X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    A ja chyba mam delikatny spadek nastroju 😔Dopadło i mnie 😪 Tak bym już chciała przyszły poniedziałek. Testy owulacyjne nie ciemnieją więc do owulacji jeszcze kawałek, a ja bym już chciała być po niej. Postanowiłam, że będę mierzyć w tym cyklu temperaturę ale chyba to mnie za mocno stresuję.. Nie lubię czekać 😪 Przeraża mnie ta bezsilność i to czekanie na kolejny dzień😔😔 Mój optymizm się właśnie w tym momencie wypalił.
    Tule❤️🥺 wydaje mi się ze ten moment oczekiwania na owulacje jest trochę depresyjny mimo wszystko. Ale. Jestem niemal pewna ze jak tylko pojawia się pierwsze oznaki plodnosci u Ciebie to wrócą chęci, siły i dobry nastrój. Buziak w czółko❤️ Trzymaj się dasz radę to przetrwać💪🏼

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paull97 wrote:
    Witam wszystkich 🙂 Ja od 3 dni czuje bóle w podbrzuszu i jajnikach, senność, zmęczenie, bardziej widoczne żyły na piersiach, często oddaje mocz, w dziś zobaczyłam małe plamienie w brązowym odcieniu. Jestem po pierwszym poronieniu.. Znów się staramy :) Nie mam pojęcia kiedy owulacja wystąpiła i czy w ogóle wystąpiła, ponieważ mam bardzo nieregularne cykle przez PCOS. 15.02.2022 byłam u ginekologa i w jajniku było widać małe pęcherzyki. Mam nadzieję, owulacja wystąpiła i dziś to było plamienie implantacyjne :) Ale to się okaże. Oczywiście z nerwów i podekscytowania zrobiłam test ciążowy -> negatywny. Ale potem zdałam sobie sprawę że to chyba za wcześnie, jeśli to było plamienie implantacyjne. Myślicie że teraz w piątek beta HCG z krwi będzie miało sens? Byłoby to 5 dni po tym plamieniu
    Cześć. Jeśli 15.02 były jeszcze pecherzyki niepekniete to zdecydowanie za wcześnie na cokolwiek bo zakładając ze nawet pękły 16-17 to jesteś tuż po owulacji. Nawet w piątek może być jeszcze za wcześnie na betę. A obserwujesz śluz, szyjkę, jakieś inne symptomy? Ni chyba ze to plamienie byłoby implantacyjne to za około 48h powinna wydzielać się już beta.

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Piątka bliźniaczko cyklowa 👋🏼 Przewiduje owulację w piątek. Zobaczymy jak to wyjdzie 😅 A Ty kiedy spodziewasz się owulacji?
    Teoretycznie sobota, ale w zasadzie trudno dokładnie stwierdzić. Idę na monitoring to się określę dokładniej :)

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Też wydaje mi się, że to forum jest tym właściwym miejscem na te sytuacje. Bo każda z nas przez to przechodzi, zachowuje się podobnie, robi niemalze identyczne rzeczy z różnych stron Polski. Ale żadna nie popatrzy jak na idiotkę, bo któraś zatestowała 6dpo albo rozkręciła test na części, gdzie ktoś inny by kazał udać się natychmiast do psychiatry 😃🙃😃
    Dokładnie tak! Nasza grupa jest bardzo fajna bo jest tutaj sporo empatii. Przeglądając niejedne wątki nawet na of można się natchnąć na rożnego rodzaju wypowiedzi które niekiedy są jak uderzenia obuchem w łeb. A czy mała nadzieja - nawet abstrakcyjna to coś złego? Jeśli ktoś oczekuje poprostu trochę zrozumienia i empatii a nie drastycznej odpowiedzi to nie milo było by ja najzwyczajniej w swiecie uzyskać😌 może ze ktoś potrzebuje „kubła zimnej wody” to tez ma prawo go dostac. Poza tym fakt jakby ktoś się dowiedział ze przez pół dnia dzisiaj gapilam się jak debil w biały test to bym faktycznie została wysłana do psychiatryka😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 20:25

Ania35, Milixx, Marta100, Wjedzma, Jasmiinum lubią tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Teoretycznie sobota, ale w zasadzie trudno dokładnie stwierdzić. Idę na monitoring to się określę dokładniej :)

To idziemy prawie równo. Kiedy idziesz na monitoring? Czekam na wiadomość 🍀

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Hej kochane! Hania, Wjedzma… oby wasze przeczucia i spadki były tymi właściwymi :) 🤞

Ja dzisiaj po wizycie u gina i powiem Wam ze wróciłam smutna. Niby są dwa pecherzyki ale jak na mój 11dc to małe… 13 mm. Mam wrócić do lekarza w czwartek i sie zobaczy. Coś w tym cyklu zioła ojca sroki, wiesiołek i reszta nie dały popisu. Nie wiem kiedy będę mieć owulacje kurde… przesunie mi sie, zazwyczaj była 12-13dc, a tu wyjdzie pewnie 15-16. Mam nadzieje ze w ogóle. No i dostanę zastrzyk z ovi wiec na testowanie sie nie nastawiam nawet.

Zarazicie mnie pozytywnym myśleniem? Proszę… bo jak człowiek z takim podejściem podchodzi do sprawy juz przed owu to chyba nic dobrego nie wróży :(
    O, to będziemy mieć owu jakoś razem i razem się zastanawiać :)

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też mam spadek nastroju. Wiedziałam, że małe szanse na powodzenie w tym cyklu, ale nadzieja jednak była.. Patrzyłam na swoje ostatnie cykle i najpóźniej 30 dc zaczynalo mi się 1-2 dniowe plamienie. Także myślę, że wstrzymam się do tego czasu z testowaniem,ale pewnie @ przyjdzie wcześniej.

• Milixx Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie ❤️ Niestety dzisiaj ja potrzebuje pocieszenia i Waszej pozytywnej energii 🥺🥺 To jest wszystko takie ciężkie. Tedka fajnie, że wpadłaś na pomysł takiego wątku i dziękuję dziewczyny, że tu jesteście 🥰 z Wami wszystko łatwiej przechodzić.
    Kurcze, nie pomyślałam że mnie złapie gorszy dzień. Mnie, tą która miała dużo pozytywnych myśli przez 10 dni. Normalnie masakra. Zaraz idę spać i niech ten dzień się już kończy 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 20:31

Dominisia35, Jolcia90 lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • paull97 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2022, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Cześć. Jeśli 15.02 były jeszcze pecherzyki niepekniete to zdecydowanie za wcześnie na cokolwiek bo zakładając ze nawet pękły 16-17 to jesteś tuż po owulacji. Nawet w piątek może być jeszcze za wcześnie na betę. A obserwujesz śluz, szyjkę, jakieś inne symptomy? Ni chyba ze to plamienie byłoby implantacyjne to za około 48h powinna wydzielać się już beta.

Gabrysia
    Temperatura u mnie w ogóle się nie sprawdza, bo z reguły mam niską i bardzo się waha. Raz 35, raz 34.. Taka ponoć moja natura :) Śluz aktualnie jest dość kremowy, biały. Szyjka dość nisko, zamknięta. Testy owulacyjne też się u mnie nie sprawdzają przy PCOS.. Więc w sumie ciężko u mnie to określić 🙈

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    A ja chyba mam delikatny spadek nastroju 😔Dopadło i mnie 😪 Tak bym już chciała przyszły poniedziałek. Testy owulacyjne nie ciemnieją więc do owulacji jeszcze kawałek, a ja bym już chciała być po niej. Postanowiłam, że będę mierzyć w tym cyklu temperaturę ale chyba to mnie za mocno stresuję.. Nie lubię czekać 😪 Przeraża mnie ta bezsilność i to czekanie na kolejny dzień😔😔 Mój optymizm się właśnie w tym momencie wypalił.

Kochana, ani się obejrzysz a będziesz odliczać dpo, zobaczysz <3 dla odciągnięcia myśli od oczekiwania polecam planować upojne starania z mężem 😎❤️ mam nadzieję, że dobry nastrój szybko do Ciebie wróci. Tule wirtualnie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 21:02

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Dziewczyny, ja też mam spadek nastroju. Wiedziałam, że małe szanse na powodzenie w tym cyklu, ale nadzieja jednak była.. Patrzyłam na swoje ostatnie cykle i najpóźniej 30 dc zaczynalo mi się 1-2 dniowe plamienie. Także myślę, że wstrzymam się do tego czasu z testowaniem,ale pewnie @ przyjdzie wcześniej.

Wiem, że to bardzo trudne, ale spróbuj nie tracić nadziei dopóki nie ma wyraźnych symptomów zbliżającej się 🐒. Wstrzymaj się z testowaniem tak jak planujesz, bardzo mocno trzymam kciuki za to, żebyś się pozytywnie zaskoczyła jak już się zdecydujesz na test ❤️💪

Ania35 lubi tę wiadomość

age.png
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Wiem, że to bardzo trudne, ale spróbuj nie tracić nadziei dopóki nie ma wyraźnych symptomów zbliżającej się 🐒. Wstrzymaj się z testowaniem tak jak planujesz, bardzo mocno trzymam kciuki za to, żebyś się pozytywnie zaskoczyła jak już się zdecydujesz na test ❤️💪
    Dziękuję, planuje testować w piątek jak nie pojawi się plamienie, to będzie 31 dc

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    No to idziemy łeb w łeb :D Będzie wspólne testowanko jeśli mój organizm mi znów coś nie wywinie <3 Ja dzisiaj też 3dpo.
    O to super, kiedy pierwsze testowanko??

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paull97 wrote:
    Gabrysia
    Temperatura u mnie w ogóle się nie sprawdza, bo z reguły mam niską i bardzo się waha. Raz 35, raz 34.. Taka ponoć moja natura :) Śluz aktualnie jest dość kremowy, biały. Szyjka dość nisko, zamknięta. Testy owulacyjne też się u mnie nie sprawdzają przy PCOS.. Więc w sumie ciężko u mnie to określić 🙈
    Jej to faktycznie strasznie niska temperatura🙄 a widziałaś w tym cyklu śluz płodny dobrej jakości (typu wodnisty, rozciągliwy, czy jak kurze białko?) można to ogarnąć glownie na podstawie śluzu żeby chociaż mniej więcej wiedzieć kiedy mogły być dni płodne i potencjalnie owulacja 😏 a może przed beta spróbuj zatestowac np w czwartek?

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ze spadkiem nastroju pamiętajcie że to chwilowe 😊😉!!!!!! Ważne by po nich były te dni ze słońcem w tle.😊😉 Tak juz jesteśmy skonstruowane ze hormony tez swoje robią i tez nas wpędzaja w te dołki 😊 Ale pamiętajcie macie o co walczyć i na co czekać 😊😉 Wierzę że każdej z Was w końcu dwie kreseczki wynagradza wszystko ✊✊✊✊✊✊✊✊

Hania007, Ania35, Wjedzma, Milixx lubią tę wiadomość

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko patrzeć jak i u mnie będzie spadek nastroju. Już zaczynam czuć pomału PMS, od popołudnia boli mnie brzuch okresowo, trochę tez ćmiła głowa. Coś czuje ze jutro temperatura poleci w dół😒

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paull97 wrote:
    Gabrysia

Ale to w pochwie masz taką temperature czy pod pachą/w ustach?

age.png
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    To idziemy prawie równo. Kiedy idziesz na monitoring? Czekam na wiadomość 🍀
    W środę i pewnie jeszcze w piątek. I jak nigdy stresuję się, że owulacja będzie wcześniej (co jest baaardzo mało prawdopodobne, ale jednak jest.. ) i przyjdę a będzie po ptokach :p...

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie przez te wiatry i niże tak te nastroje lecą!!

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle Was tu pisze o cieniach cieni... nigdy nie miałam. I ogólnie rzadko testuję, ale to dlatego, że myślę zawsze, że w ostatni dzień brania proga zatestuje... ale najczęściej nie zdążę wybrać do końca tyle dni ile trzeba bo 🐒 skubana oszukuje i wcześniej przychodzi...A jak zdążę zrobić, to rano i do południa mam okres :p

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ