X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Witam dziewczyny 😁 ja już po pracy, nie mam normalnie weny do życia 😅 ta pogoda mnie wykończy.

Aaaa...i albo, proszę ja was, DOZy się że mnie nabijają albo coś w końcu jest na rzeczy ✊✊✊💚💚🍀🥺🙏

POKAZUJ raz dwa!!

verliebtindich, Marta100 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Witam dziewczyny 😁 ja już po pracy, nie mam normalnie weny do życia 😅 ta pogoda mnie wykończy.

Aaaa...i albo, proszę ja was, DOZy się że mnie nabijają albo coś w końcu jest na rzeczy ✊✊✊💚💚🍀🥺🙏
    Dawaj !

Marta100 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:

Robiłaś test? Kupowałaś moze te z Gemini? ✊✊✊✊✊ Wierzę że będzie dobrze✊✊✊✊✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka ja Cię rozumiem, ja raz rodziłam to wiem, że mogę zajść. Wychodzą mi co miesiąc blade kreski raz ciemnieją raz nie, ale są, więc wiem, że coś się dzieje, że mogę. Jednak mam nadzieję, że jak dojdzie co do czego w Twoim przypadku, to nie będzie tych biochemów i niepewnych kresek, tylko jak się pojawi to każdego dnia ciemniejsza. To się w końcu u Ciebie wydarzy, wierzę w to, bo jesteś zdeterminowana i masz dużo siły. Ja gdybym była na Twoim miejscu najpewniej po pół roku bym się poddała i tak by było, po pół roku zaszłam w ciążę, gdybym w nią nie zaszła wtedy to bym już nawet dalej nie próbowała. Ty próbujesz, niepoddajesz się, więc już jesteś na wygranej pozycji. Ja już się zastanawiam czy nie zrezygnować, słaba jestem.

• Niaha Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    dziewczyny a ja z innej beczki. badacie szyjkę?
    Nie badam, nie potrafię i troszkę boję się infekcji 🥺

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Dziewczyny już nie mogę doczekać się wizyty 3.03 😊 Podobno u kropka juz powinno być słychać serduszko. Pamiętam jak ryczałam słysząc je w pierwszej ciąży 😊😉 Trzymajcie za mnie kciuki by było wszystko dobrze. Zawsze ta pierwsza wizyta jest stresująca 😊

Też mam wizytę 3 marca. Który to będzie dokładnie Twój tydzień z dniami? ☺️

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Powiem Wam, choc to może być nie na miejscu i z góry przepraszam, ale... zazdroszczę Wam tych cieni i biochemów. Nie życzę nikomu źle, wiecie o tym, sobie samej również, ale... zobaczyć choć raz cień cienia, choć raz... byłabym może choć trochę usatysfakcjonowana. U mnie to chyba nic nawet nie zaskakuje nigdy. :(

Sam fakt że się nie podajesz jestes bohaterka 😊 To musi być w końcu wynagrodzone dwoma kreseczkami 😊 Innej opcji nie ma 😊 Ja w to mocno wierze i trzymam z serca kciuki ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊

• Kirra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia pokaz! Ile dpo jesteś? ☺

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:

Szybciutko pokazuj😘

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam dzięki za dobre słowo!
    Ja Wam wszystkim życzę żadnych biochemów, tylko twarde dane! :)

Jolcia, pokazuj, lubimy wpatrywać się w teściki :D

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia nie gadaj, że zrzuciłaś taką bombe i sobie poszłaś! Ja tu odświeżam stronę ciągle 🤣

age.png
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, ale miałam lekki atak paniki chyba... 😅 Za dużo dziś emocji na raz...jak patrzę sobie na te zdjęcia to myślę, że za dużo sobie już wkręcam. Proszę o uziemienie

https://zapodaj.net/63362f062dc48.jpg.html

https://zapodaj.net/b43a9192fdf5c.jpg.html

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/773201d62267e.jpg.html

Mam na prawdę słaby aparat w telefonie, nie zdziwię się jak wy nic nie zobaczycie, ale przysięgam że ja tam coś dostrzegam...o matyldo 🙏

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Jestem, ale miałam lekki atak paniki chyba... 😅 Za dużo dziś emocji na raz...jak patrzę sobie na te zdjęcia to myślę, że za dużo sobie już wkręcam. Proszę o uziemienie

https://zapodaj.net/63362f062dc48.jpg.html
    https://zapodaj.net/b43a9192fdf5c.jpg.html

Widzę na tym pierwszym różową a na drugim białą? Nie słyszałam, żeby DOZy oszukiwały i sama nie widziałam na nich nigdy żadnej nawet fabrycznej kreski. Myślę, że to bardzo dobry znak, ale proszę Cię, postaraj się podejść do tego na spokojnie 🙏 oddychaj! 🥰

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę na tym ostatnim

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:

Mam na prawdę słaby aparat w telefonie, nie zdziwię się jak wy nic nie zobaczycie, ale przysięgam że ja tam coś dostrzegam...o matyldo 🙏

Kurcze no tutaj całkiem dobrze widać. Oby to było to ✊✊✊ masz jeszcze jednego na jutro?

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia kochana dla mnie to negatyw ale pewnie jest jeszcze wcześnie?

Mój negatywny doz miesiąc temu :

https://zapodaj.net/8c21c5dbf84cd.jpg.html

Dziewczyny tu coś widziały ale niestety się nie sprawdziło

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam na kilka sposobów ująć je na zdjęciach i na tym co widzisz biała to pięknie się lampa odbiła 😅 no może i to fabryczna, poczekamy zobaczymy 🤭 ale przyznam wam szczerze, że jak coś mi przez to okienko zaczęło prześwitywać to mialam nagle uderzenie gorąca 🤪 takie emocje poplątane...zmęczona jestem ostatnio okropnie, bo dużo się dzieje, jestem biometeowariatka i jakby przez chwilę pomyślałam sobie "na prawdę? Uda się? W końcu się uda?" Nooo dobrze, że was mam! I mogę to tu napisać, bo z kim mam pogadać? Już jest ok, ogólnie i dochodzą do mnie normalne racjonalne emocje 😁🤣 czyli...oddycham i mam na wielkiej uwadze to, że być może to jest kreska fabryczna. One mnie lubią 😂

• Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:

Jolciu na 2 pierwszych nic nie widzę, natomiast z doza już jakby coś mi się widzi 😁👌 kciukasy trzymam!

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Kurcze no tutaj całkiem dobrze widać. Oby to było to ✊✊✊ masz jeszcze jednego na jutro?
    No właśnie nie mam doza na jutro 😅 zostały mi horrienty ale pewnie na mieście jak będę to coś kupię 😁

Kirra, no faktycznie u ciebie też coś tam się przebija...już mam świadomość, że to może być kreseczka płatająca mi figla 😩 ale gdzieś tam w głębi serca wierzę, że jeszcze jeszcze w tym cyklu zobaczę ta piękną rozowa krechę, która nie będzie budziła moich wątpliwości. Póki co to wgapiam się w test i się z siebie trochę śmieje 😅 dobrze, że nikogo w chacie nie było 😂😂😂😂

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ