X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    A wcześniej miałaś jakieś cienie czy biało?

Nie testowałam wcześniej 😉 W 12 dpo była jasna ale widoczna juz kreska 😉 Wysłałam tu na forum zdjęcie 😉. Nie budzila wątpliwości dziewczyn 😊😉 Mojej tez nie. Więc myślę że 10-11 dpo byłby ten cień. Choć to moje przypuszczenia bo w tym cyklu testowałam od 12 dpo 😊😉

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te wasze bladzioszki...
    Trzymam kciuki aby ciemniały ✊🏼✊🏼

Dziewczynki za Was wszystkie i każda z osobna trzymam też kciuki aby te bladzioszki (lub tłuste krechy :) ) wreszcie się pojawiły ✊🏼✊🏼🍀🍀

Mam dziś paskudny dzień, chodzę nieprzytomna, spałam teraz i najchętniej znowu bym poszła już teraz 🙄

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Twojego pytania Kasiak, to jest też jakiś procent zdrowych par, które z jakiegoś innego powodu niż medyczny w ciążę zajść nie mogą. Jak to się dzieje, nie mam pojęcia. Wiem, że jest jakaś choroba, która uniemożliwia zagnieżdżenie, ale też trzeba zrobić badania, szczególnie lubi występować razem z niedoczynnością tarczycy.
    Ja w cyklu w którym się udało, bez ingerencji medycznej i ciąża całe 9 miesięcy też bez żadnych wspomagaczy brałam kwas foliowy, żelazo, witaminę D, magnez, witaminę B6, i pilam czerwone wytrawne wino w okresie okoloowulacyjnym i po - to jedyne co zalecił mi wtedy lekarz i jakoś poszlo. Myślę też że nasza dieta nie jest obojętna. Ja jak zaczęliśmy się starać byłam w swojej fotnesowej formie życia, ale kosztowało mnie to niedoborami żywieniowymi - lekarz kazał nadal zdrowo jeść, ale po prostu przytyć, może to też pomogło, nie wiem. Teraz to by wypadało w końcu schudnąć po tej ciąży z kolei 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży pamiętam, że zatestowałam 8dpo bo chciałam mieć porównanie na później jakby cienie wychodziły. W ogóle nie wzięłam pod uwagę tego, że test może być pozytywny. Ten cień pojawił się natychmiast po kontakcie z moczem, czyli jak w każdym innym miesiącu. Więc też euforii nie było. Ale tego samego dnia wieczorem zrobiłam znowu test i znowu ten cień wyszedł i to była ta jedna różnica między biochemami. Przy CB blade kreski i miałam tylko z rana, nigdy wieczorem. A w prawdziwej żywej ciąży o każdej porze ten test wychodził pozytywnie i każdego dnia ta kreska była ciemniejsza. W dniu miesiączki to ja miałam już 2 tłuste krechy. Zostawiłam te testy na pamiątkę
    https://zapodaj.net/64200ce74632c.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 20:53

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    W pierwszej ciąży pamiętam, że zatestowałam 8dpo bo chciałam mieć porównanie na później jakby cienie wychodziły. W ogóle nie wzięłam pod uwagę tego, że test może być pozytywny. Ten cień pojawił się natychmiast po kontakcie z moczem, czyli jak w każdym innym miesiącu. Więc też euforii nie było. Ale tego samego dnia wieczorem zrobiłam znowu test i znowu ten cień wyszedł i to była ta jedna różnica między biochemami. Przy CB blade kreski i miałam tylko z rana, nigdy wieczorem. A w prawdziwej żywej ciąży o każdej porze ten test wychodził pozytywnie i każdego dnia ta kreska była ciemniejsza. W dniu miesiączki to ja miałam już 2 tłuste krechy.
    no to ja raczej nie mam szans. 9 dpo i biało :( jak dostane okresu to chyba natychmiast poumawiam wizyty na cały cykl. siedzę przy latpopie i mam wrażenie że się zsikam. jak w ciązy gdy dziecko jest wieksze i sie ułoży tak że ciśnie na pęcherz. plus całe podbrzusze czuję. jestem na lekach od grudnia i takich sensacji nie było, więc eweidentnie coś nie teges

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, druga beta 223 - przyrost o ponad 250% 🍀💚

Od razu strzeliłam morfologię i tarczycę - morfologia wszystko super, tarczyca TSH spadło (na granicy normy w I trymestrze) a FT3 i FT4 podskoczyło (trochę ponad normę w I trymestrze). Jutro dzwonię do endo pytać co dalej z lekami. Mam nadzieję, że będzie dobrze 🍀✊🏻✊🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 21:03

Wjedzma, Iwonay, Ania35, Kasiak89, Marta100, Jolcia90 lubią tę wiadomość

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilliowaczekolada wrote:
    Dziewczyny, druga beta 223 🍀💚

Od razu strzeliłam morfologię i tarczycę - morfologia wszystko super, tarczyca TSH spadło (na granicy normy w I trymestrze) a FT3 i FT4 podskoczyło (trochę ponad normę w I trymestrze). Jutro dzwonię do endo pytać co dalej z lekami. Mam nadzieję, że będzie dobrze 🍀✊🏻✊🏻
    gratulacje kochana i zdrówka :)

Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi, spokojnie, zarodek zagnieżdża się między 6 a 12 dniem fazy lutealnej. U mnie zagnieżdżenia są szybko. U Ciebie wcale tak być nie musi, może być dopiero 12 dnia i test pozytywny najwcześniej wyjdzie po 2 dniach. Także nic nie jest przesadzone.
    Vaniliowa, będzie wszystko dobrze, zobaczysz, ja w ciąży TSH też miałam na granicy, ft4 też trochę wariowało, ale brałam leki i było wszystko ok, malutka zdrowa, u Ciebie też będzie zdrowe dzidzi zobaczysz ☺️

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gratulacje 🙂spokojnej ciąży😘

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Co do Twojego pytania Kasiak, to jest też jakiś procent zdrowych par, które z jakiegoś innego powodu niż medyczny w ciążę zajść nie mogą. Jak to się dzieje, nie mam pojęcia. Wiem, że jest jakaś choroba, która uniemożliwia zagnieżdżenie, ale też trzeba zrobić badania, szczególnie lubi występować razem z niedoczynnością tarczycy.
    Ja w cyklu w którym się udało, bez ingerencji medycznej i ciąża całe 9 miesięcy też bez żadnych wspomagaczy brałam kwas foliowy, żelazo, witaminę D, magnez, witaminę B6, i pilam czerwone wytrawne wino w okresie okoloowulacyjnym i po - to jedyne co zalecił mi wtedy lekarz i jakoś poszlo. Myślę też że nasza dieta nie jest obojętna. Ja jak zaczęliśmy się starać byłam w swojej fotnesowej formie życia, ale kosztowało mnie to niedoborami żywieniowymi - lekarz kazał nadal zdrowo jeść, ale po prostu przytyć, może to też pomogło, nie wiem. Teraz to by wypadało w końcu schudnąć po tej ciąży z kolei 😅
    Najbliższe to chyba zrobię pakiet na trombofilię. Za jakieś 2 mies. Ten zespół fosfolipidowy może jest prawdopodobny, bo tata choruje autoimmunologiczne.
    Odkąd pamiętam zdrowo się odżywiam 😆 no może mogłabym mniej słodkiego, ale to nie tak, że codziennie coś jem. Tarczyca nigdy w życiu nie wyszła poza normę. Na badaniu wyszło mi 24% masy mięśni, także ilość ruchu w normie....jedyne co mi wychodzi nie w normie, to płytki krwi są odrobinę za małe

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Super beta! Na pewno będzie dobrze! :)

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Ewiwi, spokojnie, zarodek zagnieżdża się między 6 a 12 dniem fazy lutealnej. U mnie zagnieżdżenia są szybko. U Ciebie wcale tak być nie musi, może być dopiero 12 dnia i test pozytywny najwcześniej wyjdzie po 2 dniach. Także nic nie jest przesadzone.
    Vaniliowa, będzie wszystko dobrze, zobaczysz, ja w ciąży TSH też miałam na granicy, ft4 też trochę wariowało, ale brałam leki i było wszystko ok, malutka zdrowa, u Ciebie też będzie zdrowe dzidzi zobaczysz ☺️
    u mnie testy zazwyczaj przed okresem wychodziły pozytywnie tak 3-4 dni. ale tak jak sie czuje teraz to sie nigdy przed okresem nie czulam. w zasadzie to nie mialam pms, jakieś tam czasem lekkie bóle cycków dzien czy dwa, ale też nie wiem czy to z racji stanika nie było. a tak to okres przychodził nie wiem kiedy, dlatego zawsze nosiłam podpaski ze sobą. po prostu bach i był. teraz czuję się jakby mnie walec przejechal, a potem kot zeżarł i wypluł :) jeszcze krzyż mnie napieprza, nie wiem czemu :( dzisiaj jest środa, okres najwcześniej w poniedziałek wiec...

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:

Dzięki! Takie wiadomości zawsze bardzo uspokajają 💚🥰🥰

Iwonay lubi tę wiadomość

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak, to może warto sprawdzić o co chodzi z tymi płytkami, jeśli przed porodem wychodzą za małe, to wtedy rzadko kiedy jest zgoda na poród naturalny i wtedy też przetłaczaja płytki, może tu jest problem
    Ewiwi, jeśli czujesz się inaczej, to może akurat coś jest na rzeczy. Ja fizycznego PMS nie mam, to tutaj nie pomogę u mnie w drugiej fazie to psychika siada i mam taki płaczliwy nastrój, bo tak o to tylko spuchnięte cycki mi trochę dokuczają. Ja też mam okresy bezbolesne, więc fakt że się pojawia 🐵 mnie nie boli, wręcz się wtedy czuję jakoś lżej, nie wiem jak to działa 😃 oczywiście jakbym jej nie dostała to bym się cieszyła, ale jak przyjdzie to ja do tego podchodzę ze spokojem, traktuje jako kolejną szansę

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Kasiak, to może warto sprawdzić o co chodzi z tymi płytkami, jeśli przed porodem wychodzą za małe, to wtedy rzadko kiedy jest zgoda na poród naturalny i wtedy też przetłaczaja płytki, może tu jest problem
    Ewiwi, jeśli czujesz się inaczej, to może akurat coś jest na rzeczy. Ja fizycznego PMS nie mam, to tutaj nie pomogę u mnie w drugiej fazie to psychika siada i mam taki płaczliwy nastrój, bo tak o to tylko spuchnięte cycki mi trochę dokuczają. Ja też mam okresy bezbolesne, więc fakt że się pojawia 🐵 mnie nie boli, wręcz się wtedy czuję jakoś lżej, nie wiem jak to działa 😃 oczywiście jakbym jej nie dostała to bym się cieszyła, ale jak przyjdzie to ja do tego podchodzę ze spokojem, traktuje jako kolejną szansę
    robiłam dzisiaj test i biel aż po oczach daje lepsza niż z reklamy vizira. mam jeszcxze 2 testy akurat na jutro i piatek. potem jadę, być może w piątek po poludniu... ja mam 44 lata, więc kady miesiąc jst dla mnie cenny.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zzstefania, co to jest poczasiak?? 🧐

Ania35, dobrze ze się odzywasz. Trzymam kciuki żeby okres nie przyszedł i zycze Ci duzo zdrówka❤️

A mnie jest okropnie niedobrze🤢 normalnie podchodzi mi… jesu czy ja sobie to wkręcam🙄

Ania35 lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:

Ania35, dobrze ze się odzywasz. Trzymam kciuki żeby okres nie przyszedł i zycze Ci duzo zdrówka❤️

A mnie jest okropnie niedobrze🤢 normalnie podchodzi mi… jesu czy ja sobie to wkręcam🙄
    Haniu dziękuję 😘a może coś zjadłaś i zaszkodziło?

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Piękna beta 😘 gratuluję kochana!!!! Zostawiaj utaj ciążowe fluidy ☺️

Felinka, a oprócz zmęczenia coś ci dolega? Jak się w ogóle czujesz? Brzuszek już coś widać?

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:

Nooo weź dla mnie zatestuj 🥰 ☺️

Iwonay lubi tę wiadomość

• Kirra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Piękna beta 😘 gratuluję kochana!!!! Zostawiaj utaj ciążowe fluidy ☺️

Felinka, a oprócz zmęczenia coś ci dolega? Jak się w ogóle czujesz? Brzuszek już coś widać?
    Właśnie jak sie czujesz? Masz ochotę pokazać zdjęcie brzuszka 🧐☺?

Vanilliowa gratulacje!! 🥰

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ