Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
verliebtindich wrote:Kurde, u mnie się tak dzieje właśnie przez PCOSa, więc w ogóle nie robię owulaków.
A miałaś kiedyś podejrzenie PCOS? Jak wyglądają Twoje jajniki? Widać coś w USG?
Dawaj znać po wizycie! 😘
Miałam, wszystkie badania wyszły okJajniki na USG też zawsze w porządku, nigdy nie było żadnych torbieli a wręcz niekiedy pęcherzyki były słabo widoczne przez problemy z estriadolem.
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
paull97 wrote:Niestety, ale niedawno poroniłam w szpitalu pierwszą ciążę w 7 tygodniu. Obyło się bez zabiegu, wystarczyły same tabletki. Pocieszano mnie, że to takie szczęście w nieszczęściu, bo nie ma żadnej ingerencji w ciało i praktycznie przy dojściu do siebie psychicznie i fizycznie można znów się starać. Nie do końca wiadomo co było przyczyną, kilku ginekologów stawia po prostu na wadę genetyczna płodu i organizm go odrzucił.. Mam podejrzenie PCOS, nie jest to do końca stwierdzone. Od czerwca 2021 nie miałam w ogóle miesiączek, co za tym idzie owulacji też nie. Brałam przez ten czas leki na obniżenie prolaktyny, bo prawdopodobnie to hamowało miesiączki, w międzyczasie wykryto za wysokie TSH i zaczęłam brać Euthyrox. Na początku styycznia 2022 dostalam okres (przynajmniej tak mi się wtedy wydawało...) Potem strasznie bolały mnie piersi i podkusilo mnie żeby zrobić test. Wyszedł pozytywny
Radość przeogromna, bo wiedziałam że mam problemy w tym temacie. Jak się okazalo leki zadziałały, hormony się uregulowały i jakimś cudem w grudniu doszło do zapłodnienia mimo, że krwawienia nie miałam. Taki cud 🙂 Jednak ginekolog szybko sprowadziła mnie na ziemię.. Okazało się że w styczniu to nie była miesiączka, a krwawienie które mogło zwiastować poronienie. Od razu dostałam leki na podtrzymanie ciąży. Ale niestety się nie udało, na kolejnej wizycie stwierdziła brak tętna i płód był martwy... Taka oto moja historia
Mam 24 lata, w sumie w maju 25. Staramy się od tego cyklu na nowo, za pozwoleniem ginekolog. Ponoć po poronieniu jest łatwiej zajść w ciążę, gdyż organizm jest jeszcze nastawiony na "tryb ciążowy". Mam nadzieję, że znów zdarzy się mały cud
W piątek muszę zbadać prolaktynę, jeśli będzie za wysoka to mam wrócić do leków, a w międzyczasie działac z mężem
Paull, tak mi przykroMam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości zostaniesz mamusią Malutkiego Cudu :*
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
verliebtindich wrote:Hej.
Przykro mi z powodu Twoich niedawnych doświadczeń 😢😢
Taki długi brak miesiączek jest niepokojący, jak wysoką miewałaś wtedy tę prolaktynę?
Życzę Ci prolaktyny w normie i aby szybko zaświeciło dla was słoneczko. 😘
Prolaktyna 782 uUl/ml przy normie 102-496.
Ciekawe jest to, że w styczniu, gdzie jeszcze nie wiedziałam o ciąży miałam prolaktyne poniżej normy. -
paull97 wrote:Prolaktyna 782 uUl/ml przy normie 102-496.
Ciekawe jest to, że w styczniu, gdzie jeszcze nie wiedziałam o ciąży miałam prolaktyne poniżej normy.
O kurczę! Sprawdzałaś co jest powodem tej rosnącej prolaktyny?Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
Wa123 wrote:Paull, tak mi przykro
Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości zostaniesz mamusią Malutkiego Cudu :*
Jestem dobrej myśli. Tego co się stało już nie zmienię, niestety nie miałam na to żadnego wpływu.. Dziękuję za miłe słowa 😘 Teraz oczekuje na @, może faktycznie zdarzy się cud i nie przyjdzie, ale z powodu ciąży a nie prolaktyny 🙂 -
Nie było mnie 4h bo byłam na pazurkach a tu znowu aż 5 stron do nadrobienia 🙈😆
Widzę, że gorący ten dzień. Kochane moje trzymam kciuki za jutrzejsze testy ✊✊🍀💚
Tedka tak się cieszę z twojego pozytywnego owulaka 🥰🍀 Ja jeszcze muszę chwilę na swój poczekać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 20:45
-
Wa123 wrote:O kurczę! Sprawdzałaś co jest powodem tej rosnącej prolaktyny?
Raczej hiperprolaktynemia. Wykluczono u mnie gruczolaka przysadki mózgowej, która też powoduje wzrost prolaktyny. Na razie mam leki odstawione, w piątek badania i dowiem się czy zaś skoczyła w górę.. -
paull97 wrote:Raczej hiperprolaktynemia. Wykluczono u mnie gruczolaka przysadki mózgowej, która też powoduje wzrost prolaktyny. Na razie mam leki odstawione, w piątek badania i dowiem się czy zaś skoczyła w górę..Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
Milixx wrote:Nie było mnie 4h bo byłam na pazurkach a tu znowu aż 5 stron do nadrobienia 🙈😆
Widzę, że gorący ten dzień. Kochane moje trzymam kciuki za jutrzejsze testy ✊✊🍀💚
Tedka tak się cieszę z twojego pozytywnego owulaka 🥰🍀 Ja jeszcze muszę chwilę na swój poczekać.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
nick nieaktualny
-
Paull97, witaj! Rozgość się tutaj ☺️ bardzo mi przykro z powodu Twoich doświadczeń. Gdzieś ostatnio przeczytałam taką fajną myśl, że nienarodzone dzieci nie odchodzą, one tylko idą na chwilkę poczekać, żeby wrócić do mamusi 😊✊
Dziewczyny czekam już na poranek 😁 iwonay czy Ty też powtarzasz test? Jeśli coś mogłabym zasugerowac, to u mnie bobotest na tym początkowym etapie się najfajniej wybarwil (mimo, że czułość ma chyba 25).
-
Milixx wrote:Nie było mnie 4h bo byłam na pazurkach a tu znowu aż 5 stron do nadrobienia 🙈😆
Tedka tak się cieszę z twojego pozytywnego owulaka 🥰🍀 Ja jeszcze muszę chwilę na swój poczekać.
Tedka!!! Ogromnie się cieszę razem z Tobą 🥰 działajcie tam z mężem 🥰🥰🥰
Paull, strasznie mi przykro...fajnie, że się nie poddajesz! Z nami będzie ci na pewno trochę raźniej przez to przechodzić i będziesz miała dużo pięknych gratulacji jak w końcu się uda 😘 Są tu mega dobre duszyczki! 😚
Hania, jak tam u ciebie? Lepiej ci już trochę? Biedna nasza...obyś jutro wstała pełna energii!!!!
PS - szkolenie zaliczone, egzamin zdany, boczek zjedzony 🤪Wjedzma, Kasiak89, Słomka, Wa123 lubią tę wiadomość
-
paull97 wrote:Prolaktyna 782 uUl/ml przy normie 102-496.
Ciekawe jest to, że w styczniu, gdzie jeszcze nie wiedziałam o ciąży miałam prolaktyne poniżej normy.
Kochana, przykro mi 😞 nie dawno przechodzilam przez to samo... A czy ginekolog kazał Ci zbadać prolatyne, czy sama chcesz dla siebie?
Ja też brałam leki, zaszłam w ciążę.. Ale zrobiłam za szybko po stracie po dwóch miesiącach i lekarz i ginekolog i endokrynolog kazali mi narazie nie patrzeć na ten wynik i zrobić najwcześniej po 4 pełnych cyklach i wtedy dopiero jak będzie za wysoko to leki. Po stracie podobno tyle utrzymuje się podwyzszona prolaktyna...
U mnie wcześnie owulację nie występowały, a teraz mam wrażenie że mimo takiego wyniku jak mam w stopce i bez brania leków występują. Zresztą jutro się okaże bo mam wizytę u ginekologa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 21:19
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Aaaa i mam jeszcze takie jedno pytanie. Jaki macie śluz po owulacji? Pytam, bo mój jest dziwny w tym cyklu, a dziś to już w ogóle. Dużo go i taki kremowo, lepko rozciągliwy...dosłownie 😅 nawet nie wiem jak go wpisać w aplikacji.
Falinka, Ty pisałaś kiedyś, że na początku ciąży miałaś taki śluz Nivea...nie? -
Hania właśnie doczytałam. Mam nadzieję, że już lepiej się czujesz? 😊
Witam się z nową koleżanką 😊 Przykro mi z powodu Twojej straty. Tutaj z nami będzie Ci dobrze 🥰 -
Hania zdrówka 😘Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Jolcia90 wrote:Pokaż nowe pazurki 😁
https://ibb.co/WDktMzG
Moje piękne nowe pazurki 💅💅Jolcia90, Słomka, Wa123, Aneta2506, Wjedzma lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJolcia90 wrote:Aaaa i mam jeszcze takie jedno pytanie. Jaki macie śluz po owulacji? Pytam, bo mój jest dziwny w tym cyklu, a dziś to już w ogóle. Dużo go i taki kremowo, lepko rozciągliwy...dosłownie 😅 nawet nie wiem jak go wpisać w aplikacji.
Falinka, Ty pisałaś kiedyś, że na początku ciąży miałaś taki śluz Nivea...nie?