Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kirra wrote:No widzę ta biała obramówke na tym wyschnietym o której wczoraj rozmawiałyśmy 🧐
Oby coś tam się rodziło!!! Dosyć obramówek - dawać nam tłuste krechy! 😀😀😀
A to moja biel o czułości 25:
https://zapodaj.net/6f24268e2301a.jpg.htmlKirra lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:ja też miałam w domu testy 25. zastanawiam sie, czy to nie za niska czułość jak na nasze DPO. zamówiłam testy w doz, co dziewczyny pisały po 0.73 gr. mam odebrać dzisiaj. one mają czuośc 10. zastanawiam sie czy testować czy jednak jutro rano na betę. bo wprawdzie jutro akurat mam robote, ale spkojnie mogę skoczyć jak sie spóżnie nikt mi głowy nie urwie
Mi się nie chce kłuć dopóki nie zobaczę jakiegoś konkretnego cienia chociażWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 10:22
Marta100, Wjedzma lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Kirra wrote:No ja właśnie też innego nie miałam... Jak nie przyjdzie 🐒 to kupie jakąś 10 .. No beta zdecydowanie szybko i skutecznie rozwieje wszystkie wątpliwości ☺
Mi się nie chce kuć dopóki nie zobaczę jakiegoś konkretnego cienia chociażodbiorę te testy może rano skuszę się na jeden ( jak nie pokusi mnie póznym wieczorem), i rano zobaczę czy polecę na betę. jutro po południu jade, wiec musiałabym zrobić w jednym laboratorium, gdzie wynniki są online. w innych musiałabym sama odbierać... a zazwyczaj po 16
Kirra lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Hej dziewczyny,
Trzymam kciuki! 🤞🤞🤞
Mi się dziś odechciało testować, mam bardzo słaby nastrój, więc wrócę jutro, muszę trochę odpocząć.
Życzę Wam miłego dnia i pysznych pączków, mam nadzieję na zobaczenie tu jutro pieknych 2 kresek w dużej ilości!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 10:28
Kirra, Milixx, Wjedzma lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Ewiwi też dostałam sms'a że zamówienie z doz gotowe do odbioru 😁 Po pracy odbiorę i testy będą grzecznie czekać na drugą fazę cyklu 😅
Kirra nawet nie wiesz jak ja się cieszę, że moje pozytywne nastawienie wróciło 💪🏼
Marta100 ja nie jestem w ciąży i hormony mi nie buzują a mimo wszystko przeraża mnie to co się dzieje na Ukrainie. W głowie się to wszystko nie mieści. Najgorsza jest ta bezsilność i niepewność tego co przyniosą kolejne dni. My tu sobie spokojnie żyjemy, dążymy do swoich celów a tu takie sytuacje się obok dzieją. Przerażające to jest 😥 -
Wjedzma, u Ciebie coś tam jest ewidentnie na rzeczy🤞🏻🍀🍀
Czytałam ze te kreski parowe powstają w zależności od składu moczu 🧐 niektórym nie wychodzą a u innych wychodzą notorycznie. Oczywiście wtedy kiedy faktycznie tej ciąży nie ma. Ciekawe może coś w tym jest. -
Hania a Ty jak się dziś czujesz?🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Kirra mamy jeszcze czas, jeszcze coś się pojawi 💪 mam takie samo podejście do bety. Jeśli coś faktycznie zaświta konkretnego to pójdę, a tak to szkoda mi czasu, kasy i jeszcze większych nerwów w oczekiwaniu na wyniki...
Marta do końca nie wierzyłam, że to się wydarzy. Jestem przerażona...
Edit. Ewiwi 8dpo 🤭🤭🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 10:45
Kirra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wjedzma wrote:Kirra mamy jeszcze czas, jeszcze coś się pojawi 💪 mam takie samo podejście do bety. Jeśli coś faktycznie zaświta konkretnego to pójdę, a tak to szkoda mi czasu, kasy i jeszcze większych nerwów w oczekiwaniu na wyniki...
Marta do końca nie wierzyłam, że to się wydarzy. Jestem przerażona...
Edit. Ewiwi 8dpo 🤭🤭🤭*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
nick nieaktualnySłuchajcie, a któraś z Was tutaj się po prostu stara nie mając żadnych problemów zdrowotnych, czy każda coś tam ma?
I chyba zwracam honor nordom. Dziś profilaktycznie już zrobiłam test. Nawet na suchym nic nie widać. Biel. Więc te różowe kreski mi musiały wychodzić, bo jeszcze się widocznie bhcg do końca nie wyzerowała i coś wyłapywał.
W swojej wczorajszej wypowiedzi na temat biochemów zapomniałam napisać, że ja przy pierwszych staraniach co miesiąc miałam potwierdzoną betę z krwi, więc u mnie te cienie i blade kreski były na serio. Teraz już nie robię z krwi, bo wiem, że jest to samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 10:53
-
Iwonay wrote:Słuchajcie, a któraś z Was tutaj się po prostu stara nie mając żadnych problemów zdrowotnych, czy każda coś tam ma?*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Iwonay wrote:Słuchajcie, a któraś z Was tutaj się po prostu stara nie mając żadnych problemów zdrowotnych, czy każda coś tam ma?
Ja się na razie po prostu staram, nie robiłam sobie żadnych badań a nic, prócz 2 wizyt w poprzednim cyklu. Daje sobie czas do lata. Jeżeli się nie uda to wtedy będę się brała za głębszą analizę zdrowotną. Na dzień dzisiejszy na temat problemów zdrowotnych nic mi nie wiadomo 🤷🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 10:54
-
Kirra wrote:Hania a Ty jak się dziś czujesz?
Kirra lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Ja nie mam żadnych problemów zdrowotnych. Przynajmniej nic mi na ten temat nie wiadomo 🤷♀️🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Iwonay, ja nie wie wiem czy mam problemy. Wcześniej nie miałam nic poza wysoka prolaktyna która zbiłam Castagnusem i zaszłam a teraz karmie wiec szanse na ciąże były mniej więcej 15% także dosyć marne.
-
Kirra wrote:No widzę ta biała obramówke na tym wyschnietym o której wczoraj rozmawiałyśmy 🧐
Oby coś tam się rodziło!!! Dosyć obramówek - dawać nam tłuste krechy! 😀😀😀
A to moja biel o czułości 25:
https://zapodaj.net/6f24268e2301a.jpg.htmlale spojrzałam na swoj z rana i jakoś właśnie dziwinie wysechł..
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
nick nieaktualnyMilixx wrote:Ewiwi też dostałam sms'a że zamówienie z doz gotowe do odbioru 😁 Po pracy odbiorę i testy będą grzecznie czekać na drugą fazę cyklu 😅
Kirra nawet nie wiesz jak ja się cieszę, że moje pozytywne nastawienie wróciło 💪🏼
Marta100 ja nie jestem w ciąży i hormony mi nie buzują a mimo wszystko przeraża mnie to co się dzieje na Ukrainie. W głowie się to wszystko nie mieści. Najgorsza jest ta bezsilność i niepewność tego co przyniosą kolejne dni. My tu sobie spokojnie żyjemy, dążymy do swoich celów a tu takie sytuacje się obok dzieją. Przerażające to jest 😥
Mnie też się wydaje że to co teraz człowiek może zagotować drugiemu człowiekowi jest okropne. Kiedyś bym pewnie zareagowała inaczej teraz siebie nie poznaje tak mi to siedzi w głowie a racjonalizm i zdrowe podejście zniknęło. Muszę tv wyłączyć bo to nie służy ani mnie ani bobo 😊😉
Jedno co mnie pociesza ze po weekendzie juz do wizyty zostanie chwila 🥰🥰🥰🥰