X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w niedzielę😊

Dziękuję za odpowiedzi😊😘 Ja miewałam różne cykle jeśli chodzi o piersi. Były takie że od owu dotknąć ich nie mogłam, a były i takie że nic mnie nie bolało. No ale to mogły być bezowulacyjne.

Ja wczoraj wypatrzyłam u siebie piękny śluz płodny, jak nigdy. Szyjka też wysoko i otwarta. Temperatura za nadal stoi😊 Czekam. Oby ten cykl był łaskawszy....

Dobrego dnia😊

Jolcia90 lubi tę wiadomość

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2022, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w niedzielę, uspokoił się u Was wiatr czy szaleje?
    Mój wykres jest bardzo dziwny, nigdy takiego nie miałam, a obserwuje się już naprawdę długo. Wszystkie hormony mam w porządku. Objawów na cokolwiek brak, ani PMS ani ciąża. Jest nijak.
    Test zrobiłam. Cień pojawił się od razu tak jak wczoraj nie musiałam po pół godzinie jej szukać. Chyba jest ciuteczke wyraźniejsza niż wczoraj, ale powiem szczerze, że już się spodziewałam dzisiaj trochę lepszej, bladoróżowej kreski, dlatego narazie sceptycznie do tego podchodzę i nie wykluczam biochemu. Różnica jest jedynie chyba taka, że wczoraj absolutnie nic na zdjęciu nie było widać, a dziś wydaje mi się, że i na zdjęciu ciut przebija, ale to moja subiektywna opinia, dajcie znać
    <a href=https://zapodaj.net/a56ad7389ab55.jpg.html

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Mój wykres jest bardzo dziwny, nigdy takiego nie miałam, a obserwuje się już naprawdę długo. Wszystkie hormony mam w porządku. Objawów na cokolwiek brak, ani PMS ani ciąża. Jest nijak.
    Test zrobiłam. Cień pojawił się od razu tak jak wczoraj nie musiałam po pół godzinie jej szukać. Chyba jest ciuteczke wyraźniejsza niż wczoraj, ale powiem szczerze, że już się spodziewałam dzisiaj trochę lepszej, bladoróżowej kreski, dlatego narazie sceptycznie do tego podchodzę i nie wykluczam biochemu. Różnica jest jedynie chyba taka, że wczoraj absolutnie nic na zdjęciu nie było widać, a dziś wydaje mi się, że i na zdjęciu ciut przebija, ale to moja subiektywna opinia, dajcie znać
    Kurcze, ja się nie mogę dopatrzeć. Może filtr czarnobiały uwydatni? Może po prostu hcg powoli wzrasta😘 Słyszałam, że ponoć każda ciąża jest inna także nie martw się na zapas😘😘😘

U mnie wiatr ucichł, ciekawe czy chwilowo czy już dał sobue spokój 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 08:04

Iwonay lubi tę wiadomość

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:

Widzę delikatną kreseczke. Kochana, mam nadzieję, że to nie będzie biochem ani żaden oszust... ✊

Ania35, czekamy jeszcze na wieści od Ciebie :)

Iwonay lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak któraś z Was nie widzi tej kreski, to wcale mnie to nie dziwi, ona na żywo jest bardzo delikatna, ale dla mnie widoczna. Zdjęcie robiłam na świeżo, nie chce się w wyschniętym teście niczego dopatrywać. Okaże się w ciągu najbliższych dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 08:30

• Milixx Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay taki delikatny cień widzę. Trzymam kciuki żeby to nie był żaden oszust ani biochem ✊✊🍀

Ania35, jak u Ciebie? Czekam na wiadomość 🍀🤞

Iwonay lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Dzień dobry moje Piękne Panie ☺️

Iwonay, no ja coś widzę i trzymam mocno kciuki, żeby ciemniała z dnia na dzień coraz bardziej!

Iwonay lubi tę wiadomość

• Anka1312 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Ja też niestety nie widzę ale na żywo zawsze lepiej.Ja gdy zrobiłam mój 3 lata temu to też tylko ja widziałam kreskę a ciąża była.Nie wolno się poddawać póki nie ma 🐒

A wiatr u nas jest dość mocny nadal.

Iwonay lubi tę wiadomość

12.09.2013 - pierwszy skarb
    24.06.2020 - drugi skarb
    walka o trzeci skarb
    19.07.2022 - beta 240,7
    19.07.2022 - prog. 16,5
    21.07.2022 - beta 712
    21.07.2022- prog. 13,4
    22.07.2022 - wizyta
    29.07.2022 - jest kropek
    12.08.2022 - jest ♥️
    13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35, czekamy pod Twoją toaleta! ☺️

Iwonay lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o kreski fabryczne to ja to rozwiązuje w ten sposób, że zawsze robię sobie test w 3dpo i go zostawiam, żeby później mieć porównanie, czy sobie wkręcam czy to fabryczna, przynajmniej wtedy nie latam po domu doszukując się cieni😅 ten test też od razu wyrzuciłam, żeby się w niego nie patrzeć godzinami 😆

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    A jeśli chodzi o kreski fabryczne to ja to rozwiązuje w ten sposób, że zawsze robię sobie test w 3dpo i go zostawiam, żeby później mieć porównanie, czy sobie wkręcam czy to fabryczna, przynajmniej wtedy nie latam po domu doszukując się cieni😅 ten test też od razu wyrzuciłam, żeby się w niego nie patrzeć godzinami 😆
    U mnie mega sprawdza się ta metoda z wodą. Na prawdę fabryczna kreska znika 😁

Iwonay lubi tę wiadomość

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie Iwonay ja czekam na dalsze testowanie i mocniejsze kreseczki😘 Trzymam kciuki bardzo mocno✊✊✊✊✊😘😘😘😘

Iwonay lubi tę wiadomość

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:

Ja zrobiłam to samo, nasikałam na test, obejrzałam go z każdej strony, zrobiłam zdjęcia i mam dowód, że na nordach kreska fabryczna jest niewidoczna. A robię to dlatego, że mam podejrzenie, że też miewam biochemy... Tak więc zobaczymy za parę dni. Jestem pewna że 2-3 cykle temu miałam cienie na nordach i to mógł być właśnie biochem :/

age.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay, ja widzę kreseczkę 😍 trzymam mocno kciuki żeby ciemniala i nie chce słyszeć o biochem🙏🏻✊🏻✊🏻❤️

Hej, olśniło mnie dzisiaj z rana (chyba przez to słońce🤣) słuchajcie, nie mam żadnych objawow PMS co zawsze mam już od 4dpo i wczoraj byłam już pewna ze mam bezowulacyjny bo to nie możliwe ze nie czuje w organizmie progesteronu. Otóż, zapomniałam ze przecież biore ten Castagnus a on likwiduje wszystkie objawy PMS i mocne bóle owulacyjne🤣🙈🙈 ale łeb🤦🏼‍♀️

Iwonay lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Ja zrobiłam to samo, nasikałam na test, obejrzałam go z każdej strony, zrobiłam zdjęcia i mam dowód, że na nordach kreska fabryczna jest niewidoczna. A robię to dlatego, że mam podejrzenie, że też miewam biochemy... Tak więc zobaczymy za parę dni. Jestem pewna że 2-3 cykle temu miałam cienie na nordach i to mógł być właśnie biochem :/
    Dobry pomysł z tym porównaniem. A myślicie ze te kreski fabryczne to zależą od firmy? Czy np występowanie ich na danym teście nawet i tej samej firmy, Maslo maślane mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi🤪

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Dobry pomysł z tym porównaniem. A myślicie ze te kreski fabryczne to zależą od firmy? Czy np występowanie ich na danym teście nawet i tej samej firmy, Maslo maślane mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi🤪

Zależy od firmy moim zdaniem, z mojego doświadczenia i opinii innych dziewczyn z forum na DOZach i na nordach nie ma fabrycznych. Facelle są najgorsze, zawsze widziałam kreski na nich 🥲
    Wiadomo, że jakaś partia może się różnić jakością, ale ja obstaje przy DOZach i nordach, cała reszta mnie zawiodła wiele razy 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 08:48

Hania007 lubi tę wiadomość

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hdrpl.jpg

Dzień dobry w niedzielę moje kochane 🥰

Wjedzma, Hania007, Iwonay lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Zależy od firmy moim zdaniem, z mojego doświadczenia i opinii innych dziewczyn z forum na DOZach i na nordach nie ma fabrycznych. Facelle są najgorsze, zawsze widziałam kreski na nich 🥲
    Wiadomo, że jakaś partia może się różnić jakością, ale ja obstaje przy DOZach i nordach, cała reszta mnie zawiodła wiele razy 🤭
    A używałaś może z easy@home? Przerzuciłam się na ta markę i bardzo mi jakoś pasują owulaki a jak sikalam na ciążowy to biel mnie poraziła😆 kiedyś tez miałam te z Allegro tanioszki i tam tez biel porażała aż się robił zez😂

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, miesiąc temu testowałam na nordach, 3 dni po owulacji nawet na suchym nie znalazłam kreski fabrycznej, a 9dpo wyszła blada kreska - biochem. Do rosmanna mam daleko to z nich nie korzystam. Teraz mam najzwyklejsze z allegro i mi odpowiadają, w ciąży z córką też z nich korzystałam, jak nie było kreski to nie było, jak zaczynały się delikatnie pojawiać to każdego dnia ciemniała. Najgorsze dla mnie są te testy bejbi, tam na każdym jest fabryczna i na każdym po wyschnięciu jest różowa kreska
    Starałam się uwydatnić to co widzialam na żywo, ale chyba mi nie wyszło 😅https://zapodaj.net/153add2b6c50f.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 08:54

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Ja do właściwego testowania to bawię się testami różnych firm, ale jak już nadchodzi ten wyczekiwany dzień to też DOZy ☺️ miałam tyle różnych przygód z kreskami fabrycznymi, że głowa mała. Więcej ich miałam chyba niż normalnie białych testów...no i facelle to jak dla mnie królowe lewych kresek 😂

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ