X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Iwonay, ja widzę kreseczkę 😍 trzymam mocno kciuki żeby ciemniala i nie chce słyszeć o biochem🙏🏻✊🏻✊🏻❤️

Hej, olśniło mnie dzisiaj z rana (chyba przez to słońce🤣) słuchajcie, nie mam żadnych objawow PMS co zawsze mam już od 4dpo i wczoraj byłam już pewna ze mam bezowulacyjny bo to nie możliwe ze nie czuje w organizmie progesteronu. Otóż, zapomniałam ze przecież biore ten Castagnus a on likwiduje wszystkie objawy PMS i mocne bóle owulacyjne🤣🙈🙈 ale łeb🤦🏼‍♀️
    No to teraz masz już sprawę wyjaśniona ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to co mogę dodać to w moim przypadku jak byłam w ciąży to przed terminem miesiączki te blade kreski wychodziły też wieczorem z rozcieńczonego moczu, nie tylko rano z tych testów z allegro, jak ciąży nie było to i cieni nie było

Marta100 lubi tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    A używałaś może z easy@home? Przerzuciłam się na ta markę i bardzo mi jakoś pasują owulaki a jak sikalam na ciążowy to biel mnie poraziła😆 kiedyś tez miałam te z Allegro tanioszki i tam tez biel porażała aż się robił zez😂

Tego akurat nie testowałam ani żadnych z allegro, raczej wszystkie apteczne i drogeryjne :D a obstaje przy nordach bo są taniutkie, za 3 zł sztuka na allegro albo w aptece gemini można dorwać :D

Iwonay no ja widzę bladziocha, niech ciemnieje pięknie!!!

Ja właśnie wyszukałam zdjęcia moich nordów z grudnia i na 3 różnych testach miałam cienie. Tak więc albo się mylę co do nordów, albo faktycznie też jest u mnie problem z biochemami. Jeśli to opcja nr 2 to co dalej? Iwonay co Ci lekarz mówił na temat Twoich biochemów?

age.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nigdy nie widziałam na żywo takiej kreski fabrycznej🙈 u mnie zawsze biel vizira poza oczywiście ciążą. Dwa razy mialam biochemiczna ale tam kreski były różowe i wyraźne chociaż bardzo delikatne.

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    A ja nigdy nie widziałam na żywo takiej kreski fabrycznej🙈 u mnie zawsze biel vizira poza oczywiście ciążą. Dwa razy mialam biochemiczna ale tam kreski były różowe i wyraźne chociaż bardzo delikatne.

Za słabo się przypatrujesz 🤣🤭

age.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Tego akurat nie testowałam ani żadnych z allegro, raczej wszystkie apteczne i drogeryjne :D a obstaje przy nordach bo są taniutkie, za 3 zł sztuka na allegro albo w aptece gemini można dorwać :D

Iwonay no ja widzę bladziocha, niech ciemnieje pięknie!!!

Ja właśnie wyszukałam zdjęcia moich nordów z grudnia i na 3 różnych testach miałam cienie. Tak więc albo się mylę co do nordów, albo faktycznie też jest u mnie problem z biochemami. Jeśli to opcja nr 2 to co dalej? Iwonay co Ci lekarz mówił na temat Twoich biochemów?
    Te easy@home są rekomendowane przez aplikacje PREMOM i naprawdę są mega fajne. Chociaż sikalam tylko dwa razy na ciążowe ale owulaki swietne👌🏻 Dobrze ze poruszyliście ten temat, nie wiedziałam ze zależy to od firmy a raczej od siku. Zamierzam sikać jednak za Wasza namowa wiec ta wiedza mi się przyda🤪

Wjedzma lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie ciąża biochemiczna jest wtedy kiedy na bardzo wczesnym etapie nie dochodzi do któregoś z podziałów komórkowych. U mnie jest teoria od lekarzy, że skoro z córką poszło bez probolu i taka wysoka beta była, to może być tak, że zarodki męskie od razu umierają, ale to mogą potwierdzić tylko badania, a szkoda mi kasy wydawać tylko po to, żeby wiedzieć. Jeśli by się okazało, że będę miała dwie dziewczynki to wtedy ta teoria się sama potwierdzi

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Ogólnie ciąża biochemiczna jest wtedy kiedy na bardzo wczesnym etapie nie dochodzi do któregoś z podziałów komórkowych. U mnie jest teoria od lekarzy, że skoro z córką poszło bez probolu i taka wysoka beta była, to może być tak, że zarodki męskie od razu umierają, ale to mogą potwierdzić tylko badania, a szkoda mi kasy wydawać tylko po to, żeby wiedzieć. Jeśli by się okazało, że będę miała dwie dziewczynki to wtedy ta teoria się sama potwierdzi

A faktycznie, kojarzę że kiedyś o tym wspominałaś. A jest jakiś sposób, żeby zapobiec takim ciążom biochemicznym? Wspomoc trochę ten zarodek w zagniezdzeniu?

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35, Ty śpiochu 🤭 czekamy na Ciebie!

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    No i to co mogę dodać to w moim przypadku jak byłam w ciąży to przed terminem miesiączki te blade kreski wychodziły też wieczorem z rozcieńczonego moczu, nie tylko rano z tych testów z allegro, jak ciąży nie było to i cieni nie było

U mnie podobnie w pierwszej ciąży i teraz tez. 🙂

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Ja też kupuje na allegro, testeo. Jeszcze nigdy nie zobaczyłam 2 kreski, zawsze biel jakich mało. Raz tylko przy wyrzucaniu po długim czasie na jednym dostrzegłam różowa kreskę.... Aż zamarłam. Szkoda ze ich nie podpisuję bo miałam wtedy kilka wykorzystanych. To już było po dłuższym czasie, po okresie... Być moze miałam biochema a nawet nie wiedziałam, chyba że jakiś trefny test.

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Agaw Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    A faktycznie, kojarzę że kiedyś o tym wspominałaś. A jest jakiś sposób, żeby zapobiec takim ciążom biochemicznym? Wspomoc trochę ten zarodek w zagniezdzeniu?
    Ja mialam dwa biochemy, mam wprowadzona heparyne od owulacji, dla wsparcia implantacji. U mnie akurat jest mutacja Pai-1 4g/5g.

Starania od Lipiec 2021

- MTHFR c677t homozygota
    - Pai-1 4g/5g homozygota
  • Milixx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, apropo testów to dobra cena nordow na allegro 😄 Ja chyba zamówie ale jeszcze się wstrzymuje 😆 mam 2 testy w domu i chyba mi wystarczy żeby nie kusiło 😈😆

https://allegro.pl/oferta/nord-farm-test-ciazowy-hcg-plytkowy-10mlu-1-szt-11774795017

Wjedzma, Jolcia90, Niaha lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli problem jest z samym zagnieżdżeniem to trzeba zadbać o grubość endometrium i składniki odżywcze w diecie. Natomiast jeśli problem jest genetyczny na etapie podziału komórkowego to najczęściej nic nie można zrobić albo trzeba wykonać specjalistyczne bardzo drogie badania i brać też bardzo drogie leki. Wiem, że też jest jakaś choroba, która uniemożliwia implantację, ale nie wiem jak się nazywa

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka ja niestety nie widzę ale trzymam kciuki ✊🏼✊🏼

Dziewczyny które mają biochemy czemu nie stosujecie acardu?
    Ja w listopadzie też miałam biochema, w następnym cyklu brałam acard i jest córa.
    Acard wam nie zaszkodzi o ile nie bierzecie jakichś leków na stałe które mogłyby wchodzić w konflikt z acardem.
    On pomaga w zagnieżdżeniu bardzo, chyba że problem jest głębszy jeśli chodzi o zagnieżdżenie to wtedy wlatuje heparyna

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam biel wizira na HCG ... Aż miło patrzeć na piękne dwie grube krechy na owu 😅

Tak się napatrzyłam na tą biel na HCG że aż ciężko mi sobie wyobrazić jak to jest jak pojawi się na nim druga kreska

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Dziewczyny, apropo testów to dobra cena nordow na allegro 😄 Ja chyba zamówie ale jeszcze się wstrzymuje 😆 mam 2 testy w domu i chyba mi wystarczy żeby nie kusiło 😈😆

https://allegro.pl/oferta/nord-farm-test-ciazowy-hcg-plytkowy-10mlu-1-szt-11774795017

Ups, chyba będę testować jak szalona w tym cyklu

https://naforum.zapodaj.net/337f9fdb11e1.jpg.html

I kupiłam smoczek na szczęście. Jak się uda to dam staremu w pudełeczku zamiast testu :D

Milixx, Felinka94 lubią tę wiadomość

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Iwonka ja niestety nie widzę ale trzymam kciuki ✊🏼✊🏼

Dziewczyny które mają biochemy czemu nie stosujecie acardu?
    Ja w listopadzie też miałam biochema, w następnym cyklu brałam acard i jest córa.
    Acard wam nie zaszkodzi o ile nie bierzecie jakichś leków na stałe które mogłyby wchodzić w konflikt z acardem.
    On pomaga w zagnieżdżeniu bardzo, chyba że problem jest głębszy jeśli chodzi o zagnieżdżenie to wtedy wlatuje heparyna

Ja nie chce brać nic bez konsultacji z lekarzem... Ale jeśli nie wyjdzie teraz to pełny pakiet badań i konsultacja w przyszłym cyklu i zapytam o ten acard :)

Dziękuję za informacje co do biochemów. Zobaczymy jak to będzie w tym cyklu. Już 4dpo 🥰

Felinka94 lubi tę wiadomość

age.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez brałam acard na biochemiczne i w pierwszym cyklu brania udało sie 🤷‍♀️ Fajnie opisała mama ginekolog wrzucam linka może będzie ktoras z Was miała chęć przeczytać :
    https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/ciaza-podstawy/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/

Felinka94 lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Ups, chyba będę testować jak szalona w tym cyklu

https://naforum.zapodaj.net/337f9fdb11e1.jpg.html

I kupiłam smoczek na szczęście. Jak się uda to dam staremu w pudełeczku zamiast testu :D

To od kiedy zaczynasz testować? 😈😈

Ja mam w koszyku aż 10 sztuk tych testów 🤦‍♀️😅 Ty widzę, tak delikatnie 😄
    Ten sprzedawca to musi mieć terez obrod na tych testach 😆 i sobie wyobrażam co on tam myśli jak pakuję zamówienia 😂

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ