X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Za wczesnie i dlatego się trochę zmartwiłam bo mam coraz krótsze fazy lutealne a to swiadczy o problemach hormonalnych ☹️ Zerknelam na wykresy i zawsze mam taki na 2-3 dni przed okresem. No może ze owulacja😳 ale temperatury i skok, testy… nic już nie rozumiem. Kurde uzbieram mocz i silne na owulaka bo może jednak🤔
    Hania a robiłaś badania hormonów po porodzie?Karmisz piersia jak dobrze pamiętam?

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Hania a robiłaś badania hormonów po porodzie?Karmisz piersia jak dobrze pamiętam?
    Nie robiłam. Mieliśmy się starać na luzie bez spinki i bez latania do lekarzy. Taka była umowa. Wszystko wrocilo już do normy a teraz znowu się pierdaczy🤷‍♀️

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Ja chyba za niedługo dostanę okresu 😳 zalał mnie dzisiaj rozciągliwy śluz płodny. A taki mam tuż przed miesiączka, gdy estrogeny przejmują zaczynaja górować nad progesteronem. Ewidentnie mój organizm nie jest gotowy na ciąże bo dzieją się dziwne rzeczy. Trochę liczyłam ze jeszcze się trochę poludze i posikam na testy😥
    Hania, a może to właśnie dobry zwiastun? Ja pamiętam w pierwszej ciąży dwa objawy przed zrobieniem testu...wyższa temperatura i rozciągliwy śluz. Pamiętam to jak dziś. Test robiłam w dzień spodziewanej miesiączki ( że ja wytrzymałam wtedy) a kilka dni wcześniej właśnie badałam temperaturę i sluz, bo gdzieś na forum wyczytałam 😅

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to ja dziś jestem jakaś rozklejona i tak sobie myślałam, że super że jest to forum. Nikt mi nie powie "wez poczekaj aż ci się okres spóźni", nikt nie patrzy jak na wariatkę, nawet jeśli test zrobię w 6DPO ☺️ możemy tu być sobą, wspierać się, cieszyć i nie zazdrościć 🥰 kiedyś byłam sceptycznie nastawiona do takich spraw, bo to jednak wylewanie się w internetach 😂 ale na dzień dzisiejszy, nie wyobrażam sobie, żeby tu mnie nie było 🥰 wiem, że z Wami przetrwam kolejne cykle ewentualnych niepowodzeń 😚 i będę się cieszyła z kazdych dwóch kresek, które tu zobaczymy ☺️

Weźcie mnie kopnijcie w tyłek, żebym się pozbierała dziś 😂 same rozmyślania i romantyczne filmy dają się we znaki 😅

Wjedzma, Marta100, Hania007, Iwonay, Jasmiinum lubią tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mam Jolcia. Dziś byłam na wizycie u kolejnego maleństwa nowonarodzonego w rodzinie. Dogorywam odrobine po tej wizycie… czuje sie jak bezproduktywna rzecz jakaś. Jutro ide na monitoring ciekawa jestem co powie. Czuje sie obecnie jakbym miała w ogóle nie mieć owu..

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilliowaczekolada wrote:
    Dziewczyny, piłyście Zioła Ojca Sroki na płodność? Ja w tym cyklu piłam przed owulacją i po owulacji i zastanawiam się czy przy pozytywnym teście nadal mogę je pić czy to może zaszkodzić albo czy może jednak działa nadal in plus?
    Może któraś coś gdzieś czytała albo wie z własnego doświadczenia

Mnie lekarz kazał odstawić 😉 Stwierdził że nie ma badań potwierdzających działanie pozytywne na organizm juz w ciąży który ma swoje prawa w tym do odchyleń 😊 Regulowanie go na siłę może przynieść więcej szkód niz pożytku. W tym np skład wiesiołek w ciąży może powodować skurcze a to już jest niebezpieczne dla płodu. Ja zaufałam i odstawiłam 😊😉

Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Tez tak mam Jolcia. Dziś byłam na wizycie u kolejnego maleństwa nowonarodzonego w rodzinie. Dogorywam odrobine po tej wizycie… czuje sie jak bezproduktywna rzecz jakaś. Jutro ide na monitoring ciekawa jestem co powie. Czuje sie obecnie jakbym miała w ogóle nie mieć owu..
    Nooo, to jest przygnębiające, że tak bardzo się chce a nie wychodzi...
    Dziś oglądałam taki fajny film i głównie był o tym, że jak się wie czego się chce to to jest zawsze do zrealizowania...tylko weź to przełóż to na staranie się o bobaska 😅

Tedka lubi tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Nooo, to jest przygnębiające, że tak bardzo się chce a nie wychodzi...
    Dziś oglądałam taki fajny film i głównie był o tym, że jak się wie czego się chce to to jest zawsze do zrealizowania...tylko weź to przełóż to na staranie się o bobaska 😅

W takim razie powinnam mieć juz 5tke :p

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Hania, a może to właśnie dobry zwiastun? Ja pamiętam w pierwszej ciąży dwa objawy przed zrobieniem testu...wyższa temperatura i rozciągliwy śluz. Pamiętam to jak dziś. Test robiłam w dzień spodziewanej miesiączki ( że ja wytrzymałam wtedy) a kilka dni wcześniej właśnie badałam temperaturę i sluz, bo gdzieś na forum wyczytałam 😅
    Chciałabym bardZo🥺 ale u mnie taki śluz jest w każdym cyklu wiec nie jest to jakiś nowy objaw. Martwi mnie tylko ze tak wcześnie. Spróbuje zrobić testy owu bo byłam chora i możliwe ze się wszytsko przesunęło jednak.

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    No to uważaj, bo jak się worek rozsypie to tyle będziesz miała 🥰 życzę ci tego 😘 nooo, może nie piątki ale takiej trójeczki chociaż 😂

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Chciałabym bardZo🥺 ale u mnie taki śluz jest w każdym cyklu wiec nie jest to jakiś nowy objaw. Martwi mnie tylko ze tak wcześnie. Spróbuje zrobić testy owu bo byłam chora i możliwe ze się wszytsko przesunęło jednak.
    No to testuj jutro i będziesz miała trochę sprawę wyjaśniona ☺️

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Nie tylko Ty masz takie myśli czy sobie poradzisz. Mnie też to często nachodzi. Świadomie się staramy o 3 dziecko ale nie wiem czy moja psychika to wszystko zniesie jak już się maleństwo urodzi. Niby kto jak nie my kobiety damy sobie radę.

Jak rozmawiam z moją mamą to ona tak po pierwszym myślała, że jak będzie więcej to nie ogarnie a jest nas 6 🤣. Mówi że przez to bardziej zorganizowana się zrobiła, co nigdy jej nie wychodziło i nauczyła się bardziej odpuszczać

Jolcia90, Marta100, Milixx lubią tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Tedka, chcialabyś piąteczkę? :)

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania to może warto jednak się przebadać dla własnego spokoju?

• Tedka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Tedka, chcialabyś piąteczkę? :)
    Nie zastanawiałam sie nad tym ;) ile będzie to będzie, obecnie chciałabym chociaż jedno ;) a napisałam ze miałabym piec bo tak bardzo chce ze jeśli to miałby być wyznacznik i przełożenie chęci na liczbę dzieci :p

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Nie zastanawiałam sie nad tym ;) ile będzie to będzie, obecnie chciałabym chociaż jedno ;) a napisałam ze miałabym piec bo tak bardzo chce ze jeśli to miałby być wyznacznik i przełożenie chęci na liczbę dzieci :p
    Mi kiedyś marzyła się 3🙂potem 2,no zobaczymy czy się uda

Tedka lubi tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:

Musi sie udać 😍

Ania35, Marta100 lubią tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Mi się marzy trójka 🥰 i to albo teraz bliźniaki, albo później rok po roku ✊✊✊

Ania35, Marta100, Milixx lubią tę wiadomość

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    No to testuj jutro i będziesz miała trochę sprawę wyjaśniona ☺️
    Dzisiaj owulak a jutro zobaczę co się będzie działo z temperatura. Obawiam się ze mimo wszystko za wcześnie na jakiekolwiek testy😅

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Hania to może warto jednak się przebadać dla własnego spokoju?
    Już teraz to nie będę robić bo kończyny starania wraz z tym cyklem i wracam do pracy. Pójdę tylko do ginekologa żeby sprawdzić czy nie ma jakiejś nadżerki bo czytałam ze to może być tez od tego.

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ