X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    dziewczyny ja was jeszcze pomęczę. nie prowadzę wykresu temperatur, ponieważ wstaję o róznych porach. ale mierzę zaraz po przebudzeniu. jednak!! mierzę również wieczorem, pomiędzy 23 a północą. pred wieczornym pomiarem nie kręcę się, zazwyczaj minimum 2 godziny siedzę na tyłku. i taką mam obseerwację w tym cyklu ( od 1 lutego) owulacja wystapiła według mnie 14 lutego. do owulacji poranne temperatury były maks do 36,4. wieczorne maks 36,9. po owulacji poranne w granicach 36,8 - 37. wieczorne 37,3 nawet do 37.8. w poniedzialek wieczorem tempka 36.8, a wtorek rano 36.6. potem znów takie poziomy jak po owulacji.... czy ogólnie bawić sie w to mierzenie jeśli nie mogę wstawać o jednej godzinie??
    Oczywiście ze jest sens mierzenia. Mierzą kobiety które pracują na zmiany. Spokojnie można wykonywać pomiaru wieczorem o tej samej porze po min godzinnym spoczynku i wcale nie trzeba spać. Mozna wypoczywać w fotelu. Wykonując takie wykresy szybko załapiesz jak Twój organizm reaguje. Warto się wspomagać w tym przypadku śluzem, szyjka i innymi symptomami, testy lh tez będą miłe widziane ale do wykrywania potencjalnej owulacji. Bo akurat temperatura mówi nam o tym czy owulacja była!

Edit. Doczytałam o szyjce i o tym ze rezygnujesz jeśli będziesz miała nowy cykl. Czego oczywiście nie zycze, pieniewaz spodziewaj się 2 kresek🥰✊🏻✊🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 23:53

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Mi lekarz mówił dzisiaj że 10 dpo jest niby ok, ale jednak przepisał Duphaston 2x1 po owulacji...
    No tak niby jest w normie ale lepiej jak jest więcej jednak. Większe szanse na zagnieżdżenie ponieważ może się odbyć nawet w 12dpo. Dobrze ze Ci przepisał dupka na pewno wydłuży fazę☺️

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Oczywiście ze jest sens mierzenia. Mierzą kobiety które pracują na zmiany. Spokojnie można wykonywać pomiaru wieczorem o tej samej porze po min godzinnym spoczynku i wcale nie trzeba spać. Mozna wypoczywać w fotelu. Wykonując takie wykresy szybko załapiesz jak Twój organizm reaguje. Warto się wspomagać w tym przypadku śluzem, szyjka i innymi symptomami, testy lh tez będą miłe widziane ale do wykrywania potencjalnej owulacji. Bo akurat temperatura mówi nam o tym czy owulacja była!

Edit. Doczytałam o szyjce i o tym ze rezygnujesz jeśli będziesz miała nowy cykl. Czego oczywiście nie zycze, pieniewaz spodziewaj się 2 kresek🥰✊🏻✊🏻
    właśnie widzę na podstawie tych pomiarów że jednak różnice temperatur są, w sensie wzrost, spadek. testy owulacyjne robię, właśnie dzisiaj spakowałam wszystkie bo już nie miałam gdzie rozkładać :D spory worecze wyszed :D śluz sprawdzam, szyjkę jakoś odruchowo przy myciu wiec mozna powiedzieć że badam.. co do dwóch kresek jakos się bardziej nastawiam że jednak nie będzie. przykro ciut i szkoda kolejnego miesiąca... ale cóz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 00:04

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmiinum wrote:
    Czyli może być różnie?
    A wiesz może czy jeśli starania są krótsze niż rok to przyjmują?
    Jedni mam wrażenie są bardziej ogarnięci niż inni. I chętniej wystawiają recepty czy L4, jest jedną kobitka wg której się nie da i koniec.
    Jeśli krótsze, to nie. Ale przecież nie mają możliwości sprawdzenia od jak dawna się nie zabezpieczacie ;)

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
    IVFET V 25 - 8/10tydz poronienie 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja melduje 1dc.
    A u Was jak ? Były testy ? 😃😃😃

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Cześć, ja melduje 1dc.
    Przykro mi strasznie🥺 byłam pewna Kropka u Ciebie😭😭

Iwonay lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Przykro mi strasznie🥺 byłam pewna Kropka u Ciebie😭😭
    No bo ten kropek najpewniej był, ale się po prostu nie udało. Ale ja do tego podchodzę na spokojnie, także luz babeczki, może teraz się uda ☘️💕

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Zzstefania, co to jest poczasiak?? 🧐

Ania35, dobrze ze się odzywasz. Trzymam kciuki żeby okres nie przyszedł i zycze Ci duzo zdrówka❤️

A mnie jest okropnie niedobrze🤢 normalnie podchodzi mi… jesu czy ja sobie to wkręcam🙄
    Hej kochana no po czasie kreska testowa

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Cześć, ja melduje 1dc.
    Ściskam ciepło ❤️

Iwonay lubi tę wiadomość

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    No tak niby jest w normie ale lepiej jak jest więcej jednak. Większe szanse na zagnieżdżenie ponieważ może się odbyć nawet w 12dpo. Dobrze ze Ci przepisał dupka na pewno wydłuży fazę☺️
    A testujesz dziś?
    Ja widzę piękne krechy naprawdę wierzę że się udało tobie

Hania007 lubi tę wiadomość

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    A testujesz dziś?
    Ja widzę piękne krechy naprawdę wierzę że się udało tobie
    Dziękuje za dobre słowo❤️ Niestety ten test był oszukany😒 temperatura dzisiaj spadła wiec juz nie ma sensu testować bo idzie 🐒 temperatura nigdy nie zostawia złudzeń 😬

Jolcia90 lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Dziękuje za dobre słowo❤️ Niestety ten test był oszukany😒 temperatura dzisiaj spadła wiec juz nie ma sensu testować bo idzie 🐒 temperatura nigdy nie zostawia złudzeń 😬

Przykro mi Hania 😪 U mnie tez tempka nigdy nie oszukiwała. Choć tez po cichu myślałam że coś się jednak dzieje u Ciebie 😊 To też podkreśla jak jesteśmy skomplikowane i jak wiele różnych objawów moze się pojawić w cyklu. Trzymaj się 😊 Tule mocno!!!!

Hania007 lubi tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki przykro mi że nie wyszło :(
    Tulam Was mocno ❤️❤️

Iwonay, Hania007 lubią tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, do dupy wiadomości z waszej strony :( tule! 💚

Iwonay, Hania007 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    No bo ten kropek najpewniej był, ale się po prostu nie udało. Ale ja do tego podchodzę na spokojnie, także luz babeczki, może teraz się uda ☘️💕

Super podejście 😉 Naprawdę z takim musi się udać ✊✊✊✊✊✊✊✊✊

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Przykro mi Hania 😪 U mnie tez tempka nigdy nie oszukiwała. Choć tez po cichu myślałam że coś się jednak dzieje u Ciebie 😊 To też podkreśla jak jesteśmy skomplikowane i jak wiele różnych objawów moze się pojawić w cyklu. Trzymaj się 😊 Tule mocno!!!!
    Dziękuje❤️ Fakt ten cykl był bardzo skomplikowany😆 ale nie załamuje się bo od początku wiedziałam ze to się nie może udac. Nietrafione przytulanki, choroba, infekcja wszystko to zbiegło się w czasie owulacji. To i tak dziwie się ze wogole do niej doszło. A może właśnie te objawy to oznaka zle pracujących hormonów🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 07:44

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic tu nie da rozpacz nad rozlanym mlekiem, bo ten okres przyszedł i to jest fakt dokonany. Plan na ten cykl jest takie, że trzeba trochę zluzować 😃

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo hormonów. Dzisiaj wyczytałam że niepokalanek skutecznie obniża poziom prolaktyny, normuje poziom estrogenow i łagodzi objawy zaostrzonych PMS. 😉 I chyba coś w tym musi być bo 4 miesiące przed zajściem w ciążę badałam hormony i prolaktyna była podwyższona. Pewnie tez przez fakt że nadal karmię piersią moja 2 latke. A ostatnie wyniki sprzed miesiąca juz prolaktyna była ok mimo dalszego karmienia. Niepokalanek łakałam 4 mies po 3 był efekt. 😊 Taka ciekawostka dla Was. OSTATNIO pytałyscie na co on jest 😉😊

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Życzę Ci tego z całego serca!

Iwonay lubi tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Mi lekarz mówił dzisiaj że 10 dpo jest niby ok, ale jednak przepisał Duphaston 2x1 po owulacji...
    Mi dał 3x1 i nic się nie zmieniło 🤷‍♀️ teraz kolejne podejście luteina 2x2.

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ