Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwonay ja mogę powiedzieć że na suchych nordach czasem wyjdzie taka kreska czasem nie. Może zależy od partii? A masz zdjęcie świeżego?
Mi się wydaje, że coś widzę na moim dzisiejszym teście, ale nie da się tego złapać na zdjęciu, więc to pewnie tylko poranne mroczki przed oczami 🤭
Ver przykro mi 💔
Jolcia oby w ciągu dnia humor Ci się trochę polepszył
Miłego dnia dziewczyny!verliebtindich, Tedka, Jolcia90, Iwonay, Słomka lubią tę wiadomość
-
Za testujące - kciuki
Iwonay - mocne mocne kciuki!oby to było TO!
Ja wczoraj słuchajcie poległam... miało byćco dwa dni, a wczoraj niestety sie nie udało. Mąż zmęczony, pies w łozku, zero chęci... Nie chciałam zmuszać. Myślę, że dzisiaj jeszcze nic straconego, temp wzrosła, ale na poziomy tuż po @, więc to jeszcze nie owu. Martwię się, że się nie uda i cały cykl pójdzie się... ###.... z drugiej strony nie chce przeginać i wprowadzać atmosfery nakazu seksualnego. Nie chce zepsuć tego co udało się wypracować nam na przestrzeni starań. Ech... trudne sprawy!
Szyjka otwarta, cycki wrażliwe, nic tylko się starać! Coś czuję, że druga faza u mnie będzie tylko na przeczekanie byle do @...
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
nick nieaktualnyBardzo dziękuję za wsparcie, ale dajmy sobie spokój z moimi testami, bo to nie ma sensu 😃 tutaj teraz są ważniejsze kwestie, u tych z Was co właśnie owulacja i u tych co jeszcze jest na tyle wcześnie po owu, że wszystko się może zdarzyć, razie trzymam za Was kciuki, a ja czekam na okres, bo wydaje mi się, że to będzie najwłaściwsza decyzja w tym momencie. Całuski 💕
-
Dzień dobry! U mnie 7 dpo 😁 tempka ciutke w górę, cycki to czuję że mi dzisiaj od rana wybuchną 😮 szyjka nieosiągalna wręcz mieciutka i zamknięta a śluzu brak, sucho 🙈 powiedzcie dziewczynki czy to dobrze wróży, jak możecie zerknijcie na wykres.
Pozdrawiam was i życzę miłego dnia ❤️😍Iwonay, Marta100 lubią tę wiadomość
-
Iwonay wrote:Bardzo dziękuję za wsparcie, ale dajmy sobie spokój z moimi testami, bo to nie ma sensu 😃 tutaj teraz są ważniejsze kwestie, u tych z Was co właśnie owulacja i u tych co jeszcze jest na tyle wcześnie po owu, że wszystko się może zdarzyć, razie trzymam za Was kciuki, a ja czekam na okres, bo wydaje mi się, że to będzie najwłaściwsza decyzja w tym momencie. Całuski 💕
Ja wczoraj urządziłam sobie spacer i tłumaczyłam samej sobie, że jak będę w ciąży, to się o tym na pewno dowiem, prędzej czy później test zacznie się wybarwiać jak trzeba i jest mi lepiej, dziś już podeszłam na luzie do tego testu, biały, no trudno. Jak coś ma się jeszcze pojawić to się pojawi, a ja zbieram siły na kolejny cykl.
Wszystkiego dobrego dla tych, dla których ten cykl dopiero się rozkręca! Owocnych! 🔥🔥🔥Iwonay, Wa123, Dominisia35, Wjedzma lubią tę wiadomość
-
Iwonay coś przebija na tym Twoim teście. Trzymam mocne kciuki żeby to jednak był kropek 🤞🏻🍀🍀
Verliebtindich niestety u Ciebie nic nie widzę 🧐😔😔 Trzymaj się 🥰
Tedka, nie ma co się smucić tylko działać dzisiaj wieczorem 💕 Nie ma co się na siłę zmuszać do serduszkowania bo akurat teraz trzeba. To ma być przyjemność dla Was oboje. Zobaczysz, że będziemy obydwie odliczać dni do testowania lada chwila 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 09:18
verliebtindich, Tedka, Iwonay, Marta100 lubią tę wiadomość
-
IlonaQ wrote:Vaniliowaczekolada, pytałaś czy pic ziola O.Sroki w ciazy. Nie pic. Zawierają dziurawiec, którego nie należy pic w ciazy.
Już odstawiłam 3/4 dni temu, tak właśnie pomyślałam czytając poszczególne działania ziół, ze może lepiej nie pić już 😊Marta100 lubi tę wiadomość
19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
18+6 Ok. 274 g 💙
06.07 badania połówkowe ✊🏻
Planowany termin: 03.11.2022 💚 -
nick nieaktualnyDominisia35 wrote:Dzień dobry! U mnie 7 dpo 😁 tempka ciutke w górę, cycki to czuję że mi dzisiaj od rana wybuchną 😮 szyjka nieosiągalna wręcz mieciutka i zamknięta a śluzu brak, sucho 🙈 powiedzcie dziewczynki czy to dobrze wróży, jak możecie zerknijcie na wykres.
Pozdrawiam was i życzę miłego dnia ❤️😍
Dobrze to wygląda. U mnie tez szyjka była bardzo wysoko. Było tam jak na gabce miękko i taka wyczuwalne rozpulchniona 😉 Później już po dodatnim teście przestałam badać szyjke. Tak mi radziły dziewczyny w sumie rację lepiej unikać infekcjiDominisia35 lubi tę wiadomość
-
Ta moja temperatura mnie dobija 😔 To był jednak zły pomysł ją mierzyć. Noce mam ciężkie z pobudkami więc myślę, że ta temperatura jest mało miarodajna. Same góry i doliny↘↗↘↗ na tym wykresie 🤦🏼♀️ Testy owulacyjne stoją w miejscu, śluzu jak na lekarstwo. Czuje, że znowu pęcherzyk sobie nie pęknie 😥
I teraz mi przychodzi na myśl, czy nie załatwić sobie recepty na oviitrelle, i nie zrobić zastrzyku na własną rękę 🤷🏼♀️ - żałuje, że nie zapisałam się na ten monitoring ale czas nie pozwala na latanie po ginekologach 😔
Dziewczyny poproszę o opierdziel, sprowadźcie mnie na ziemię. Powiedzcie, że ta recepta to bardzo głupi pomysł.. Oszaleć można 🤦🏼♀️😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 09:24
-
Milixx wrote:Ta moja temperatura mnie dobija 😔 To był jednak zły pomysł ją mierzyć. Noce mam ciężkie z pobudkami więc myślę, że ta temperatura jest mało miarodajna. Same góry i doliny↘↗↘↗ na tym wykresie 🤦🏼♀️ Testy owulacyjne stoją w miejscu, śluzu jak na lekarstwo. Czuje, że znowu pęcherzyk sobie nie pęknie 😥
I teraz mi przychodzi na myśl, czy nie załatwić sobie recepty na oviitrelle, i nie zrobić zastrzyku na własną rękę 🤷🏼♀️ - żałuje, że nie zapisałam się na ten monitoring ale czas nie pozwala na latanie po ginekologach 😔
Dziewczyny poproszę o opierdziel, sprowadźcie mnie na ziemię. Powiedzcie, że ta recepta to bardzo głupi pomysł.. Oszaleć można 🤦🏼♀️😔
A w którym dniu cyklu jesteś? Robisz testy owu?
Ja miałam późno owu według testów dopiero 18/19 dcMilixx, Marta100 lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
u mnie jednak się udało zaserduszkować dzisiaj
mąż jednak ma wyczucie ;P
Milixx... powiem Ci jak to wygląda z mojego punktu widzenia, osoby, której pecherzyki nie pękają co jakiś czas, nie wiadomo jaki. Otóż... ja bym poszła po zastrzyk. Będziesz później żałować, że nie pękł i kolejne dwa tygodnie do @ smucić się, że nie masz już na co czekać tak właściwie. Jeśli masz problem z niepekajacymi pecherzykami, to jednak potrzebne jest wsparcie farmakologiczne jeśli chcesz, aby kazdy cykl miał szanse. Wiem, że nie masz jak podskoczyć do lekarza, ale może są takie na telefon przychodnie, które wypiszą? Są na pewno takie, które na telefon wypisują recepty, np. antykoncepcyjne, to dlaczego by nie spróbować?tylko to musi lekarz wiedzieć, kiedy mozesz wstrzyknąć. Więc chyba przydałoby się zrobić też usg, żeby widział ile pecherzyk ma mm.
Nie ma co sprowadzać na ziemię, tylko czysta kalkulacja słuchaj i poważne przemyślenie.Jeśli chcesz dla spokoju temperature odpuscic, to odpusc. Ona powie nam tylko o tym czy była owu, a Ty i tak idziesz na monitoring.
dowiesz się i bez niej.
Taka to oto moja opinia jest
Działaj bejbe, chcę już z Tobą razem testowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 09:31
Dominisia35, Wjedzma, Milixx, Felinka94 lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Kirra wrote:Rozumiem że się stresujesz ale branie leków na własną rękę bez konsultacji może Ci też zaszkodzić tym bardziej na receptę 😟 skonsultuj to z lekarzem!
A w którym dniu cyklu jesteś? Robisz testy owu?
Ja miałam późno owu według testów dopiero 18/19 dc
Dzisiaj 13dc. Wiem, że jeszcze mam czas na owulacje. Testy owulacyjne robię, ale na razie II kreska blada.
Zdaje sobie sprawę, że branie czegokolwiek na własną rękę jest ryzykowne, niestety jest już za późno, żeby się zapisała do jakiegoś gin. Stanowczo za dużo myślę i analizuje 🤦🏼♀️ -
Milixx wrote:Dzisiaj 13dc. Wiem, że jeszcze mam czas na owulacje. Testy owulacyjne robię, ale na razie II kreska blada.
Zdaje sobie sprawę, że branie czegokolwiek na własną rękę jest ryzykowne, niestety jest już za późno, żeby się zapisała do jakiegoś gin. Stanowczo za dużo myślę i analizuje 🤦🏼♀️
A może spróbuj chociaż z teleporadą? I wypytaj o wszystko lekarza opowiedz jaka jest sytuacja.. ☺ przez tele też Ci mogą wypisać receptę
Moim zdaniem branie leków na własną rękę które nie są zwykłymi witaminami albo Apapem to zły pomysłMilixx lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Tedka wrote:u mnie jednak się udało zaserduszkować dzisiaj
mąż jednak ma wyczucie ;P
Milixx... powiem Ci jak to wygląda z mojego punktu widzenia, osoby, której pecherzyki nie pękają co jakiś czas, nie wiadomo jaki. Otóż... ja bym poszła po zastrzyk. Będziesz później żałować, że nie pękł i kolejne dwa tygodnie do @ smucić się, że nie masz już na co czekać tak właściwie. Jeśli masz problem z niepekajacymi pecherzykami, to jednak potrzebne jest wsparcie farmakologiczne jeśli chcesz, aby kazdy cykl miał szanse. Wiem, że nie masz jak podskoczyć do lekarza, ale może są takie na telefon przychodnie, które wypiszą? Są na pewno takie, które na telefon wypisują recepty, np. antykoncepcyjne, to dlaczego by nie spróbować?tylko to musi lekarz wiedzieć, kiedy mozesz wstrzyknąć. Więc chyba przydałoby się zrobić też usg, żeby widział ile pecherzyk ma mm.
Nie ma co sprowadzać na ziemię, tylko czysta kalkulacja słuchaj i poważne przemyślenie.Jeśli chcesz dla spokoju temperature odpuscic, to odpusc. Ona powie nam tylko o tym czy była owu, a Ty i tak idziesz na monitoring.
dowiesz się i bez niej.
Taka to oto moja opinia jest
Działaj bejbe, chcę już z Tobą razem testować
Cieszę się, że z mężem znaleźliście czas na 💕😊 Twój cykl nie będzie stracony.
Dziękuje za Twoją opinie 💗 Powiem Ci, że stanowczo za dużo analizuje i myślę, to moja wada 🤦🏼♀️ Powinien mi ktoś myślenie wyłączać 🙈 Nawet nie ma opcji, że uda mi się gdzieś dostać do lekarza w tym tygodniu. Dlatego już schodzę na ziemie i czekam grzecznie do poniedziałku. Jak się okaże, że pęcherzyk nie pękł to w kolejnym cyklu już biorę się na poważnie z monitoringiem - (mam jednak delikatną nadzieje, że owulacja się odbędzie 🤞🏻🍀). Staram się być pozytywnie nastawiona, chociaż łatwo nie jest, ehh.. Co do temperatury to może masz i racje, chyba odpuszczę przecież w poniedziałek i tak się wszystko okaże.
Obiecuje Ci, że mimo wszystko będziemy razem testować 💗 i obydwie mimo przeciwności losu ujrzymy II kreski 🥰 -
nick nieaktualnyVanilliowaczekolada wrote:Już odstawiłam 3/4 dni temu, tak właśnie pomyślałam czytając poszczególne działania ziół, ze może lepiej nie pić już 😊
Mój lekarz też mi kazał po konsultacji telefonicznej odstawić zioła. Stwierdził że większość ziół tam jest niezalecana w ciąży. Kazał tez odstawić olej z wiesiołka wywołuje Mikro skurcze. Stwierdził że można wrócić do niego tuż przed porodem bo dobrze działa na szyjke. Witaminy mi też odstawił zamienił na Femibion 1 kompleks do 3 mies i kwas foliowy. I oczywiście duphaston mam 😉 -
nick nieaktualny
Dziewczyny już nie mogę doczekać się wizyty 3.03 😊 Podobno u kropka juz powinno być słychać serduszko. Pamiętam jak ryczałam słysząc je w pierwszej ciąży 😊😉 Trzymajcie za mnie kciuki by było wszystko dobrze. Zawsze ta pierwsza wizyta jest stresująca 😊Kirra, Wjedzma, Milixx, Iwonay, verliebtindich, Dominisia35, Jasmiinum, Felinka94, Tedka, Słomka, Ania35, Jolcia90 lubią tę wiadomość
-
Marta100 wrote:Dziewczyny już nie mogę doczekać się wizyty 3.03 😊 Podobno u kropka juz powinno być słychać serduszko. Pamiętam jak ryczałam słysząc je w pierwszej ciąży 😊😉 Trzymajcie za mnie kciuki by było wszystko dobrze. Zawsze ta pierwsza wizyta jest stresująca 😊
Tak bardzo się cieszę Twoim szczęściemoczywiście zaciskam kciuki, a Ty nam tu rozsiewaj ciążowe wiruski
-
Marta100 wrote:Dziewczyny już nie mogę doczekać się wizyty 3.03 😊 Podobno u kropka juz powinno być słychać serduszko. Pamiętam jak ryczałam słysząc je w pierwszej ciąży 😊😉 Trzymajcie za mnie kciuki by było wszystko dobrze. Zawsze ta pierwsza wizyta jest stresująca 😊
Marta100 lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅