Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hania007 wrote:Iwonay, ja widzę kreseczkę 😍 trzymam mocno kciuki żeby ciemniala i nie chce słyszeć o biochem🙏🏻✊🏻✊🏻❤️
Hej, olśniło mnie dzisiaj z rana (chyba przez to słońce🤣) słuchajcie, nie mam żadnych objawow PMS co zawsze mam już od 4dpo i wczoraj byłam już pewna ze mam bezowulacyjny bo to nie możliwe ze nie czuje w organizmie progesteronu. Otóż, zapomniałam ze przecież biore ten Castagnus a on likwiduje wszystkie objawy PMS i mocne bóle owulacyjne🤣🙈🙈 ale łeb🤦🏼♀️ -
nick nieaktualnyNo i to co mogę dodać to w moim przypadku jak byłam w ciąży to przed terminem miesiączki te blade kreski wychodziły też wieczorem z rozcieńczonego moczu, nie tylko rano z tych testów z allegro, jak ciąży nie było to i cieni nie było
Marta100 lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:A używałaś może z easy@home? Przerzuciłam się na ta markę i bardzo mi jakoś pasują owulaki a jak sikalam na ciążowy to biel mnie poraziła😆 kiedyś tez miałam te z Allegro tanioszki i tam tez biel porażała aż się robił zez😂
Tego akurat nie testowałam ani żadnych z allegro, raczej wszystkie apteczne i drogeryjnea obstaje przy nordach bo są taniutkie, za 3 zł sztuka na allegro albo w aptece gemini można dorwać
Iwonay no ja widzę bladziocha, niech ciemnieje pięknie!!!
Ja właśnie wyszukałam zdjęcia moich nordów z grudnia i na 3 różnych testach miałam cienie. Tak więc albo się mylę co do nordów, albo faktycznie też jest u mnie problem z biochemami. Jeśli to opcja nr 2 to co dalej? Iwonay co Ci lekarz mówił na temat Twoich biochemów? -
A ja nigdy nie widziałam na żywo takiej kreski fabrycznej🙈 u mnie zawsze biel vizira poza oczywiście ciążą. Dwa razy mialam biochemiczna ale tam kreski były różowe i wyraźne chociaż bardzo delikatne.
-
Wjedzma wrote:Tego akurat nie testowałam ani żadnych z allegro, raczej wszystkie apteczne i drogeryjne
a obstaje przy nordach bo są taniutkie, za 3 zł sztuka na allegro albo w aptece gemini można dorwać
Iwonay no ja widzę bladziocha, niech ciemnieje pięknie!!!
Ja właśnie wyszukałam zdjęcia moich nordów z grudnia i na 3 różnych testach miałam cienie. Tak więc albo się mylę co do nordów, albo faktycznie też jest u mnie problem z biochemami. Jeśli to opcja nr 2 to co dalej? Iwonay co Ci lekarz mówił na temat Twoich biochemów?Wjedzma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOgólnie ciąża biochemiczna jest wtedy kiedy na bardzo wczesnym etapie nie dochodzi do któregoś z podziałów komórkowych. U mnie jest teoria od lekarzy, że skoro z córką poszło bez probolu i taka wysoka beta była, to może być tak, że zarodki męskie od razu umierają, ale to mogą potwierdzić tylko badania, a szkoda mi kasy wydawać tylko po to, żeby wiedzieć. Jeśli by się okazało, że będę miała dwie dziewczynki to wtedy ta teoria się sama potwierdzi
-
Iwonay wrote:Ogólnie ciąża biochemiczna jest wtedy kiedy na bardzo wczesnym etapie nie dochodzi do któregoś z podziałów komórkowych. U mnie jest teoria od lekarzy, że skoro z córką poszło bez probolu i taka wysoka beta była, to może być tak, że zarodki męskie od razu umierają, ale to mogą potwierdzić tylko badania, a szkoda mi kasy wydawać tylko po to, żeby wiedzieć. Jeśli by się okazało, że będę miała dwie dziewczynki to wtedy ta teoria się sama potwierdzi
A faktycznie, kojarzę że kiedyś o tym wspominałaś. A jest jakiś sposób, żeby zapobiec takim ciążom biochemicznym? Wspomoc trochę ten zarodek w zagniezdzeniu? -
nick nieaktualnyIwonay wrote:No i to co mogę dodać to w moim przypadku jak byłam w ciąży to przed terminem miesiączki te blade kreski wychodziły też wieczorem z rozcieńczonego moczu, nie tylko rano z tych testów z allegro, jak ciąży nie było to i cieni nie było
U mnie podobnie w pierwszej ciąży i teraz tez. 🙂 -
Iwonay wrote:No i to co mogę dodać to w moim przypadku jak byłam w ciąży to przed terminem miesiączki te blade kreski wychodziły też wieczorem z rozcieńczonego moczu, nie tylko rano z tych testów z allegro, jak ciąży nie było to i cieni nie byłoStarania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Wjedzma wrote:A faktycznie, kojarzę że kiedyś o tym wspominałaś. A jest jakiś sposób, żeby zapobiec takim ciążom biochemicznym? Wspomoc trochę ten zarodek w zagniezdzeniu?Starania od Lipiec 2021
- MTHFR c677t homozygota
- Pai-1 4g/5g homozygota -
Dziewczyny, apropo testów to dobra cena nordow na allegro 😄 Ja chyba zamówie ale jeszcze się wstrzymuje 😆 mam 2 testy w domu i chyba mi wystarczy żeby nie kusiło 😈😆
https://allegro.pl/oferta/nord-farm-test-ciazowy-hcg-plytkowy-10mlu-1-szt-11774795017Wjedzma, Jolcia90, Niaha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeśli problem jest z samym zagnieżdżeniem to trzeba zadbać o grubość endometrium i składniki odżywcze w diecie. Natomiast jeśli problem jest genetyczny na etapie podziału komórkowego to najczęściej nic nie można zrobić albo trzeba wykonać specjalistyczne bardzo drogie badania i brać też bardzo drogie leki. Wiem, że też jest jakaś choroba, która uniemożliwia implantację, ale nie wiem jak się nazywa
-
Iwonka ja niestety nie widzę ale trzymam kciuki ✊🏼✊🏼
Dziewczyny które mają biochemy czemu nie stosujecie acardu?
Ja w listopadzie też miałam biochema, w następnym cyklu brałam acard i jest córa.
Acard wam nie zaszkodzi o ile nie bierzecie jakichś leków na stałe które mogłyby wchodzić w konflikt z acardem.
On pomaga w zagnieżdżeniu bardzo, chyba że problem jest głębszy jeśli chodzi o zagnieżdżenie to wtedy wlatuje heparyna
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Ja zawsze miałam biel wizira na HCG ... Aż miło patrzeć na piękne dwie grube krechy na owu 😅
Tak się napatrzyłam na tą biel na HCG że aż ciężko mi sobie wyobrazić jak to jest jak pojawi się na nim druga kreska🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Milixx wrote:Dziewczyny, apropo testów to dobra cena nordow na allegro 😄 Ja chyba zamówie ale jeszcze się wstrzymuje 😆 mam 2 testy w domu i chyba mi wystarczy żeby nie kusiło 😈😆
https://allegro.pl/oferta/nord-farm-test-ciazowy-hcg-plytkowy-10mlu-1-szt-11774795017
Ups, chyba będę testować jak szalona w tym cyklu
https://naforum.zapodaj.net/337f9fdb11e1.jpg.html
I kupiłam smoczek na szczęście. Jak się uda to dam staremu w pudełeczku zamiast testuMilixx, Felinka94 lubią tę wiadomość
-
Felinka94 wrote:Iwonka ja niestety nie widzę ale trzymam kciuki ✊🏼✊🏼
Dziewczyny które mają biochemy czemu nie stosujecie acardu?
Ja w listopadzie też miałam biochema, w następnym cyklu brałam acard i jest córa.
Acard wam nie zaszkodzi o ile nie bierzecie jakichś leków na stałe które mogłyby wchodzić w konflikt z acardem.
On pomaga w zagnieżdżeniu bardzo, chyba że problem jest głębszy jeśli chodzi o zagnieżdżenie to wtedy wlatuje heparyna
Ja nie chce brać nic bez konsultacji z lekarzem... Ale jeśli nie wyjdzie teraz to pełny pakiet badań i konsultacja w przyszłym cyklu i zapytam o ten acard
Dziękuję za informacje co do biochemów. Zobaczymy jak to będzie w tym cyklu. Już 4dpo 🥰
Felinka94 lubi tę wiadomość
-
Ja tez brałam acard na biochemiczne i w pierwszym cyklu brania udało sie 🤷♀️ Fajnie opisała mama ginekolog wrzucam linka może będzie ktoras z Was miała chęć przeczytać :
https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/ciaza-podstawy/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/Felinka94 lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Ups, chyba będę testować jak szalona w tym cyklu
https://naforum.zapodaj.net/337f9fdb11e1.jpg.html
I kupiłam smoczek na szczęście. Jak się uda to dam staremu w pudełeczku zamiast testu
To od kiedy zaczynasz testować? 😈😈
Ja mam w koszyku aż 10 sztuk tych testów 🤦♀️😅 Ty widzę, tak delikatnie 😄
Ten sprzedawca to musi mieć terez obrod na tych testach 😆 i sobie wyobrażam co on tam myśli jak pakuję zamówienia 😂