X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    U mnie i u męża po wstępnej diagnostyce wszystko ok. Kiedyś miałam problem z podwyższona prolaktyna ale od jakiegoś czasu jej poziom jest okej. Ja też dzisiaj odczuwam stres z powodu sytuacji na Ukrainie mimo że mieszkam na drugim końcu polski, bliżej granicy z Niemcami.

Też pisałam o tym dziewczynom. Nie umiem sobie z tym poradzić 😪

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Dobra dziewczyny, jak szaleć to szaleć. Jak już mi przeszła przez myśl teoria, że przez ostre światło w łazience prawie zawsze widzę cienie, to nie mogłam się oprzeć, żeby tego nie sprawdzić. Więc siknęłam jeszcze raz i patrzyłam w dziennym świetle na ten test. I oto co ujrzałam:

https://naforum.zapodaj.net/400ab2e229f6.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/4504a323a91b.jpg.html

Widzicie to? Czy powinnam się leczyć? 😂

Ja widzę 😊😉 Coś czuje że ten cykl będzie Twój ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Ja widzę jak się mocno przyjrze taka biała fabryczna jakby miejsce na kreskę

Aaa to ja wiem na co Ty patrzysz! No to to co ja widzę jest dosłownie po prawej obok tego białego :P kreska na nordach jest praktycznie na środku między kreską kontrolną a prawą stroną okienka :D

https://naforum.zapodaj.net/d32d160c52be.png.html

Dziewczyny muszę wytrzymać bo mi został jeden test 🤣

Jolcia nie wiem czy coś tam widzę, moje oczy już mają chyba dość przypatrywania się 🤭

Ewiwi Twój się kamufluje, chce wyglądać tak jak ta powierzchnia na której leży 🤣 parapet, blat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 12:19

age.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Aaa to ja wiem na co Ty patrzysz! No to to co ja widzę jest dosłownie po prawej obok tego białego :P kreska na nordach jest praktycznie na środku między kreską kontrolną a prawą stroną okienka :D

Jolcia nie wiem czy coś tam widzę, moje oczy już mają chyba dość przypatrywania się 🤭

Ewiwi Twój się kamufluje, chce wyglądać tak jak ta powierzchnia na której leży 🤣 parapet, blat?
    Wiedźma wychodząc teraz z domu spojrzałam na ten z dzisiaj i jest kuffa taki sam😁😁😁 a leży na biurku😁😁 fakt dopasował sie

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Wiedźma wychodząc teraz z domu spojrzałam na ten z dzisiaj i jest kuffa taki sam😁😁😁 a leży na biurku😁😁 fakt dopasował sie

Dziwnie, czegoś takiego jeszcze nie widziałam 🤔

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma trzymam kciuki żeby sie ukazywała krecha! ❤️ Słuchajcie coś sie u mnie dzieje dziwnego. Zobaczcie na mój wykres. Dziś rano śluz piękny mnie zalał a szyjka juz zamknieta… dziwne nie? Otwarta była dwa dni z czego śluzu było malutko prawie w ogóle. Test owu dziś juz negatywny choć wyraźna kreska bledsze, ewidentnie juz po skoku LH. Dobrze ze jednak dzisiaj ide na monitoring to dowiem sie czy pękły te pecherzyki. Jeśli tak to skok temp miałam niewielki. Dziwne sprawy

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Słuchajcie, a któraś z Was tutaj się po prostu stara nie mając żadnych problemów zdrowotnych, czy każda coś tam ma?
    I chyba zwracam honor nordom. Dziś profilaktycznie już zrobiłam test. Nawet na suchym nic nie widać. Biel. Więc te różowe kreski mi musiały wychodzić, bo jeszcze się widocznie bhcg do końca nie wyzerowała i coś wyłapywał.
    W swojej wczorajszej wypowiedzi na temat biochemów zapomniałam napisać, że ja przy pierwszych staraniach co miesiąc miałam potwierdzoną betę z krwi, więc u mnie te cienie i blade kreski były na serio. Teraz już nie robię z krwi, bo wiem, że jest to samo.
    Ja też jak na razie nie wiem o żadnych swoich problemach zdrowotnych ...

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Wjedzma trzymam kciuki żeby sie ukazywała krecha! ❤️ Słuchajcie coś sie u mnie dzieje dziwnego. Zobaczcie na mój wykres. Dziś rano śluz piękny mnie zalał a szyjka juz zamknieta… dziwne nie? Otwarta była dwa dni z czego śluzu było malutko prawie w ogóle. Test owu dziś juz negatywny choć wyraźna kreska bledsze, ewidentnie juz po skoku LH. Dobrze ze jednak dzisiaj ide na monitoring to dowiem sie czy pękły te pecherzyki. Jeśli tak to skok temp miałam niewielki. Dziwne sprawy

Chyba wszystkie mamy w tym cyklu zawirowania z temperaturą :/ Jak dla mnie owu była jakoś w nocy z 22 na 23 i tego 23 już temperatura wzrosła poowulacyjnie. A że dzisiaj trochę poleciała w dół... nie wiem czemu. Zobacz u mnie, było praktycznie identycznie :D Daj znać koniecznie co tam na tym monitoringu się ukaże <3

Tedka lubi tę wiadomość

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorwałam 10tki.... Może zrobię wieczorem 🧐🧐🧐

Albo jutro rano

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Dorwałam 10tki.... Może zrobię wieczorem 🧐🧐🧐

Albo jutro rano

✊ ✊ ✊ dawaj znać

Kirra, Marta100 lubią tę wiadomość

age.png
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ze wzięłam sobie 2 dni urlopu aby odpocząć trochę bo czeka mnie masa pracy od poniedziałku, a czuję się bardziej zestresowana, zdołowana i nawet nie chce mi się iść na pazurki 😪 najchętniej bym się zawinęła w koc i położyła. Nie wiem czemu czuję jakby zbierało mi się na płacz 🤔

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja dalej nie mam okresu,za to wywaliło mi opryszczke 🙄

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam testy z doz. nie ywtrzymałam i zrobiłam. niestety bez szans. pozostaje spisać cykl na straty. nie wiem już co mam badać i jak działać dalej.... dla mnie każdy miesiac to ryzyko że nic nie będzie już :( a jeszcze nie wiem czy mąż będzie w następną owulację.... poiem wam że zaczynam się poddawać....

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    ✊ ✊ ✊ dawaj znać
    Właśnie doczytałam na instrukcji że powinno się go zrobić dzień po spóźnieniu okresu. A ma czułość 10 ...

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Milixx seksy z rana i od razu dzień lepszy 🥰😎

Proszę, wypatruj 🤭

https://naforum.zapodaj.net/6ef5b3bf1b03.jpg.html

A tutaj, jak to ładnie ujęła zzstefania, "poczasiak", który jakoś brzydko wysechł :

https://naforum.zapodaj.net/a35b5433ee40.jpg.html

Jolcia też pokazuj jak masz zdjęcie 💪
    Kochana cis tam widzę

No ale cóż ja tych poczasiak ów to miałam też już mnóstwo, jedno pewne jeśli ciemnieje to jest na rzeczy jak zostaje cały czas tam samo np 2-3 dni tzn ze jednak Lipton.
    Trzeba poczekać. Życzę hak najlepiej i scisjam
    😘
    A który dpo???
    Czy masz dużo sluzu?

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Właśnie doczytałam na instrukcji że powinno się go zrobić dzień po spóźnieniu okresu. A ma czułość 10 ...
    ja chyba jednak jutro polece na bete. przynajmniej sie męzowi w weekend wypłaczę w rękaw

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Ja widzę 😊😉 Coś czuje że ten cykl będzie Twój ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊
    Oj oj oj widzę cień ❤️

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    odebrałam testy z doz. nie ywtrzymałam i zrobiłam. niestety bez szans. pozostaje spisać cykl na straty. nie wiem już co mam badać i jak działać dalej.... dla mnie każdy miesiac to ryzyko że nic nie będzie już :( a jeszcze nie wiem czy mąż będzie w następną owulację.... poiem wam że zaczynam się poddawać....

Kochana przykro mi. Chciałabym Ci podpowiedzieć co dalej, ale jak widzisz po mojej stopce, ja dopiero raczkuje w temacie. Co mi przychodzi do głowy z tego co wyczytałam na forum to drożność jajowodów, sprawdzenie czy nie ma polipa endometrialnego. Nie wiem czy już to sprawdzałaś... Słyszałam też, że kobiety które miały CC czasami mają dziurkę w macicy i to uniemożliwia zajście w ciążę. Nawet był gdzieś wątek na forum na ten temat. Szukaj, próbuj, nie poddawaj się, wierzę, że w końcu się uda <3

Ja właśnie odkurzałam kanapę i czułam ból w macicy jakbym miała na niej zakwasy. Nie dźwigałam nic ostatnio ani nie ćwiczyłam. Dziwne.

Ania35 a Tobie się spóźnia ten okres? Ile dpo? Współczuję opryszczki...

Ania35 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Na wszystkich tak piszą, na wszelki wypadek, nic się nie przejmuj

Kirra lubi tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Ale ta twoja ciemniejsza jest teraz 😳😳😳

Ten cykl będzie Twój na pewno!!!!

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ