Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Milixx wrote:Dzień dobry dziewczyny we wtorek 🥰
U mnie delikatnie lepiej ale nie wróciło moje pozytywne myślenie, ah tam.. 😔 Po pracy jadę na pazurki 💅🏼 więc może mi się troszkę humor poprawi. Miałam plany na czwartek, chciałam zrobić sobie wagary w pracy iść z mężem na randkę 💑 ale chyba znowu nic z tego bo dzieciaki w domu będą pewnie siedzieć bo już ich choroba łapie - tydzień w przedszkolu.. Nie lubię, po prostu wszystko nie po mojej myśli 😔😔
Kochana, dużo zdrówka dla dzieciaków, oby ich nie rozłożyło jednak, żebyś miała trochę czasu dla siebie i męża -
Jejku muszę sobie zrobić trochę komputerowy detoks bo tak strasznie boli mnie głowa i oko ze oszaleje😖 pół nocy nie spałam bo ibuprom nie dzial. Wybaczcie jaka się będę mniej odzywać dzisiaj. Co do tych testów to jakoś im nie wierze mimo ze na baby checku na żywo kreska jest widoczna ale ciagle czytam ze te testowe się pojawiają. Poczekam jeszcze dwa dni i zrobię tego quixxa co mam w domu.
-
Milixx wrote:
Verliebtindich widzę, że i u Ciebie temperatura nadal w górze. Kiedy masz termin @? Będziesz jeszcze testować? 🍀
Apka wyznaczyła @ na 28 lutego, ale pewności nie ma, bo u mnie owulacje pojawiły się dopiero teraz w cyklach stymulowanych i ostatnio owulacja była w okolicy 18-20 dc, teraz wcześniej - 14 dc, więc wszystko się poprzesuwało.
Dziś jest 11 dpo i dziś odpuściłam test. Jutro mam ostatni dzień Duphastonu więc rano zatestuję, na wszelki wypadek żeby kontynuować Duphaston w razie czego, ale jak będzie negatywny to i tak będę pewnie do samej @ testować. Zobaczymy też co z temperaturą, bo może sprawa sama się rozwiąże ☺
Po wizycie i po tym jak doktor powiedziała, że za cienkie to endometrium to już w sumie spisalam ten cykl na straty, a ta temperatura ciągle daje jakieś nadzieje, ale na nic się nie nastawiam, bo jestem już gotowa na kolejny. Zamówiłam sobie olej z wiesiołka, Stary zmienił suplementy, więc w sumie już stoimy w boxach do następnego cyklu
Hania, ja nic nie widzę 😢 Ale ja jestem świeżak, oko jeszcze niewyrobione. Ale utwierdzacie mnie w przekonaniu, zeby jutro też wrzucić fotkę, bo może coś dojrzycie, czego ja nie widzę 🤣 -
Iwonay wrote:Dzień dobry,
Ja chyba powoli zacznę wierzyć, że u mnie rzeczywiście coś się dzieje. Apka na jutro pokazuje mi termin okresu, temperatura stoi, a dzień przed to już zawsze była w niższych niż wyższych rejestrach. No i tak jak mówiłam, nie miałam na rano testu o czułości 10, znalazłam tylko jeden o czułości 20 no i coś się na nim majaczy
Ale mimo wszystko cieszyć zacznę się dopiero jeśli okres nie przyjdzie i te testy zaczną ładnie wychodzić, bo narazie to szału nie ma
https://zapodaj.net/aeaf5e4e308ae.jpg.htmlIwonay lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny, ale zobaczymy co sie wydarzy jutro, narazie trzymam nerwy na wodzy.
Hania tam zdecydowanie coś się dzieje na tym teście !
Dziewczyny, które narazie mają biel - jeszcze wszystko się może zdarzyć, trzymam kciuki ♥️verliebtindich, Hania007 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHania007 wrote:Jejku muszę sobie zrobić trochę komputerowy detoks bo tak strasznie boli mnie głowa i oko ze oszaleje😖 pół nocy nie spałam bo ibuprom nie dzial. Wybaczcie jaka się będę mniej odzywać dzisiaj. Co do tych testów to jakoś im nie wierze mimo ze na baby checku na żywo kreska jest widoczna ale ciagle czytam ze te testowe się pojawiają. Poczekam jeszcze dwa dni i zrobię tego quixxa co mam w domu.
Spróbuj Hania na innym teście. Ale może faktycznie za 2-3 dni jeśli dasz radę czekać. 😊😉 Bedzie juz pewniej bo kreska powinna nie budzić wątpliwości. 😊Hania007 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jolcia90, verliebtindich, Vanilliowaczekolada, Karolaaa8, Jasmiinum lubią tę wiadomość
-
Marta100 wrote:Spróbuj Hania na innym teście. Ale może faktycznie za 2-3 dni jeśli dasz radę czekać. 😊😉 Bedzie juz pewniej bo kreska powinna nie budzić wątpliwości. 😊
-
O matko, co tu się wyprawia???
Iwonay, Hania 😁 czuje zielony koniec jak nic. Jakbym ja miała takie bladzichy to przecież bym już pod sufit skakała 😚🥳
Wjedzma, no powiem ci że temperatura u ciebie też ślicznie odbiła 🥰
Ja mam od wczoraj mega silną ochotę na smażony boczek 🤣🤣🤣 🥓 tłustego mi się chce 😅 już czuję takie zmiany kulinarne jak przed 🐒, mam nadzieję że nie przyjdzie szybciej. Niby 6DPO a brzuch mnie dziś boli okropnie... Jakieś takie ciągnięcia jajników i tępy ból.
Wiecie co? Ja tam sobie w tym cyklu pozwalam na wkręcanie sobie ciąży 😅 ostatnie dwa cykle nie wkrecalam sobie nic to teraz sobie poszaleje 😁 kto mi zabroni 🤪 Może faktycznie swoimi pozytywnymi myślami przywołam to czego pragnę? Jak przyjdzie 🐒 to wtedy będę się smucić najwyżej a nie teraz 😅Hania007 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHania007 wrote:
Kurczę tutaj to ewidentnie widać. A masz w pobliżu siebie aptekę gemini? Tam są testy Sigma-Protect na serio chyba 5.50 zł kosztują a sa mega czule i wcześnie się wybarwiają. Może warto innym zatestowac? -
Jolcia90 wrote:Kobieto!!!! No przecież to piękna kreseczka! Przyjadę popolniwac ci 👶 a ty leć na betę 😚
poza tym Kochana ja wczoraj zezarlam tak cholernie tluste faworki ze mi tłuszcz ciekł po brodzie 🤭 a Ty tu z boczkiem wyjeżdzasz 🧐 ja lubię sobie nawet trochę wkręcać bo przynajmniej człowiek ma dobry humor a nie smutkuje się w oczekiwaniu😇 -
Hania007 wrote:
Ale jaja z tymi testamiserio jeszcze nie siknęłaś na ten ostatni test? Bo ja bym nie dała rady 🤪
Jolcia ja robię to samo. Najwyżej będę w ciąży przez tydzień, trudno... Póki co czuję, że się udało i tego się trzymam.
To ja doleje oliwy do ognia... dojrzałam bladziocha na nordzie w 6dpo 😉
https://naforum.zapodaj.net/c67694e17888.jpg.html
A tutaj w porównaniu z tym moim testem testowym, który zalałam wodą i wyszła wyraźna kreska testowa:
https://naforum.zapodaj.net/b5a80f021ad8.jpg.html (u góry ten testowy, na dole dzisiejszy)Hania007, Marta100 lubią tę wiadomość
-
Marta100 wrote:Kurczę tutaj to ewidentnie widać. A masz w pobliżu siebie aptekę gemini? Tam są testy Sigma-Protect na serio chyba 5.50 zł kosztują a sa mega czule i wcześnie się wybarwiają. Może warto innym zatestowac?
-
Wjedzma wrote:Ale jaja z tymi testami
serio jeszcze nie siknęłaś na ten ostatni test? Bo ja bym nie dała rady 🤪
Jolcia ja robię to samo. Najwyżej będę w ciąży przez tydzień, trudno... Póki co czuję, że się udało i tego się trzymam.
A tutaj w porównaniu z tym moim testem testowym, który zalałam wodą i wyszła wyraźna kreska testowa:
https://naforum.zapodaj.net/b5a80f021ad8.jpg.html (u góry ten testowy, na dole dzisiejszy)
Nie No szok😆
Dobrze trzeba się cieszyć każdym strzyknieciem jak to ma sprawiać radość i frajdę i może właśnie w tym jest cały sukces???!?!?😁😁😁 oj czuje ze tak jest i jesteś tego potwierdzeniem💪🏼❤️
A ten test to jest ten sam co robiłam rano, on po godzinie tak wyglada 🙄😳😳😳
Edit. Właśnie doczytałam ze inaczej Cię zrozumiałam🙈 jej to przez ten ból głowy🙈
Ten ostatni test (oprócz easy@home) mam z quixx a one są beznadziejnie nieczule a poza tym nie mam już mocnego moczu bo sikam co 10 minut 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 10:49
-
Hania007 wrote:Jolcia❤️❤️❤️ Jak mieszkasz gdzieś koło Kiec to wpadaj do mnie😁 Ta kreska to jakaś fikcja jest bo z każdym kwadransem ciemnieje, jak dostanę małpę to się chyba poplacze ze smiechu tym razem bo jeszcze takich jak to nie miałam w swoim testerskim życiu😂😂 wiem ze ten wynik to jest niewiarygodny po takim czasie ale jak to jest do cholery możliwe 😵 przecież ja jestem 8dpo i nawet jakbym jakimś cudem była w ciąży to taka kreska mocna jest niepokojąca🙄 aż przez chwile pomyślałam o bliźniakach i przeszły mnie ciarki…😬 nie No wracam na ziemie!🙈🙈🙈
poza tym Kochana ja wczoraj zezarlam tak cholernie tluste faworki ze mi tłuszcz ciekł po brodzie 🤭 a Ty tu z boczkiem wyjeżdzasz 🧐 ja lubię sobie nawet trochę wkręcać bo przynajmniej człowiek ma dobry humor a nie smutkuje się w oczekiwaniu😇
A przypomnij mi co to za test? Weź może leć do apteki jeszcze po ten test o którym pisze Marta (sama się w niego zaopatrze, bo czuję, że jutro wyjeżdżam z testowaniem 🤣, mam spory zapas w sumie, więc 😁)
Jejku, ja mocno trzymam kciuki ✊✊✊ aż sine mi się robią 😚 -
Wjedzma wrote:Ale jaja z tymi testami
serio jeszcze nie siknęłaś na ten ostatni test? Bo ja bym nie dała rady 🤪
https://naforum.zapodaj.net/b5a80f021ad8.jpg.html (u góry ten testowy, na dole dzisiejszy)
no ja ci powiem kochana, że noooo nooooo 😁 tam jest kreseczka 🍀💚
jeszcze w ogóle wyjdzie, że wszystkie w tym samym czasie będziemy rodzic ✊🤪 -
Jolcia90 wrote:No tak bardziej Szczecin 🤣 ale czego to się nie robi dla przyjaciół 😁
A przypomnij mi co to za test? Weź może leć do apteki jeszcze po ten test o którym pisze Marta (sama się w niego zaopatrze, bo czuję, że jutro wyjeżdżam z testowaniem 🤣, mam spory zapas w sumie, więc 😁)
Jejku, ja mocno trzymam kciuki ✊✊✊ aż sine mi się robią 😚Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHania007 wrote:Mam gemini pod nosem praktycznie ale nie dam rady podskoczyć bo jestem sama z dzieckiem😔 normalnie bym go ubrała i poszła na spacer ale jest akurat chory a pogoda jest okropna wiec nie będę ryzykować. Chociaż spróbuje się wyrwać jak mąż przyjdzie wieczorem z pracy, tylko co ja mu powiem😅 nie chce żeby narazie wiedział póki tego nie potwierdzę.
Że musisz sobie syrop kupić 😊😆 Testuj na nich mnie wyszła kreseczka słaba nawet wieczorem jak zaczynałam testować ☺ Są mega czule i jak dla mnie te wszystkie pinki itd mogą się przy nich schować. Hania ja czuje zielony koniec 🥰🥰🥰🥰🥰 Ale sie zaroiło od ciążowych wirusów 😍😍😍😍😍