrzeć kreski fabrycznej to DOZy i nordy, ale już po zalaniu wodą czy drugim sikaniu coś wychodziło. Na suchych testach praktycznie zawsze się coś pojawia. Tak więc mi te eksperymenty z testami dużo dały, bo na początku starań za bardzo się ekscytowałam każdą fabryczną kreską i liczyłam że to to, teraz podchodzę do tego luźniej i trzymam się w 100% zaleceń producenta 🤭 dopóki nie zobaczę wyraźnej kreski w regulaminowym czasie to nie będę się cieszyć i napalać
Hmm może moja to tez fabryczna 🤔 we wtorek dowiem się na 100% -
Dziewczyny 🙈 Co myślicie o tym moim spadku w 8 dpo? 🤪
7 dpo - 36,96
8 dpo - 36,87
9 dpo (dziś) - 36,90Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 13:34
19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
18+6 Ok. 274 g 💙
06.07 badania połówkowe ✊🏻
Planowany termin: 03.11.2022 💚 -
Vanilliowaczekolada wrote:Dziewczyny 🙈 Co myślicie o tym moim spadku w 8 dpo? 🤪
7 dpo - 36,96
8 dpo - 36,86
9 dpo (dziś) - 36,90
Przed chwilą właśnie patrzyłam na Twój wykres i sobie myślałam, że bardzo ładny 💪 spadek możliwe że implantacyjny, jeśli tak to jutro albo w poniedziałek coś już może wyjść na teście 😎 -
nick nieaktualny
-
Wjedzma wrote:Przed chwilą właśnie patrzyłam na Twój wykres i sobie myślałam, że bardzo ładny 💪 spadek możliwe że implantacyjny, jeśli tak to jutro albo w poniedziałek coś już może wyjść na teście 😎
Oby oby! 🍀💚19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
18+6 Ok. 274 g 💙
06.07 badania połówkowe ✊🏻
Planowany termin: 03.11.2022 💚 -
Vanilliowaczekolada wrote:Dziewczyny 🙈 Co myślicie o tym moim spadku w 8 dpo? 🤪
7 dpo - 36,96
8 dpo - 36,87
9 dpo (dziś) - 36,90
To są tak małe ilości spadku temeratury że chyba bym na to nie patrzyła. Ale Twój wykres wygląda pięknie 🤩📈... Może jutro poszybuje jeszcze bardziej w górę, kciuki kciuki 🍀🤞Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed