Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Matko, a ja znowu nie widzę..... 🤣🤣🤣
Ale wierzę Wam i życzę Wjedzma ciemniejącej kreski! 🤞🤞🤞
I teraz mnie kusisz, bo przyszła wczoraj paczka z 10 nordami...
Jolcia90, a jak u Ciebie w takim razie?
Hania, no to teraz zmienia postać rzeczy. Jak tylko będziesz miała możliwość to jeszcze raz testuj! -
Co ja tu czytam!! Wjedzma a ja widzę II kreseczkę, tako bardzo bladą 🥰🧐
Oj posypią się nam bobaski coś tak czuje 💚
Hania a co do wyjścia, powiedz mężowi, że np. syrop czy tabletki Ci się skończyły i musisz iść a po za tym spacer by Ci się przydał 😄😄
Jolcia czy ty też sikałaś? Czy dopiero masz zamiar? 🍀Hania007 lubi tę wiadomość
-
Milixx wrote:Co ja tu czytam!! Wjedzma a ja widzę II kreseczkę, tako bardzo bladą 🥰🧐
Hania a co do wyjścia, powiedz mężowi, że np. syrop czy tabletki Ci się skończyły i musisz iść a po za tym spacer by Ci się przydał 😄😄
Jolcia czy ty też sikałaś? Czy dopiero masz zamiar? 🍀 -
Ja to już przestaje sobie zarzucać, że testuje za szybko. Mam ochotę zrobić test to robię. Jak jest tak wcześnie to nawet jak na tym teście totalnie nic nie ma, to zrobienie go trochę niweluje te całe napięcie w odliczaniu i oczekiwaniu
Tak więc Jolcia, nie czuj się głupio, bo nie ma powodu!
Hania, kombinuj z tym testem i czekamy na wieści! Ten baby check to z krwi czy z moczu?
Ver, testuj teraz albo jutro rano i dawaj znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 11:04
Hania007, Marta100, Jolcia90 lubią tę wiadomość
-
O matko dziewczyny niedługo będziemy widziały kreskę 1dpo i sprawdzały test po 5h 😅
Przepraszam nie bądźcie na mnie złe ale musimy też trochę na to racjonalnie patrzeć bo potem tylko płacz i łzy.
Oczywiście trzymam kciuki żeby te wyniki po czasie i wczesne testowanie okazało się prawdziwe naprawdę💚🤞 ja sama na siebie jestem zła że zrobiłam bez sensu jak głupia test 9dpo
Im dłużej to czytam tym już świruje i chyba muszę odpocząć 😅🤞
Trzymam kciuki za wszystkie 🤞🤞🤞Iwonay lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Marta100 wrote:Że musisz sobie syrop kupić 😊😆 Testuj na nich mnie wyszła kreseczka słaba nawet wieczorem jak zaczynałam testować ☺ Są mega czule i jak dla mnie te wszystkie pinki itd mogą się przy nich schować. Hania ja czuje zielony koniec 🥰🥰🥰🥰🥰 Ale sie zaroiło od ciążowych wirusów 😍😍😍😍😍
-
Wjedzma wrote:Ja to już przestaje sobie zarzucać, że testuje za szybko. Mam ochotę zrobić test to robię. Jak jest tak wcześnie to nawet jak na tym teście totalnie nic nie ma, to zrobienie go trochę niweluje te całe napięcie w odliczaniu i oczekiwaniu
Hania, kombinuj z tym testem i czekamy na wieści! Ten baby check to z krwi czy z moczu?
Ver, testuj teraz albo jutro rano i dawaj znać
Wjedzma, zgadzam się w 100% jak coś ma sprawiać frajdę to czemu mamy nie sikac ? Wczoraj wertowalam amerykańskie fora i tam dziewczyny testują od 5dpo i nikt nikogo nie neguje 😁 poza tym tak jak mowisz - zdecydowanie rozładowuje to napięcie a nawet jakby odpukać by się nie udało to czy w przypadku NIETESTOWANIA wogole byłoby nam mniej przykro? Chyba nie!😆
Baby check z krwi🙈Marta100, Jolcia90 lubią tę wiadomość
-
Milixx wrote:Co ja tu czytam!! Wjedzma a ja widzę II kreseczkę, tako bardzo bladą 🥰🧐
Jolcia czy ty też sikałaś? Czy dopiero masz zamiar? 🍀Milixx, Marta100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJolcia90 wrote:No też sikałam 😂😂😂 ale u mnie nic nie ma, w sumie sikałam na 25 więc dlatego nic pewnie nie wyszło 🙉 tak sobie wmawiam oczywiście 🤪 dziś kupię sobie ten test z Gemini
Ten test to sema-protect. Taki różowy z kobietą w ciąży 😉 Słownik mi zmieniał nazwę eh 😊
Hania007, Jolcia90 lubią tę wiadomość
-
Kirra, odpocznij czasem potrzeba takiego resetu😏
Kirra, Jolcia90 lubią tę wiadomość
-
O rany laski co tu się dzieje 🤪 trzymam kciuki! Hania Ty siknij jeszcze, bo nie patrzy się po czasie, ale z drugiej strony takiej kreski to chyba nawet po czasie nigdy bez ciąży nie miałam. Dziwne to.
Wjedzma, no kurcze nie widzę, ale to nic, jeszcze wcześnie to mogę nie widzieć, na żywo pewnie inaczej ☺️
Milixx może już mówiłaś, ale nie pamiętam. W jakim wieku masz dzieci? Mam ostatnio rozkminy jak ja ogarnę chorowanie... Mała od września idzie do przedszkola (będzie miała wtedy 4 lata). I we wrześniu poród... Tu wiadomo.miliony chorób z przedszkola i noworodek. Przeraża mnie to... Sorry, że z takim tematem tu wyskakuje. Jak was to wkurza to mówcie, słomka zamilknie 🤭 -
Kirra wrote:O matko dziewczyny niedługo będziemy widziały kreskę 1dpo i sprawdzały test po 5h 😅
Przepraszam nie bądźcie na mnie złe ale musimy też trochę na to racjonalnie patrzeć bo potem tylko płacz i łzy.
Oczywiście trzymam kciuki żeby te wyniki po czasie i wczesne testowanie okazało się prawdziwe naprawdę💚🤞 ja sama na siebie jestem zła że zrobiłam bez sensu jak głupia test 9dpo
Im dłużej to czytam tym już świruje i chyba muszę odpocząć 😅🤞
Trzymam kciuki za wszystkie 🤞🤞🤞
Skoro Tobie wczesne testowanie i przypatrywanie się testom nie służy to po prostu tego nie róbprzecież żadna z nas nie mówi, że te testy są na 100% pozytywne i nie idziemy kupować wyprawki dla dziecka. Chcesz być racjonalna to bądź, ja w tym momencie mam ochotę na bycie mocno nieracjonalną i na testowanie od 2 dpo.
Edit. Przepraszam, że trochę ostro, ale takie sytuacje to mój trigger. Kiedyś wspominałam, że jak ktoś mi mówi albo inaczej daje do zrozumienia, że przesadzam, nakręcam się itp. to od razu się denerwuje. Mam dość wmawiania mi, że moje emocje i zachowanie są nieodpowiednie do sytuacji, bo w życiu trafiałam na bardzo dużo osób, które lubiły mnie tak "ustawiać do pionu" zamiast zrozumieć lub wesprzeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 11:27
Marta100, Kirra, MamaTrójki, Hania007, Milixx, Iwonay, Jolcia90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHania007 wrote:Chciałabym żeby to byla prawda ale jakoś sama nie mogę w to uwierzyć. Muszę coś wymyslec żeby się wyrwać. Jak powiem o syropie to będzie chciał SMa jechać i mi kupić. Nawet tampony by mi pojechał kupić wiec muszę coś wymyslec takiego żeby nie odważył się zaoferować swojej pomocy😂😂
Hania słownik mi nazwę testu zmienił nazywa się sema-protect 😊 To kombinuj i coś wymyśl 😊😉 Trzymam kciuki by test pokazał dwie kreseczki ✊✊✊✊✊✊✊✊✊Hania007 lubi tę wiadomość
-
Słomka wrote:O rany laski co tu się dzieje 🤪 trzymam kciuki! Hania Ty siknij jeszcze, bo nie patrzy się po czasie, ale z drugiej strony takiej kreski to chyba nawet po czasie nigdy bez ciąży nie miałam. Dziwne to.
Wjedzma, no kurcze nie widzę, ale to nic, jeszcze wcześnie to mogę nie widzieć, na żywo pewnie inaczej ☺️
Milixx może już mówiłaś, ale nie pamiętam. W jakim wieku masz dzieci? Mam ostatnio rozkminy jak ja ogarnę chorowanie... Mała od września idzie do przedszkola (będzie miała wtedy 4 lata). I we wrześniu poród... Tu wiadomo.miliony chorób z przedszkola i noworodek. Przeraża mnie to... Sorry, że z takim tematem tu wyskakuje. Jak was to wkurza to mówcie, słomka zamilknie 🤭
Nie przejmuj się, ja na żywo wypatrzyłam kosztem bólu głowy i zmarszczki na czole 🤪 Nie przeszkadzają mi w ogóle tematy ciążowe i dzieciowe. Kurcze faktycznie trochę ryzykowna sytuacja dla noworodka. To chyba coś co warto przegadać z lekarzem na kolejnej wizycie?Kirra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWjedzma wrote:Skoro Tobie wczesne testowanie i przypatrywanie się testom nie służy to po prostu tego nie rób
przecież żadna z nas nie mówi, że te testy są na 100% pozytywne i nie idziemy kupować wyprawki dla dziecka. Chcesz być racjonalna to bądź, ja w tym momencie mam ochotę na bycie mocno nieracjonalną i na testowanie od 2 dpo.
Też tak myślę😊😊😊. Każda z nas jest inna. I sam fakt rozładowania napięcia czy potrzeba zrobienia czegoś nawet nieracjonalnego ma sens jesli służy to dobrze nam samym 😊😉Kirra, Hania007 lubią tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Skoro Tobie wczesne testowanie i przypatrywanie się testom nie służy to po prostu tego nie rób
przecież żadna z nas nie mówi, że te testy są na 100% pozytywne i nie idziemy kupować wyprawki dla dziecka. Chcesz być racjonalna to bądź, ja w tym momencie mam ochotę na bycie mocno nieracjonalną i na testowanie od 2 dpo.
Wiedziałam że tak zostanę odebrana już się nie odzywam 🤭
Powodzenia dziewczyny🐞🍀Iwonay lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
O matko co tu się dzieje 😱 😁😁
Iwona widzę! Oby ciemniała ❤️❤️ ✊🏼✊🏼
Hania kochanie powtórz test bo jest zalanymam nadzieję że powtórka nic nie zmieni 😏 ✊🏼✊🏼
Wjedzma No jest bladzioch taki sam jak u mnie 10dpo 😏❤️ niech się w końcu uda ✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼Iwonay lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Słomka, po czasie zaczęła ciemniec a w czasie prawidłowym był ewidentny cień który wystawiłam tutaj na wcześniejszych stronach. Wiem ze się nie patrzy po czasie ale wrzuciłam to jako ciekawostkę bo sama nigdy czegoś takiego nie widziałam😅
Marta, dziękuje Kochana. Postaram się wyskoczyć i go kupić ☺️Marta100 lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Ja to już przestaje sobie zarzucać, że testuje za szybko. Mam ochotę zrobić test to robię. Jak jest tak wcześnie to nawet jak na tym teście totalnie nic nie ma, to zrobienie go trochę niweluje te całe napięcie w odliczaniu i oczekiwaniu
Ver, testuj teraz albo jutro rano i dawaj znać
Potrzebowałam tych słów! Masz rację!
A więc pobiegłam i siknęłam, 11dpo jak coś.
Biel Vizira, nie ma nawet cienia cienia, ale przynajmniej na dziś już mam spokój, głowa luźniejsza, napięcie zeszło, powtórka jutro jak temperatura nie spadnie. Faktycznie, jak mam dużo testów to przynajmniej jak siknę to już wiem i spokój w głowie do jutra.
Chociaż kto Was tam wie, Wy czasem widzicie więcej, więc wrzucam:
https://zapodaj.net/abe06e12b0635.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 11:31
-
Hania007 wrote:Postaram się coś wymyslec żeby się wyrwać. Trochę kaszle i pewnie będzie chciał jechać mi kupić sam🙄
Powiedz że chcesz wyjść złapać świeżego powietrza. Bo już Cię te siedzenie w domu denerwuje 😄😄Hania007, Marta100 lubią tę wiadomość