X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Jolcia, ja nie testuje bo nie ma sensu. Wiem ze nic z tego nie wyszło. Mam ogromny PMS i czuje się tragicznie nawet nie dałabym rady poprowadzić auta żeby dojechać do apteki. Co jakis czas mam wrażenie ze czuje się ciążowo ale później te testy sprowadzają mnie na ziemie i już się z tym pogodziłam. Nawet mnie to już nie ciekawi.
    Haniu, oby ten Twój PMS jednak był małą zielona kropeczka 🤞🙏
    Pozwól sobie na gorszy dzień, ale obiecaj że jutro wstaniesz silniejsza i zmotywowana! 😘😘😘😘

Hania007 lubi tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Wjedzma, zobaczyłabys minę starego mojego dziś jak powiedziałam, że jadę do apteki po testy polecane z formu. "Przecież obiecałaś sobie, że będziesz testować jak nie przyjdzie 🐒" a co ja na to? "Stary, muszę się rozładować sikając 🤣". Chyba trochę się śmiał ze mnie, ale tak pozytywnie. Jak to zabrzmiało w ogóle 🤣 teraz jak będę miała na coś nerwy to pewnie powie, żebym poszła się wysikać 🤣🤣🤣

Hahaha uśmiałam się 🤣 no ale taka jest prawda, ja rano zawsze idę na pierwsze siku i sobie mówię NIE TESTUJE DZISIAJ a później mi te napięcie tak rośnie, że testuje z drugiego sika i jakoś tak inaczej, lżej mi jest... W którymś cyklu wytrzymywałam bardzo długo (jak na mnie) to byłam jak chodząca bomba tak mnie to czekanie stresowało. A tak to sobie rozkładam ten okres oczekiwania z dnia na dzień, chyba dopiero jak nie będzie kreski dzień przed okresem to zacznę tracić zapał i nadzieję

verliebtindich lubi tę wiadomość

age.png
  • paull97 Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Jejku, przepraszam. Nie zauważyłam Marta, że mi odpisałaś...już widzę twoją odpowiedź 😚 dziękuję ci bardzo 😘😘😘 no to teraz nic tylko czekać do rana, żeby powtórzyć 😁

Wjedzma, zobaczyłabys minę starego mojego dziś jak powiedziałam, że jadę do apteki po testy polecane z formu. "Przecież obiecałaś sobie, że będziesz testować jak nie przyjdzie 🐒" a co ja na to? "Stary, muszę się rozładować sikając 🤣". Chyba trochę się śmiał ze mnie, ale tak pozytywnie. Jak to zabrzmiało w ogóle 🤣 teraz jak będę miała na coś nerwy to pewnie powie, żebym poszła się wysikać 🤣🤣🤣

Mój z kolei mówi, że zbankrutujemy przez te testy 🙈

Jolcia90 lubi tę wiadomość

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Haniu, oby ten Twój PMS jednak był małą zielona kropeczka 🤞🙏
    Pozwól sobie na gorszy dzień, ale obiecaj że jutro wstaniesz silniejsza i zmotywowana! 😘😘😘😘
    Dziękuje☺️🥰 psychicznie jest naprawdę dobrze ale dzisiaj fizycznie niedomagam😪 wcześniej jak Ci odpisywalam to myślałam sobie ze tylko sraczki mi dzisiaj brakuje… No i co? Kuzwa siedzę na kiblu😳😭😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 18:26

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Hahaha uśmiałam się 🤣 no ale taka jest prawda, ja rano zawsze idę na pierwsze siku i sobie mówię NIE TESTUJE DZISIAJ a później mi te napięcie tak rośnie, że testuje z drugiego sika i jakoś tak inaczej, lżej mi jest... W którymś cyklu wytrzymywałam bardzo długo (jak na mnie) to byłam jak chodząca bomba tak mnie to czekanie stresowało. A tak to sobie rozkładam ten okres oczekiwania z dnia na dzień, chyba dopiero jak nie będzie kreski dzień przed okresem to zacznę tracić zapał i nadzieję
    mam to samo :) niby wiem że za wczesnie, że bedzie biało raczej na 100 procent. ale sik i jakoś człowiek spokojniejszy pomimo że biało :D tak to dziwnie działa :D ale fakt, przyznaję że chciałabym wiedzieć czy tak czy nie. jeśli tak, to super. jeśli nie to ja osobiście zamierzam sobie umówić monitorowanie cyklu, a u mnie nie da się z dnia na dzień dostać do gina... więc już teraz bym sobie wstępnie zaplanowała wizyty, badania itp.

Wjedzma lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Będę oczywiście jutro sikać...i tak aż do 🐒 🤣 mam zapas testów, więc żal by się zmarnowały 😁 ciekawa jestem tylko czy na tych testach wychodzi fabryczna. MARTA!!!! GDZIE JESTES???? 🤣

Nie ma tam żadnych fabrycznych 😉 Pisalam Ci już że jak są dwie kreseczki to ciąża 😊 Nawet te panie w aptece mi mówiły że te testy nigdy nie budzą wątpliwości 😊😉 I u mnie tak właśnie było 😊😉 Są mega czule

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Nie ma tam żadnych fabrycznych 😉 Pisalam Ci już że jak są dwie kreseczki to ciąża 😊 Nawet te panie w aptece mi mówiły że te testy nigdy nie budzą wątpliwości 😊😉 I u mnie tak właśnie było 😊😉 Są mega czule
    żeby nie przewijać za dużo stron.. co to za testy? dajcie nazwe poszukam u siebie :D

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Ja lubię rano wstawać z myślą "może to już?" I powiem wam szczerze, że jak w takim 12 DPO dalej widzę bladość to jakoś tak inaczej podchodzę do tej 🐒 mniej becze...

Wjedzma lubi tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paull97 wrote:
    Mój z kolei mówi, że zbankrutujemy przez te testy 🙈
    Paulla,witaj 😁 powiedz coś o sobie więcej 😘 oczywiście, zapraszamy i mamy nadzieję, że będziemy mogły cieszyć się z Tobą zielonym zakończeniem ✊

A co do bankructwa to już słyszałam to nie raz, ale chyba mu się znudziło i czasem nawet sam kupuję 😅 trza sobie wychować 🤭

Marta100 lubi tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Dziękuje☺️🥰 psychicznie jest naprawdę dobrze ale dzisiaj fizycznie niedomagam😪 wcześniej jak Ci odpisywalam to myślałam sobie ze tylko sraczki mi dzisiaj brakuje… No i co? Kuzwa siedzę na kiblu😳😭😭
    Hahaha no żartujesz sobie chyba? 😂 Przepraszam, ja wiem, że to nie jest śmieszne ale tak sobie pomyślałam, że skoro masz taką moc i wywołałas sobie sraczkę to może wywolasz sobie dwie kreski? 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    No przebija ta fabryczna po prostu.

To takie pod kontem i z lampą 😅
    https://zapodaj.net/cffcf50ce8f98.jpg.html

A to już takie z dalsza 😂
    https://zapodaj.net/31fd186da6f00.jpg.html

Będzie coś dobrego z tego ✊✊✊✊✊✊

Jolcia90 lubi tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:

Haniu 🥺 oby to było jednodniowe i żebyś się nie rozchorowała mocniej. Dużo zdrówka życzę, kuruj sie <3

Hania007 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    żeby nie przewijać za dużo stron.. co to za testy? dajcie nazwe poszukam u siebie :D

Sema-protect 😊 Różowe

Ewiwi lubi tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Będzie coś dobrego z tego ✊✊✊✊✊✊

Noooooo oooobbyyyy 🍀

Dziewczyny, ja robię wszystko tylko nie szkolenie 😂 kopnijcie mnie w tyłek! Do dziś mam termin a taaak mi się nie chce, że szok!

• verliebtindich Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia, to jutro powtarzamy razem 🤞🤞

Hania, szybkiego stanięcia na nogi! 😘

Jolcia90, Marta100, Hania007 lubią tę wiadomość

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,dziś mnie praca pochłonęła i nie jestem w stanie nadgonić wiadomości 🤣
    Wredna 🐒 dzisiaj przyszła, jak nigdy miałam cykl 24 dniowy 🤷‍♀️.
    Dzisiaj po konsultacji z Panią Doktor jadę na monitoring 3 marca,czyli w 10 dniu cyklu i zobaczymy,czy coś już się z pęcherzyków pojawi 😉

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Noooooo oooobbyyyy 🍀

Dziewczyny, ja robię wszystko tylko nie szkolenie 😂 kopnijcie mnie w tyłek! Do dziś mam termin a taaak mi się nie chce, że szok!

Im szybciej zrobisz tym szybciej będziesz miała z głowy!!! Dawaj dawaj, my nigdzie nie uciekamy, jak skończysz to najwyżej będziesz miała 15 stron czytania 🤣🤭

age.png
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, Wy umiecie uspokoić jak nikt....

Zrobiłam ponownie z ciekawości owulak i co? NADAL CIEMNA KRECHA!
    Zaczynam się niepokoić tą sytuacją, nawet w tamtym cyklu nie były one takie ciemne.
    Wg mnie jest jedną opcja... Muszę poprosić moja gin w poniedziałek o ponowna diagnostykę w kierunku PCOS😫 poniżej zdj owulaka z przed chwili i wcale nie starałam się żeby nie pić ani nic i tak pozytyw...

https://zapodaj.net/fe0ec5b60bc50.jpg.html

Myślałam jeszcze, że wtedy jak miałam to plamienie to mogła być owulacja, ale jakim cudem jak temperatura nie wzrosła...

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique wrote:
    Hej,dziś mnie praca pochłonęła i nie jestem w stanie nadgonić wiadomości 🤣
    Wredna 🐒 dzisiaj przyszła, jak nigdy miałam cykl 24 dniowy 🤷‍♀️.
    Dzisiaj po konsultacji z Panią Doktor jadę na monitoring 3 marca,czyli w 10 dniu cyklu i zobaczymy,czy coś już się z pęcherzyków pojawi 😉

O kurcze strasznie krótki ten cykl miałaś... przykro mi bardzo że się nie udało, powodzenia w tym nowym cyklu 💪

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Noooooo oooobbyyyy 🍀

Jutro będzie dobry dzień ✊✊✊✊✊✊ Musi być ✊✊✊

‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ