X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HorienMedical też nie mają fabrycznych, testowałam około owulacji i nic nie było, także też polecam

Jolcia90 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Ta moja temperatura mnie dobija 😔 To był jednak zły pomysł ją mierzyć. Noce mam ciężkie z pobudkami więc myślę, że ta temperatura jest mało miarodajna. Same góry i doliny↘↗↘↗ na tym wykresie 🤦🏼‍♀️ Testy owulacyjne stoją w miejscu, śluzu jak na lekarstwo. Czuje, że znowu pęcherzyk sobie nie pęknie 😥
    I teraz mi przychodzi na myśl, czy nie załatwić sobie recepty na oviitrelle, i nie zrobić zastrzyku na własną rękę 🤷🏼‍♀️ - żałuje, że nie zapisałam się na ten monitoring ale czas nie pozwala na latanie po ginekologach 😔
    Dziewczyny poproszę o opierdziel, sprowadźcie mnie na ziemię. Powiedzcie, że ta recepta to bardzo głupi pomysł.. Oszaleć można 🤦🏼‍♀️😔

Szczerze naprawdę głupi 😉 Mnie lekarz powiedział że im więcej ingerencji w organizm hormonami tym gorzej dla cyklu obecnego i przyszłego. Ja raz sie uparłam na ten zastrzyk i powiem Ci że oprócz tego że myślałam że umrę w ten cykl tak mnie bolały jajniki, zle się czułam i byłam wykończona skutkami ubocznymi to....NIC on nie dał mi w tym cyklu. Jeśli nie ma podstaw medycznych pozwól naturze działać samej 😊😉 Wiem że łatwo się mówi ale z doświadczenia swojego wiem że nadgorliwosc gorsza od... jak to mówią 😉😄 to mówię tylko o mojej sytuacji 😊 Prosilas by dac Ci opinie- taka jest moja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 10:41

Milixx, Wjedzma lubią tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Dziewczyny już nie mogę doczekać się wizyty 3.03 😊 Podobno u kropka juz powinno być słychać serduszko. Pamiętam jak ryczałam słysząc je w pierwszej ciąży 😊😉 Trzymajcie za mnie kciuki by było wszystko dobrze. Zawsze ta pierwsza wizyta jest stresująca 😊
    Mi lekarz dał usłyszeć dopiero na prenatalnych :(
    Podobno teraz są nowe zalecenia że do 11 tygodnia nie powinno się słuchać bo te fale są szkodliwe 🤔
    Ale nie wiem czy to prawda, nie zagłębiałam się w temat. Ale mam nadzieję że Ty będziesz mogła posłuchać ❤️❤️

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Tak bardzo się cieszę Twoim szczęściem <3 oczywiście zaciskam kciuki, a Ty nam tu rozsiewaj ciążowe wiruski :D

Jasne że będę ja Wam każdej z osobna kibicuje tak samo mocno jakby to dotyczyło mnie samej ✊✊✊✊✊ Ja wiem że Wam się uda i nie ma co do tego wątpliwości ✊✊✊

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny serduszkujcie ile wlezie, niech marzec i końcówka lutego będą owocne w dwie kreseczki ❤️✊🏼✊🏼🍀

Milixx, Marta100 lubią tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Jasmiinum Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u mnie temperatura wczoraj spadła i odechciało ki się wszystkiego dziś już nawet nie mierzylam bo męża wzięło na przytulanki wiec stwierdziłam ze są rzeczy ważne i ważniejsze i w trakcie 💞weszła do sypialni córka męża 7 lat - 🤦‍♀️😅Taki początek dnia.
    Właśnie jestem po teleporadzie z moja endokrynolog ( bardzo dobry specjalista) i podpytałam ja o ten acard i od razu powiedziała żeby absolutnie nie brać jeżeli nie ma problemów z krzepliwością albo zespołu antyfosfolipidowego. To nie jest takie do końca bez szkody dla organizmu. Jak coś to podaje się go aktualnie w ciazy już ale nigdy na własna rękę.
    Bo przez to ze mam opakowanie w domu to chciałam brać w kolejnym cyklu.
    Dziewczyny nie uda mi się odnieść do każdej z Was z osobna za co przepraszam.
    Iwonay kurczę trzeba czekać jak 🐒 nie przyjdzie to beta i będzie jasność, wszystko jeszcze możliwe ile osób tyle różnych cykli ciążowych a i nieraz dziewczyny pisałam ze w jednaj ciazy było tak a w drugie zupełnie na odwrót. Trzymam kciuki mocno żeby to był jednak kropek.
    Tedka dobrze ze masz męża który stoi na straży i czuwa. Jak Ty nie masz siły na pozytywne podejście do tego cyklu to my będziemy Cię nakręcać. Nie ma innej opcji po to tu jesteśmy by się wspierać. Ja wierze ze ten rok przyniesie zmiany każdej staraczce z tego wątku. Tak genialna nazwa jak Brzuchatki nie może się zmarnować.
    Marta100 trzymam kciukasy i niech się poleja łezki szczęścia.
    Millix kurczę wiem ze można załatwić każdy lek bo sama mam takie opcje ale nie rób sobie zastrzyku bez zalecenia i bez opieki lekarza.
    Hania Ty masz zawsze taka krótka fazę lutealna bo piszesz ze dziś ma 9dpo a jutro spodziewasz się 🐒

A tak poza tym to miłego dnia Wam życzę

Iwonay, Marta100, Milixx lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Mi lekarz dał usłyszeć dopiero na prenatalnych :(
    Podobno teraz są nowe zalecenia że do 11 tygodnia nie powinno się słuchać bo te fale są szkodliwe 🤔
    Ale nie wiem czy to prawda, nie zagłębiałam się w temat. Ale mam nadzieję że Ty będziesz mogła posłuchać ❤️❤️

Te wytyczne juz były jakis czas temu przy pierwszej ciąży tez o tym czytałam 😉 Ale nie ma na to żadnych potwierdzających badań naukowych. Mój lekarz puścił mi w pierwszej ciąży głos serduszka dosłownie na 2 sekundy. Teraz myślę że tez tak zrobi a jak nie to nic się nie stanie. Zdam sie na jego decyzje. Ufam mu. A jak każe poczekać to Poczekam 😉🥰 Ważne że powie ze ok 🥰😊

W tej ciąży jestem spokojniejsza moze dlatego że już wiem z czym się to je 😊 Wiadomo stresik jest ale już bardziej kieruje się lekarzem. Kazał nie robić bety ani przyrostu po 3 pozytywnych testach to nie robię. Przy pierwszej leciałam od razu po pozytywnym teście 😊😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 10:43

Felinka94 lubi tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Te wytyczne juz były jakis czas temu przy pierwszej ciąży tez o tym czytałam 😉 Ale nie ma na to żadnych potwierdzających badań naukowych. Mój lekarz puścił mi w pierwszej ciąży głos serduszka dosłownie na 2 sekundy. Teraz myślę że tez tak zrobię a jak nie to nic się nie stanie. Poczekam 😉🥰 Ważne że powie ze ok 🥰😊

W tej ciąży jestem spokojniejsza moze dlatego że już wiem z czym się to je 😊 Wiadomo stresik jest ale już bardziej kieruje się lekarzem. Kazał nie robić bety ani przyrostu po 3 pozytywnych testach to nie robię. Przy pierwszej leciałam od razu po pozytywnym teście 😊😉
    Niunia trzymam za Was mocno kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼🥰

Marta100 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Szczerze naprawdę głupi 😉 Mnie lekarz powiedział że im więcej ingerencji w organizm hormonami tym gorzej dla cyklu obecnego i przyszłego. Ja raz sie uparłam na ten zastrzyk i powiem Ci że oprócz tego że myślałam że umrę w ten cykl tak mnie bolały jajniki, zle się czułam i byłam wykończona skutkami ubocznymi to....NIC on nie dał mi w tym cyklu. Jeśli nie ma podstaw medycznych pozwól naturze działać samej 😊😉 Wiem że łatwo się mówi ale z doświadczenia swojego wiem że nadgorliwosc gorsza od... jak to mówią

Milixx będzie dobrze ✊✊✊✊✊✊✊

Milixx lubi tę wiadomość

• Milixx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Szczerze naprawdę głupi 😉 Mnie lekarz powiedział że im więcej ingerencji w organizm hormonami tym gorzej dla cyklu obecnego i przyszłego. Ja raz sie uparłam na ten zastrzyk i powiem Ci że oprócz tego że myślałam że umrę w ten cykl tak mnie bolały jajniki, zle się czułam i byłam wykończona skutkami ubocznymi to....NIC on nie dał mi w tym cyklu. Jeśli nie ma podstaw medycznych pozwól naturze działać samej 😊😉 Wiem że łatwo się mówi ale z doświadczenia swojego wiem że nadgorliwosc gorsza od... jak to mówią

I to się nazywa kubeł zimnej wody 🥰😅 Tego było mi trzeba.. nadgorliwosc gorsza od... idealnie to do mnie pasuje, chce być nadgorliwa a może to się źle skończyć. Już wiem co mam robić, grzecznie czekać dalej 😁 i wykorzystywać męża ile się da nie patrząc na nic do około 😊

Ps. Dziękuje każdej w Was za radę 🥰 Każda wniosła dużo do mojego myślenia 💗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 10:42

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 będę trzymać kciuki za wizytę i czekać na wiadomości 🤞🏻🍀 O której godzinie wizytujesz?

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Niunia trzymam za Was mocno kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼🥰

Dziękuję Ci kochana za wsparcie od początku 😊 Doceniam bardzo 😉

• Tedka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Dziewczyny już nie mogę doczekać się wizyty 3.03 😊 Podobno u kropka juz powinno być słychać serduszko. Pamiętam jak ryczałam słysząc je w pierwszej ciąży 😊😉 Trzymajcie za mnie kciuki by było wszystko dobrze. Zawsze ta pierwsza wizyta jest stresująca 😊
    <3 ale super! koniecznie daj znac, bedzie dobrze!

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, a byłaś już na jakieś wizycie, czy to taka pierwsza pierwsza ?

• Tedka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odechciało mi się pracować dzisiaj. Powiem Wam ze w staraniach praca w domu online bardzo pomaga. Gdzie ja bym miała czas na <3 teraz żeby nie stracić cyklu :P

Marta100, Milixx lubią tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    I to się nazywa kubeł zimnej wody 🥰😅 Tego było mi trzeba.. nadgorliwosc gorsza od... idealnie to do mnie pasuje, chce być nadgorliwa a może to się źle skończyć. Już wiem co mam robić, grzecznie czekać dalej 😁 i wykorzystywać męża ile się da nie patrząc na nic do około 😊

Ps. Dziękuje każdej w Was za radę 🥰 Każda wniosła dużo do mojego myślenia 💗

Dobra decyzja kochana 💪 nie ma co się faszerować bez wyraznych zaleceń lekarza.

Jasmiinum ups 🤭 podejrzewam, że już kawy nie potrzebowałaś po tej sytuacji 🤣

Milixx lubi tę wiadomość

age.png
  • Niaha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    odechciało mi się pracować dzisiaj. Powiem Wam ze w staraniach praca w domu online bardzo pomaga. Gdzie ja bym miała czas na <3 teraz żeby nie stracić cyklu :P
    Potwierdzam 💕 😁

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Marta100 będę trzymać kciuki za wizytę i czekać na wiadomości 🤞🏻🍀 O której godzinie wizytujesz?

Mam na 12.30 😊 dziękuję za kciuki przydadzą się 😊 dam Wam dziewczyny od razu znać. Ba o ciąży wiedziałyście pierwsze to i teraz nie zostaniecie bez informacji 😊

Milixx lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Marta, a byłaś już na jakieś wizycie, czy to taka pierwsza pierwsza ?

W tej ciąży pierwsza pierwsza 😊 Tylko telefonicznie konsultowalam sie z ginem 😊 Po 3 pozytywnych testach i obliczeniu mojego ostatniego okresu ustalił mi termin wizyty. 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Powiem Wam ze śniło mi się dzisiaj ze urodziłam druga córeczkę 😊🥰 Pierwszą córkę tez wysnilam. Ja już jak dowiedziałam się że będzie dzidzi wiedziałam że córka. Ciekawe czy teraz mi się sprawdzi 😊😉

Mam tylko lekkiego pietra. Jestem ze strony mamy obciążona" blizniakami i taki dreszcz mnie przeszedł im bliżej wizyty. 😆😁😄

Milixx, Anka1312 lubią tę wiadomość

‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ