X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    No widzę ta biała obramówke na tym wyschnietym o której wczoraj rozmawiałyśmy 🧐

Oby coś tam się rodziło!!! Dosyć obramówek - dawać nam tłuste krechy! 😀😀😀

A to moja biel o czułości 25:
    https://zapodaj.net/6f24268e2301a.jpg.html
    ja też miałam w domu testy 25. zastanawiam sie, czy to nie za niska czułość jak na nasze DPO. zamówiłam testy w doz, co dziewczyny pisały po 0.73 gr. mam odebrać dzisiaj. one mają czuośc 10. zastanawiam sie czy testować czy jednak jutro rano na betę. bo wprawdzie jutro akurat mam robote, ale spkojnie mogę skoczyć jak sie spóżnie nikt mi głowy nie urwie

Kirra lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    ja też miałam w domu testy 25. zastanawiam sie, czy to nie za niska czułość jak na nasze DPO. zamówiłam testy w doz, co dziewczyny pisały po 0.73 gr. mam odebrać dzisiaj. one mają czuośc 10. zastanawiam sie czy testować czy jednak jutro rano na betę. bo wprawdzie jutro akurat mam robote, ale spkojnie mogę skoczyć jak sie spóżnie nikt mi głowy nie urwie
    No ja właśnie też innego nie miałam... Jak nie przyjdzie 🐒 to kupie jakąś 10 .. No beta zdecydowanie szybko i skutecznie rozwieje wszystkie wątpliwości ☺

Mi się nie chce kłuć dopóki nie zobaczę jakiegoś konkretnego cienia chociaż

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 10:22

Marta100, Wjedzma lubią tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    No ja właśnie też innego nie miałam... Jak nie przyjdzie 🐒 to kupie jakąś 10 .. No beta zdecydowanie szybko i skutecznie rozwieje wszystkie wątpliwości ☺

Mi się nie chce kuć dopóki nie zobaczę jakiegoś konkretnego cienia chociaż
    jak chcesz mieć na zas, to zamów te z doz. ja żeby dobić do minimalnej wartości 20 zł zamówienia musiałam wrzucić chyba 26 do koszyka......no nie mówie że wszystkie na teraz :D odbiorę te testy może rano skuszę się na jeden ( jak nie pokusi mnie póznym wieczorem), i rano zobaczę czy polecę na betę. jutro po południu jade, wiec musiałabym zrobić w jednym laboratorium, gdzie wynniki są online. w innych musiałabym sama odbierać... a zazwyczaj po 16

Kirra lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, trzymam niezmiennie kciuki za te Wasze bladziochy, niech przerodzą się w piękne II kreski 🤞🏻🍀💚

Kirra lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Trzymam kciuki! 🤞🤞🤞

Mi się dziś odechciało testować, mam bardzo słaby nastrój, więc wrócę jutro, muszę trochę odpocząć.

Życzę Wam miłego dnia i pysznych pączków, mam nadzieję na zobaczenie tu jutro pieknych 2 kresek w dużej ilości!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 10:28

Kirra, Milixx, Wjedzma lubią tę wiadomość

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi też dostałam sms'a że zamówienie z doz gotowe do odbioru 😁 Po pracy odbiorę i testy będą grzecznie czekać na drugą fazę cyklu 😅

Kirra nawet nie wiesz jak ja się cieszę, że moje pozytywne nastawienie wróciło 💪🏼

Marta100 ja nie jestem w ciąży i hormony mi nie buzują a mimo wszystko przeraża mnie to co się dzieje na Ukrainie. W głowie się to wszystko nie mieści. Najgorsza jest ta bezsilność i niepewność tego co przyniosą kolejne dni. My tu sobie spokojnie żyjemy, dążymy do swoich celów a tu takie sytuacje się obok dzieją. Przerażające to jest 😥

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma, u Ciebie coś tam jest ewidentnie na rzeczy🤞🏻🍀🍀

Czytałam ze te kreski parowe powstają w zależności od składu moczu 🧐 niektórym nie wychodzą a u innych wychodzą notorycznie. Oczywiście wtedy kiedy faktycznie tej ciąży nie ma. Ciekawe może coś w tym jest.

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania a Ty jak się dziś czujesz?

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra mamy jeszcze czas, jeszcze coś się pojawi 💪 mam takie samo podejście do bety. Jeśli coś faktycznie zaświta konkretnego to pójdę, a tak to szkoda mi czasu, kasy i jeszcze większych nerwów w oczekiwaniu na wyniki...

Marta do końca nie wierzyłam, że to się wydarzy. Jestem przerażona...

Edit. Ewiwi 8dpo 🤭🤭🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 10:45

Kirra lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z lubelskiego i zaczynam się trochę bać.

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Kirra mamy jeszcze czas, jeszcze coś się pojawi 💪 mam takie samo podejście do bety. Jeśli coś faktycznie zaświta konkretnego to pójdę, a tak to szkoda mi czasu, kasy i jeszcze większych nerwów w oczekiwaniu na wyniki...

Marta do końca nie wierzyłam, że to się wydarzy. Jestem przerażona...

Edit. Ewiwi 8dpo 🤭🤭🤭
    to ty masz jeszcze czas... i mnie już chyba nic sie nie wydarzy... szkoda, bo olejny cykl na straty.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, a któraś z Was tutaj się po prostu stara nie mając żadnych problemów zdrowotnych, czy każda coś tam ma?
    I chyba zwracam honor nordom. Dziś profilaktycznie już zrobiłam test. Nawet na suchym nic nie widać. Biel. Więc te różowe kreski mi musiały wychodzić, bo jeszcze się widocznie bhcg do końca nie wyzerowała i coś wyłapywał.
    W swojej wczorajszej wypowiedzi na temat biochemów zapomniałam napisać, że ja przy pierwszych staraniach co miesiąc miałam potwierdzoną betę z krwi, więc u mnie te cienie i blade kreski były na serio. Teraz już nie robię z krwi, bo wiem, że jest to samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 10:53

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Słuchajcie, a któraś z Was tutaj się po prostu stara nie mając żadnych problemów zdrowotnych, czy każda coś tam ma?
    mi się wydaje że każda cos ma. jak nie ma problemów zazwyczaj ciąża jest błyskawicznie.... ja się śmieje że wczesniej na samą mysl o ciązy miałam dwie kreski na teście a teraz?

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:

Ja nie mam żadnych problemów zdrowotnych. Przynajmniej nic mi na ten temat nie wiadomo 🤷‍♀️

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:

Ja się na razie po prostu staram, nie robiłam sobie żadnych badań a nic, prócz 2 wizyt w poprzednim cyklu. Daje sobie czas do lata. Jeżeli się nie uda to wtedy będę się brała za głębszą analizę zdrowotną. Na dzień dzisiejszy na temat problemów zdrowotnych nic mi nie wiadomo 🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 10:54

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Hania a Ty jak się dziś czujesz?
    Dziękuje ze pytasz☺️ Dzisiaj już dobrze. Nawet wszamalam paczka 😆 cokolwiek mi zaszkodziło to na szczęście nie wzięło młodego bo najbardziej się o niego bałam 😢 poza tym ogólnie czuje się ciagle okresowo.

Kirra lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Ja nie mam żadnych problemów zdrowotnych. Przynajmniej nic mi na ten temat nie wiadomo 🤷‍♀️
    Ja dokładnie tak samo

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay, ja nie wie wiem czy mam problemy. Wcześniej nie miałam nic poza wysoka prolaktyna która zbiłam Castagnusem i zaszłam a teraz karmie wiec szanse na ciąże były mniej więcej 15% także dosyć marne.

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    No widzę ta biała obramówke na tym wyschnietym o której wczoraj rozmawiałyśmy 🧐

Oby coś tam się rodziło!!! Dosyć obramówek - dawać nam tłuste krechy! 😀😀😀

A to moja biel o czułości 25:
    https://zapodaj.net/6f24268e2301a.jpg.html
    Kirra, Wjedzma, o jakie obramówce mówicie? bo teraz zerknęlam na zdjęcia sorki ale ślepota kresek tam nie widzi :( ale spojrzałam na swoj z rana i jakoś właśnie dziwinie wysechł..

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Ewiwi też dostałam sms'a że zamówienie z doz gotowe do odbioru 😁 Po pracy odbiorę i testy będą grzecznie czekać na drugą fazę cyklu 😅

Kirra nawet nie wiesz jak ja się cieszę, że moje pozytywne nastawienie wróciło 💪🏼

Marta100 ja nie jestem w ciąży i hormony mi nie buzują a mimo wszystko przeraża mnie to co się dzieje na Ukrainie. W głowie się to wszystko nie mieści. Najgorsza jest ta bezsilność i niepewność tego co przyniosą kolejne dni. My tu sobie spokojnie żyjemy, dążymy do swoich celów a tu takie sytuacje się obok dzieją. Przerażające to jest 😥

Mnie też się wydaje że to co teraz człowiek może zagotować drugiemu człowiekowi jest okropne. Kiedyś bym pewnie zareagowała inaczej teraz siebie nie poznaje tak mi to siedzi w głowie a racjonalizm i zdrowe podejście zniknęło. Muszę tv wyłączyć bo to nie służy ani mnie ani bobo 😊😉

Jedno co mnie pociesza ze po weekendzie juz do wizyty zostanie chwila 🥰🥰🥰🥰

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ