X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    W tej ciąży pierwsza pierwsza 😊 Tylko telefonicznie konsultowalam sie z ginem 😊 Po 3 pozytywnych testach i obliczeniu mojego ostatniego okresu ustalił mi termin wizyty. 😊
    Fajnie, mam nadzieję, że wszystko będzie jak trzeba ☘️

Marta100 lubi tę wiadomość

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Ta moja temperatura mnie dobija 😔 To był jednak zły pomysł ją mierzyć. Noce mam ciężkie z pobudkami więc myślę, że ta temperatura jest mało miarodajna. Same góry i doliny↘↗↘↗ na tym wykresie 🤦🏼‍♀️ Testy owulacyjne stoją w miejscu, śluzu jak na lekarstwo. Czuje, że znowu pęcherzyk sobie nie pęknie 😥
    I teraz mi przychodzi na myśl, czy nie załatwić sobie recepty na oviitrelle, i nie zrobić zastrzyku na własną rękę 🤷🏼‍♀️ - żałuje, że nie zapisałam się na ten monitoring ale czas nie pozwala na latanie po ginekologach 😔
    Dziewczyny poproszę o opierdziel, sprowadźcie mnie na ziemię. Powiedzcie, że ta recepta to bardzo głupi pomysł.. Oszaleć można 🤦🏼‍♀️😔
    Może po prostu owu Ci się przesunie. Zdarza się.
    Myślę, że żeby wystawić receptę to przydałoby się żeby Cię lekarz zbadał wcześniej, jakiś dokładny wywiad zebrał, a nie tak od ręki..

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmiinum, po ciąży kazda faza lutealna trwa inaczej u mnie ale ostatnie się skracały a już ten ostatni cykl trwała 10dni wiec tak się tez spodziewam tym razem.

Jasmiinum lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Anka1312 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paull97 wrote:
    Brałaś coś na zbicie prolaktyny? Jak tak to w jakich dawkach? Ja brałam Bromocorn i niestety na początku Endokrynolog zdecydowanie źle dobrała mi dawkę, bo bardzo mocno mi się zbiła ta prolaktyna.. Najpierw brałam 3x dziennie po pół tabletki, później zmieniła na 1x dziennie po pół. Odstawilam jak dowiedziałem się o ciąży i do dziś nie biorę, póki nie zbadam poziomu prolaktyny.
    Kiedyś brałam bromergon to jest to samo co bromocorn fatalnie się po tym czułam,mdłości omdlenia.Potem endokrynolog przepisała mi dostinex jest droższy ale brałam jedna na tydzień i było już potem ok cały czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 11:46

12.09.2013 - pierwszy skarb
    24.06.2020 - drugi skarb
    walka o trzeci skarb
    19.07.2022 - beta 240,7
    19.07.2022 - prog. 16,5
    21.07.2022 - beta 712
    21.07.2022- prog. 13,4
    22.07.2022 - wizyta
    29.07.2022 - jest kropek
    12.08.2022 - jest ♥️
    13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam sobie na monitoringu. No i niby 13 dc, ale pęcherzyki małe. Zobaczymy w pt co będzie.
    I wogle, na monitoring chodzę z programu, na NFZ, to drugie podejście bo wcześniej zachorowałam. Za każdym razem trafiam na innego ginekologa. I każdy, jak mu mowię że faza lutealna krótka, to mówi co innego. Przeczą sobie wzajemnie. I jak tu wiedzieć co robić...

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • paull97 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1312 ja akurat dobrze przyjęłam te leki, ale muszę podpytać lekarza o ten dostinex jeśli byłaby taka potrzeba.

Marta100 Jestem nowa, jeszcze nie miałam okazji pogratulować 😘 Także gratulacje i na pewno wszystko będzie tak jak ma być!

Milixx, ja mam podobnie.. Od zawsze mam dość niska temperature (ponoć taka moja natura). Jednego dnia mam 35, drugiego 34, potem 35,4 i tak to skacze.. 36,6 to u mnie gorączka 🤣🤣🤣

• Milixx Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko tu zostawię 😁

a23f1fa2a59d.jpg

Parzcie jaka okazja cenowa w aptece doz 😅 Ja zamówiłam 5szt 🙈🙈 Będę testować i sprawdzać czy są okey 😄🧐

EDIT. Testy wartę uwagi do robienia eksperymenty z wypłukiwaniem ovi - cena kusi 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 11:43

Marta100, Tedka, verliebtindich lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Byłam sobie na monitoringu. No i niby 13 dc, ale pęcherzyki małe. Zobaczymy w pt co będzie.
    I wogle, na monitoring chodzę z programu, na NFZ, to drugie podejście bo wcześniej zachorowałam. Za każdym razem trafiam na innego ginekologa. I każdy, jak mu mowię że faza lutealna krótka, to mówi co innego. Przeczą sobie wzajemnie. I jak tu wiedzieć co robić...

Świetnie Cie rozumiem. Też nie lubię jak uzyskuje sprzeczne info od lekarzy. Teraz trzymam się ginekologa którego ufam i nic nie zmieniam 😉 Mam nadzieję że w piątek będziesz wiedziała juz cos więcej ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊

• Anka1312 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:

Co to za program?

12.09.2013 - pierwszy skarb
    24.06.2020 - drugi skarb
    walka o trzeci skarb
    19.07.2022 - beta 240,7
    19.07.2022 - prog. 16,5
    21.07.2022 - beta 712
    21.07.2022- prog. 13,4
    22.07.2022 - wizyta
    29.07.2022 - jest kropek
    12.08.2022 - jest ♥️
    13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Tak tylko tu zostawię 😁

a23f1fa2a59d.jpg

Parzcie jaka okazja cenowa w aptece doz 😅 Ja zamówiłam 5szt 🙈🙈 Będę testować i sprawdzać czy są okey 😄🧐

EDIT. Testy wartę uwagi do robienia eksperymenty z wypłukiwaniem ovi - cena kusi 😅
    Kochana ja zamówiłam ponad 20 😁 minimalne Wmówienie 20 zł a że nic innego nie zamawiałam to musiałam tyle testów 😁 będzie na zaś 😁😁😁

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie - jakie macie doświadczenia z testami o czułości 25? Czy testujecie tylko 10?

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Słomka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja też jeszcze nie gratulowalam 🤭 gratuluję więc oficjalnie 😁 ja ostatnio miałam wizytę serduszkowa, nie mogłam posłuchać ale widziałam jak bije 😉 2 marca mam kolejną wizytę, więc mamy dzień po dniu ☺️ będę trzymała za Ciebie kciuki ✊
    Milixx Kochana jak zastrzyki to musi chyba być monitoring. Trzeba je przecież podać W odpowiednim momencie?
    Iwonay, no ten pink ostatnio był typowo pozytywny, ja nie wierzę, że miałabyś takie oszusty! Kurcze niech się uda!!!
    Wjedzma a pokażesz ten test nam? 😁

• Słomka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie - jakie macie doświadczenia z testami o czułości 25? Czy testujecie tylko 10?
    Kirra ja właśnie mam takie doświadczenie, że bobotest mi się najlepiej wybarwil a miał czułość właśnie 25 🤭

Kirra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka, u mnie to raczej nie oszusty, tylko po prostu biochem. Dzownilam do mojej lekarki, powiedziała to co wiem sama, że przecież przed pierwszą ciążą też tak było, 5 biochemów, za 6 razem się udało. Teraz jest to samo, to 3 cykl starań i za każdym razem blade kreski, a potem nic. Robiłam badania, hormony w porządku, wyniki jak trzeba, nic nie stoi na przeszkodzie. Jedynie co to kazała mi teraz po kolejnej owulacji odpoczywać, już tu wspominałam, że jesteśmy w trakcie budowy i jest dużo pracy i rzeczywiście nie oszczędzałam się, może sama jestem sobie winna, że nic z tego nie wyszło. Może następnym razem się uda.

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:

Ja uważam, że te czułości na opakowaniu są nietrafione i raczej się tym nie sugeruje. Bardziej opiniami. Ile razy widziałam porównanie super duper czułego pinka 10 z testem o czułości 20 albo 25 i na pinku ledwo co a na tym o mniejszej czułości porządna kreska 😅

Słomka a proszę Cię bardzo

https://naforum.zapodaj.net/6df4159b34a6.jpg.html

Kirra lubi tę wiadomość

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Ja uważam, że te czułości na opakowaniu są nietrafione i raczej się tym nie sugeruje. Bardziej opiniami. Ile razy widziałam porównanie super duper czułego pinka 10 z testem o czułości 20 albo 25 i na pinku ledwo co a na tym o mniejszej czułości porządna kreska 😅

Słomka a proszę Cię bardzo

https://naforum.zapodaj.net/6df4159b34a6.jpg.html
    Co mi świta! Tylko chyba troszkę się zalał?

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka wrote:
    Marta ja też jeszcze nie gratulowalam 🤭 gratuluję więc oficjalnie 😁 ja ostatnio miałam wizytę serduszkowa, nie mogłam posłuchać ale widziałam jak bije 😉 2 marca mam kolejną wizytę, więc mamy dzień po dniu ☺️ będę trzymała za Ciebie kciuki ✊
    Milixx Kochana jak zastrzyki to musi chyba być monitoring. Trzeba je przecież podać W odpowiednim momencie?
    Iwonay, no ten pink ostatnio był typowo pozytywny, ja nie wierzę, że miałabyś takie oszusty! Kurcze niech się uda!!!
    Wjedzma a pokażesz ten test nam? 😁

Dziękuję 😊 Widocznie coś się zmieniło z tym słuchaniem ❤ jeszcze 2 lata temu mi pozwalał posłuchać choc juz wspominał że coś takiego badają dlatego dla bezpieczeństwa puszcza mi dźwięk tylko na chwilkę. To nic 😊😉 Poczekam bezpieczeństwo dzidzi najważniejsze. Ważne by na wizycie lekarz potwierdził ze jest ok 😊😉 To dla mnie najważniejsze 😉

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Co mi świta! Tylko chyba troszkę się zalał?

Nieee po prostu jeszcze namakał :D

https://naforum.zapodaj.net/02f279c01b1e.jpg.html

Tu chyba też delikatnie widać, ale te akurat już jest zrobione już chwile po czasie.

Za parę dni się okaże, czy coś się dzieje czy jednak nordy nie są takie cudowne jak mi się wydaje 🤭 w każdym razie jestem dobrej myśli 💪

Maliina lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Tu chyba też delikatnie widać, ale te akurat już jest zrobione już chwile po czasie.

Za parę dni się okaże, czy coś się dzieje czy jednak nordy nie są takie cudowne jak mi się wydaje 🤭 w każdym razie jestem dobrej myśli 💪

Trzymam kciuki ✊✊✊✊✊✊✊✊✊

• Kirra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Oby to było to. Irytują mnie te biale cienie takie jakby obramowki - były na każdym teście jaki robiłam oprócz dozów

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ