X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i na chwilkę byłam u weterynarza a tu kilka stron.

Felinka, z tym testowaniem to też myślę, że stres jest przez całe życie tak na prawdę. Moja córka ma 9 lat, a stres mnie nigdy nie opuszcza 🙉 i tak właśnie od momentu testu do dziś...i pewnie tak będzie dopóki będę żyć 😩 czasem sobie myślę czy dam radę znieść podwójny stres związany z kolejnym dzieckiem, ale później przypominają mi się te piękne i śmieszne chwilę. Jak wczoraj na przykład. Stwierdziła, że chce mieć jakąś magiczną moc 😅 na przykład ciskanie piorunami i teraz każe sobie znaleźć książkę na taki temat, bo ma zamiar się tego nauczyć 😂ten cały stres, starania, płacz i zawody są tego warte. Dlatego każda z nas tak bardzo pragnie zmierzyć się z tym stresem, który suma summarum przynosi więcej szczęścia i miłości niż możemy to sobie wyobrazić.

Co do smutnych chwil i załamań nastroju...ja myślę, że czasem takie dni są potrzebne. Łzy uwalniają hormony stresu!!! Jak tam człowiek pomarudzi, popłacze to wstaje silniejszy! Na prawdę kobietki. Nie bójmy się mieć gorszych dni, bo one tak na prawdę budują nasze silne JA.

każda na tym forum jest wyjątkowa i silna. Jakbyśmy nie były silne to by nas tu nie było!!!

Uwielbiam Was i to formu. Takie moje wirtualne psiapsi 😘

Wjedzma, Marta100, Hania007, Kasiak89, Słomka, Ania35, Iwonay, Milixx lubią tę wiadomość

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeoraszam kobitki czy któraś tak miała że od 3dpo miała ból jak na okres bardziej po prawej stronie?

• Słomka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Hania kilka postów wcześniej zobacz co o pmsie pisałam!
    Dziewuszki, dzień się kończy, wraz z nim te kiepskie nastroje. Jutro nowy dzień, nowa energią i nowe szanse. Ja nadal utrzymuję, że zrobimy zlot brzuchatek nad morzem 😉
    Jolcia, mam podobne przemyślenia co do stresu i drugiego dziecka. Prawda jest taka, że odkąd zaszłam w ciążę do dziś codziennie się czymś martwię albo przejmuję. Ok czasem to głupotki, ale tych dni kiedy człowiek czuwa przy łóżku gorączkującego dziecka i tych kiedy zastanawia się czy już na sor z tą zbita rączką nie da się zapomnieć. Też mam myśli czy podołam. Bo jednak psychicznie macierzyństwo jest bardzo obciążające. Przynajmniej dla mnie. No ale tak jak mówisz, tych cudownych momentów jest więcej i one przysłaniają te wszystkie gile, gorączki, bunty i co tam jeszcze... Ach!
    Dziewczyny, wy takie moje jesteście!

Jolcia90, Ania35, Wjedzma, Milixx lubią tę wiadomość

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka wrote:
    Oj Hania kilka postów wcześniej zobacz co o pmsie pisałam!
    Dziewuszki, dzień się kończy, wraz z nim te kiepskie nastroje. Jutro nowy dzień, nowa energią i nowe szanse. Ja nadal utrzymuję, że zrobimy zlot brzuchatek nad morzem 😉
    Jolcia, mam podobne przemyślenia co do stresu i drugiego dziecka. Prawda jest taka, że odkąd zaszłam w ciążę do dziś codziennie się czymś martwię albo przejmuję. Ok czasem to głupotki, ale tych dni kiedy człowiek czuwa przy łóżku gorączkującego dziecka i tych kiedy zastanawia się czy już na sor z tą zbita rączką nie da się zapomnieć. Też mam myśli czy podołam. Bo jednak psychicznie macierzyństwo jest bardzo obciążające. Przynajmniej dla mnie. No ale tak jak mówisz, tych cudownych momentów jest więcej i one przysłaniają te wszystkie gile, gorączki, bunty i co tam jeszcze... Ach!
    Dziewczyny, wy takie moje jesteście!
    u mnie 4 dorasta buntów nie ma :D a sor? kurde mnie to już znają. z ostatnim jak pojechałam, i go oglądali, a mi lekarz pyatnia zadaje w druim pomieszczeniu, słyszę że młody coś tam maurdzi, to się wychylam i mówię leż spokojnie, nie kręc się. i dalej gadka z lekarzem. a on do mnie tak: ale pani nieczuła, nie ma pani empatii... mowie. panie doktorze. to mój 5 syn. A to przepraszam panią za głupi tekst :D

Jolcia90 lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Słomka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    u mnie 4 dorasta buntów nie ma :D a sor? kurde mnie to już znają. z ostatnim jak pojechałam, i go oglądali, a mi lekarz pyatnia zadaje w druim pomieszczeniu, słyszę że młody coś tam maurdzi, to się wychylam i mówię leż spokojnie, nie kręc się. i dalej gadka z lekarzem. a on do mnie tak: ale pani nieczuła, nie ma pani empatii... mowie. panie doktorze. to mój 5 syn. A to przepraszam panią za głupi tekst :D
    Hahaha dobre 😁 mam koleżankę, która ma piątkę dzieci i podziwiam ją nieustannie. Naprawdę nie wiem jak wy to ogarniacie 🤣 i fizycznie i psychicznie 🤪

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka wrote:
    Hahaha dobre 😁 mam koleżankę, która ma piątkę dzieci i podziwiam ją nieustannie. Naprawdę nie wiem jak wy to ogarniacie 🤣 i fizycznie i psychicznie 🤪
    Szczerze? Pierwszego urodziłam jak miałam 18 lat. Znajomi współczuli że życie sobie zmarnowałam. Kilka lat później drugi syn. 5 junior urodził się jak najstarszy miał 18. Już wtedy miałam łatwo. Moje znajome które pierwsze dzieci rodziły późno teraz mi zazdroszczą. Czemu? Bo odchowane. Bo pomagały przy młodszych. Bo ogólnie pomagają. Bo mogę wyjechać na weekend i 9 latka zostawić z nimi bez stresu. 5 synów w moim przypadku super sprawa. Każdy jest inny ale mam mechanika, elektryka, fizycznych itp. remonty robią sami usterki sami. I wiem że sobie pomogą wzajemnie. W tej chwili planujemy z mężem maluszka właśnie jutro zrobię test. A już mam zapowiedziana pomoc, nianki itp. i wszystko się jakoś układa. Czasem myślę że mam mniej roboty niż niektórzy przy jednym. I jestem z nich dumna. Poza tym jak jeden z moich synów wyjechał za granicę to jakoś lepiej się to znosi jak reszta jest. Zawsze któryś bliżej będzie. Mój najstarszy syn ma narzeczona z dzieckiem, młoda rok starsza od mojego najmłodszego syna. Mówi do niego tato a ja jestem dumna z niego jak się zachowuje wobec niej i jak bardzo ją kocha i się stara. A ja dostałam wnuczkę bez pieluch 😁 chłopaki dawno uznali że "młoda jest nasza" i jak potrzeba to z nią siedzą. Na przykład w pandemii i zajęciach online kiedy syn z narzeczoną pracowali. Słyszałam wiele razy że jestem patologia bo mam dużo dzieci i nie mają jednego ojca. Mój mąż ( od pół roku) żartuje że to najkochansza patologia świata 😁 a do kompletu suczka york zwana oficjalnie córcia tatusia 😁😁😁

Tedka, Anka1312, Ta.aga.ta, Jasmiinum lubią tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • paull97 Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2022, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Jej to faktycznie strasznie niska temperatura🙄 a widziałaś w tym cyklu śluz płodny dobrej jakości (typu wodnisty, rozciągliwy, czy jak kurze białko?) można to ogarnąć glownie na podstawie śluzu żeby chociaż mniej więcej wiedzieć kiedy mogły być dni płodne i potencjalnie owulacja 😏 a może przed beta spróbuj zatestowac np w czwartek?

Z obserwacji śluzu obstawiam, że owulacja mogła wystąpić wlasnie po wizycie u ginekologa. Więc żyje nadzieją, że te objawy zwiastują coś dobrego 🙂 Najpewniejsza będzie beta, więc myślę że w piątek powinno cokolwiek wyjść JEŚLI to było plamienie implantacyjne.

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    O to super, kiedy pierwsze testowanko??
    Myślę, że najwcześniej za tydzień 😘

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Myślę, że najwcześniej za tydzień 😘
    Hejka
    Ja zapewne nie wytrzymam i zrobię w 8dpo jak zwykle i mnie 🤣🤣🤣

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki 😊🙋
    Mam nadzieję że dzisiaj już humory bedą lepsze ☺🍀
    Ja własne lecę do labo ogarnąć wyniki Tsh, B12, żelazo, ferrytynę i próby wątrobowe przed jutrzejsza wizyta u gina. Zapowiada się piękny, ale długi dzień.. ☺

Miłego dnia ☺😁

Tedka, Milixx lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Ja chyba powoli zacznę wierzyć, że u mnie rzeczywiście coś się dzieje. Apka na jutro pokazuje mi termin okresu, temperatura stoi, a dzień przed to już zawsze była w niższych niż wyższych rejestrach. No i tak jak mówiłam, nie miałam na rano testu o czułości 10, znalazłam tylko jeden o czułości 20 no i coś się na nim majaczy
    Ale mimo wszystko cieszyć zacznę się dopiero jeśli okres nie przyjdzie i te testy zaczną ładnie wychodzić, bo narazie to szału nie ma

https://zapodaj.net/aeaf5e4e308ae.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 07:22

Jolcia90, Wjedzma, Tedka, Milixx, Dominisia35, Słomka, Wa123, Ania35, Aneta2506 lubią tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Dzień dobry,
    Ja chyba powoli zacznę wierzyć, że u mnie rzeczywiście coś się dzieje. Apka na jutro pokazuje mi termin okresu, temperatura stoi, a dzień przed to już zawsze była w niższych niż wyższych rejestrach. No i tak jak mówiłam, nie miałam na rano testu o czułości 10, znalazłam tylko jeden o czułości 20 no i coś się na nim majaczy
    Ale mimo wszystko cieszyć zacznę się dopiero jeśli okres nie przyjdzie i te testy zaczną ładnie wychodzić, bo narazie to szału nie ma

https://zapodaj.net/aeaf5e4e308ae.jpg.html
    No przecież ja ją widzę 😁😁😁😁

✊✊✊✊

Aż mi ciarki przeszły, kochana...chyba na prawdę coś się dzieje 😘😘😘😘

Iwonay lubi tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi aplikacja dziś przesunęła owulację dzień wcześniej 😁 jakaś taka mała niespodzianka, nie 6 DPO tylko 7DPO...temperatura w górę ✊ trzymajcie kciuki 🙏

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, jednak wróciło na miejsce 😂 dalej 6DPO 😁😅

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry <3

Iwonay no jest kreska jak nic. Niech pięknie ciemnieje! <3

Jolcia u mnie też temperaturka ładnie odbiła :D

Iwonay, Jolcia90 lubią tę wiadomość

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra, Ewiwi, jak sytuacja u Was?

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

U mnie negatyw. Straciłam zapał jak ręką odjął 😅

https://zapodaj.net/7cd75e65a444e.jpg.html

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Dzień dobry!

U mnie negatyw. Straciłam zapał jak ręką odjął 😅

https://zapodaj.net/7cd75e65a444e.jpg.html

Nie lubię tego! Może jeszcze się pojawi, trzymam kciuki <3

age.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay, gratuluje ❤️

Iwonay lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Kirra, Ewiwi, jak sytuacja u Was?
    U mnie biało. Jak wzięłam pod światło niby coś majaczy ale przyjmuje że biało bo może to moje zwidy😁😁😁 dzisiaj jest 8-9 dpo to wcześnie. Ale takich bolących cycków z rana ta ja kuffa nie pamiętam poza ciążą 😭😭😭

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ