X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś tam prześwituje, ale na zdj nic praktycznie nie widać,pewnie widzę kreskę fabryczna

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    U mnie podobnie w pierwszej ciąży i teraz tez. 🙂
    A no właśnie, a teraz ja mam tak, że rano blada kreska jest, a w ciągu dnia już nie, więc u mnie to raczej biochem, chyba się się rozkręci sytuacja

• Agaw Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Iwonka ja niestety nie widzę ale trzymam kciuki ✊🏼✊🏼

Dziewczyny które mają biochemy czemu nie stosujecie acardu?
    Ja w listopadzie też miałam biochema, w następnym cyklu brałam acard i jest córa.
    Acard wam nie zaszkodzi o ile nie bierzecie jakichś leków na stałe które mogłyby wchodzić w konflikt z acardem.
    On pomaga w zagnieżdżeniu bardzo, chyba że problem jest głębszy jeśli chodzi o zagnieżdżenie to wtedy wlatuje heparyna

Ja bralam acard kilka ostatnich cykli, I nie pomogl, dlatego decyzja o heparynie. U mnie endometrium jest odpowiedniej grubosci, owulacje potwierdzone, pecherzyki pekaja. Badania krwii ok, zarowno u mnie jakni u partnera, nasienie badane 3 razy, I tez nie ma sie do czego przyczepic. Wierze, ze zastrzyki nie pojda na Marne, juz 7dpo, niedlugo sie okaze.

Felinka94 lubi tę wiadomość

Starania od Lipiec 2021

- MTHFR c677t homozygota
    - Pai-1 4g/5g homozygota
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to też zastanawia skąd się biorą te ciążę biochemiczne 🤔 Ja przecież mam już 2 zdrowe ciążę za sobą i terez ten biochem.. Możliwe, że i wcześniej je miałam bo nie raz mi się @ spóźniała tylko aż tak się w to wszystko nie zagłębiałam 🤷‍♀️

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    To od kiedy zaczynasz testować? 😈😈

Ja mam w koszyku aż 10 sztuk tych testów 🤦‍♀️😅 Ty widzę, tak delikatnie 😄
    Ten sprzedawca to musi mieć terez obrod na tych testach 😆 i sobie wyobrażam co on tam myśli jak pakuję zamówienia 😂

Bo mam jeszcze 3 w domu, wcześniej zamawiałam 🤭 zacznę 8 dpo zapewne i już będę testować namiętnie do terminu okresu :D

Ten sprzedawca wiedział co robi 🤣 taka konkurencyjna cena, ciężko się nie skusić :D

Milixx lubi tę wiadomość

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Dziewczyny coś tam prześwituje, ale na zdj nic praktycznie nie widać,pewnie widzę kreskę fabryczna

A jaki test robiłaś? Pokaż zdjęcie i tak, zobaczymy :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża biochemiczna to problem na poziomie molekularnym, jeśli któryś z podziałów komórkowych jest zaburzony to żadne leki na to nie pomogą, jeśli problem jest na poziomie zagnieżdżenia to acard czy heparyną ma sens, ale ja akurat miałam robione badania jeśli chodzi o zagnieżdżenie, u mnie nie tutaj jest problem, także muszę się zdać na naturę

• Milixx Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:

Pokazuj nam szybko ten test!? My tu zaraz rozstrzygniemy co na nim widać 😊😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 10:11

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/39e2ae138aeb.jpg.html
    Pink strumieniowy super czuly

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja widzę kreskę, ale pinki mają to do siebie, że często kreska jest.
    Jak teraz patrzę na to swoje zdjęcie to ja tam jednak nic nie widzę, więc test jest negatywny. Już więcej nie testuje czekam do okresu

Marta100 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    A no właśnie, a teraz ja mam tak, że rano blada kreska jest, a w ciągu dnia już nie, więc u mnie to raczej biochem, chyba się się rozkręci sytuacja

Nie pozostaje nic innego jak obserwować 😉 Ja Ci z serducha życzę szczęśliwego zakończenia ✊✊✊✊

Iwonay lubi tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/39e2ae138aeb.jpg.html
    Pink strumieniowy super czuly

Hmm jak się mocno przypatrzę to coś tam jakby majaczyło. Pinki ogólnie są bardzo mało czułe, więc może za dzień dwa coś konkretnego się pojawi. Kiedy planujesz powtórkę?

Kurcze ale mnie głowa zaczęła boleć... Oczywiście od razu sprawdziłam, czy w poprzednich cyklach na tym etapie miałam ból głowy, ale nie. Ciężko się oprzeć myśli, że może hormony już swoje robią 🤭🤣

Iwonay, Marta100 lubią tę wiadomość

age.png
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Hmm jak się mocno przypatrzę to coś tam jakby majaczyło. Pinki ogólnie są bardzo mało czułe, więc może za dzień dwa coś konkretnego się pojawi. Kiedy planujesz powtórkę?

Kurcze ale mnie głowa zaczęła boleć... Oczywiście od razu sprawdziłam, czy w poprzednich cyklach na tym etapie miałam ból głowy, ale nie. Ciężko się oprzeć myśli, że może hormony już swoje robią 🤭🤣
    Czułość 10,mam jeszcze horiena 25,ale chyba poczekam parę dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Czułość 10,mam jeszcze horiena 25,ale chyba poczekam parę dni

Ja bym zrobiła inny test za 2-3 dni. 😊 Ja polecam testy Sema-Protect różowy 😉Kupuje je w aptece Gemini coś ok 5.50 zł Czułość 10 i naprawdę super sie wybarwiają. Tam nie ma wątpliwości czy druga kreska to fabryczna czy nie. Przynajmniej u mnie już spokojnie wykrywały ciążę przed miesiączka. Teraz robiłam je 12 dpo. W pierwszej ciąży 10 dpo. Zawsze kreska była czytelna 😉😊 Nie budziły wątpliwości 😉 Może spróbuj je ✊✊✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 10:42

Ania35 lubi tę wiadomość

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Ja tez tak mam 😂 zawsze każdy objaw analizuje z poprzednimi cyklami a mam już ze 20 kart🤪 i najśmieszniejsze jest to ze u mnie objawy prawie zawsze są trochę inne co buduje we mnie nadzieje. A teraz nawet nie mam co z czym porównać. A jak miałam FEMOMETER premium to analizowałam objawy z innymi objawami osób które zaszły ale teraz szkoda mi kasy na to.

Wjedzma lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona ,widzę u Ciebie kreskę także mocne kciuki! Kiedy powtarzasz test? Mi chyba przeziębienie namieszalo w cyklu, nie czuje się ani ciazowo ani na @ a zawsze już na ok tydzień przed mam fatalne samopoczucie, ból głowy i brzucha.

Iwonay lubi tę wiadomość

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Ja bym zrobiła inny test za 2-3 dni. 😊 Ja polecam testy Sema-Protect różowy 😉Kupuje je w aptece Gemini coś ok 5.50 zł Czułość 10 i naprawdę super sie wybarwiają. Tam nie ma wątpliwości czy druga kreska to fabryczna czy nie. Przynajmniej u mnie już spokojnie wykrywały ciążę przed miesiączka. Teraz robiłam je 12 dpo. W pierwszej ciąży 10 dpo. Zawsze kreska była czytelna 😉😊 Nie budziły wątpliwości 😉 Może spróbuj je ✊✊✊✊✊
    Dzięki, jak coś kupię, ale spróbuję jeszcze zrobić tego horiena🙂W środę już coś chyba powinno wyjść albo poczekam do piątku jak wytrzymam 😉

Marta100 lubi tę wiadomość

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35, który masz teraz dpo?

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Iwona ,widzę u Ciebie kreskę także mocne kciuki! Kiedy powtarzasz test? Mi chyba przeziębienie namieszalo w cyklu, nie czuje się ani ciazowo ani na @ a zawsze już na ok tydzień przed mam fatalne samopoczucie, ból głowy i brzucha.
    Zobaczę jaka będzie temperatura jutro, jak pójdzie w dół to znaczy, że okres się zbliża. Z testem wstrzymam się do wtorku myślę.

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Ania35, który masz teraz dpo?
    11-12

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 11:02

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ