X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • paull97 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Dziś według apki mam 12dpo, dokładnie przed chwilą cycki mi spuchły i zaczęły boleć. Ja tego już nie czaje. W następnym cyklu nie zapisuje tych wszystkich objawów, bo to bez sensu.

Też tak zaczynam myśleć.. Teraz mi jeszcze doszło przeziębienie i już w ogóle nie wiem czy te objawy zwiastują ciążę czy są spowodowane przeziębieniem..

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tez cały PMS przeszedł 😳 boli mnie tylko teraz prawy jajnik a wcześniej bolał mnie przez prawie tydzień lewy🤷‍♀️

Edit. Nieaktualne😆 zdarzylam napisać i rozbolał mnie znowu brzuch 😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 17:36

Iwonay lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    A mnie tez cały PMS przeszedł 😳 boli mnie tylko teraz prawy jajnik a wcześniej bolał mnie przez prawie tydzień lewy🤷‍♀️
    No to u Ciebie może to jest to?
    Mnie nigdy po owulacji nic nie boli, jedynie od razu cycki puchną, około po tygodniu pobolewają, ja to PMS mam bardziej psychiczny 😅 a teraz w dniu w którym powinnam dostać okresu bolą mnie cycki, pozdro 😵🤣

• Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    To będzie 7 tydzień (6+3 dni) 😊 A u Ciebie?

Również 7 tydzień (6+6dni). Na ostatniej wizycie sam pęcherzyk ciążowy. Teraz mam nadzieję, że zobaczę zarodek z serduszkiem 🥰

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj...zrobiłam ten co Marta polecała i to samo...mega delikatna poświata...nie będę cudować ze zdjęciami, bo przy moim aparacie i aktualnym braku prądu niestety nic Wam nie pokaże 🥺

Marta100 lubi tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Aj...zrobiłam ten co Marta polecała i to samo...mega delikatna poświata...nie będę cudować ze zdjęciami, bo przy moim aparacie i aktualnym braku prądu niestety nic Wam nie pokaże 🥺

Oho... coś tu się dzieje, coś za dużo tych bladziochów ✊ tak w ogóle to patrzę na Twój wykres i jak dla mnie to Ty jesteś 8 dpo sądząc po temperaturze :D

age.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    No to u Ciebie może to jest to?
    Mnie nigdy po owulacji nic nie boli, jedynie od razu cycki puchną, około po tygodniu pobolewają, ja to PMS mam bardziej psychiczny 😅 a teraz w dniu w którym powinnam dostać okresu bolą mnie cycki, pozdro 😵🤣
    Nie wiem już sama. Chyba raczej nie ale ten cykl jest dziwny. Był taki dzień ze byłam wręcz pewna zw jestem w ciąży a teraz juz czuje @ na karku🥵

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Świetnie Cie rozumiem. Też nie lubię jak uzyskuje sprzeczne info od lekarzy. Teraz trzymam się ginekologa którego ufam i nic nie zmieniam 😉 Mam nadzieję że w piątek będziesz wiedziała juz cos więcej ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊
    Ja chyba z założenia nie ufam lekarzom ;) Na razie mam plan trzymać się jednej pani prowadzącej i nie przejmować się za bardzo co inni mówią, jak po roku nic, to będę szukać dalej

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
    IVFET V 25 - 8/10tydz poronienie 💔
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Oho... coś tu się dzieje, coś za dużo tych bladziochów ✊ tak w ogóle to patrzę na Twój wykres i jak dla mnie to Ty jesteś 8 dpo sądząc po temperaturze :D
    Powiem ci kochana, że aplikacja kilka razy w ciągu dnia mi zmienia...z 7 na 8, później znów z 8 na 7 😅 ja patrząc na to co się działo ze mną w dni płodne to myślę że taki mega szczyt śluzu miałam właśnie dzień wcześniej...bo aż się mega zdziwiłam, że tyle go mam...piękny książkowy! Już dawno nie było takiego z reguły u mnie to malutko było tego śluzu zawsze

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Dziś według apki mam 12dpo, dokładnie przed chwilą cycki mi spuchły i zaczęły boleć. Ja tego już nie czaje. W następnym cyklu nie zapisuje tych wszystkich objawów, bo to bez sensu.
    Ja wg tej naszej apki to co miesiąc jestem w ciąży 😅

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:

Edit. Nieaktualne😆 zdarzylam napisać i rozbolał mnie znowu brzuch 😢
    A nie testowałaś dziś? ✊

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Powiem Ci, że mnie zaciekawiłaś tym programem. Jeździłabym nawet specjalnie do Krakowa. Już byłam w Uniwersyteckim kiedyś na pobycie w Szpitalu na ginekologii więc jest mi znany😊
    Polecam. Robią podstawowe badania z krwi, posiew , drożność i monitoring, nie ma problemu z umówieniem się. A no i podstawowe badanie nasienia. Ładne kilkaset złotych można zaoszczędzić.
    Tam mają na stronie wyszczególnione jakie badania.
    Tylko trzeba się od roku starać bezskutecznie i nie mieć diagnozy.
    Daleko masz do Krakowa?

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a Ty kiedy miałaś pierwszego pozytywa?

Smutno mi dziś jakoś wątpliwości ogromne mnie dziś naszły 😞😥

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Ja chyba z założenia nie ufam lekarzom ;) Na razie mam plan trzymać się jednej pani prowadzącej i nie przejmować się za bardzo co inni mówią, jak po roku nic, to będę szukać dalej
    Ja się podzielę doświadczeniem z zeszłego roku...8 dni spóźnienia okresu...pojechalam do gina, bo testy nie wychodziły i myślałam że jestem jedną z tych cudownych kobiet, gdzie testy nie wychodzą po prostu... Babeczka do mnie "no widać pęcherzyk, ciąża jak nic! Pięknie na tylniej ścianie, okrągły" zdjęcie nawet mi wydrukowała. Przyjechałam do domu i że łzami w oczach pokazałam mamie i staremu. Pojechałam na betę...beta negatywna...okres dwa dni później przyszedł! No i jak tu wierzyć lekarzowi?

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Powiem Wam, choc to może być nie na miejscu i z góry przepraszam, ale... zazdroszczę Wam tych cieni i biochemów. Nie życzę nikomu źle, wiecie o tym, sobie samej również, ale... zobaczyć choć raz cień cienia, choć raz... byłabym może choć trochę usatysfakcjonowana. U mnie to chyba nic nawet nie zaskakuje nigdy. :(
    Podpisuję się oboma rękami.... U mnie też nigdy nic... jakie cienie, zanim nie weszłam na forum nawet nie wiedziałam że się zdarzają...

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Marta a Ty kiedy miałaś pierwszego pozytywa?

Smutno mi dziś jakoś wątpliwości ogromne mnie dziś naszły 😞😥
    Jakie wątpliwości? Co kochana się dzieje? 🥺

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Ja się podzielę doświadczeniem z zeszłego roku...8 dni spóźnienia okresu...pojechalam do gina, bo testy nie wychodziły i myślałam że jestem jedną z tych cudownych kobiet, gdzie testy nie wychodzą po prostu... Babeczka do mnie "no widać pęcherzyk, ciąża jak nic! Pięknie na tylniej ścianie, okrągły" zdjęcie nawet mi wydrukowała. Przyjechałam do domu i że łzami w oczach pokazałam mamie i staremu. Pojechałam na betę...beta negatywna...okres dwa dni później przyszedł! No i jak tu wierzyć lekarzowi?
    No właśnie? Mi się wydaje że ten obraz usg to jest tak niewyraźny, że trzeba być mega mózgiem i mieć całe wieki doświadczenia żeby trafnie go interpretować.

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka...no mi wychodzą jakieś bladzichy bardzo często i już czasem zastanawiam się czy faktycznie, tak jak mówiła Felinka, nie pomyśleć o konsultacji z lekarzem. Może faktycznie tu tkwi problem.
    Ja że swojego podejścia do tych cieni wyciągam takie wnioski, że mega się nakręcam i już mam nadzieję, że jutro wyjdzie piękniejszy bladzioch, jutro przychodzi a bladziocha brak :( to jest też mega frustrujące 😅 na początku stary jeszcze oglądał ze mną te testy, teraz powiedział, że dopóki nie zobaczy z daleka krechy to on nic nie widzi! Pewnie ma dużo racji.
    Przewinela mi się wypowiedź którejś z was na temat tych testów...że producenci specjalnie tak robią, żeby iść i kupić następny i następny...
    W sumie nie wiem co jest lepsze...mieć te bladziocha czasem czy w ogóle ich nie widzieć 🥺 w sumie...tak źle i tak niedobrze. Najlepiej to zobaczyć piękna kreseczkę, która nie wzbudza w nikim wątpliwości!

Aaaa i jak już się tak rozglądałam to myślałam sobie dziś rano o tym jak to będzie jak zobaczę ta kreskę piękna...i wiecie do jakiego wniosku doszłam? Nie powiem staremu i córce o tym absolutnie, dopoki nie pojadę na betę. Chyba bym się bała, że test mnie perfidnie oszuka i tylko ich rozczaruje. Ja przeżyje, a oni pewnie będą mega mega zawiedzeni...

Tak chaotycznie napisałam, że nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi 😅

Maliina lubi tę wiadomość

• Kirra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Jakie wątpliwości? Co kochana się dzieje? 🥺
    Miałam dobre przeczucia co do tego cyklu a im dalej w las tym trudniej nie mieć wątpliwości ☺

Tedka, Kasiak ja też u siebie nigdy żadnych cieni nie widzę 🧐

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    A nie testowałaś dziś? ✊
    Nie nie testuje już bo czuje ze lada dzień dostanę 🐒 wiec nawet mi się nie chce latac po testy, a mam tylko te beznadziejne gdzie wychodzi testowa kreska 😅

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ