X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1312 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Dziewczyny nie myślcie w ten sposób, nigdy nie wiemy co się może zdarzyć, choroba, wypadek. Niestety sytuacja jest trudna, ale trzeba robić swoje. Ja już dostałam informację, że mam być w gotowości z racji zawodu, ale myślę, że ze względu na urlop rodzicielski to mnie to nie będzie dotyczyło.
    Aż mnie zaciekawiło jaki zawód wykonujesz.
    Ale tak masz rację nie mozemy tak myśleć,trzeba żyć dalej i patrzeć do przodu.Najgorsze to stać w miejscu.Co ma być to będzie tego nie unikniemy...

12.09.2013 - pierwszy skarb
    24.06.2020 - drugi skarb
    walka o trzeci skarb
    19.07.2022 - beta 240,7
    19.07.2022 - prog. 16,5
    21.07.2022 - beta 712
    21.07.2022- prog. 13,4
    22.07.2022 - wizyta
    29.07.2022 - jest kropek
    12.08.2022 - jest ♥️
    13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1312 wrote:
    Aż mnie zaciekawiło jaki zawód wykonujesz.
    Ale tak masz rację nie mozemy tak myśleć,trzeba żyć dalej i patrzeć do przodu.Najgorsze to stać w miejscu.Co ma być to będzie tego nie unikniemy...
    Jestem psychologiem, niestety jak widać 🙃

Anka1312, Jolcia90 lubią tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Dziewczyny, bardzo proszę zerkinjcie na mój wykres. Może któraś coś doradzi Nie mam pojęcia co się dzieje. Temperatura spadła jak zwykle w pierwszy dzień krwawienia, ale go nie ma... Ciąży nie ma. Najpierw zawsze cały dzień różowy śluz, wieczorem krwawienie. Ale śluz jest rozciągliwy pomieszany z białym gęstym, szyjka ładnie otwarta, średnio twarda. Jak przed owulacją. Żadnej różowej nitki, normalnie jakbym miała okres, ale bez okresu. Wiem, że takie sytuacje, że występuje owulacja bez krwawienia jest możliwa, ale tylko podczas karmienia piersią, a ja nie karmie...
    Też zawsze już w tym czasie jakieś tam skurcze bezbolesne miałam, teraz nic. Zaczynam się martwić o własne zdrowie.
    Co się dzieje ?

Kurcze ciężko coś powiedzieć. Może przez to, że był kropek trochę Ci się przesunie okres? A może kropek dopiero kończy się zagnieżdżać i okresu nie będzie? Nie wiem :( ale jeśli chodzi o plamienie przed okresem to ja też zawsze miałam, nawet 2-3 dni przed tym jak się rozkręcił. W poprzednim cyklu od razu zaczęłam krwawić, bez żadnego plamienia zapowiadającego. Cykl cyklowi nierówny

Iwonay lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma, ja nie mam plamień, ja wiem, że mam ten różowy śluz tylko dlatego, że badam szyjkę. Nigdy w życiu nie plamiłam. Mi się mimo wszystko wydaje, że ja jednak owulację miałam później i to dpatego, ale coraz bardziej zastanawiam się nad tym, żeby od nowego cyklu iść na żywioł bez tego wszystkiego

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay, można założyć ze owulacja była dzień czy dwa później i wtedy byłabyś teraz 11-12dpo ten spadek mógłby być implantacyjny i plamienie z szyjki. Tylko szczyt śluzu i szyjka trochę temu przeczy😓 myśle ze kolejna doba wszystko wyjaśni u Ciebie. Czy się 🐒 rozkreci czy będzie ciaza. Ciekawe jak jutro temperatura się zachowa

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Chyba wszystkie mamy w tym cyklu zawirowania z temperaturą :/ Jak dla mnie owu była jakoś w nocy z 22 na 23 i tego 23 już temperatura wzrosła poowulacyjnie. A że dzisiaj trochę poleciała w dół... nie wiem czemu. Zobacz u mnie, było praktycznie identycznie :D Daj znać koniecznie co tam na tym monitoringu się ukaże <3

No jestem już po wizycie.
    wiec moj pecherzyk jeden z dwóch urósł do 20-22 mm. Lada moment pęknie. Dostałam ovi na pekniecie i progesteron od niedzieli mam brac.

Szyjka moim zdaniem w takim razie jest ok, tylko ja nie umiem badać widocznie, zaraz jeszcze ją sprawdzę dokladnie, a temp - widocznie to nie moj skok tylko przedskok. Ja mam temperatury po owu wyższe w sumie, więc te są typowe jeszcze I fazowe... nic tylko czekać w takim razie na skok temp i będę miec pewność ze ovi zadziałał. Dzisiaj wstrzykuję o 20 no i cóż... do dzieła. Seksy ostatnie jednak były chyba przedwczesne :P oby starczyło sił na kolejne :P

Iwonay, Milixx, Kasiak89, Ania35 lubią tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Dziewczyny, bardzo proszę zerkinjcie na mój wykres. Może któraś coś doradzi Nie mam pojęcia co się dzieje. Temperatura spadła jak zwykle w pierwszy dzień krwawienia, ale go nie ma... Ciąży nie ma. Najpierw zawsze cały dzień różowy śluz, wieczorem krwawienie. Ale śluz jest rozciągliwy pomieszany z białym gęstym, szyjka ładnie otwarta, średnio twarda. Jak przed owulacją. Żadnej różowej nitki, normalnie jakbym miała okres, ale bez okresu. Wiem, że takie sytuacje, że występuje owulacja bez krwawienia jest możliwa, ale tylko podczas karmienia piersią, a ja nie karmie...
    Też zawsze już w tym czasie jakieś tam skurcze bezbolesne miałam, teraz nic. Zaczynam się martwić o własne zdrowie.
    Co się dzieje ?
    hmm temperatura jak na @, ale śluz i szyjka nie. Nie wiem sama, albo zrób test owu, albo ciążowy jeszcze jeden, albo beta albo czekać. Chyba kurcze nic innego nie umiem doradzić :( <3

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka to super wieści, teraz to się już musi udać. Jeśli o mnie chodzi to ja nie wierzę w żadne spadki implantacyjne na tym etapie. Po prostu chce żeby się zaczął nowy cykl, ale jak narazie wszystko na złość 😶

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczęło się plamienie

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Tedka to super wieści, teraz to się już musi udać. Jeśli o mnie chodzi to ja nie wierzę w żadne spadki implantacyjne na tym etapie. Po prostu chce żeby się zaczął nowy cykl, ale jak narazie wszystko na złość 😶
    Temperatura spadła wiec pewnie lada chwila się zacznie krwawienie.

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    🥺🥺🥺 o nie, przykro mi. Za niedługo pewnie dołączę 😞

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:

O nieee 🥺 Tule 💚

Ania35 lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    🥺🥺🥺 o nie, przykro mi. Za niedługo pewnie dołączę 😞
    Spodziewałam się tego szczerze mówiąc, ale u Ciebie jeszcze szansa 😘

Hania007 lubi tę wiadomość

• Milixx Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka, cieszę się z Twoich wiadomości 💚 Idziemy łeb w łeb. Wierzę, że razem trafimy również na porodówkę 🤞🍀💚

Tedka lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, przykro mi z Twojego powodu, ale powiem Ci szczerze, że jak najszybciej chce do Ciebie dołączyć j czekać na kolejną owulację, a nie zastanawiać się, co się znowu poprzestawiało 😒

• Tedka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:

Aneczko, tulę! <3
    Uszka do góry i po kolejne nadzieje marsz!

Ania35 lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Może się nie rozkręci 😔

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki te które zaciążyły

Czy też tak mokro mieliście parę dni po owulacji??
    Jakby się lało ze mnie.

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dzwonił że jak przyjadę żebym do poniedziałku została. A mi się jakoś nie chce bo chyba mu spieprze weekend

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam jakiś podły humor...rozbolał mnie mega ząb, którego niedawno robiłam...testy wychodzą...blado 😅 straszą brakiem paliwa, wszędzie o tej wojnie słychać, córka z gorączką...PMS mi się zaczyna pełną parą 😭 aj...

‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ