Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vanilliowaczekolada wrote:Ooo jakie to jest słodkie! 🥺🥺
Teraz nie ma wyjścia, musi się udać! 💚🍀Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość
-
Jolcia, rycze 🥺🥺😭😭😭😭😭
Ania35, sikaj na owulaki jak masz nie zastanawiaj się 😁Jolcia90, Ania35 lubią tę wiadomość
-
Jolcia90 wrote:Ja też nie lubię bardzo zmian...ale życie już nie raz mi pokazało, że te zmiany są potrzebne i strachy są tylko w mojej głowie. Tak samo miałam ze zmianą pracy. Miałam stałą pracę, która lubiłam ale nie dawala mi takiej satysfakcji jakiej oczekiwałam. Postawiłam wszystko na jedną kartę, mimo że przypłaciłam to wieloma nerwami, nieprzespanymi nocami i w ogóle bólem żołądka. Ostatecznie okazało się, że to była jedna z lepszych decyzji jaką mogłam dla siebie zrobić.
Z ciąża też tak czasem mam...że nachodza mnie takie okropne myśli, że nie dam rady, nie podołam, że życie się za bardzo zmieni...ale wiem w głębi serca, że to będzie zmiana na lepsze. Najlepsze w sumie!!! 🥰
Dodatkowo moja córka, o dziwo, bardzo mocno naciska na rodzeństwo! Ostatnio weszłam do niej do pokoju, a ona płakała...pytam co się stało i zobaczyłam, że w ręku trzyma jakaś kartkę. Wzięłam ją od niej i ledwo powstrzymałam łzy...
https://zapodaj.net/eebef1e4ed05d.jpg.html
Nooo...Jolcia90 lubi tę wiadomość
-
Ania35 wrote:Jejj.. No kochaną masz córkę! Moja też ciągle mówi o bracie lub siostrze.. w ogóle wzrusza mnie jak widzę filmiki z dziećmi, reakcja starszego na widok,po raz 1 maluszka, jak te dzieci starsze wzruszone są.. Nie da się nie płakać..
Myślę, że u każdej z nas, jak się okaże w końcu że są te dwie cudne kreseczki, to ten dzień będzie najpiękniejszy i najbardziej wzruszający w dziejach!
Vanilliowaczekolada, Ania35, Milixx, Marta100 lubią tę wiadomość
-
Vanilliowaczekolada wrote:Dziewczyny, piłyście Zioła Ojca Sroki na płodność? Ja w tym cyklu piłam przed owulacją i po owulacji i zastanawiam się czy przy pozytywnym teście nadal mogę je pić czy to może zaszkodzić albo czy może jednak działa nadal in plus?
Może któraś coś gdzieś czytała albo wie z własnego doświadczenia
Vanilliowaczekolada, Marta100 lubią tę wiadomość
12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
Jolcia90 wrote:Ja też nie lubię bardzo zmian...ale życie już nie raz mi pokazało, że te zmiany są potrzebne i strachy są tylko w mojej głowie. Tak samo miałam ze zmianą pracy. Miałam stałą pracę, która lubiłam ale nie dawala mi takiej satysfakcji jakiej oczekiwałam. Postawiłam wszystko na jedną kartę, mimo że przypłaciłam to wieloma nerwami, nieprzespanymi nocami i w ogóle bólem żołądka. Ostatecznie okazało się, że to była jedna z lepszych decyzji jaką mogłam dla siebie zrobić.
Z ciąża też tak czasem mam...że nachodza mnie takie okropne myśli, że nie dam rady, nie podołam, że życie się za bardzo zmieni...ale wiem w głębi serca, że to będzie zmiana na lepsze. Najlepsze w sumie!!! 🥰
Dodatkowo moja córka, o dziwo, bardzo mocno naciska na rodzeństwo! Ostatnio weszłam do niej do pokoju, a ona płakała...pytam co się stało i zobaczyłam, że w ręku trzyma jakaś kartkę. Wzięłam ją od niej i ledwo powstrzymałam łzy...
https://zapodaj.net/eebef1e4ed05d.jpg.html
Nooo...
No dzieci potrafią nas zaskoczyc.Piekny rysunek.
Pamiętam jak ja byłam w drugiej ciąży i zastanawialiśmy się jak powiedzieć córce że będzie rodzenstwo,poprosiłam męża by on to zrobił bo ja się rozkleje.No i pewnego wieczoru mąż ja wola i mówi że za niedługo będzie musiała się dzielić zabawkami że będzie miała siostrę albo brata a ona mówi "Ale ja wiem że mama jest w ciąży bo jej brzuch rośnie".... zostaliśmy bez słowa....
Jolcia90 lubi tę wiadomość
12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
Vaniliowa gratuluje z całego serca❤️💚💕
Marta100 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Dziewczyny które biorą acard? Czy to z zalecenia lekarza czy same zaczęliście? Chciałabym poznać opinie po co sie go bierze i w jakich dawkach, czy cały cykl czy tylko w jakichś fazach. Będę wdzięczna za wyczerpujące dane
Poza tym pozdrawiam Was wszystkie mocno! 💚 gratuluje tym które maja dwie krechy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 17:33
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Dziewczyny które biorą acard? Czy to z zalecenia lekarza czy same zaczęliście? Chciałabym poznać opinie po co sie go bierze i w jakich dawkach, czy cały cykl czy tylko w jakichś fazach. Będę wdzięczna za wyczerpujące dane
Poza tym pozdrawiam Was wszystkie mocno! 💚 gratuluje tym które maja dwie krechy!
Ja Ci powiem z mojej perspektywy, mam mutacje w genie PAI i dlatego dostałam heparynę i acard przez cały cykl 😊 ale wiem też, że acard 75 mg nawet bez zapisania Ci go przez lekarza możesz wziąć bo krzywdy Ci nie zrobi 😊 acard raczej cały cykl 😊 z hepką jest inaczej, bo jedne mają cały cykl (jak ja), jedne mają od owulacji a jeszcze inne od pozytywnego testu 😊 ale jeżeli zaczną się u Ciebie pojawiać krwawienia z nosa czy inne krwotoki to odstawić natychmiast acardTedka lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
BuBu90 wrote:Ja Ci powiem z mojej perspektywy, mam mutacje w genie PAI i dlatego dostałam heparynę i acard przez cały cykl 😊 ale wiem też, że acard 75 mg nawet bez zapisania Ci go przez lekarza możesz wziąć bo krzywdy Ci nie zrobi 😊 acard raczej cały cykl 😊 z hepką jest inaczej, bo jedne mają cały cykl (jak ja), jedne mają od owulacji a jeszcze inne od pozytywnego testu 😊 ale jeżeli zaczną się u Ciebie pojawiać krwawienia z nosa czy inne krwotoki to odstawić natychmiast acard
Dzięki za info ) a acard na co jest tak wlasciwie? Kiedyś Felinka mi mówiła ze jakos zapomniałam a ulotka wiadomo nie mówi o tym co nas interesujeStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Dziewczyny które biorą acard? Czy to z zalecenia lekarza czy same zaczęliście? Chciałabym poznać opinie po co sie go bierze i w jakich dawkach, czy cały cykl czy tylko w jakichś fazach. Będę wdzięczna za wyczerpujące dane
Poza tym pozdrawiam Was wszystkie mocno! 💚 gratuluje tym które maja dwie krechy!
Ja bralam acard od owulacji, najpierw Sama, pozniej lekarz to samo zalecil. Lepiej nie brac przez okres, Bo krwawienie jest intensywne. Z tego co rozmawialam z lekarzem I czytalam na forach, to zazwyczaj jest od owulacji (chyba ze SA inne wskazania). Aktualnie biore heparyne, jesli zajde w ciaze to bedzie tez wlaczony acard. U mnie heparyna tez od owulacji.Tedka lubi tę wiadomość
Starania od Lipiec 2021
- MTHFR c677t homozygota
- Pai-1 4g/5g homozygota -
Tedka Acard pomaga w zagnieżdżeniu
generalnie po prostu rozrzedza krew więc macica a raczej endometrium staje się mięciutkie i zarodek ma łatwo się przebić
Któraś kobitka wstawiła tu link do fajnego artykułu o tym, bardzo mądrze napisane
Jolcia poryczałam się oglądając ten rysunek 🥺🥺
Hormony 🤦🏻♀️Tedka, Jolcia90 lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Tedka Acard pomaga w zagnieżdżeniu
generalnie po prostu rozrzedza krew więc macica a raczej endometrium staje się mięciutkie i zarodek ma łatwo się przebić
Któraś kobitka wstawiła tu link do fajnego artykułu o tym, bardzo mądrze napisane
Jolcia poryczałam się oglądając ten rysunek 🥺🥺
Hormony 🤦🏻♀️
Jak tam Twoja córeczka?)) widziałam stopkę!
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Ja chyba za niedługo dostanę okresu 😳 zalał mnie dzisiaj rozciągliwy śluz płodny. A taki mam tuż przed miesiączka, gdy estrogeny przejmują zaczynaja górować nad progesteronem. Ewidentnie mój organizm nie jest gotowy na ciąże bo dzieją się dziwne rzeczy. Trochę liczyłam ze jeszcze się trochę poludze i posikam na testy😥
-
Hania007 wrote:Ja chyba za niedługo dostanę okresu 😳 zalał mnie dzisiaj rozciągliwy śluz płodny. A taki mam tuż przed miesiączka, gdy estrogeny przejmują zaczynaja górować nad progesteronem. Ewidentnie mój organizm nie jest gotowy na ciąże bo dzieją się dziwne rzeczy. Trochę liczyłam ze jeszcze się trochę poludze i posikam na testy😥
a czy śluz zawsze zwiastuje okres i to juz w tym dniu?
trochę wcześnie
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Hania dopiero 6dpo. Jeszcze wszystko możliwe.
a czy śluz zawsze zwiastuje okres i to juz w tym dniu?
trochę wcześnie