Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hania007 wrote:To faktycznie spora. Co się z nią stało? Ja miałam taka 5cm ale będąc w ciąży, była to torbiel czynnościowa krwotoczna i tez bolała jak cholera i poza krwawieniem nie dawała innych objawow. Bałam się okrutnie się pęknie.
-
Hej Dziewczyny!
Bardzo długo mnie nie było, trochę podczytywalam, ale bardzo pochłonął mnie remont (przeprowadzamy się). Jest przy tym dużo roboty i różnych rzeczy do wybierania i ogarniania. Przepraszam Was, tak mi miło, że Wjedzma napisała do mnie na priv 😘 jesteście Kochane! Na pewno nie uda mi się wszystkiego nadrobić, ale postaram się już być na bieżąco, wy wiecie, że ja Wam bardzo kibicuje!
U mnie odpukac wszystko dobrze, dziś skończyłam 9 tydzień. W 7+3 byłam u lekarza, było serduszko i maluch miał 1 cm. Dodatkowo torbiel się już o 1 cm zmniejszyła, co też mnie bardzo ucieszyło ☺️ troszkę wymusilam duphaston, bo wg mnie miałam delikatne plamienia, w sumie jeszcze tydzień temu się zdarzyło... Także z faktów, wszystko ok. Tylko czuje się jak wrak... Nie mam na nic siły, moja trzylatka oczywiście nie pomaga 🤣 wyobraźcie sobie, że potrafię zasnąć w minutę jak ona tylko na chwilę zacznie bawić się sama 🙈 oprócz tego mdłości, no ale nie narzekam. Tak ma być...
Postaram się szybciutko ogarnąć kto na jakim jest etapie 😉 a i witam nowe dziewczyny ☺️ ja jestem słomka, jeszcze w styczniu byłam tam gdzie wy, dlatego ściskam kciuki za każdą z Was i czekam aż dołączycie do grona brzuchatek. Wierzę, że to już niedługo ☺️Karolaaa8, Ania35, Wa123, Milixx, Jasmiinum, Hania007, Felinka94, Iwonay, Kasiak89, Marta100, Jolcia90, Wjedzma, Anka1312, Abcia lubią tę wiadomość
-
Ania35 wrote:Ja też się bałam. W styczniu miałam mieć operacje i okazało się, że zniknęła! Podejrzewam, że się wchlonela. Miałam w grudniu przez tydzień straszne mdlosci i biegunke oraz bóle brzucha, więc myślę że wtedy to się stało.
-
Jolcia90 wrote:Mi się marzy trójka 🥰 i to albo teraz bliźniaki, albo później rok po roku ✊✊✊
Mi też się marzą bliźniaki - najlepiej dwie dziewczynki 👶👶🥰
My z mężem zawsze chcieliśmy min 4 dzieciaków z małą różnicą wieku. Dlatego mam postanowienie, że jak terez nie będzie bliźniaków, to potem chwila przerwy i starania o kolejne maleństwo😆 Jednak na razie marzę, żeby się udało z 3 dzieckiem ✊✊🍀Jolcia90, Wjedzma lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki! Kto jeszcze ze mną 8dpo?
Dziś mi się śnił pozytywny test 😅🤞Felinka94, Wjedzma, Ania35 lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Dzień dobry 😁
Mówiłam że ten cykl dziwny ze się nie nastawiam na niego, ale temperatura tak pięknie mi idzie do góry, że zaczynam jednak się nakręcać 🙈 do tego zaczynają mi się podobne objawy jak miałam przy biochemie czyli zamknięta szyjka i suchość 😊 -
Kirra wrote:Dzień dobry dziewczynki! Kto jeszcze ze mną 8dpo?
Dziś mi się śnił pozytywny test 😅🤞
Takie sny w moim przypadku były prorocze 🥰 Oby i u Ciebie tak było 😊🤞Kirra lubi tę wiadomość
-
Kirra wrote:Dzień dobry dziewczynki! Kto jeszcze ze mną 8dpo?
Dziś mi się śnił pozytywny test 😅🤞Kirra lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Testujesz? 😉
Chyba mało komu wychodzi pozytyw tak wcześnie?
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Milixx wrote:Takie sny w moim przypadku były prorocze 🥰 Oby i u Ciebie tak było 😊🤞
🤞🤞🤞
Czasem jak czytam to niektóre dziewczyny juz mają cała listę objawówMilixx lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Kirra wrote:Jeszcze się dzielnie wstrzymuje 🤞😅
Chyba mało komu wychodzi pozytyw tak wcześnie?Kirra lubi tę wiadomość
-
Cześć kobitki
Słomka dobrze ze jesteś ❤️
Kirra u mnie sen był proroczy 🤭
Życzę Ci tego samego ✊🏼✊🏼❤️Kirra, Milixx, Słomka lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Dzień dobry!
Ja dziś zatestowałam trochę przedwcześnie, 10dpo, no nic z tego.
Ale bardzo mnie zastanawia drugi spadek temperatury. Mogłybyście zerknąć? Może macie jakiś pomysł?
Dzięki!
Udanego początku tygodnia 🥰 -
Hej Dziewczyny😊
U mnie wszystkie objawy na owu były 7dc,ale dziś 3 dpo i temp nadal niska. Już się boję, że znów wykres będzie płaski w tym cyklu🥺
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
nick nieaktualnyKarolaaa8 wrote:Spotkał się ktoś z zażywaniem Magne B6 w ciąży? Dalej nie daje mi to spokoju. Czy ten mój progesteron (14,7) nie wymaga brania luteiny/duphastonu. Czy same witaminy B6 zawarte w tym leku są w stanie podnieść progesteron...
Ja miałam 15.3 w pierwszej ciąży i dostałam duphaston 😉 Stwierdził że jest lekko za niski jak na potrzeby mojego dzidzi i chyba coś w tym było bo miałam lekkie brudzenia. Jak zaczęłam go brać zniknęło wszystko 😊😉 Nie martw się na zapas. LEKARZ na pewno zdecyduje czy coś dac czy nie 😊😉 Nie suplementowała bym nic sama na własną rękę poza kwasem foliowym 😊😉
Hania007, Karolaaa8 lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Dzień dobry!
Ja dziś zatestowałam trochę przedwcześnie, 10dpo, no nic z tego.
Ale bardzo mnie zastanawia drugi spadek temperatury. Mogłybyście zerknąć? Może macie jakiś pomysł?
Dzięki!
Udanego początku tygodnia 🥰 -
Karolaaa8 wrote:Spotkał się ktoś z zażywaniem Magne B6 w ciąży? Dalej nie daje mi to spokoju. Czy ten mój progesteron (14,7) nie wymaga brania luteiny/duphastonu. Czy same witaminy B6 zawarte w tym leku są w stanie podnieść progesteron...
Karolaaa8 lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Może być za wcześnie. Obserwujesz śluz? Szyjkę? Jakieś testy owu czy tylko temperaturę? Bo na wykresie nie masz zaznaczone.
Tylko temperaturę, na szyjce w ogóle się nie znam, śluz to tyle, co gołym okiem widzę 🤣
Cały czas kremowy w 2fazie, zaraz to wrzucę na wykres.
Testów owulacyjnych nie robię, bo one u mnie wychodziły pozytywne często nawet bez owu, lekarz powiedział, że moje przypadłości mogą je fałszować. -
verliebtindich wrote:Tylko temperaturę, na szyjce w ogóle się nie znam, śluz to tyle, co gołym okiem widzę 🤣
Cały czas kremowy w 2fazie, zaraz to wrzucę na wykres.
Testów owulacyjnych nie robię, bo one u mnie wychodziły pozytywne często nawet bez owu, lekarz powiedział, że moje przypadłości mogą je fałszować.verliebtindich lubi tę wiadomość