X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • paull97 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Dziś według apki mam 12dpo, dokładnie przed chwilą cycki mi spuchły i zaczęły boleć. Ja tego już nie czaje. W następnym cyklu nie zapisuje tych wszystkich objawów, bo to bez sensu.

Też tak zaczynam myśleć.. Teraz mi jeszcze doszło przeziębienie i już w ogóle nie wiem czy te objawy zwiastują ciążę czy są spowodowane przeziębieniem..

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tez cały PMS przeszedł 😳 boli mnie tylko teraz prawy jajnik a wcześniej bolał mnie przez prawie tydzień lewy🤷‍♀️

Edit. Nieaktualne😆 zdarzylam napisać i rozbolał mnie znowu brzuch 😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 17:36

Iwonay lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    A mnie tez cały PMS przeszedł 😳 boli mnie tylko teraz prawy jajnik a wcześniej bolał mnie przez prawie tydzień lewy🤷‍♀️
    No to u Ciebie może to jest to?
    Mnie nigdy po owulacji nic nie boli, jedynie od razu cycki puchną, około po tygodniu pobolewają, ja to PMS mam bardziej psychiczny 😅 a teraz w dniu w którym powinnam dostać okresu bolą mnie cycki, pozdro 😵🤣

• Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    To będzie 7 tydzień (6+3 dni) 😊 A u Ciebie?

Również 7 tydzień (6+6dni). Na ostatniej wizycie sam pęcherzyk ciążowy. Teraz mam nadzieję, że zobaczę zarodek z serduszkiem 🥰

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj...zrobiłam ten co Marta polecała i to samo...mega delikatna poświata...nie będę cudować ze zdjęciami, bo przy moim aparacie i aktualnym braku prądu niestety nic Wam nie pokaże 🥺

Marta100 lubi tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Aj...zrobiłam ten co Marta polecała i to samo...mega delikatna poświata...nie będę cudować ze zdjęciami, bo przy moim aparacie i aktualnym braku prądu niestety nic Wam nie pokaże 🥺

Oho... coś tu się dzieje, coś za dużo tych bladziochów ✊ tak w ogóle to patrzę na Twój wykres i jak dla mnie to Ty jesteś 8 dpo sądząc po temperaturze :D

age.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    No to u Ciebie może to jest to?
    Mnie nigdy po owulacji nic nie boli, jedynie od razu cycki puchną, około po tygodniu pobolewają, ja to PMS mam bardziej psychiczny 😅 a teraz w dniu w którym powinnam dostać okresu bolą mnie cycki, pozdro 😵🤣
    Nie wiem już sama. Chyba raczej nie ale ten cykl jest dziwny. Był taki dzień ze byłam wręcz pewna zw jestem w ciąży a teraz juz czuje @ na karku🥵

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Świetnie Cie rozumiem. Też nie lubię jak uzyskuje sprzeczne info od lekarzy. Teraz trzymam się ginekologa którego ufam i nic nie zmieniam 😉 Mam nadzieję że w piątek będziesz wiedziała juz cos więcej ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊
    Ja chyba z założenia nie ufam lekarzom ;) Na razie mam plan trzymać się jednej pani prowadzącej i nie przejmować się za bardzo co inni mówią, jak po roku nic, to będę szukać dalej

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Oho... coś tu się dzieje, coś za dużo tych bladziochów ✊ tak w ogóle to patrzę na Twój wykres i jak dla mnie to Ty jesteś 8 dpo sądząc po temperaturze :D
    Powiem ci kochana, że aplikacja kilka razy w ciągu dnia mi zmienia...z 7 na 8, później znów z 8 na 7 😅 ja patrząc na to co się działo ze mną w dni płodne to myślę że taki mega szczyt śluzu miałam właśnie dzień wcześniej...bo aż się mega zdziwiłam, że tyle go mam...piękny książkowy! Już dawno nie było takiego z reguły u mnie to malutko było tego śluzu zawsze

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Dziś według apki mam 12dpo, dokładnie przed chwilą cycki mi spuchły i zaczęły boleć. Ja tego już nie czaje. W następnym cyklu nie zapisuje tych wszystkich objawów, bo to bez sensu.
    Ja wg tej naszej apki to co miesiąc jestem w ciąży 😅

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:

Edit. Nieaktualne😆 zdarzylam napisać i rozbolał mnie znowu brzuch 😢
    A nie testowałaś dziś? ✊

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Powiem Ci, że mnie zaciekawiłaś tym programem. Jeździłabym nawet specjalnie do Krakowa. Już byłam w Uniwersyteckim kiedyś na pobycie w Szpitalu na ginekologii więc jest mi znany😊
    Polecam. Robią podstawowe badania z krwi, posiew , drożność i monitoring, nie ma problemu z umówieniem się. A no i podstawowe badanie nasienia. Ładne kilkaset złotych można zaoszczędzić.
    Tam mają na stronie wyszczególnione jakie badania.
    Tylko trzeba się od roku starać bezskutecznie i nie mieć diagnozy.
    Daleko masz do Krakowa?

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a Ty kiedy miałaś pierwszego pozytywa?

Smutno mi dziś jakoś wątpliwości ogromne mnie dziś naszły 😞😥

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Ja chyba z założenia nie ufam lekarzom ;) Na razie mam plan trzymać się jednej pani prowadzącej i nie przejmować się za bardzo co inni mówią, jak po roku nic, to będę szukać dalej
    Ja się podzielę doświadczeniem z zeszłego roku...8 dni spóźnienia okresu...pojechalam do gina, bo testy nie wychodziły i myślałam że jestem jedną z tych cudownych kobiet, gdzie testy nie wychodzą po prostu... Babeczka do mnie "no widać pęcherzyk, ciąża jak nic! Pięknie na tylniej ścianie, okrągły" zdjęcie nawet mi wydrukowała. Przyjechałam do domu i że łzami w oczach pokazałam mamie i staremu. Pojechałam na betę...beta negatywna...okres dwa dni później przyszedł! No i jak tu wierzyć lekarzowi?

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Powiem Wam, choc to może być nie na miejscu i z góry przepraszam, ale... zazdroszczę Wam tych cieni i biochemów. Nie życzę nikomu źle, wiecie o tym, sobie samej również, ale... zobaczyć choć raz cień cienia, choć raz... byłabym może choć trochę usatysfakcjonowana. U mnie to chyba nic nawet nie zaskakuje nigdy. :(
    Podpisuję się oboma rękami.... U mnie też nigdy nic... jakie cienie, zanim nie weszłam na forum nawet nie wiedziałam że się zdarzają...

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Marta a Ty kiedy miałaś pierwszego pozytywa?

Smutno mi dziś jakoś wątpliwości ogromne mnie dziś naszły 😞😥
    Jakie wątpliwości? Co kochana się dzieje? 🥺

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Ja się podzielę doświadczeniem z zeszłego roku...8 dni spóźnienia okresu...pojechalam do gina, bo testy nie wychodziły i myślałam że jestem jedną z tych cudownych kobiet, gdzie testy nie wychodzą po prostu... Babeczka do mnie "no widać pęcherzyk, ciąża jak nic! Pięknie na tylniej ścianie, okrągły" zdjęcie nawet mi wydrukowała. Przyjechałam do domu i że łzami w oczach pokazałam mamie i staremu. Pojechałam na betę...beta negatywna...okres dwa dni później przyszedł! No i jak tu wierzyć lekarzowi?
    No właśnie? Mi się wydaje że ten obraz usg to jest tak niewyraźny, że trzeba być mega mózgiem i mieć całe wieki doświadczenia żeby trafnie go interpretować.

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka...no mi wychodzą jakieś bladzichy bardzo często i już czasem zastanawiam się czy faktycznie, tak jak mówiła Felinka, nie pomyśleć o konsultacji z lekarzem. Może faktycznie tu tkwi problem.
    Ja że swojego podejścia do tych cieni wyciągam takie wnioski, że mega się nakręcam i już mam nadzieję, że jutro wyjdzie piękniejszy bladzioch, jutro przychodzi a bladziocha brak :( to jest też mega frustrujące 😅 na początku stary jeszcze oglądał ze mną te testy, teraz powiedział, że dopóki nie zobaczy z daleka krechy to on nic nie widzi! Pewnie ma dużo racji.
    Przewinela mi się wypowiedź którejś z was na temat tych testów...że producenci specjalnie tak robią, żeby iść i kupić następny i następny...
    W sumie nie wiem co jest lepsze...mieć te bladziocha czasem czy w ogóle ich nie widzieć 🥺 w sumie...tak źle i tak niedobrze. Najlepiej to zobaczyć piękna kreseczkę, która nie wzbudza w nikim wątpliwości!

Aaaa i jak już się tak rozglądałam to myślałam sobie dziś rano o tym jak to będzie jak zobaczę ta kreskę piękna...i wiecie do jakiego wniosku doszłam? Nie powiem staremu i córce o tym absolutnie, dopoki nie pojadę na betę. Chyba bym się bała, że test mnie perfidnie oszuka i tylko ich rozczaruje. Ja przeżyje, a oni pewnie będą mega mega zawiedzeni...

Tak chaotycznie napisałam, że nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi 😅

Maliina lubi tę wiadomość

• Kirra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Jakie wątpliwości? Co kochana się dzieje? 🥺
    Miałam dobre przeczucia co do tego cyklu a im dalej w las tym trudniej nie mieć wątpliwości ☺

Tedka, Kasiak ja też u siebie nigdy żadnych cieni nie widzę 🧐

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    A nie testowałaś dziś? ✊
    Nie nie testuje już bo czuje ze lada dzień dostanę 🐒 wiec nawet mi się nie chce latac po testy, a mam tylko te beznadziejne gdzie wychodzi testowa kreska 😅

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ