Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jolcia90 wrote:Aaaa i mam jeszcze takie jedno pytanie. Jaki macie śluz po owulacji? Pytam, bo mój jest dziwny w tym cyklu, a dziś to już w ogóle. Dużo go i taki kremowo, lepko rozciągliwy...dosłownie 😅 nawet nie wiem jak go wpisać w aplikacji.
Falinka, Ty pisałaś kiedyś, że na początku ciąży miałaś taki śluz Nivea...nie?
Ja nie mam praktycznie w ogóle 😅 jedynie jak zaszłam w ciążę to od 9 dpo dużo dużo kremowego15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Tedka, cieszę się ze Ci humor wraca😍 działają estrogeny🤪 działajcie, trzymam kciuki i zycze owocnych starań❤️✊🏻✊🏻
Dzieki dziewczyny☺️ U mnie lepiej. Trochę zulzyla mi głowa (a to super wiadomosc po całej nocy męczarni i 3/4 dnia🥴) ale czuje się mega mega okresowo. Boli mnie brzuch, promieniuje na nogi, biodra, plecy. Latam co chwile do łazienki i patrzę czy mnie nie zalewa. Bardzo dawno nie miałam takiego PMS, nawet przed ciąża zawsze miesiączki były bezbolesne, ostatnio chyba jako nastolatka🤔 z nadzieja czekam aż dzidzia pójdzie spać i tez siw kładę. -
Czesc dziewczyny. U mnie 8dpo, I mam przeczucie ze nic z tego... Szyjka twardnieje, sluz, piersi, wszytsko jak na okres. Nawet temperatura slaba, utrzymuje sie na 36.8. chyba dopadl mnie porzadny PMS, Bo wszytsko mnie irytuje.
W tym cyklu mam zastrzyki z heparyny od owulacji, I chyba to jeszcze bardziej boli, ze pomino codziennego 'dzaba' raczej cudu nie bedzie 😔Starania od Lipiec 2021
- MTHFR c677t homozygota
- Pai-1 4g/5g homozygota -
Wa123 wrote:Miałam, wszystkie badania wyszły ok
Jajniki na USG też zawsze w porządku, nigdy nie było żadnych torbieli a wręcz niekiedy pęcherzyki były słabo widoczne przez problemy z estriadolem.
No to kurczę, może to faktycznie ziółka. Nie ma powodów do martwienia się o PCOS raczej! Ale na pewno jak skonsultujesz to z lekarzem w poniedziałek to czegoś się dowiemyprzynajmniej też potwierdzisz, czy owulacja była
Ja mam torbiel kieszonki Rathkego na przysadce, a jak się okazło, to nie to wpływa tak na moją prolaktynę tylko to hiperprolaktynemia czynnościowa. Po obciążeniu wychodziło, a najwyższa prolaktynę miałam w najbardziej stresującym momencie mojego życia i wtedy też miesiączka zatrzymała się na jakieś 4 miesiące. Choć aż tak wysokich wyników nie miałam, no ale faktycznie, paull, bardzo wysoka ta prolaktyna u Ciebie była. Jeszcze raz życzę dobrego wyniku w piątek! Na szczęście to dziadostwo da się zbijać i doprowadzić do dobrego poziomu ☺☺☺
-
nick nieaktualnyJolcia90 wrote:Aaaa i mam jeszcze takie jedno pytanie. Jaki macie śluz po owulacji? Pytam, bo mój jest dziwny w tym cyklu, a dziś to już w ogóle. Dużo go i taki kremowo, lepko rozciągliwy...dosłownie 😅 nawet nie wiem jak go wpisać w aplikacji.
Falinka, Ty pisałaś kiedyś, że na początku ciąży miałaś taki śluz Nivea...nie?
Kremowy lekko lepki w dużej ilości 😊 -
Aneta2506 wrote:Kochana, przykro mi 😞 nie dawno przechodzilam przez to samo... A czy ginekolog kazał Ci zbadać prolatyne, czy sama chcesz dla siebie?
Ja też brałam leki, zaszłam w ciążę.. Ale zrobiłam za szybko po stracie po dwóch miesiącach i lekarz i ginekolog i endokrynolog kazali mi narazie nie patrzeć na ten wynik i zrobić najwcześniej po 4 pełnych cyklach i wtedy dopiero jak będzie za wysoko to leki. Po stracie podobno tyle utrzymuje się podwyzszona prolaktyna...
U mnie wcześnie owulację nie występowały, a teraz mam wrażenie że mimo takiego wyniku jak mam w stopce i bez brania leków występują. Zresztą jutro się okaże bo mam wizytę u ginekologa.
Endokrynolog kazała mi zrobić za jakieś 3,4 tygodnie i wtedy przyjść na kontrolę. Jednakże ginekolog zaleciła skontrolowanie teraz i później żeby mieć obraz jak ten poziom się zmienia i czy w ogóle się zmienia. Także idę w piątek, może już coś zeszło.. A być może już całkiem się unormowała. Taką mam nadzieję, ale się okaże. I chyba zrobię te betę 🤣 Jeśli wczoraj było to krwawienie implantacyjne o którym pisałam wcześniej to już powinno coś wykryć z krwi. Dodatkowo często sikam, bóle pleców, bardziej widoczne żyły na piersiach, bóle podbrzusza.. Może coś się już tam dzieje 🙂 Albo to tylko plamienie okoloowulacyjne, bo naprawdę ciężko mam z wykryciem owulacji przez te hormony.. -
Jolcia90 ja zawsze mam pełno kremowego a dzień przed jakoś robi się kremowo lepki, przy biochemie miałam sucho od 2dpo aż do 12 dpo kiedy wyszedł mi pozytywny, dzień po tym jak sprawdziłam betę ze spadła zrobił się właśnie kremowo lepki i na następny dzień przyszła małpa 🐒
-
Agaw, jeszczcze nic straconego póki nie ma @, rozumiem Cię, tez mam PMS i robi tragedie emocjonalna i fizyczna. Mam nadzieje ze jutro tempka wskoczy wyżej i złapiesz trochę optymizmu☺️✊🏻
Jolcia, ja w ciąży ale jeszcze przed terminem miesiączki miałam bardzo dużo wodnistego śluzu, totalnie jak woda, pozniej był jak mleko, wodnisty ale biały i były w nim takie jakby nitki ściętego białka o wielkości ziarenka sezamu. Nie była to napewno infekcja bo byłam u ginekologa. Normalnie przed owulacja mam lepki lub kremowy, a teraz to jest rozciągliwy jak płodny albo susza. -
paull97 wrote:Niestety, ale niedawno poroniłam w szpitalu pierwszą ciążę w 7 tygodniu. Obyło się bez zabiegu, wystarczyły same tabletki. Pocieszano mnie, że to takie szczęście w nieszczęściu, bo nie ma żadnej ingerencji w ciało i praktycznie przy dojściu do siebie psychicznie i fizycznie można znów się starać. Nie do końca wiadomo co było przyczyną, kilku ginekologów stawia po prostu na wadę genetyczna płodu i organizm go odrzucił.. Mam podejrzenie PCOS, nie jest to do końca stwierdzone. Od czerwca 2021 nie miałam w ogóle miesiączek, co za tym idzie owulacji też nie. Brałam przez ten czas leki na obniżenie prolaktyny, bo prawdopodobnie to hamowało miesiączki, w międzyczasie wykryto za wysokie TSH i zaczęłam brać Euthyrox. Na początku styycznia 2022 dostalam okres (przynajmniej tak mi się wtedy wydawało...) Potem strasznie bolały mnie piersi i podkusilo mnie żeby zrobić test. Wyszedł pozytywny
Radość przeogromna, bo wiedziałam że mam problemy w tym temacie. Jak się okazalo leki zadziałały, hormony się uregulowały i jakimś cudem w grudniu doszło do zapłodnienia mimo, że krwawienia nie miałam. Taki cud 🙂 Jednak ginekolog szybko sprowadziła mnie na ziemię.. Okazało się że w styczniu to nie była miesiączka, a krwawienie które mogło zwiastować poronienie. Od razu dostałam leki na podtrzymanie ciąży. Ale niestety się nie udało, na kolejnej wizycie stwierdziła brak tętna i płód był martwy... Taka oto moja historia
Mam 24 lata, w sumie w maju 25. Staramy się od tego cyklu na nowo, za pozwoleniem ginekolog. Ponoć po poronieniu jest łatwiej zajść w ciążę, gdyż organizm jest jeszcze nastawiony na "tryb ciążowy". Mam nadzieję, że znów zdarzy się mały cud
W piątek muszę zbadać prolaktynę, jeśli będzie za wysoka to mam wrócić do leków, a w międzyczasie działac z mężem
Ale trzeba patrzeć do przodu i zyc dalej mając nadzieję że nasze marzenia się spełnią.Trzymam kciuki za ciebie kochana.❤️❤️❤️✊✊✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 23:01
12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
Marta100 wrote:Kremowy lekko lepki w dużej ilości 😊
Ja miałam kremowy, trochę jakby grudkowy? Teraz naprawdę sporo typowo kremowego 😊19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
18+6 Ok. 274 g 💙
06.07 badania połówkowe ✊🏻
Planowany termin: 03.11.2022 💚 -
nick nieaktualnyCześć,
U mnie temperatura mocno w dół, na teście biało, także dizs wieczorem albo jutro rano 🐵
Nie wiem jak u Was, ale ja u siebie jednak na tych nordach wodze gdzie jest kreska fabryczna, co więcej jak wyschnie to ta kreska jest bladoróżowa, także dla mnie to te testy z testeo z allegro zwykle są lepsze, bo tam jak kreski nie ma to nie ma i tyle. W nowym cyklu trochę odpuszczę, nie będę chłopa ganiać co chwilę do łóżka, bo to bez sensu. Biorę się też za jakąś dietę.
A jak u Was od rana ? -
Anka1312 wrote:Ja też kochana jestem po poronieniu i też w 7 tygodniu więc wiem co czujesz.Ale to prawda że te dzieci zmieniają tylko datę przyjścia na świat.U mnie problemem również była prolaktyna i TSH,do dziś biorę tabletki na tarczycę.Moje cykle trwały czasem 80 dni,na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział że jeden jajnik jest policystyczny więc czytając twoją historię jakbym czytała o sobie.
Ale trzeba patrzeć do przodu i zyc dalej mając nadzieję że nasze marzenia się spełnią.Trzymam kciuki za ciebie kochana.❤️❤️❤️✊✊✊✊
Brałaś coś na zbicie prolaktyny? Jak tak to w jakich dawkach? Ja brałam Bromocorn i niestety na początku Endokrynolog zdecydowanie źle dobrała mi dawkę, bo bardzo mocno mi się zbiła ta prolaktyna.. Najpierw brałam 3x dziennie po pół tabletki, później zmieniła na 1x dziennie po pół. Odstawilam jak dowiedziałem się o ciąży i do dziś nie biorę, póki nie zbadam poziomu prolaktyny. -
nick nieaktualny
-
Hej,
Iwonay☹️ wredna 🐒... Ehh....
U mnie od wczoraj zły humor, wczoraj aż się popłakałam wieczorem z tego wszystkiego. Mój Mężu pytał o co chodzi aż... A ja po prostu przez te wszystkie niewiadome wybuchłam.... 😒 Dzisiaj cd braku chęci i optymizmu. Nawet temp nie mierzyłam żeby się nie dobijać, a wczoraj odstawiłam zioła. Zobaczę czy to coś da.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 07:36
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Jolcia tak, był dosłownie jak Nivea tylko że taki trochę glutowaty
Jolcia90 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyTo jest mój test z rana, nie wiem czy Wy to widzicie tak jak ja, ale musicie uwierzyć na słowo, że na żywo ta kreska jest po prostu różowa. Mój mąż go dorwał i się pytał czy w ciszy jestem, bo skoro on ja widzi to pewnie coś jest na rzeczy. Ale ona się ujawniła dopiero jak test wysechł, więc ja go uznaje za negatywny, jakby to była ciąża to po tych wcześniejszych bladych kredkach ta już powinna być dziś konkretna. Wasze Nordy też tak wychodzą czy mi się takie trafiły, zrobiłam drugi żeby się upewnić i dokładnie ta sama sytuacja. Czasem myślę, że to wszystko to chwyt marketingowy, że te blade kreski mają wychodzić żeby wrócić następnego dnia po jeszcze jeden test
https://zapodaj.net/10c8cca4b70be.jpg.html -
Kobitki przesyłam Wam dużo energii na dziś⚡⚡⚡⚡
Uśmiechnijcie się 🍀🍀❤️Jolcia90, Milixx, Vanilliowaczekolada lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Iwonay wrote:To jest mój test z rana, nie wiem czy Wy to widzicie tak jak ja, ale musicie uwierzyć na słowo, że na żywo ta kreska jest po prostu różowa. Mój mąż go dorwał i się pytał czy w ciszy jestem, bo skoro on ja widzi to pewnie coś jest na rzeczy. Ale ona się ujawniła dopiero jak test wysechł, więc ja go uznaje za negatywny, jakby to była ciąża to po tych wcześniejszych bladych kredkach ta już powinna być dziś konkretna. Wasze Nordy też tak wychodzą czy mi się takie trafiły, zrobiłam drugi żeby się upewnić i dokładnie ta sama sytuacja. Czasem myślę, że to wszystko to chwyt marketingowy, że te blade kreski mają wychodzić żeby wrócić następnego dnia po jeszcze jeden test
https://zapodaj.net/10c8cca4b70be.jpg.html
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak.