Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiak89 wrote:
Program diagnostyki niepłodności skierowany do par które nie mają diagnozy.
W Krakowie na pewno działa, nie wiem jak w innych miastach, trzeba by maila napisać. Telefon jakiś zły mają podany.
Tam jest napisane że niby się skończył, ale nowe edycje są co pół roku
O Ty tez z Krakowa? Ja tez! Na koniec marca jesteśmy z mężem umówieni na rozmowę kwalifikująca do tego programu.Kasiak89 lubi tę wiadomość
-
Ania35 wrote:Haniu dziękuję 😘a może coś zjadłaś i zaszkodziło?
-
Jolcia90 wrote:Nooo weź dla mnie zatestuj 🥰 ☺️
-
nick nieaktualnyVanilliowaczekolada wrote:Dziewczyny, druga beta 223 - przyrost o ponad 250% 🍀💚
Od razu strzeliłam morfologię i tarczycę - morfologia wszystko super, tarczyca TSH spadło (na granicy normy w I trymestrze) a FT3 i FT4 podskoczyło (trochę ponad normę w I trymestrze). Jutro dzwonię do endo pytać co dalej z lekami. Mam nadzieję, że będzie dobrze 🍀✊🏻✊🏻
Pięknie 🥰 Bedzie dobrze ✊✊✊✊✊✊Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość
-
Iwonay wrote:Kasiak, to może warto sprawdzić o co chodzi z tymi płytkami, jeśli przed porodem wychodzą za małe, to wtedy rzadko kiedy jest zgoda na poród naturalny i wtedy też przetłaczaja płytki, może tu jest problemIwonay wrote:
Zapytam lekarza przy okazji... to jest w sumie niewiele poniżej normy i nikt nigdy na to uwagi nie zwrócił. Może taka moja uroda... ale dopytać nie zaszkodzi.
Dzięki!
Edit: napisałam jakby to Ty , Iwonay, i nie umiem naprawić, sorry!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 22:00
Iwonay lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
nick nieaktualny
-
Ania35 wrote:Biedna, oby przeszło szybko,może napij się coli albo herbaty
Ania35 lubi tę wiadomość
-
Jasmiinum wrote:O Ty tez z Krakowa? Ja tez! Na koniec marca jesteśmy z mężem umówieni na rozmowę kwalifikująca do tego programu.starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Iwonay wrote:Hania testuj jutro !
-
dziewczyny ja was jeszcze pomęczę. nie prowadzę wykresu temperatur, ponieważ wstaję o róznych porach. ale mierzę zaraz po przebudzeniu. jednak!! mierzę również wieczorem, pomiędzy 23 a północą. pred wieczornym pomiarem nie kręcę się, zazwyczaj minimum 2 godziny siedzę na tyłku. i taką mam obseerwację w tym cyklu ( od 1 lutego) owulacja wystapiła według mnie 14 lutego. do owulacji poranne temperatury były maks do 36,4. wieczorne maks 36,9. po owulacji poranne w granicach 36,8 - 37. wieczorne 37,3 nawet do 37.8. w poniedzialek wieczorem tempka 36.8, a wtorek rano 36.6. potem znów takie poziomy jak po owulacji.... czy ogólnie bawić sie w to mierzenie jeśli nie mogę wstawać o jednej godzinie??*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:dziewczyny ja was jeszcze pomęczę. nie prowadzę wykresu temperatur, ponieważ wstaję o róznych porach. ale mierzę zaraz po przebudzeniu. jednak!! mierzę również wieczorem, pomiędzy 23 a północą. pred wieczornym pomiarem nie kręcę się, zazwyczaj minimum 2 godziny siedzę na tyłku. i taką mam obseerwację w tym cyklu ( od 1 lutego) owulacja wystapiła według mnie 14 lutego. do owulacji poranne temperatury były maks do 36,4. wieczorne maks 36,9. po owulacji poranne w granicach 36,8 - 37. wieczorne 37,3 nawet do 37.8. w poniedzialek wieczorem tempka 36.8, a wtorek rano 36.6. potem znów takie poziomy jak po owulacji.... czy ogólnie bawić sie w to mierzenie jeśli nie mogę wstawać o jednej godzinie??
Ja bym nie mierzyla w twoim wypadku, z tego co czytalam to nie bedziesz miec miarodajnych wynikow. Lepiej robic testy owulacyjne, plus obserwacja sluzu, moze szyjki macicy. Mozna tez zrobic monitoring u ginekologa.
U mnie owulacja tez byla w okolicy walentynek. Mysle, ze zatestuje jutro. Mam raczej slabe przeczucia, ale z racji ze biore zastrzyki z heparyny wolalabym wiedziec wczesniej.Starania od Lipiec 2021
- MTHFR c677t homozygota
- Pai-1 4g/5g homozygota -
Agaw wrote:Ja bym nie mierzyla w twoim wypadku, z tego co czytalam to nie bedziesz miec miarodajnych wynikow. Lepiej robic testy owulacyjne, plus obserwacja sluzu, moze szyjki macicy. Mozna tez zrobic monitoring u ginekologa.
U mnie owulacja tez byla w okolicy walentynek. Mysle, ze zatestuje jutro. Mam raczej slabe przeczucia, ale z racji ze biore zastrzyki z heparyny wolalabym wiedziec wczesniej.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Jasmiinum wrote:Czyli może być różnie?
A wiesz może czy jeśli starania są krótsze niż rok to przyjmują?
https://www.gov.pl/web/zdrowie/program-kompleksowej-ochrony-zdrowia-prokreacyjnego-w-polsce-w-2021-rJasmiinum lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
nick nieaktualnyEwiwi, takie mierzenie według mnie ma sens jak już dobrze znasz te swoje temperatury. Ja mam tak, że jak się kładę wieczorem i godzinę leże spokojnie i na przykład o 22 mi wychodzi 36,9 to rano o 6 też mam w tych okolicach, jak mam 36,6 to rano jest podobnie, ja już widzę, że mam ciągłość, ale u mnie temperatura jest bardzo stała, zakłócenia w ogóle nie wpływają, a moje wykresy wyglądają miesiąc w miesiąc niemalże identycznie
-
Iwonay wrote:Ewiwi, takie mierzenie według mnie ma sens jak już dobrze znasz te swoje temperatury. Ja mam tak, że jak się kładę wieczorem i godzinę leże spokojnie i na przykład o 22 mi wychodzi 36,9 to rano o 6 też mam w tych okolicach, jak mam 36,6 to rano jest podobnie, ja już widzę, że mam ciągłość, ale u mnie temperatura jest bardzo stała, zakłócenia w ogóle nie wpływają, a moje wykresy wyglądają miesiąc w miesiąc niemalże identycznie*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Jolcia90 wrote:No właśnie...
Ja! Uczestniczka forum ovu! Staraczka od 7 cykli o drugiego bobasa! Obiecuję! Przed wszystkimi tu zgromadzonymi oraz przed sobą sama! W przyszłym cyklu NIE BEDE TESTOWAC TAK WCZEŚNIE!
Tak mi dopomóż Panie Boże i czuj czuj czuwaj!
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
🙈🤣15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Mi lekarz mówił dzisiaj że 10 dpo jest niby ok, ale jednak przepisał Duphaston 2x1 po owulacji...15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)