Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKirra wrote:A wcześniej miałaś jakieś cienie czy biało?
Nie testowałam wcześniej 😉 W 12 dpo była jasna ale widoczna juz kreska 😉 Wysłałam tu na forum zdjęcie 😉. Nie budzila wątpliwości dziewczyn 😊😉 Mojej tez nie. Więc myślę że 10-11 dpo byłby ten cień. Choć to moje przypuszczenia bo w tym cyklu testowałam od 12 dpo 😊😉 -
Ah te wasze bladzioszki...
Trzymam kciuki aby ciemniały ✊🏼✊🏼
Dziewczynki za Was wszystkie i każda z osobna trzymam też kciuki aby te bladzioszki (lub tłuste krechy) wreszcie się pojawiły ✊🏼✊🏼🍀🍀
Mam dziś paskudny dzień, chodzę nieprzytomna, spałam teraz i najchętniej znowu bym poszła już teraz 🙄
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyCo do Twojego pytania Kasiak, to jest też jakiś procent zdrowych par, które z jakiegoś innego powodu niż medyczny w ciążę zajść nie mogą. Jak to się dzieje, nie mam pojęcia. Wiem, że jest jakaś choroba, która uniemożliwia zagnieżdżenie, ale też trzeba zrobić badania, szczególnie lubi występować razem z niedoczynnością tarczycy.
Ja w cyklu w którym się udało, bez ingerencji medycznej i ciąża całe 9 miesięcy też bez żadnych wspomagaczy brałam kwas foliowy, żelazo, witaminę D, magnez, witaminę B6, i pilam czerwone wytrawne wino w okresie okoloowulacyjnym i po - to jedyne co zalecił mi wtedy lekarz i jakoś poszlo. Myślę też że nasza dieta nie jest obojętna. Ja jak zaczęliśmy się starać byłam w swojej fotnesowej formie życia, ale kosztowało mnie to niedoborami żywieniowymi - lekarz kazał nadal zdrowo jeść, ale po prostu przytyć, może to też pomogło, nie wiem. Teraz to by wypadało w końcu schudnąć po tej ciąży z kolei 😅 -
nick nieaktualnyW pierwszej ciąży pamiętam, że zatestowałam 8dpo bo chciałam mieć porównanie na później jakby cienie wychodziły. W ogóle nie wzięłam pod uwagę tego, że test może być pozytywny. Ten cień pojawił się natychmiast po kontakcie z moczem, czyli jak w każdym innym miesiącu. Więc też euforii nie było. Ale tego samego dnia wieczorem zrobiłam znowu test i znowu ten cień wyszedł i to była ta jedna różnica między biochemami. Przy CB blade kreski i miałam tylko z rana, nigdy wieczorem. A w prawdziwej żywej ciąży o każdej porze ten test wychodził pozytywnie i każdego dnia ta kreska była ciemniejsza. W dniu miesiączki to ja miałam już 2 tłuste krechy. Zostawiłam te testy na pamiątkę
https://zapodaj.net/64200ce74632c.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 20:53
-
Iwonay wrote:W pierwszej ciąży pamiętam, że zatestowałam 8dpo bo chciałam mieć porównanie na później jakby cienie wychodziły. W ogóle nie wzięłam pod uwagę tego, że test może być pozytywny. Ten cień pojawił się natychmiast po kontakcie z moczem, czyli jak w każdym innym miesiącu. Więc też euforii nie było. Ale tego samego dnia wieczorem zrobiłam znowu test i znowu ten cień wyszedł i to była ta jedna różnica między biochemami. Przy CB blade kreski i miałam tylko z rana, nigdy wieczorem. A w prawdziwej żywej ciąży o każdej porze ten test wychodził pozytywnie i każdego dnia ta kreska była ciemniejsza. W dniu miesiączki to ja miałam już 2 tłuste krechy.
jak dostane okresu to chyba natychmiast poumawiam wizyty na cały cykl. siedzę przy latpopie i mam wrażenie że się zsikam. jak w ciązy gdy dziecko jest wieksze i sie ułoży tak że ciśnie na pęcherz. plus całe podbrzusze czuję. jestem na lekach od grudnia i takich sensacji nie było, więc eweidentnie coś nie teges
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Dziewczyny, druga beta 223 - przyrost o ponad 250% 🍀💚
Od razu strzeliłam morfologię i tarczycę - morfologia wszystko super, tarczyca TSH spadło (na granicy normy w I trymestrze) a FT3 i FT4 podskoczyło (trochę ponad normę w I trymestrze). Jutro dzwonię do endo pytać co dalej z lekami. Mam nadzieję, że będzie dobrze 🍀✊🏻✊🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 21:03
Wjedzma, Iwonay, Ania35, Kasiak89, Marta100, Jolcia90 lubią tę wiadomość
19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
18+6 Ok. 274 g 💙
06.07 badania połówkowe ✊🏻
Planowany termin: 03.11.2022 💚 -
Vanilliowaczekolada wrote:Dziewczyny, druga beta 223 🍀💚
Od razu strzeliłam morfologię i tarczycę - morfologia wszystko super, tarczyca TSH spadło (na granicy normy w I trymestrze) a FT3 i FT4 podskoczyło (trochę ponad normę w I trymestrze). Jutro dzwonię do endo pytać co dalej z lekami. Mam nadzieję, że będzie dobrze 🍀✊🏻✊🏻
Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
nick nieaktualnyEwiwi, spokojnie, zarodek zagnieżdża się między 6 a 12 dniem fazy lutealnej. U mnie zagnieżdżenia są szybko. U Ciebie wcale tak być nie musi, może być dopiero 12 dnia i test pozytywny najwcześniej wyjdzie po 2 dniach. Także nic nie jest przesadzone.
Vaniliowa, będzie wszystko dobrze, zobaczysz, ja w ciąży TSH też miałam na granicy, ft4 też trochę wariowało, ale brałam leki i było wszystko ok, malutka zdrowa, u Ciebie też będzie zdrowe dzidzi zobaczysz ☺️Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość
-
Vanilliowaczekolada wrote:Dziewczyny, druga beta 223 - przyrost o ponad 250% 🍀💚
Od razu strzeliłam morfologię i tarczycę - morfologia wszystko super, tarczyca TSH spadło (na granicy normy w I trymestrze) a FT3 i FT4 podskoczyło (trochę ponad normę w I trymestrze). Jutro dzwonię do endo pytać co dalej z lekami. Mam nadzieję, że będzie dobrze 🍀✊🏻✊🏻Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość
-
Iwonay wrote:Co do Twojego pytania Kasiak, to jest też jakiś procent zdrowych par, które z jakiegoś innego powodu niż medyczny w ciążę zajść nie mogą. Jak to się dzieje, nie mam pojęcia. Wiem, że jest jakaś choroba, która uniemożliwia zagnieżdżenie, ale też trzeba zrobić badania, szczególnie lubi występować razem z niedoczynnością tarczycy.
Ja w cyklu w którym się udało, bez ingerencji medycznej i ciąża całe 9 miesięcy też bez żadnych wspomagaczy brałam kwas foliowy, żelazo, witaminę D, magnez, witaminę B6, i pilam czerwone wytrawne wino w okresie okoloowulacyjnym i po - to jedyne co zalecił mi wtedy lekarz i jakoś poszlo. Myślę też że nasza dieta nie jest obojętna. Ja jak zaczęliśmy się starać byłam w swojej fotnesowej formie życia, ale kosztowało mnie to niedoborami żywieniowymi - lekarz kazał nadal zdrowo jeść, ale po prostu przytyć, może to też pomogło, nie wiem. Teraz to by wypadało w końcu schudnąć po tej ciąży z kolei 😅
Odkąd pamiętam zdrowo się odżywiam 😆 no może mogłabym mniej słodkiego, ale to nie tak, że codziennie coś jem. Tarczyca nigdy w życiu nie wyszła poza normę. Na badaniu wyszło mi 24% masy mięśni, także ilość ruchu w normie....jedyne co mi wychodzi nie w normie, to płytki krwi są odrobinę za małestarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Od razu strzeliłam morfologię i tarczycę - morfologia wszystko super, tarczyca TSH spadło (na granicy normy w I trymestrze) a FT3 i FT4 podskoczyło (trochę ponad normę w I trymestrze). Jutro dzwonię do endo pytać co dalej z lekami. Mam nadzieję, że będzie dobrze 🍀✊🏻✊🏻Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Iwonay wrote:Ewiwi, spokojnie, zarodek zagnieżdża się między 6 a 12 dniem fazy lutealnej. U mnie zagnieżdżenia są szybko. U Ciebie wcale tak być nie musi, może być dopiero 12 dnia i test pozytywny najwcześniej wyjdzie po 2 dniach. Także nic nie jest przesadzone.
Vaniliowa, będzie wszystko dobrze, zobaczysz, ja w ciąży TSH też miałam na granicy, ft4 też trochę wariowało, ale brałam leki i było wszystko ok, malutka zdrowa, u Ciebie też będzie zdrowe dzidzi zobaczysz ☺️jeszcze krzyż mnie napieprza, nie wiem czemu
dzisiaj jest środa, okres najwcześniej w poniedziałek wiec...
Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Iwonay wrote:Vaniliowa, będzie wszystko dobrze, zobaczysz, ja w ciąży TSH też miałam na granicy, ft4 też trochę wariowało, ale brałam leki i było wszystko ok, malutka zdrowa, u Ciebie też będzie zdrowe dzidzi zobaczysz ☺️
Dzięki! Takie wiadomości zawsze bardzo uspokajają 💚🥰🥰
Iwonay lubi tę wiadomość
19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
18+6 Ok. 274 g 💙
06.07 badania połówkowe ✊🏻
Planowany termin: 03.11.2022 💚 -
nick nieaktualnyKasiak, to może warto sprawdzić o co chodzi z tymi płytkami, jeśli przed porodem wychodzą za małe, to wtedy rzadko kiedy jest zgoda na poród naturalny i wtedy też przetłaczaja płytki, może tu jest problem
Ewiwi, jeśli czujesz się inaczej, to może akurat coś jest na rzeczy. Ja fizycznego PMS nie mam, to tutaj nie pomogę u mnie w drugiej fazie to psychika siada i mam taki płaczliwy nastrój, bo tak o to tylko spuchnięte cycki mi trochę dokuczają. Ja też mam okresy bezbolesne, więc fakt że się pojawia 🐵 mnie nie boli, wręcz się wtedy czuję jakoś lżej, nie wiem jak to działa 😃 oczywiście jakbym jej nie dostała to bym się cieszyła, ale jak przyjdzie to ja do tego podchodzę ze spokojem, traktuje jako kolejną szansę -
Iwonay wrote:Kasiak, to może warto sprawdzić o co chodzi z tymi płytkami, jeśli przed porodem wychodzą za małe, to wtedy rzadko kiedy jest zgoda na poród naturalny i wtedy też przetłaczaja płytki, może tu jest problem
Ewiwi, jeśli czujesz się inaczej, to może akurat coś jest na rzeczy. Ja fizycznego PMS nie mam, to tutaj nie pomogę u mnie w drugiej fazie to psychika siada i mam taki płaczliwy nastrój, bo tak o to tylko spuchnięte cycki mi trochę dokuczają. Ja też mam okresy bezbolesne, więc fakt że się pojawia 🐵 mnie nie boli, wręcz się wtedy czuję jakoś lżej, nie wiem jak to działa 😃 oczywiście jakbym jej nie dostała to bym się cieszyła, ale jak przyjdzie to ja do tego podchodzę ze spokojem, traktuje jako kolejną szansę*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Zzstefania, co to jest poczasiak?? 🧐
Ania35, dobrze ze się odzywasz. Trzymam kciuki żeby okres nie przyszedł i zycze Ci duzo zdrówka❤️
A mnie jest okropnie niedobrze🤢 normalnie podchodzi mi… jesu czy ja sobie to wkręcam🙄Ania35 lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Zzstefania, co to jest poczasiak?? 🧐
Ania35, dobrze ze się odzywasz. Trzymam kciuki żeby okres nie przyszedł i zycze Ci duzo zdrówka❤️
A mnie jest okropnie niedobrze🤢 normalnie podchodzi mi… jesu czy ja sobie to wkręcam🙄 -
Od razu strzeliłam morfologię i tarczycę - morfologia wszystko super, tarczyca TSH spadło (na granicy normy w I trymestrze) a FT3 i FT4 podskoczyło (trochę ponad normę w I trymestrze). Jutro dzwonię do endo pytać co dalej z lekami. Mam nadzieję, że będzie dobrze 🍀✊🏻✊🏻
Felinka, a oprócz zmęczenia coś ci dolega? Jak się w ogóle czujesz? Brzuszek już coś widać?Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Zzstefania, co to jest poczasiak?? 🧐
A mnie jest okropnie niedobrze🤢 normalnie podchodzi mi… jesu czy ja sobie to wkręcam🙄Iwonay lubi tę wiadomość
-
Jolcia90 wrote:Piękna beta 😘 gratuluję kochana!!!! Zostawiaj utaj ciążowe fluidy ☺️
Felinka, a oprócz zmęczenia coś ci dolega? Jak się w ogóle czujesz? Brzuszek już coś widać?
Vanilliowa gratulacje!! 🥰Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅