Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hania007 wrote:Jolcia, ja nie testuje bo nie ma sensu. Wiem ze nic z tego nie wyszło. Mam ogromny PMS i czuje się tragicznie nawet nie dałabym rady poprowadzić auta żeby dojechać do apteki. Co jakis czas mam wrażenie ze czuje się ciążowo ale później te testy sprowadzają mnie na ziemie i już się z tym pogodziłam. Nawet mnie to już nie ciekawi.
Pozwól sobie na gorszy dzień, ale obiecaj że jutro wstaniesz silniejsza i zmotywowana! 😘😘😘😘Hania007 lubi tę wiadomość
-
Jolcia90 wrote:Wjedzma, zobaczyłabys minę starego mojego dziś jak powiedziałam, że jadę do apteki po testy polecane z formu. "Przecież obiecałaś sobie, że będziesz testować jak nie przyjdzie 🐒" a co ja na to? "Stary, muszę się rozładować sikając 🤣". Chyba trochę się śmiał ze mnie, ale tak pozytywnie. Jak to zabrzmiało w ogóle 🤣 teraz jak będę miała na coś nerwy to pewnie powie, żebym poszła się wysikać 🤣🤣🤣
Hahaha uśmiałam się 🤣 no ale taka jest prawda, ja rano zawsze idę na pierwsze siku i sobie mówię NIE TESTUJE DZISIAJ a później mi te napięcie tak rośnie, że testuje z drugiego sika i jakoś tak inaczej, lżej mi jest... W którymś cyklu wytrzymywałam bardzo długo (jak na mnie) to byłam jak chodząca bomba tak mnie to czekanie stresowało. A tak to sobie rozkładam ten okres oczekiwania z dnia na dzień, chyba dopiero jak nie będzie kreski dzień przed okresem to zacznę tracić zapał i nadziejęverliebtindich lubi tę wiadomość
-
Jolcia90 wrote:Jejku, przepraszam. Nie zauważyłam Marta, że mi odpisałaś...już widzę twoją odpowiedź 😚 dziękuję ci bardzo 😘😘😘 no to teraz nic tylko czekać do rana, żeby powtórzyć 😁
Wjedzma, zobaczyłabys minę starego mojego dziś jak powiedziałam, że jadę do apteki po testy polecane z formu. "Przecież obiecałaś sobie, że będziesz testować jak nie przyjdzie 🐒" a co ja na to? "Stary, muszę się rozładować sikając 🤣". Chyba trochę się śmiał ze mnie, ale tak pozytywnie. Jak to zabrzmiało w ogóle 🤣 teraz jak będę miała na coś nerwy to pewnie powie, żebym poszła się wysikać 🤣🤣🤣
Mój z kolei mówi, że zbankrutujemy przez te testy 🙈Jolcia90 lubi tę wiadomość
-
Jolcia90 wrote:Haniu, oby ten Twój PMS jednak był małą zielona kropeczka 🤞🙏
Pozwól sobie na gorszy dzień, ale obiecaj że jutro wstaniesz silniejsza i zmotywowana! 😘😘😘😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 18:26
-
Wjedzma wrote:Hahaha uśmiałam się 🤣 no ale taka jest prawda, ja rano zawsze idę na pierwsze siku i sobie mówię NIE TESTUJE DZISIAJ a później mi te napięcie tak rośnie, że testuje z drugiego sika i jakoś tak inaczej, lżej mi jest... W którymś cyklu wytrzymywałam bardzo długo (jak na mnie) to byłam jak chodząca bomba tak mnie to czekanie stresowało. A tak to sobie rozkładam ten okres oczekiwania z dnia na dzień, chyba dopiero jak nie będzie kreski dzień przed okresem to zacznę tracić zapał i nadzieję
niby wiem że za wczesnie, że bedzie biało raczej na 100 procent. ale sik i jakoś człowiek spokojniejszy pomimo że biało
tak to dziwnie działa
ale fakt, przyznaję że chciałabym wiedzieć czy tak czy nie. jeśli tak, to super. jeśli nie to ja osobiście zamierzam sobie umówić monitorowanie cyklu, a u mnie nie da się z dnia na dzień dostać do gina... więc już teraz bym sobie wstępnie zaplanowała wizyty, badania itp.
Wjedzma lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
nick nieaktualnyJolcia90 wrote:Będę oczywiście jutro sikać...i tak aż do 🐒 🤣 mam zapas testów, więc żal by się zmarnowały 😁 ciekawa jestem tylko czy na tych testach wychodzi fabryczna. MARTA!!!! GDZIE JESTES???? 🤣
Nie ma tam żadnych fabrycznych 😉 Pisalam Ci już że jak są dwie kreseczki to ciąża 😊 Nawet te panie w aptece mi mówiły że te testy nigdy nie budzą wątpliwości 😊😉 I u mnie tak właśnie było 😊😉 Są mega czule -
Marta100 wrote:Nie ma tam żadnych fabrycznych 😉 Pisalam Ci już że jak są dwie kreseczki to ciąża 😊 Nawet te panie w aptece mi mówiły że te testy nigdy nie budzą wątpliwości 😊😉 I u mnie tak właśnie było 😊😉 Są mega czule*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Wjedzma wrote:Hahaha uśmiałam się 🤣 no ale taka jest prawda, ja rano zawsze idę na pierwsze siku i sobie mówię NIE TESTUJE DZISIAJ a później mi te napięcie tak rośnie, że testuje z drugiego sika i jakoś tak inaczej, lżej mi jest... W którymś cyklu wytrzymywałam bardzo długo (jak na mnie) to byłam jak chodząca bomba tak mnie to czekanie stresowało. A tak to sobie rozkładam ten okres oczekiwania z dnia na dzień, chyba dopiero jak nie będzie kreski dzień przed okresem to zacznę tracić zapał i nadzieję
Wjedzma lubi tę wiadomość
-
paull97 wrote:Mój z kolei mówi, że zbankrutujemy przez te testy 🙈
A co do bankructwa to już słyszałam to nie raz, ale chyba mu się znudziło i czasem nawet sam kupuję 😅 trza sobie wychować 🤭Marta100 lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Dziękuje☺️🥰 psychicznie jest naprawdę dobrze ale dzisiaj fizycznie niedomagam😪 wcześniej jak Ci odpisywalam to myślałam sobie ze tylko sraczki mi dzisiaj brakuje… No i co? Kuzwa siedzę na kiblu😳😭😭
-
nick nieaktualnyJolcia90 wrote:No przebija ta fabryczna po prostu.
To takie pod kontem i z lampą 😅
https://zapodaj.net/cffcf50ce8f98.jpg.html
A to już takie z dalsza 😂
https://zapodaj.net/31fd186da6f00.jpg.html
Będzie coś dobrego z tego ✊✊✊✊✊✊Jolcia90 lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Dziękuje☺️🥰 psychicznie jest naprawdę dobrze ale dzisiaj fizycznie niedomagam😪 wcześniej jak Ci odpisywalam to myślałam sobie ze tylko sraczki mi dzisiaj brakuje… No i co? Kuzwa siedzę na kiblu😳😭😭
Haniu 🥺 oby to było jednodniowe i żebyś się nie rozchorowała mocniej. Dużo zdrówka życzę, kuruj sieHania007 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej,dziś mnie praca pochłonęła i nie jestem w stanie nadgonić wiadomości 🤣
Wredna 🐒 dzisiaj przyszła, jak nigdy miałam cykl 24 dniowy 🤷♀️.
Dzisiaj po konsultacji z Panią Doktor jadę na monitoring 3 marca,czyli w 10 dniu cyklu i zobaczymy,czy coś już się z pęcherzyków pojawi 😉 -
Jolcia90 wrote:Noooooo oooobbyyyy 🍀
Dziewczyny, ja robię wszystko tylko nie szkolenie 😂 kopnijcie mnie w tyłek! Do dziś mam termin a taaak mi się nie chce, że szok!
Im szybciej zrobisz tym szybciej będziesz miała z głowy!!! Dawaj dawaj, my nigdzie nie uciekamy, jak skończysz to najwyżej będziesz miała 15 stron czytania 🤣🤭 -
Kochane, Wy umiecie uspokoić jak nikt....
Zrobiłam ponownie z ciekawości owulak i co? NADAL CIEMNA KRECHA!
Zaczynam się niepokoić tą sytuacją, nawet w tamtym cyklu nie były one takie ciemne.
Wg mnie jest jedną opcja... Muszę poprosić moja gin w poniedziałek o ponowna diagnostykę w kierunku PCOS😫 poniżej zdj owulaka z przed chwili i wcale nie starałam się żeby nie pić ani nic i tak pozytyw...
https://zapodaj.net/fe0ec5b60bc50.jpg.html
Myślałam jeszcze, że wtedy jak miałam to plamienie to mogła być owulacja, ale jakim cudem jak temperatura nie wzrosła...Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Dominique wrote:Hej,dziś mnie praca pochłonęła i nie jestem w stanie nadgonić wiadomości 🤣
Wredna 🐒 dzisiaj przyszła, jak nigdy miałam cykl 24 dniowy 🤷♀️.
Dzisiaj po konsultacji z Panią Doktor jadę na monitoring 3 marca,czyli w 10 dniu cyklu i zobaczymy,czy coś już się z pęcherzyków pojawi 😉
O kurcze strasznie krótki ten cykl miałaś... przykro mi bardzo że się nie udało, powodzenia w tym nowym cyklu 💪 -
nick nieaktualny