Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarta100 wrote:W tej ciąży pierwsza pierwsza 😊 Tylko telefonicznie konsultowalam sie z ginem 😊 Po 3 pozytywnych testach i obliczeniu mojego ostatniego okresu ustalił mi termin wizyty. 😊
Marta100 lubi tę wiadomość
-
Milixx wrote:Ta moja temperatura mnie dobija 😔 To był jednak zły pomysł ją mierzyć. Noce mam ciężkie z pobudkami więc myślę, że ta temperatura jest mało miarodajna. Same góry i doliny↘↗↘↗ na tym wykresie 🤦🏼♀️ Testy owulacyjne stoją w miejscu, śluzu jak na lekarstwo. Czuje, że znowu pęcherzyk sobie nie pęknie 😥
I teraz mi przychodzi na myśl, czy nie załatwić sobie recepty na oviitrelle, i nie zrobić zastrzyku na własną rękę 🤷🏼♀️ - żałuje, że nie zapisałam się na ten monitoring ale czas nie pozwala na latanie po ginekologach 😔
Dziewczyny poproszę o opierdziel, sprowadźcie mnie na ziemię. Powiedzcie, że ta recepta to bardzo głupi pomysł.. Oszaleć można 🤦🏼♀️😔
Myślę, że żeby wystawić receptę to przydałoby się żeby Cię lekarz zbadał wcześniej, jakiś dokładny wywiad zebrał, a nie tak od ręki..starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Jasmiinum, po ciąży kazda faza lutealna trwa inaczej u mnie ale ostatnie się skracały a już ten ostatni cykl trwała 10dni wiec tak się tez spodziewam tym razem.
Jasmiinum lubi tę wiadomość
-
paull97 wrote:Brałaś coś na zbicie prolaktyny? Jak tak to w jakich dawkach? Ja brałam Bromocorn i niestety na początku Endokrynolog zdecydowanie źle dobrała mi dawkę, bo bardzo mocno mi się zbiła ta prolaktyna.. Najpierw brałam 3x dziennie po pół tabletki, później zmieniła na 1x dziennie po pół. Odstawilam jak dowiedziałem się o ciąży i do dziś nie biorę, póki nie zbadam poziomu prolaktyny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 11:46
12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
Byłam sobie na monitoringu. No i niby 13 dc, ale pęcherzyki małe. Zobaczymy w pt co będzie.
I wogle, na monitoring chodzę z programu, na NFZ, to drugie podejście bo wcześniej zachorowałam. Za każdym razem trafiam na innego ginekologa. I każdy, jak mu mowię że faza lutealna krótka, to mówi co innego. Przeczą sobie wzajemnie. I jak tu wiedzieć co robić...starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Anka1312 ja akurat dobrze przyjęłam te leki, ale muszę podpytać lekarza o ten dostinex jeśli byłaby taka potrzeba.
Marta100 Jestem nowa, jeszcze nie miałam okazji pogratulować 😘 Także gratulacje i na pewno wszystko będzie tak jak ma być!
Milixx, ja mam podobnie.. Od zawsze mam dość niska temperature (ponoć taka moja natura). Jednego dnia mam 35, drugiego 34, potem 35,4 i tak to skacze.. 36,6 to u mnie gorączka 🤣🤣🤣Marta100 lubi tę wiadomość
-
Tak tylko tu zostawię 😁
Parzcie jaka okazja cenowa w aptece doz 😅 Ja zamówiłam 5szt 🙈🙈 Będę testować i sprawdzać czy są okey 😄🧐
EDIT. Testy wartę uwagi do robienia eksperymenty z wypłukiwaniem ovi - cena kusi 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 11:43
Marta100, Tedka, verliebtindich lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiak89 wrote:Byłam sobie na monitoringu. No i niby 13 dc, ale pęcherzyki małe. Zobaczymy w pt co będzie.
I wogle, na monitoring chodzę z programu, na NFZ, to drugie podejście bo wcześniej zachorowałam. Za każdym razem trafiam na innego ginekologa. I każdy, jak mu mowię że faza lutealna krótka, to mówi co innego. Przeczą sobie wzajemnie. I jak tu wiedzieć co robić...
Świetnie Cie rozumiem. Też nie lubię jak uzyskuje sprzeczne info od lekarzy. Teraz trzymam się ginekologa którego ufam i nic nie zmieniam 😉 Mam nadzieję że w piątek będziesz wiedziała juz cos więcej ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊ -
Kasiak89 wrote:Byłam sobie na monitoringu. No i niby 13 dc, ale pęcherzyki małe. Zobaczymy w pt co będzie.
I wogle, na monitoring chodzę z programu, na NFZ, to drugie podejście bo wcześniej zachorowałam. Za każdym razem trafiam na innego ginekologa. I każdy, jak mu mowię że faza lutealna krótka, to mówi co innego. Przeczą sobie wzajemnie. I jak tu wiedzieć co robić...
Co to za program?12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
Kochana ja zamówiłam ponad 20 😁 minimalne Wmówienie 20 zł a że nic innego nie zamawiałam to musiałam tyle testów 😁 będzie na zaś 😁😁😁*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Dziewczyny a ja mam pytanie - jakie macie doświadczenia z testami o czułości 25? Czy testujecie tylko 10?🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Marta ja też jeszcze nie gratulowalam 🤭 gratuluję więc oficjalnie 😁 ja ostatnio miałam wizytę serduszkowa, nie mogłam posłuchać ale widziałam jak bije 😉 2 marca mam kolejną wizytę, więc mamy dzień po dniu ☺️ będę trzymała za Ciebie kciuki ✊
Milixx Kochana jak zastrzyki to musi chyba być monitoring. Trzeba je przecież podać W odpowiednim momencie?
Iwonay, no ten pink ostatnio był typowo pozytywny, ja nie wierzę, że miałabyś takie oszusty! Kurcze niech się uda!!!
Wjedzma a pokażesz ten test nam? 😁
Marta100 lubi tę wiadomość
-
Kirra wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie - jakie macie doświadczenia z testami o czułości 25? Czy testujecie tylko 10?
Kirra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySłomka, u mnie to raczej nie oszusty, tylko po prostu biochem. Dzownilam do mojej lekarki, powiedziała to co wiem sama, że przecież przed pierwszą ciążą też tak było, 5 biochemów, za 6 razem się udało. Teraz jest to samo, to 3 cykl starań i za każdym razem blade kreski, a potem nic. Robiłam badania, hormony w porządku, wyniki jak trzeba, nic nie stoi na przeszkodzie. Jedynie co to kazała mi teraz po kolejnej owulacji odpoczywać, już tu wspominałam, że jesteśmy w trakcie budowy i jest dużo pracy i rzeczywiście nie oszczędzałam się, może sama jestem sobie winna, że nic z tego nie wyszło. Może następnym razem się uda.
-
Kirra wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie - jakie macie doświadczenia z testami o czułości 25? Czy testujecie tylko 10?
Ja uważam, że te czułości na opakowaniu są nietrafione i raczej się tym nie sugeruje. Bardziej opiniami. Ile razy widziałam porównanie super duper czułego pinka 10 z testem o czułości 20 albo 25 i na pinku ledwo co a na tym o mniejszej czułości porządna kreska 😅
Słomka a proszę Cię bardzo
https://naforum.zapodaj.net/6df4159b34a6.jpg.htmlKirra lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Ja uważam, że te czułości na opakowaniu są nietrafione i raczej się tym nie sugeruje. Bardziej opiniami. Ile razy widziałam porównanie super duper czułego pinka 10 z testem o czułości 20 albo 25 i na pinku ledwo co a na tym o mniejszej czułości porządna kreska 😅
Słomka a proszę Cię bardzo
https://naforum.zapodaj.net/6df4159b34a6.jpg.html🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
nick nieaktualnySłomka wrote:Marta ja też jeszcze nie gratulowalam 🤭 gratuluję więc oficjalnie 😁 ja ostatnio miałam wizytę serduszkowa, nie mogłam posłuchać ale widziałam jak bije 😉 2 marca mam kolejną wizytę, więc mamy dzień po dniu ☺️ będę trzymała za Ciebie kciuki ✊
Milixx Kochana jak zastrzyki to musi chyba być monitoring. Trzeba je przecież podać W odpowiednim momencie?
Iwonay, no ten pink ostatnio był typowo pozytywny, ja nie wierzę, że miałabyś takie oszusty! Kurcze niech się uda!!!
Wjedzma a pokażesz ten test nam? 😁
Dziękuję 😊 Widocznie coś się zmieniło z tym słuchaniem ❤ jeszcze 2 lata temu mi pozwalał posłuchać choc juz wspominał że coś takiego badają dlatego dla bezpieczeństwa puszcza mi dźwięk tylko na chwilkę. To nic 😊😉 Poczekam bezpieczeństwo dzidzi najważniejsze. Ważne by na wizycie lekarz potwierdził ze jest ok 😊😉 To dla mnie najważniejsze 😉 -
Kirra wrote:Co mi świta! Tylko chyba troszkę się zalał?
Nieee po prostu jeszcze namakał
https://naforum.zapodaj.net/02f279c01b1e.jpg.html
Tu chyba też delikatnie widać, ale te akurat już jest zrobione już chwile po czasie.
Za parę dni się okaże, czy coś się dzieje czy jednak nordy nie są takie cudowne jak mi się wydaje 🤭 w każdym razie jestem dobrej myśli 💪Maliina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWjedzma wrote:Nieee po prostu jeszcze namakał
Tu chyba też delikatnie widać, ale te akurat już jest zrobione już chwile po czasie.
Za parę dni się okaże, czy coś się dzieje czy jednak nordy nie są takie cudowne jak mi się wydaje 🤭 w każdym razie jestem dobrej myśli 💪
Trzymam kciuki ✊✊✊✊✊✊✊✊✊ -
Wjedzma wrote:Nieee po prostu jeszcze namakał
Za parę dni się okaże, czy coś się dzieje czy jednak nordy nie są takie cudowne jak mi się wydaje 🤭 w każdym razie jestem dobrej myśli 💪🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅