X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Zawsze wtedy można oddać komuś zawirusowane testy 😊
    Rozesłać na przykład po naszej grupie 😁

Ania35, Wa123, Milixx lubią tę wiadomość

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie kusi,żeby siknac na owulacyjny 😀

• Kirra Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    A który masz dzień cyklu?

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Nie tylko Ty masz takie myśli czy sobie poradzisz. Mnie też to często nachodzi. Świadomie się staramy o 3 dziecko ale nie wiem czy moja psychika to wszystko zniesie jak już się maleństwo urodzi. Niby kto jak nie my kobiety damy sobie radę.
    Wiecie co? Fajnie słyszeć, że nie tylko ja mam takie myśli. Bardzo bardzo pragnę drugiego dziecka. W domu mam 9 letnia córkę. Czuje, że ta ciąża i wszystko będzie znów takie nowe i nieznane, bo jednak kawał czasu minął 😅 trochę się stresuje tym, że nie podołam...ale od razu przypominam sobie siebie jak urodziła się córka. Planowaliśmy ja, w sumie ja bardziej, byłam młoda, bo zaledwie 22 lata...ale jak już się urodzila to wszystko stało się proste i do ogarnięcia. Wiem, że teraz też tak będzie. Ja jestem taka panikarą czasem po prostu i boję się tego co nieznane. Jak już w to wchodzę to daje z siebie 110% i jest ok 😁

Ania35, Iwonay, Milixx, Wjedzma lubią tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Ja jestem 4 dpo i strasznie mnie kusi żeby już sikac na testowe. Chodzę dziś i walczę sama ze sobą, bo wiem że to będzie i tak zmarnowany test na tym etapie 😅

• Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piłyście Zioła Ojca Sroki na płodność? Ja w tym cyklu piłam przed owulacją i po owulacji i zastanawiam się czy przy pozytywnym teście nadal mogę je pić czy to może zaszkodzić albo czy może jednak działa nadal in plus?
    Może któraś coś gdzieś czytała albo wie z własnego doświadczenia

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    A który masz dzień cyklu?
    26dc

• Kirra Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    26dc
    A to w jakim celu owu? Przepraszam chyba nie zrozumiałam ☺ na tym etapie to za jakieś 2 dni pewnie możesz HCG już ☺

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Jak masz zapas to sikaj 😁 a co tam 😎

Ania35 lubi tę wiadomość

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    A to w jakim celu owu? Przepraszam chyba nie zrozumiałam ☺ na tym etapie to za jakieś 2 dni pewnie możesz HCG już ☺
    Owulacyjne podobno też wykrywają ciążę

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Jak masz zapas to sikaj 😁 a co tam 😎
    Mam 3😃

• Kirra Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Slyszlam też takie teorie ale nie ufałabym temu i tak nie będziesz mieć pewności bo to inny hormon ☺

Ale jak masz zapas to kto komu zabroni 😅

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    No też tak słyszałam ☺️ albo może leć do apteki po jakiś inny, te pinki są takie sobie ogólnie. Ja ich nie lubię bardzo i dużo czytałam o nich złych opinii.

• Milixx Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 jeżeli masz zapas to sikaj, a co Ci szkodzi 😄😈

Ania35 lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już nie kupię Pinka,zobacze z owulakiem,bo ciągle chce mi się pić, ciężko będzie wytrzymać 2 godziny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 14:04

• Kirra Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najlepsze są testy Doz one nie mają żadnych cieni i nie pozostawiają wątpliwości

Ania35 lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Milixx Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Wiecie co? Fajnie słyszeć, że nie tylko ja mam takie myśli. Bardzo bardzo pragnę drugiego dziecka. W domu mam 9 letnia córkę. Czuje, że ta ciąża i wszystko będzie znów takie nowe i nieznane, bo jednak kawał czasu minął 😅 trochę się stresuje tym, że nie podołam...ale od razu przypominam sobie siebie jak urodziła się córka. Planowaliśmy ja, w sumie ja bardziej, byłam młoda, bo zaledwie 22 lata...ale jak już się urodzila to wszystko stało się proste i do ogarnięcia. Wiem, że teraz też tak będzie. Ja jestem taka panikarą czasem po prostu i boję się tego co nieznane. Jak już w to wchodzę to daje z siebie 110% i jest ok 😁

Mnie to chyba najbardziej przeraża ta różnica wieku u nas. I na dodatek syn jest bardzo żywiołowym dzieckiem 🙈 Boje się tych nerwow i stresu że nie mogę zająć się akurat tyn dzieckiem które potrzebuje uwagi bo coś innego będzie się działo 😔 Strasznie boję się nieznanego i nie lubie zmian 🤦‍♀️ Jednak wiem, że jak się maleństwo urodzi to wszystko po woli się ułoży. Jednak nie raz są gorsze dni i czarne myśli

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Chyba najlepsze są testy Doz one nie mają żadnych cieni i nie pozostawiają wątpliwości
    Jak dla mnie te Testeo z allegro za 3 zł strumieniowe są the best, ani razu nie miałam cienia nawet jak się dopatrywalam 😂

Kirra lubi tę wiadomość

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Mnie to chyba najbardziej przeraża ta różnica wieku u nas. I na dodatek syn jest bardzo żywiołowym dzieckiem 🙈 Boje się tych nerwow i stresu że nie mogę zająć się akurat tyn dzieckiem które potrzebuje uwagi bo coś innego będzie się działo 😔 Strasznie boję się nieznanego i nie lubie zmian 🤦‍♀️ Jednak wiem, że jak się maleństwo urodzi to wszystko po woli się ułoży. Jednak nie raz są gorsze dni i czarne myśli
    Ja też nie lubię bardzo zmian...ale życie już nie raz mi pokazało, że te zmiany są potrzebne i strachy są tylko w mojej głowie. Tak samo miałam ze zmianą pracy. Miałam stałą pracę, która lubiłam ale nie dawala mi takiej satysfakcji jakiej oczekiwałam. Postawiłam wszystko na jedną kartę, mimo że przypłaciłam to wieloma nerwami, nieprzespanymi nocami i w ogóle bólem żołądka. Ostatecznie okazało się, że to była jedna z lepszych decyzji jaką mogłam dla siebie zrobić.
    Z ciąża też tak czasem mam...że nachodza mnie takie okropne myśli, że nie dam rady, nie podołam, że życie się za bardzo zmieni...ale wiem w głębi serca, że to będzie zmiana na lepsze. Najlepsze w sumie!!! 🥰

Dodatkowo moja córka, o dziwo, bardzo mocno naciska na rodzeństwo! Ostatnio weszłam do niej do pokoju, a ona płakała...pytam co się stało i zobaczyłam, że w ręku trzyma jakaś kartkę. Wzięłam ją od niej i ledwo powstrzymałam łzy...

https://zapodaj.net/eebef1e4ed05d.jpg.html

Nooo...

Ania35, Wjedzma, Kasiak89 lubią tę wiadomość

• Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Ja też nie lubię bardzo zmian...ale życie już nie raz mi pokazało, że te zmiany są potrzebne i strachy są tylko w mojej głowie. Tak samo miałam ze zmianą pracy. Miałam stałą pracę, która lubiłam ale nie dawala mi takiej satysfakcji jakiej oczekiwałam. Postawiłam wszystko na jedną kartę, mimo że przypłaciłam to wieloma nerwami, nieprzespanymi nocami i w ogóle bólem żołądka. Ostatecznie okazało się, że to była jedna z lepszych decyzji jaką mogłam dla siebie zrobić.
    Z ciąża też tak czasem mam...że nachodza mnie takie okropne myśli, że nie dam rady, nie podołam, że życie się za bardzo zmieni...ale wiem w głębi serca, że to będzie zmiana na lepsze. Najlepsze w sumie!!! 🥰

Dodatkowo moja córka, o dziwo, bardzo mocno naciska na rodzeństwo! Ostatnio weszłam do niej do pokoju, a ona płakała...pytam co się stało i zobaczyłam, że w ręku trzyma jakaś kartkę. Wzięłam ją od niej i ledwo powstrzymałam łzy...

https://zapodaj.net/eebef1e4ed05d.jpg.html

Nooo...

Ooo jakie to jest słodkie! 🥺🥺
    Teraz nie ma wyjścia, musi się udać! 💚🍀

Jolcia90 lubi tę wiadomość

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ