X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko powiem to co już wczoraj mówiłam. Czasem człowiek potrzebuje porostu EMPATII i wsparcia dobrym słowem a nie RAD. Takie rady mogą podciac skrzydła ZWŁASZCZA na forum gdzie słowo jest pisane…

Wjedzma, Milixx, Marta100 lubią tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Wjedzma Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    No i świetnie ja też nikogo na siłę nie chce zmieniać przecież tylko wyraziłam swoją opinie - chyba od tego jest forum?

Wiedziałam że tak zostanę odebrana już się nie odzywam 🤭

Powodzenia dziewczyny🐞🍀

To nie była opinia, to było strofowanie nas. A pierwszą linijkę odbieram wręcz jako nabijanie się z nas. Edytowałam mój pierwszy komentarz, możesz przeczytać to zrozumiesz dlaczego się zdenerwowałam :)

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki powiem Wam że Wasza reakcja na mój post i Kirry trochę mi się nie podoba.

Ja rozumiem emocje ale obie nic złego nie powiedziałyśmy, ja po prostu wam opisałam co sama czułam bo może niektóre z was (tak jak ja wtedy) nie myślą o tym w ten sposób. Przecież ja też byłam zgrzana już od samej owulacji i dopiero potem zobaczyłam że to było głupie bo tylko siebie i dzieciaka zestresowałam 🤦🏻‍♀️

Trochę to przykre że jeśli ma się trochę inny pogląd to odrazu trafia się na mocne słowa z Waszej strony. Na przyszłość po prostu zachowam własne doświadczenia dla siebie :)

Kirra, Iwonay, Aneta2506, Jasmiinum lubią tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka wrote:
    O rany laski co tu się dzieje 🤪 trzymam kciuki! Hania Ty siknij jeszcze, bo nie patrzy się po czasie, ale z drugiej strony takiej kreski to chyba nawet po czasie nigdy bez ciąży nie miałam. Dziwne to.
    Wjedzma, no kurcze nie widzę, ale to nic, jeszcze wcześnie to mogę nie widzieć, na żywo pewnie inaczej ☺️
    Milixx może już mówiłaś, ale nie pamiętam. W jakim wieku masz dzieci? Mam ostatnio rozkminy jak ja ogarnę chorowanie... Mała od września idzie do przedszkola (będzie miała wtedy 4 lata). I we wrześniu poród... Tu wiadomo.miliony chorób z przedszkola i noworodek. Przeraża mnie to... Sorry, że z takim tematem tu wyskakuje. Jak was to wkurza to mówcie, słomka zamilknie 🤭

Napiszę na priv, żebyśmy tu dziewczynom nie zaśmiecały 🙃

Słomka lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    To nie była opinia, to było strofowanie nas. A pierwszą linijkę odbieram wręcz jako nabijanie się z nas. Edytowałam mój pierwszy komentarz, możesz przeczytać to zrozumiesz dlaczego się zdenerwowałam :)
    Zaśmiałam się także z siebie i swojego przedwczesnego testowania i ogólnie z babek ale z dystansem. Nie bierz tak wszystkiego personalnie, nie chciałam nikogo wyśmiać ani tym bardziej obrazić...

Zgadzam się z Felinka zachowam następnym razem dla siebie swoje przemyślenia ☺

Jak pisałam już wiele razy trzymam kciuki za każda z Was i żałuję że się w ogóle odezwałam

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Hania007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Potrzebowałam tych słów! Masz rację!
    A więc pobiegłam i siknęłam, 11dpo jak coś.
    Biel Vizira, nie ma nawet cienia cienia, ale przynajmniej na dziś już mam spokój, głowa luźniejsza, napięcie zeszło, powtórka jutro jak temperatura nie spadnie. Faktycznie, jak mam dużo testów to przynajmniej jak siknę to już wiem i spokój w głowie do jutra.

Chociaż kto Was tam wie, Wy czasem widzicie więcej, więc wrzucam:

https://zapodaj.net/abe06e12b0635.jpg.html
    Dobra albo wszędzie widzę kreski albo tu zaraz się zazieleni😍😍😍 ja tam widzę cień cienia!!!! Co to za test?

verliebtindich lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Wjedzma Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Dziewczynki powiem Wam że Wasza reakcja na mój post i Kirry trochę mi się nie podoba.

Ja rozumiem emocje ale obie nic złego nie powiedziałyśmy, ja po prostu wam opisałam co sama czułam bo może niektóre z was (tak jak ja wtedy) nie myślą o tym w ten sposób. Przecież ja też byłam zgrzana już od samej owulacji i dopiero potem zobaczyłam że to było głupie bo tylko siebie i dzieciaka zestresowałam 🤦🏻‍♀️

Trochę to przykre że jeśli ma się trochę inny pogląd to odrazu trafia się na mocne słowa z Waszej strony. Na przyszłość po prostu zachowam własne doświadczenia dla siebie :)

Felinko ja na przykład nie widziałam nic złego w tym co dziewczyny wczoraj napisały, po prostu każda napisała swój punkt widzenia na wczesne testowanie - może to mieć plusy, może mieć minusy, ale każda niech robi w zgodzie z własnym sumieniem i doświadczeniem. Nie widzę też nic złego w swojej reakcji na słowa Kirry. Jesteśmy tutaj, żeby się wspierać, a nie krytykować. No chyba, że ktoś prosi o sprowadzenie na ziemie, to wtedy jak najbardziej dostanie wsparcie w formie sprowadzenia na ziemie. Tak przynajmniej to widzę :)

Marta100 lubi tę wiadomość

age.png
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Dobra albo wszędzie widzę kreski albo tu zaraz się zazieleni😍😍😍 ja tam widzę cień cienia!!!! Co to za test?

Facelle paskowy ☺☺

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Vanilliowaczekolada ahh gratuluję ❤️❤️ niech rośnie ✊🏼✊🏼

Dziewczyny bądźcie cierpliwe :) po co sobie dokładać stresu testowaniem grubo przed czasem?
    Po pierwsze to negatywy które mogą wyjść mimo ciąży dokładają wam stresu co przecież jest dla ewentualnej ciąży bardzo nie zdrowe
    Po drugie ja żałowałam odkrycia ciąży tak wcześnie . Wiecie ile nerw miałam do okresu plus około tydzień po okresie? Ciągle myślałam o tym że mnóstwo dziewczyn roni z okresem bo są normalne i czekają do @ zanim zaczną testować a ja głupia w gorącej wodzie kapana. I ciągle myśli co zrobię jak się nie uda, ciągle strach chodzenie co 30 minut do toalety i sprawdzanie czy nie leci.
    Na prawdę dziewczyny nie spieszcie się, zaoszczędzicie mnóstwo zdrowia psychicznego

FELINKA, pozwolę sobie zacytować Twoja wypowiedz wczorajsza. W związku z tym ze to ja wczoraj testowałam 7dpo to poniekąd wydaje ki się ze glownie to było do mnie skierowana wypowiedz. Wiem ze miałaś dobre zamiary ale to co mowisz teraz, ze wyrazilas tylko swoją opinie a od razu „trafiłaś na mocne słowa” to chyba tez nie jest fair. Otóż dla mnie brzmiało to właśnie jak rady dla osoby lekkomyślnej ktora wykonuje test zbyt wcześnie. „Nie spieszcie sie…” to jest konkretny przekaz a nie opinia.
    Nie miej mi za zle.

Anka1312 lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Facelle paskowy ☺☺
    😍😍ostatnio on przyniósł mi szczęście 🥰🥰🥰 trzymam kciuki mocno✊🏻✊🏻✊🏻

verliebtindich, Marta100 lubią tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Zaśmiałam się także z siebie i swojego przedwczesnego testowania i ogólnie z babek ale z dystansem. Nie bierz tak wszystkiego personalnie, nie chciałam nikogo wyśmiać ani tym bardziej obrazić...

Zgadzam się z Felinka zachowam następnym razem dla siebie swoje przemyślenia ☺

Jak pisałam już wiele razy trzymam kciuki za każda z Was i żałuję że się w ogóle odezwałam

A ja uważam, że dobrze że się odezwałaś i nie powinnaś żałować. Tak w tamtym momencie czułaś i tak napisałaś. I sama też nie żałuję, że odpisałam co myślę. Uwierz mi, że nie chodzi mi o to, żeby Ci było przykro, chcę tylko żebyś wiedziała jak ja to odebrałam i może wzięła pod uwagę trochę dlaczego to tak odebrałam. Ostatnie czego chcę to się kłócić, naprawdę :)

Kirra, Marta100 lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 22 lutego 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    😍😍ostatnio on przyniósł mi szczęście 🥰🥰🥰 trzymam kciuki mocno✊🏻✊🏻✊🏻

Ja tam naprawdę nic nie widzę, Stary też, stoimy przy oknie i oglądamy 🤣🤣🤣
    Mam jeszcze jeden strumieniowy facelle, jeden pink, jeden doz i 10 płytkowych z norda. Jestem gotowa na apokalipsę 🤣🤣🤣🤣

Hania007, Marta100, Jasmiinum lubią tę wiadomość

preg.png

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Potrzebowałam tych słów! Masz rację!
    A więc pobiegłam i siknęłam, 11dpo jak coś.
    Biel Vizira, nie ma nawet cienia cienia, ale przynajmniej na dziś już mam spokój, głowa luźniejsza, napięcie zeszło, powtórka jutro jak temperatura nie spadnie. Faktycznie, jak mam dużo testów to przynajmniej jak siknę to już wiem i spokój w głowie do jutra.

Chociaż kto Was tam wie, Wy czasem widzicie więcej, więc wrzucam:

https://zapodaj.net/abe06e12b0635.jpg.html

Ja tam też chyba widzę jakiegoś bladziocha :> zobaczymy co tam jutro wyjdzie z porannego sika :D kciuki!

verliebtindich, Marta100 lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 22 lutego 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy jesteście jakieś niemożliwe hahaha, to są jakieś nadprzyrodzone zdolności!
    A ja patrzę na ten test w okularach 🤣🤣
    Ale dziękuję za dobre słowa i nadzieję, jutrzejszego też wrzucę do eksperckiej kontroli 😉😘

preg.png

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Ja tam naprawdę nic nie widzę, Stary też, stoimy przy oknie i oglądamy 🤣🤣🤣
    Mam jeszcze jeden strumieniowy facelle, jeden pink, jeden doz i 10 płytkowych z norda. Jestem gotowa na apokalipsę 🤣🤣🤣🤣
    Kurde konkretny arsenał😆😆 ja mam tylko 20sztuk easy@hame które oszukują kreska testowa i jednen quixx ultra nieczuły 🙈 nie jestem gotowa na apokalipsę ale Ty jutro koniecznie sikaj💪🏼✊🏻✊🏻

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verliebtindich ja też widzę cień 🧐🧐 Czekam na jutrzejszy test🤞🏻🍀 U mnie te facella paskowe wykryły biochema, też myślałam, że mam omamy wzrokowe a tam był cień cienia już w 10dpo - taki delikatny, że uznałam to za kreskę fabryczną 😄

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pamiętajmy najważniejszą rzecz, jesteśmy w internetach, słowo pisane zawsze brzmi inaczej dla osoby która je pisze i dla osoby która je czyta. Ja na przykład zawsze 3 razy czytam zanim coś wyślę i zastanawiam się czy brzmi to zrozumiale, czy będzie odebrane tak jak chcę. Czasem nie wyjdzie, ale staram się :P Nie każda wymiana zdań musi być kłótnią. Może być po prostu okazją do spojrzenia na coś z innego punktu widzenia, przemyślenia, zmiany zdania lub obstawania przy swoim. Nie obrażajmy się na siebie, bo szczerze wątpię, że któraś z nas ma tutaj na celu skrzywdzenie kogokolwiek 😅

Tedka, Kasiak89, Jolcia90 lubią tę wiadomość

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ się dzieje, dziewczyny nie jestem w stanie nadrobić tylu stron, przepraszam. Czytam coś cztery strony do tyłu, a przy ostatniej nie wiem już co i komu chciałam odpisać :P

Za dwie krechy! Kciukasy mocne tym co testują! To najważniejsze!
    Jak któraś chce się wypłakać czy wyżalić, zapraszam na priv, wiecie dobrze, że do wspólnego ponarzekania jestem pierwsza :P

A co do nieporozumień... Kochane, każda krok w tył i będzie ok, albo w ogóle nie ma już tematu moim zdaniem. Wiemy wszystkie dobrze, że czasami słowo można źle zrozumieć, szczególnie pisane. Ileż to razy przerabiałysmy to z naszymi facetami np? coś zle napisał, czynnik zapalny, kłótnia i dawaj!
    Widzę, że każda z Was mówi, że nie miała na mysli tego, co zrozumiała inna :) no i tak jest, w związku z tym nie ma nad czym już debatować co nie? :D

Badzmy dla siebie miłe i wyrozumiałe, każda z nas tutaj jest zestresowana, oczekująca, wypatrująca. Nie ma co sobie dokładać, bo to forum ma być relaksem i wsparciem <3

Tulę mocno każdą z Was bez wyjątku! :) i nie odchodzcie, każda inna i każda potrzebna!

Wjedzma, Felinka94, Milixx, Iwonay, Kasiak89, Jolcia90, Słomka, Jasmiinum lubią tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY!!

Cholera jasna weźmy się ogarnijmy 🙈

Serio ja do nikogo poprzedniej wiadomości nie kierowałam!!
    Po prostu po własnych doświadczeniach nie przespanych nocach i łzach stwierdziłam że Wam o tym opowiem bo sama jeszcze w grudniu nie myślałam o tym że odkrycie ciąży tak szybko wywoła tyle emocji we mnie. Oczywiście szczęście swoją drogą ale stres... Szkoda gadać.

Hania przepraszam jeśli wzięłaś to do siebie. Nie wiem czy wiesz, ale ja 10dpo rano miałam biel vizira a wieczorem już był bladzioch.
    O to mi chodziło że możecie być w ciąży a test za szybko i nie wykaże a wy się już nastawiacie ponuro.
    Jestem tu z Wami widzę jak wam ciężko gdy znowu jest biel...
    Ja na prawdę chciałam dobrze....

Owszem macie rację niech każda robi jak chce, ja broń Boże nikomu nie chce mówić co i jak ma robić...
    Przecież wiecie że jestem tu z Wami i całym sercem wszystkim Wam kibicuje, bardzo was lubię i chciałam po prostu zaoszczędzić Wam bólu i ewentualnie pokazać czego możecie się spodziewać po tak wczesnym pozytywie...

Tedka, Iwonay, Jasmiinum lubią tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienię temat! :P tym razem na siebie! :P

Dziś zaczyna się pokazywać śluz, szyjka otwierać, temp idzie w dół, oczekuję odbicia! :) Liczę, że w czwartek na monitoringu zobaczę piękny pęcherzyk tuż przed pęknięciem ;)
    Zazdroszczę Wam testowania i cieni cienia ;) <3 niech ciemnieją!

Wjedzma, Milixx, Hania007, Dominisia35 lubią tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ