Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Milixx wrote:A ja chyba mam delikatny spadek nastroju 😔Dopadło i mnie 😪 Tak bym już chciała przyszły poniedziałek. Testy owulacyjne nie ciemnieją więc do owulacji jeszcze kawałek, a ja bym już chciała być po niej. Postanowiłam, że będę mierzyć w tym cyklu temperaturę ale chyba to mnie za mocno stresuję.. Nie lubię czekać 😪 Przeraża mnie ta bezsilność i to czekanie na kolejny dzień😔😔 Mój optymizm się właśnie w tym momencie wypalił.
-
paull97 wrote:Witam wszystkich 🙂 Ja od 3 dni czuje bóle w podbrzuszu i jajnikach, senność, zmęczenie, bardziej widoczne żyły na piersiach, często oddaje mocz, w dziś zobaczyłam małe plamienie w brązowym odcieniu. Jestem po pierwszym poronieniu.. Znów się staramy
Nie mam pojęcia kiedy owulacja wystąpiła i czy w ogóle wystąpiła, ponieważ mam bardzo nieregularne cykle przez PCOS. 15.02.2022 byłam u ginekologa i w jajniku było widać małe pęcherzyki. Mam nadzieję, owulacja wystąpiła i dziś to było plamienie implantacyjne
Ale to się okaże. Oczywiście z nerwów i podekscytowania zrobiłam test ciążowy -> negatywny. Ale potem zdałam sobie sprawę że to chyba za wcześnie, jeśli to było plamienie implantacyjne. Myślicie że teraz w piątek beta HCG z krwi będzie miało sens? Byłoby to 5 dni po tym plamieniu
-
Milixx wrote:Piątka bliźniaczko cyklowa 👋🏼 Przewiduje owulację w piątek. Zobaczymy jak to wyjdzie 😅 A Ty kiedy spodziewasz się owulacji?starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Iwonay wrote:Też wydaje mi się, że to forum jest tym właściwym miejscem na te sytuacje. Bo każda z nas przez to przechodzi, zachowuje się podobnie, robi niemalze identyczne rzeczy z różnych stron Polski. Ale żadna nie popatrzy jak na idiotkę, bo któraś zatestowała 6dpo albo rozkręciła test na części, gdzie ktoś inny by kazał udać się natychmiast do psychiatry 😃🙃😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 20:25
Ania35, Milixx, Marta100, Wjedzma, Jasmiinum lubią tę wiadomość
-
Kasiak89 wrote:Teoretycznie sobota, ale w zasadzie trudno dokładnie stwierdzić. Idę na monitoring to się określę dokładniej
To idziemy prawie równo. Kiedy idziesz na monitoring? Czekam na wiadomość 🍀 -
Tedka wrote:Hej kochane! Hania, Wjedzma… oby wasze przeczucia i spadki były tymi właściwymi
🤞
Ja dzisiaj po wizycie u gina i powiem Wam ze wróciłam smutna. Niby są dwa pecherzyki ale jak na mój 11dc to małe… 13 mm. Mam wrócić do lekarza w czwartek i sie zobaczy. Coś w tym cyklu zioła ojca sroki, wiesiołek i reszta nie dały popisu. Nie wiem kiedy będę mieć owulacje kurde… przesunie mi sie, zazwyczaj była 12-13dc, a tu wyjdzie pewnie 15-16. Mam nadzieje ze w ogóle. No i dostanę zastrzyk z ovi wiec na testowanie sie nie nastawiam nawet.
Zarazicie mnie pozytywnym myśleniem? Proszę… bo jak człowiek z takim podejściem podchodzi do sprawy juz przed owu to chyba nic dobrego nie wróżystarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Dziewczyny, ja też mam spadek nastroju. Wiedziałam, że małe szanse na powodzenie w tym cyklu, ale nadzieja jednak była.. Patrzyłam na swoje ostatnie cykle i najpóźniej 30 dc zaczynalo mi się 1-2 dniowe plamienie. Także myślę, że wstrzymam się do tego czasu z testowaniem,ale pewnie @ przyjdzie wcześniej.
-
Dziękuję dziewczyny za wsparcie ❤️ Niestety dzisiaj ja potrzebuje pocieszenia i Waszej pozytywnej energii 🥺🥺 To jest wszystko takie ciężkie. Tedka fajnie, że wpadłaś na pomysł takiego wątku i dziękuję dziewczyny, że tu jesteście 🥰 z Wami wszystko łatwiej przechodzić.
Kurcze, nie pomyślałam że mnie złapie gorszy dzień. Mnie, tą która miała dużo pozytywnych myśli przez 10 dni. Normalnie masakra. Zaraz idę spać i niech ten dzień się już kończy 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 20:31
Dominisia35, Jolcia90 lubią tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Cześć. Jeśli 15.02 były jeszcze pecherzyki niepekniete to zdecydowanie za wcześnie na cokolwiek bo zakładając ze nawet pękły 16-17 to jesteś tuż po owulacji. Nawet w piątek może być jeszcze za wcześnie na betę. A obserwujesz śluz, szyjkę, jakieś inne symptomy? Ni chyba ze to plamienie byłoby implantacyjne to za około 48h powinna wydzielać się już beta.
Gabrysia
Temperatura u mnie w ogóle się nie sprawdza, bo z reguły mam niską i bardzo się waha. Raz 35, raz 34.. Taka ponoć moja naturaŚluz aktualnie jest dość kremowy, biały. Szyjka dość nisko, zamknięta. Testy owulacyjne też się u mnie nie sprawdzają przy PCOS.. Więc w sumie ciężko u mnie to określić 🙈
-
Milixx wrote:A ja chyba mam delikatny spadek nastroju 😔Dopadło i mnie 😪 Tak bym już chciała przyszły poniedziałek. Testy owulacyjne nie ciemnieją więc do owulacji jeszcze kawałek, a ja bym już chciała być po niej. Postanowiłam, że będę mierzyć w tym cyklu temperaturę ale chyba to mnie za mocno stresuję.. Nie lubię czekać 😪 Przeraża mnie ta bezsilność i to czekanie na kolejny dzień😔😔 Mój optymizm się właśnie w tym momencie wypalił.
Kochana, ani się obejrzysz a będziesz odliczać dpo, zobaczyszdla odciągnięcia myśli od oczekiwania polecam planować upojne starania z mężem 😎❤️ mam nadzieję, że dobry nastrój szybko do Ciebie wróci. Tule wirtualnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 21:02
-
Ania35 wrote:Dziewczyny, ja też mam spadek nastroju. Wiedziałam, że małe szanse na powodzenie w tym cyklu, ale nadzieja jednak była.. Patrzyłam na swoje ostatnie cykle i najpóźniej 30 dc zaczynalo mi się 1-2 dniowe plamienie. Także myślę, że wstrzymam się do tego czasu z testowaniem,ale pewnie @ przyjdzie wcześniej.
Wiem, że to bardzo trudne, ale spróbuj nie tracić nadziei dopóki nie ma wyraźnych symptomów zbliżającej się 🐒. Wstrzymaj się z testowaniem tak jak planujesz, bardzo mocno trzymam kciuki za to, żebyś się pozytywnie zaskoczyła jak już się zdecydujesz na test ❤️💪Ania35 lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Wiem, że to bardzo trudne, ale spróbuj nie tracić nadziei dopóki nie ma wyraźnych symptomów zbliżającej się 🐒. Wstrzymaj się z testowaniem tak jak planujesz, bardzo mocno trzymam kciuki za to, żebyś się pozytywnie zaskoczyła jak już się zdecydujesz na test ❤️💪
-
paull97 wrote:Gabrysia
Temperatura u mnie w ogóle się nie sprawdza, bo z reguły mam niską i bardzo się waha. Raz 35, raz 34.. Taka ponoć moja naturaŚluz aktualnie jest dość kremowy, biały. Szyjka dość nisko, zamknięta. Testy owulacyjne też się u mnie nie sprawdzają przy PCOS.. Więc w sumie ciężko u mnie to określić 🙈
-
nick nieaktualnyDziewczyny ze spadkiem nastroju pamiętajcie że to chwilowe 😊😉!!!!!! Ważne by po nich były te dni ze słońcem w tle.😊😉 Tak juz jesteśmy skonstruowane ze hormony tez swoje robią i tez nas wpędzaja w te dołki 😊 Ale pamiętajcie macie o co walczyć i na co czekać 😊😉 Wierzę że każdej z Was w końcu dwie kreseczki wynagradza wszystko ✊✊✊✊✊✊✊✊
Hania007, Ania35, Wjedzma, Milixx lubią tę wiadomość
-
Tylko patrzeć jak i u mnie będzie spadek nastroju. Już zaczynam czuć pomału PMS, od popołudnia boli mnie brzuch okresowo, trochę tez ćmiła głowa. Coś czuje ze jutro temperatura poleci w dół😒
-
paull97 wrote:Gabrysia
Ale to w pochwie masz taką temperature czy pod pachą/w ustach? -
Milixx wrote:To idziemy prawie równo. Kiedy idziesz na monitoring? Czekam na wiadomość 🍀starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
To pewnie przez te wiatry i niże tak te nastroje lecą!!starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Tyle Was tu pisze o cieniach cieni... nigdy nie miałam. I ogólnie rzadko testuję, ale to dlatego, że myślę zawsze, że w ostatni dzień brania proga zatestuje... ale najczęściej nie zdążę wybrać do końca tyle dni ile trzeba bo 🐒 skubana oszukuje i wcześniej przychodzi...A jak zdążę zrobić, to rano i do południa mam okres :pstarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb