Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wjedzma wrote:Nieee po prostu jeszcze namakał
https://naforum.zapodaj.net/02f279c01b1e.jpg.html
Tu chyba też delikatnie widać, ale te akurat już jest zrobione już chwile po czasie.
Za parę dni się okaże, czy coś się dzieje czy jednak nordy nie są takie cudowne jak mi się wydaje 🤭 w każdym razie jestem dobrej myśli 💪
Trzymam kciuki mocnoSpadek temperatury jest obiecujący na Twym wykresie
jakby zagnieżdząjący
Wjedzma lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
nick nieaktualnyJa ostatni raz kupiłam Nordy. Wychodzą mi dokladnie takie same cienie jak Tobie albo nawet i większe. Ale widać je ładnie i są różowe dopiero jak test wyschnie - czyli negatywny. Ale ktoś się może na to nabrać jak nie ma rozeznania. A dobrze wiemy, że jak ciąża to jednak powinny te kreski robić się ciemniejsze, a nie one raz takie a raz takie. Mi najlepiej jak do tej pory jednak sprawdzają się testy z testeo.
Tylko u Ciebie Wjedzma to wykres się zapowiada ciążowo, u mnie to już spadek okresowy, więc mam nadzieję, że Twoje cienie będą coraz wyraźniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 13:18
-
Obczajcie dziewczyny mój pink z 2 miesięcy wstecz :
https://zapodaj.net/95dced8447f06.jpg.html
Był oczywiście negatywny. Te białe obramowki są irytujące🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Kirra wrote:Oby to było to. Irytują mnie te biale cienie takie jakby obramowki - były na każdym teście jaki robiłam oprócz dozów
Tak!!! Mnie też bo nie wiadomo czy coś tam jest, czy tak jakoś barwnik się rozłożył po tym pasku 🤷♀️I faktycznie, też kojarzę, że dozy jak już namokły to wszystko oprócz kreski kontrolnej było pięknie białe i nawet nie było się nad czym zastanawiaćKirra, Marta100 lubią tę wiadomość
-
Iwonay wrote:Ja ostatni raz kupiłam Nordy. Wychodzą mi dokladnie takie same cienie jak Tobie albo nawet i większe. Ale widać je ładnie i są różowe dopiero jak test wyschnie - czyli negatywny. Ale ktoś się może na to nabrać jak nie ma rozeznania. A dobrze wiemy, że jak ciąża to jednak powinny te kreski robić się ciemniejsze, a nie one raz takie a raz takie. Mi najlepiej jak do tej pory jednak sprawdzają się testy z testeo.
Ja ich jeszcze nie skreślam, bo jak w 3 dpo robiłam teścik tego testu to nawet po wyschnięciu nie widziałam na nim kreski. Mam go schowanego to mogę wstawić jak będziesz chciała. Dopiero ten wczoraj w 6 dpo i dzisiaj 7dpo po wyschnięciu ma różową delikatną kreskę w miejscu gdzie świeżo po zrobieniu coś mi świtało. Dlatego jeszcze obserwuje sytuację, jak faktycznie za 2 dni nic mocniej nie zaświta to oficjalnie stwierdzę, że polecam DOZy i tylko DOZy 😅 -
Anka1312 wrote:Co to za program?
Program diagnostyki niepłodności skierowany do par które nie mają diagnozy.
W Krakowie na pewno działa, nie wiem jak w innych miastach, trzeba by maila napisać. Telefon jakiś zły mają podany.
Tam jest napisane że niby się skończył, ale nowe edycje są co pół rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 13:23
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
nick nieaktualnyWjedzma wrote:Ja ich jeszcze nie skreślam, bo jak w 3 dpo robiłam teścik tego testu to nawet po wyschnięciu nie widziałam na nim kreski. Mam go schowanego to mogę wstawić jak będziesz chciała. Dopiero ten wczoraj w 6 dpo i dzisiaj 7dpo po wyschnięciu ma różową delikatną kreskę w miejscu gdzie świeżo po zrobieniu coś mi świtało. Dlatego jeszcze obserwuje sytuację, jak faktycznie za 2 dni nic mocniej nie zaświta to oficjalnie stwierdzę, że polecam DOZy i tylko DOZy 😅
-
Iwonay wrote:U Ciebie wykres wygląda bardzo ładnie z także mam nadzieję, że Twoje będą ciemnieć. Ja zrobiłam wczoraj dwa Nordy na każdym po wyschnięciu mam różową kreskę. Dziś rano też zrobiłam dwa też na każdym jest różowa kreska. Ale dopiero jak wyschły. Na pinku ta kreska pojawiła mi się natychmiast po kontakcie z moczem. Stąd uważam, że po raz kolejny mój organizm po prostu odrzucił ciążę, albo obumarła zaraz po zagnieżdżeniu. Niestety mam taką przypadłość. Choć w tym cyklu sama mogłam coś zruszyć, bo się przepracowałam, większość czasu spędzałam w pozycji na klęcząco i dzwigałam różne rzeczy. Może w następnym cyklu mi się uda.
Kochana, proszę Cię, nawet tak nie mów. Jeśli masz rację z tym, że to był biochem, to nie jest pod żadnym pozorem Twoją winą, że ciąża się nie utrzymała!
Dopóki małpa Cię nie nawiedzi to ja będę dalej trzymać kciuki za pozytywne zakończenie u CiebieIwonay, Anka1312 lubią tę wiadomość
-
Kirra wrote:Obczajcie dziewczyny mój pink z 2 miesięcy wstecz :
https://zapodaj.net/95dced8447f06.jpg.html
Był oczywiście negatywny. Te białe obramowki są irytujące
https://naforum.zapodaj.net/929f3636168a.jpg.html
To do kolekcji jeszcze mój oszust też sprzed 2 mscy 💪 bladzioch bo bladzioch ale nadziei wtedy narobił
Edit. jak patrzę na telefonie to widzę, jak na laptopie to nie widzę, magiaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 14:05
Kirra lubi tę wiadomość
-
Iwonay, nie myśl tak! Powiem Ci na swoim przykładzie ze odkąd zaczęłam się starać i co miesiąc byłam w hipotetycznej ciąży to zawsze bardzo na się siebie uwazalam łącznie z tym ze brałam zimny prysznic🙈 a w ciąży jeszcze o tym nie wiedząc dźwigaliśmy ze starym ogromne lozko na 3 piętro🙄 strasznie wtedy się męczyłam i myślałam ze ducha wyzionie. Jak się tydzień później dowiedziałam o ciąży to ryczalam bo byłam na siebie taka zła ze jestem głupia i lekkomyślna. A ciąża zdrowa i donoszona. Nie masz niestety wpływu i w jedna i w druga stronę. Ale pamietam przy moich biochemkach ze zawsze przed miałam okropne boleści brzucha lało sie ze mnie strasznie. A Ty nie masz żadnych dolegliwosci. Mówię Ci, Kropek ma sie dobrze❤️✊🏻
-
Kasiak89 wrote:https://www.su.krakow.pl/nasz-szpital/aktualnosci/zapraszamy-do-osrodka-leczenia-nieplodnosci-w-szpitalu-uniwersyteckim?highlight=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
Program diagnostyki niepłodności skierowany do par które nie mają diagnozy.
W Krakowie na pewno działa, nie wiem jak w innych miastach, trzeba by maila napisać. Telefon jakiś zły mają podany.
Tam jest napisane że niby się skończył, ale nowe edycje są co pół rokuverliebtindich lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
nick nieaktualnyJa w ogóle ani przed okresem ani w trakcie nie mam żadnych dolegliwości, mi po prostu leci krew i tyle. Ja uważam, że skoro na pinku wyszła taka całkiem ładna kreska to powinny ciemnieć - a tego nie robią. Więc coś się potoczyło inaczej niż powinno. Większość ciąż biochemicznych to kwestia wad zarodka według statystyk prawie 80%. Ja ogólnie podchodzę do tej sytuacji normalnie, na zasadzie stało się, nie pierwszy raz. Może w następnym cyklu już się uda. Bo do zapłodnienia dochodzi unie bez problemu, na dalszym etapie się coś dzieje, coraz bardziej zaczynam myśleć, że lekarz ma rację, że zarodki męskie są wadliwe po prostu w moim przypadku, więc muszę czekać aż się uda. W pierwszą ciążę zaszłam bez żadnych leków na receptę, bez wspomagaczy jedynie to byłam nafaszerowana witaminami, ale po odchudzaniu miałam ich za mało, więc to było wskazane. Teraz zdam się na los w kolejnym cyklu, temperaturę będę mierzyć, ale nie będę męża wołać za każdym razem, bo mnie w jajniku zakluje i będę musiała że to już 😆 i chyba jak będę w drugiej fazie po temperaturze widzieć, że to nie to, to zrezygnuje z testów.
Dziękuję wszystkim za dobre słowo i wiarę, ale serio czekam teraz na okres, niech szybko przyxhodzi, bo szyjka niestety temu przeczy.
Za to u Was liczę na same pozytywne wieści 💚💚💚Marta100 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, powiem Wam, że dzisiaj mnie tak okropnie brzuch boli, czuję się jakbym miała zaraz dostać 🐒 To jest po prostu niemożliwe co się dzieje... Przecież to dopiero 12dc.😫
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 14:08
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Ewiwi wrote:dziewczyny a ja z innej beczki. badacie szyjkę?
Ja badam, a przynajmniej tak mi się wydaje, że już potrafięStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Ja też kiedyś leżałam w Uniwersyteckim na endokrynologii ginekologicznej - byłam bardzo zadowolona, kliniczne rozpoznanie PCOS, hiperprolaktynemii, po 3 dniach pobytu papier na wszystko, co mi dolega. Wydał mi się ten szpital bardzo kompetentny i profesjonalny. ☺☺
-
Powiem Wam, choc to może być nie na miejscu i z góry przepraszam, ale... zazdroszczę Wam tych cieni i biochemów. Nie życzę nikomu źle, wiecie o tym, sobie samej również, ale... zobaczyć choć raz cień cienia, choć raz... byłabym może choć trochę usatysfakcjonowana. U mnie to chyba nic nawet nie zaskakuje nigdy.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Wjedzma wrote:https://naforum.zapodaj.net/929f3636168a.jpg.html
To do kolekcji jeszcze mój oszust też sprzed 2 mscy 💪 bladzioch bo bladzioch ale nadziei wtedy narobił
Edit. jak patrzę na telefonie to widzę, jak na laptopie to nie widzę, magia🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Tedka wrote:Powiem Wam, choc to może być nie na miejscu i z góry przepraszam, ale... zazdroszczę Wam tych cieni i biochemów. Nie życzę nikomu źle, wiecie o tym, sobie samej również, ale... zobaczyć choć raz cień cienia, choć raz... byłabym może choć trochę usatysfakcjonowana. U mnie to chyba nic nawet nie zaskakuje nigdy.
Kochana, wierzę, że zobaczysz w końcu nie bladziocha, a porządną drugą kreskę nie budzącą wątpliwości. Wierzę, że doświadczysz ciąży i macierzyństwa. Życzę Ci tego z całego serca słonkoTedka lubi tę wiadomość