X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    A wcześniej miałaś jakieś cienie czy biało?

Nie testowałam wcześniej 😉 W 12 dpo była jasna ale widoczna juz kreska 😉 Wysłałam tu na forum zdjęcie 😉. Nie budzila wątpliwości dziewczyn 😊😉 Mojej tez nie. Więc myślę że 10-11 dpo byłby ten cień. Choć to moje przypuszczenia bo w tym cyklu testowałam od 12 dpo 😊😉

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te wasze bladzioszki...
    Trzymam kciuki aby ciemniały ✊🏼✊🏼

Dziewczynki za Was wszystkie i każda z osobna trzymam też kciuki aby te bladzioszki (lub tłuste krechy :) ) wreszcie się pojawiły ✊🏼✊🏼🍀🍀

Mam dziś paskudny dzień, chodzę nieprzytomna, spałam teraz i najchętniej znowu bym poszła już teraz 🙄

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Twojego pytania Kasiak, to jest też jakiś procent zdrowych par, które z jakiegoś innego powodu niż medyczny w ciążę zajść nie mogą. Jak to się dzieje, nie mam pojęcia. Wiem, że jest jakaś choroba, która uniemożliwia zagnieżdżenie, ale też trzeba zrobić badania, szczególnie lubi występować razem z niedoczynnością tarczycy.
    Ja w cyklu w którym się udało, bez ingerencji medycznej i ciąża całe 9 miesięcy też bez żadnych wspomagaczy brałam kwas foliowy, żelazo, witaminę D, magnez, witaminę B6, i pilam czerwone wytrawne wino w okresie okoloowulacyjnym i po - to jedyne co zalecił mi wtedy lekarz i jakoś poszlo. Myślę też że nasza dieta nie jest obojętna. Ja jak zaczęliśmy się starać byłam w swojej fotnesowej formie życia, ale kosztowało mnie to niedoborami żywieniowymi - lekarz kazał nadal zdrowo jeść, ale po prostu przytyć, może to też pomogło, nie wiem. Teraz to by wypadało w końcu schudnąć po tej ciąży z kolei 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży pamiętam, że zatestowałam 8dpo bo chciałam mieć porównanie na później jakby cienie wychodziły. W ogóle nie wzięłam pod uwagę tego, że test może być pozytywny. Ten cień pojawił się natychmiast po kontakcie z moczem, czyli jak w każdym innym miesiącu. Więc też euforii nie było. Ale tego samego dnia wieczorem zrobiłam znowu test i znowu ten cień wyszedł i to była ta jedna różnica między biochemami. Przy CB blade kreski i miałam tylko z rana, nigdy wieczorem. A w prawdziwej żywej ciąży o każdej porze ten test wychodził pozytywnie i każdego dnia ta kreska była ciemniejsza. W dniu miesiączki to ja miałam już 2 tłuste krechy. Zostawiłam te testy na pamiątkę
    https://zapodaj.net/64200ce74632c.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 20:53

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    W pierwszej ciąży pamiętam, że zatestowałam 8dpo bo chciałam mieć porównanie na później jakby cienie wychodziły. W ogóle nie wzięłam pod uwagę tego, że test może być pozytywny. Ten cień pojawił się natychmiast po kontakcie z moczem, czyli jak w każdym innym miesiącu. Więc też euforii nie było. Ale tego samego dnia wieczorem zrobiłam znowu test i znowu ten cień wyszedł i to była ta jedna różnica między biochemami. Przy CB blade kreski i miałam tylko z rana, nigdy wieczorem. A w prawdziwej żywej ciąży o każdej porze ten test wychodził pozytywnie i każdego dnia ta kreska była ciemniejsza. W dniu miesiączki to ja miałam już 2 tłuste krechy.
    no to ja raczej nie mam szans. 9 dpo i biało :( jak dostane okresu to chyba natychmiast poumawiam wizyty na cały cykl. siedzę przy latpopie i mam wrażenie że się zsikam. jak w ciązy gdy dziecko jest wieksze i sie ułoży tak że ciśnie na pęcherz. plus całe podbrzusze czuję. jestem na lekach od grudnia i takich sensacji nie było, więc eweidentnie coś nie teges

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, druga beta 223 - przyrost o ponad 250% 🍀💚

Od razu strzeliłam morfologię i tarczycę - morfologia wszystko super, tarczyca TSH spadło (na granicy normy w I trymestrze) a FT3 i FT4 podskoczyło (trochę ponad normę w I trymestrze). Jutro dzwonię do endo pytać co dalej z lekami. Mam nadzieję, że będzie dobrze 🍀✊🏻✊🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 21:03

Wjedzma, Iwonay, Ania35, Kasiak89, Marta100, Jolcia90 lubią tę wiadomość

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilliowaczekolada wrote:
    Dziewczyny, druga beta 223 🍀💚

Od razu strzeliłam morfologię i tarczycę - morfologia wszystko super, tarczyca TSH spadło (na granicy normy w I trymestrze) a FT3 i FT4 podskoczyło (trochę ponad normę w I trymestrze). Jutro dzwonię do endo pytać co dalej z lekami. Mam nadzieję, że będzie dobrze 🍀✊🏻✊🏻
    gratulacje kochana i zdrówka :)

Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi, spokojnie, zarodek zagnieżdża się między 6 a 12 dniem fazy lutealnej. U mnie zagnieżdżenia są szybko. U Ciebie wcale tak być nie musi, może być dopiero 12 dnia i test pozytywny najwcześniej wyjdzie po 2 dniach. Także nic nie jest przesadzone.
    Vaniliowa, będzie wszystko dobrze, zobaczysz, ja w ciąży TSH też miałam na granicy, ft4 też trochę wariowało, ale brałam leki i było wszystko ok, malutka zdrowa, u Ciebie też będzie zdrowe dzidzi zobaczysz ☺️

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gratulacje 🙂spokojnej ciąży😘

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Co do Twojego pytania Kasiak, to jest też jakiś procent zdrowych par, które z jakiegoś innego powodu niż medyczny w ciążę zajść nie mogą. Jak to się dzieje, nie mam pojęcia. Wiem, że jest jakaś choroba, która uniemożliwia zagnieżdżenie, ale też trzeba zrobić badania, szczególnie lubi występować razem z niedoczynnością tarczycy.
    Ja w cyklu w którym się udało, bez ingerencji medycznej i ciąża całe 9 miesięcy też bez żadnych wspomagaczy brałam kwas foliowy, żelazo, witaminę D, magnez, witaminę B6, i pilam czerwone wytrawne wino w okresie okoloowulacyjnym i po - to jedyne co zalecił mi wtedy lekarz i jakoś poszlo. Myślę też że nasza dieta nie jest obojętna. Ja jak zaczęliśmy się starać byłam w swojej fotnesowej formie życia, ale kosztowało mnie to niedoborami żywieniowymi - lekarz kazał nadal zdrowo jeść, ale po prostu przytyć, może to też pomogło, nie wiem. Teraz to by wypadało w końcu schudnąć po tej ciąży z kolei 😅
    Najbliższe to chyba zrobię pakiet na trombofilię. Za jakieś 2 mies. Ten zespół fosfolipidowy może jest prawdopodobny, bo tata choruje autoimmunologiczne.
    Odkąd pamiętam zdrowo się odżywiam 😆 no może mogłabym mniej słodkiego, ale to nie tak, że codziennie coś jem. Tarczyca nigdy w życiu nie wyszła poza normę. Na badaniu wyszło mi 24% masy mięśni, także ilość ruchu w normie....jedyne co mi wychodzi nie w normie, to płytki krwi są odrobinę za małe

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Super beta! Na pewno będzie dobrze! :)

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Ewiwi, spokojnie, zarodek zagnieżdża się między 6 a 12 dniem fazy lutealnej. U mnie zagnieżdżenia są szybko. U Ciebie wcale tak być nie musi, może być dopiero 12 dnia i test pozytywny najwcześniej wyjdzie po 2 dniach. Także nic nie jest przesadzone.
    Vaniliowa, będzie wszystko dobrze, zobaczysz, ja w ciąży TSH też miałam na granicy, ft4 też trochę wariowało, ale brałam leki i było wszystko ok, malutka zdrowa, u Ciebie też będzie zdrowe dzidzi zobaczysz ☺️
    u mnie testy zazwyczaj przed okresem wychodziły pozytywnie tak 3-4 dni. ale tak jak sie czuje teraz to sie nigdy przed okresem nie czulam. w zasadzie to nie mialam pms, jakieś tam czasem lekkie bóle cycków dzien czy dwa, ale też nie wiem czy to z racji stanika nie było. a tak to okres przychodził nie wiem kiedy, dlatego zawsze nosiłam podpaski ze sobą. po prostu bach i był. teraz czuję się jakby mnie walec przejechal, a potem kot zeżarł i wypluł :) jeszcze krzyż mnie napieprza, nie wiem czemu :( dzisiaj jest środa, okres najwcześniej w poniedziałek wiec...

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:

Dzięki! Takie wiadomości zawsze bardzo uspokajają 💚🥰🥰

Iwonay lubi tę wiadomość

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak, to może warto sprawdzić o co chodzi z tymi płytkami, jeśli przed porodem wychodzą za małe, to wtedy rzadko kiedy jest zgoda na poród naturalny i wtedy też przetłaczaja płytki, może tu jest problem
    Ewiwi, jeśli czujesz się inaczej, to może akurat coś jest na rzeczy. Ja fizycznego PMS nie mam, to tutaj nie pomogę u mnie w drugiej fazie to psychika siada i mam taki płaczliwy nastrój, bo tak o to tylko spuchnięte cycki mi trochę dokuczają. Ja też mam okresy bezbolesne, więc fakt że się pojawia 🐵 mnie nie boli, wręcz się wtedy czuję jakoś lżej, nie wiem jak to działa 😃 oczywiście jakbym jej nie dostała to bym się cieszyła, ale jak przyjdzie to ja do tego podchodzę ze spokojem, traktuje jako kolejną szansę

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Kasiak, to może warto sprawdzić o co chodzi z tymi płytkami, jeśli przed porodem wychodzą za małe, to wtedy rzadko kiedy jest zgoda na poród naturalny i wtedy też przetłaczaja płytki, może tu jest problem
    Ewiwi, jeśli czujesz się inaczej, to może akurat coś jest na rzeczy. Ja fizycznego PMS nie mam, to tutaj nie pomogę u mnie w drugiej fazie to psychika siada i mam taki płaczliwy nastrój, bo tak o to tylko spuchnięte cycki mi trochę dokuczają. Ja też mam okresy bezbolesne, więc fakt że się pojawia 🐵 mnie nie boli, wręcz się wtedy czuję jakoś lżej, nie wiem jak to działa 😃 oczywiście jakbym jej nie dostała to bym się cieszyła, ale jak przyjdzie to ja do tego podchodzę ze spokojem, traktuje jako kolejną szansę
    robiłam dzisiaj test i biel aż po oczach daje lepsza niż z reklamy vizira. mam jeszcxze 2 testy akurat na jutro i piatek. potem jadę, być może w piątek po poludniu... ja mam 44 lata, więc kady miesiąc jst dla mnie cenny.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zzstefania, co to jest poczasiak?? 🧐

Ania35, dobrze ze się odzywasz. Trzymam kciuki żeby okres nie przyszedł i zycze Ci duzo zdrówka❤️

A mnie jest okropnie niedobrze🤢 normalnie podchodzi mi… jesu czy ja sobie to wkręcam🙄

Ania35 lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:

Ania35, dobrze ze się odzywasz. Trzymam kciuki żeby okres nie przyszedł i zycze Ci duzo zdrówka❤️

A mnie jest okropnie niedobrze🤢 normalnie podchodzi mi… jesu czy ja sobie to wkręcam🙄
    Haniu dziękuję 😘a może coś zjadłaś i zaszkodziło?

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Piękna beta 😘 gratuluję kochana!!!! Zostawiaj utaj ciążowe fluidy ☺️

Felinka, a oprócz zmęczenia coś ci dolega? Jak się w ogóle czujesz? Brzuszek już coś widać?

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:

Nooo weź dla mnie zatestuj 🥰 ☺️

Iwonay lubi tę wiadomość

• Kirra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Piękna beta 😘 gratuluję kochana!!!! Zostawiaj utaj ciążowe fluidy ☺️

Felinka, a oprócz zmęczenia coś ci dolega? Jak się w ogóle czujesz? Brzuszek już coś widać?
    Właśnie jak sie czujesz? Masz ochotę pokazać zdjęcie brzuszka 🧐☺?

Vanilliowa gratulacje!! 🥰

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ