Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Felinka94 wrote:Iwonka ja niestety nie widzę ale trzymam kciuki ✊🏼✊🏼
Dziewczyny które mają biochemy czemu nie stosujecie acardu?
Ja w listopadzie też miałam biochema, w następnym cyklu brałam acard i jest córa.
Acard wam nie zaszkodzi o ile nie bierzecie jakichś leków na stałe które mogłyby wchodzić w konflikt z acardem.
On pomaga w zagnieżdżeniu bardzo, chyba że problem jest głębszy jeśli chodzi o zagnieżdżenie to wtedy wlatuje heparyna
Ja bralam acard kilka ostatnich cykli, I nie pomogl, dlatego decyzja o heparynie. U mnie endometrium jest odpowiedniej grubosci, owulacje potwierdzone, pecherzyki pekaja. Badania krwii ok, zarowno u mnie jakni u partnera, nasienie badane 3 razy, I tez nie ma sie do czego przyczepic. Wierze, ze zastrzyki nie pojda na Marne, juz 7dpo, niedlugo sie okaze.Felinka94 lubi tę wiadomość
Starania od Lipiec 2021
- MTHFR c677t homozygota
- Pai-1 4g/5g homozygota -
Mnie to też zastanawia skąd się biorą te ciążę biochemiczne 🤔 Ja przecież mam już 2 zdrowe ciążę za sobą i terez ten biochem.. Możliwe, że i wcześniej je miałam bo nie raz mi się @ spóźniała tylko aż tak się w to wszystko nie zagłębiałam 🤷♀️
-
Milixx wrote:To od kiedy zaczynasz testować? 😈😈
Ja mam w koszyku aż 10 sztuk tych testów 🤦♀️😅 Ty widzę, tak delikatnie 😄
Ten sprzedawca to musi mieć terez obrod na tych testach 😆 i sobie wyobrażam co on tam myśli jak pakuję zamówienia 😂
Bo mam jeszcze 3 w domu, wcześniej zamawiałam 🤭 zacznę 8 dpo zapewne i już będę testować namiętnie do terminu okresu
Ten sprzedawca wiedział co robi 🤣 taka konkurencyjna cena, ciężko się nie skusićMilixx lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiąża biochemiczna to problem na poziomie molekularnym, jeśli któryś z podziałów komórkowych jest zaburzony to żadne leki na to nie pomogą, jeśli problem jest na poziomie zagnieżdżenia to acard czy heparyną ma sens, ale ja akurat miałam robione badania jeśli chodzi o zagnieżdżenie, u mnie nie tutaj jest problem, także muszę się zdać na naturę
-
Ania35 wrote:Dziewczyny coś tam prześwituje, ale na zdj nic praktycznie nie widać,pewnie widzę kreskę fabryczna
Pokazuj nam szybko ten test!? My tu zaraz rozstrzygniemy co na nim widać 😊😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 10:11
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIwonay wrote:A no właśnie, a teraz ja mam tak, że rano blada kreska jest, a w ciągu dnia już nie, więc u mnie to raczej biochem, chyba się się rozkręci sytuacja
Nie pozostaje nic innego jak obserwować 😉 Ja Ci z serducha życzę szczęśliwego zakończenia ✊✊✊✊Iwonay lubi tę wiadomość
-
Ania35 wrote:https://naforum.zapodaj.net/39e2ae138aeb.jpg.html
Pink strumieniowy super czuly
Hmm jak się mocno przypatrzę to coś tam jakby majaczyło. Pinki ogólnie są bardzo mało czułe, więc może za dzień dwa coś konkretnego się pojawi. Kiedy planujesz powtórkę?
Kurcze ale mnie głowa zaczęła boleć... Oczywiście od razu sprawdziłam, czy w poprzednich cyklach na tym etapie miałam ból głowy, ale nie. Ciężko się oprzeć myśli, że może hormony już swoje robią 🤭🤣Iwonay, Marta100 lubią tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Hmm jak się mocno przypatrzę to coś tam jakby majaczyło. Pinki ogólnie są bardzo mało czułe, więc może za dzień dwa coś konkretnego się pojawi. Kiedy planujesz powtórkę?
Kurcze ale mnie głowa zaczęła boleć... Oczywiście od razu sprawdziłam, czy w poprzednich cyklach na tym etapie miałam ból głowy, ale nie. Ciężko się oprzeć myśli, że może hormony już swoje robią 🤭🤣 -
nick nieaktualnyAnia35 wrote:Czułość 10,mam jeszcze horiena 25,ale chyba poczekam parę dni
Ja bym zrobiła inny test za 2-3 dni. 😊 Ja polecam testy Sema-Protect różowy 😉Kupuje je w aptece Gemini coś ok 5.50 zł Czułość 10 i naprawdę super sie wybarwiają. Tam nie ma wątpliwości czy druga kreska to fabryczna czy nie. Przynajmniej u mnie już spokojnie wykrywały ciążę przed miesiączka. Teraz robiłam je 12 dpo. W pierwszej ciąży 10 dpo. Zawsze kreska była czytelna 😉😊 Nie budziły wątpliwości 😉 Może spróbuj je ✊✊✊✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 10:42
Ania35 lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Hmm jak się mocno przypatrzę to coś tam jakby majaczyło. Pinki ogólnie są bardzo mało czułe, więc może za dzień dwa coś konkretnego się pojawi. Kiedy planujesz powtórkę?
Kurcze ale mnie głowa zaczęła boleć... Oczywiście od razu sprawdziłam, czy w poprzednich cyklach na tym etapie miałam ból głowy, ale nie. Ciężko się oprzeć myśli, że może hormony już swoje robią 🤭🤣Wjedzma lubi tę wiadomość
-
Iwona ,widzę u Ciebie kreskę także mocne kciuki! Kiedy powtarzasz test? Mi chyba przeziębienie namieszalo w cyklu, nie czuje się ani ciazowo ani na @ a zawsze już na ok tydzień przed mam fatalne samopoczucie, ból głowy i brzucha.
Iwonay lubi tę wiadomość
-
Marta100 wrote:Ja bym zrobiła inny test za 2-3 dni. 😊 Ja polecam testy Sema-Protect różowy 😉Kupuje je w aptece Gemini coś ok 5.50 zł Czułość 10 i naprawdę super sie wybarwiają. Tam nie ma wątpliwości czy druga kreska to fabryczna czy nie. Przynajmniej u mnie już spokojnie wykrywały ciążę przed miesiączka. Teraz robiłam je 12 dpo. W pierwszej ciąży 10 dpo. Zawsze kreska była czytelna 😉😊 Nie budziły wątpliwości 😉 Może spróbuj je ✊✊✊✊✊
Marta100 lubi tę wiadomość
-
Ania35, który masz teraz dpo?
-
nick nieaktualnyAnia35 wrote:Iwona ,widzę u Ciebie kreskę także mocne kciuki! Kiedy powtarzasz test? Mi chyba przeziębienie namieszalo w cyklu, nie czuje się ani ciazowo ani na @ a zawsze już na ok tydzień przed mam fatalne samopoczucie, ból głowy i brzucha.