X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ból pleców, krzyża na dole może zwiastować owulacje? Nigdy wcześniej nie zwróciłam na to uwagi 🤔🤔

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Dziewczyny jakieś sposoby na podniesienie ferrytyny 😣?

Właśnie dostałam część wyników B12 leży - 202 (norma 189 - 883),
    Ferrytyna - 9,70 ( 4,63 - 204)

Martwię się że przez moje problemy z jelitami, które zresztą dają bardzo znać o sobie w tym tygodniu nie wchłania mi się nic :/

Ferrytyne mozesz podniesć łykając żelazo, jedzenie chyba juz nie da takiego skutku. Na amych burakach się nie pociągnie teraz już.
    Żelazo źle wchłaniasz przez niską b12, to zamknięte koło. Dlatego suplementy na oba. Mam to samo, wiem co mówię. Sprawdzić też mozesz czy dobrze przyswajasz b12 w tabletkach, jeśli wzrośnie po jakims czasie to tak. Jak nie to zastrzyki zostaną :)

Aneta2506 lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, ja sie broń Boże nie denerwuje 😅 tylko mówię ze przez PMS mogę Odbierac wszystko personalnie ze to do mnie -niekoniecznie słusznie!- bo akurat wczoraj rozmawiałyśmy na temat testów. Wiem jak ciezko pisać… tak jak Wjedzma napisała, trzeba sie 3 razy zastanowić kto jak moze nas zrozumieć. Jeśli chodzi o testowanie to niech każdy robi jak uważa. Ja nie testowałam przez ostatnie 7 cykli bo próbowałam podejść na luzie a wcale mniej sie nie stresowałam. Ba! Wręcz przeciwnie -gorzej bo teraz pomału moje testy przygotowują mnie na to ze nic z tego cyklu nie będzie. Jest mi łatwiej. Ale to jest tylko mój sposób na siebie, niech każdy znajdzie swoj😌 popatrz na sytuacje jeszcze z drugiej strony, mowisz osobie której wyszedł test pozytywny (definitywnie pozytywny) ze te testy oszukują bo Ciebie oszukały. Powodujesz tym samym u tej osoby mocne nerwy do czasu kupienia nowego testu i sprawdzenia tejże „wiarygodności”. Tymi testami tez są dwie strony medalu😉

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie postanowiłam, że od Wielkiego Postu przechodzę na zdrowe odżywianie 😃

Kirra, Wjedzma lubią tę wiadomość

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Dziewczyny czy ból pleców, krzyża na dole może zwiastować owulacje? Nigdy wcześniej nie zwróciłam na to uwagi 🤔🤔

Tak, ja mam zawsze

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Ferrytyne mozesz podniesć łykając żelazo, jedzenie chyba juz nie da takiego skutku. Na amych burakach się nie pociągnie teraz już.
    Żelazo źle wchłaniasz przez niską b12, to zamknięte koło. Dlatego suplementy na oba. Mam to samo, wiem co mówię. Sprawdzić też mozesz czy dobrze przyswajasz b12 w tabletkach, jeśli wzrośnie po jakims czasie to tak. Jak nie to zastrzyki zostaną :)

Jutro mam ginekologa - podpytam. Endokrynolog dopiero termin wolny na 4.04.

Na szczęście moje Hashimoto unormowane, wyniki idealne..

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Jutro mam ginekologa - podpytam. Endokrynolog dopiero termin wolny na 4.04.

Na szczęście moje Hashimoto unormowane, wyniki idealne..

Przy Hashi często występuje niedobór b12, własnie ja tak mam. Mi moja endokrynolog wspaniała kazała porobić różne badania, m. in. czynnik Castle'a i przeciwciała przeciw komórkom okładzinowym żołądka... czy jakoś tak. Oczywiście mi to wyszło i oczywiście nie wchłaniam dobrze b12. Stąd wszystkie problemy u mnie. dopytaj, możliwe ze to masz :)

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    A ja sobie postanowiłam, że od Wielkiego Postu przechodzę na zdrowe odżywianie 😃

Fajne postanowienie😘 ✊✊✊

Też bym chciała, ale wiem że nie wytrzymam😊 Mam słabość do słodkiego 🤪

Iwonay lubi tę wiadomość

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:

Może, mnie bolało wczoraj u lekarza akurat ;) i wracając

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, Marta poszukuje Marty 😁😁😁 kupiłam dziś te testy co polecalas z Gemini. Czy miałaś na nich kreski testowe na przykład? Bo oczywiście po pracy sobie nasikałam 😅

Odnosząc się do poprzednich rozmów to fajnie dziewczyny, że każda z nas jest inna, każda ma inne podejście 😁 ja sama jestem mega w gorącej wodzie kąpana i jakbym mogła to bym robiła testy od dziś już co 3 godziny 😂 ale szanuję też te które wolą czekać do 🐒. Mam przyjaciółkę, która jest moim przeciwieństwem. Ona robiła testy grubo po miesiączce i dla niej bladzichy to nie jest ciąża. Śmieje się że mnie, że w życiu nie widziałam takich cyrków jakie ja wyprawiam, jedynie w filmach...trochę przykre ale szanuję to, bo wiem jaka ona jest. Nie jest gorsza ale ja też nie chce i nie czuję się gorsza od niej, bo robię testy jak tylko zaiskrzy się nawet 1/10000 tego że może coś wyjdzie 😁
    Felinka, serce ty moje! My tak na prawdę potwierdziłysmy to co ty napisałaś plus trochę to rozwinelysmy. Że tak na prawdę stres towarzyszy nam całe życie 😘 dlatego nie uwazam, że ktoś mógłby cię atakować 😘😘😘 uwielbiamy was!
    Kirra,ja to odczytalam trochę tak, że utożsamiasz się z nami szalonymi(w dobrym znaczeniu tego słowa) testerkami bo napisałaś że będzieMY(...) ale jak tu kilka razy było napisane...słowo pisane jest inaczej odbierane niż face to face ☺️
    Wjedzma, ja Ciebie doskonale też rozumiem, mam chyba podobne przeżycia i charakter co do takich spraw 😘
    Tedka, super wiadomości! Owulacja coraz bliżej, coraz bliżej 😘😘😘
    Hania, też kiedyś robiłam ten z krwi i miałam mega podobnie. Już powiedziałam systemu, że jestem w ciąży...a tu taka dupa później wyszła...więcej ich nie kupię. Mam nadzieję, że znów zatestujesz? Zazieleni się w końcu, zobaczysz 😘
    Iwonay, a co u ciebie? ☺️ Jakie dalsze kroki? Będziesz testować jutro?
    Ver, ja też widzę ta kreseczkę 😁 wjedzma jest chyba mistrzem w uwydatnianiu kreseczek ☺️

Dziewczyny, cały dzień was czytałam, ale nie miałam możliwości na spokojnie odpisać, bo dziś szalony i ciężki dzień. Jeszcze za niedługo mam szkolenie i egzamin...a już energii mam -1 🤣

Kirra, Wjedzma, Hania007 lubią tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie plecy niekoniecznie ale jakby biodro czasem czułam 🤔

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Słomka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to nie jest tak, że tym acardem można sobie zaszkodzic? Wiem, że są przypadki, kiedy należy go brać, ale jednak może warto pogadać z lekarzem jakimś o tym co? A i co do acardu, pamiętajcie, że go bierzecie jak wybieracie się do dentysty, jakby tam trzeba było jakieś poważniejsze rzeczy robić to ma znaczenie chyba (mam nadzieję, że nie gadam głupot, ale tak mi się kojarzy).
    Ja jakoś jestem bardzo ostrożna z takimi rzeczami, możliwe, że przesadzam 🤪
    Dziś mam dobry dzień. Plamienie ustało, słonko dało sporo energii. Niech ta dobra passa trwa. Usystematyzujmy. Kto jutro sika?

Felinka94, Wjedzma lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, według apki bmna jutro mam termin okresu, nie wiem jak z moją fazą lutealna, w poprzednim cyklu rzeczywiście była 11 dniowa, ale teraz nie wiem, bo to się dopiero u mnie normuje. Jeśli nie będzie jutro okresu to zapewne zatestuje. Szyjkę mam bardzo twarda i zamknięta, w poprzednich cyklach była wręcz miękka na tym etapie drugiej fazie i na pewno lekko otwarta, ale już rodziłam, to tak moglo być. Dużo znaków jest, że to rzeczywiście może być ciąża, ale póki nie zobaczę konkretnej kreski to trzymam nerwy na wodzy.

Jolcia90 lubi tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka wrote:
    Dziewczyny a to nie jest tak, że tym acardem można sobie zaszkodzic? Wiem, że są przypadki, kiedy należy go brać, ale jednak może warto pogadać z lekarzem jakimś o tym co? A i co do acardu, pamiętajcie, że go bierzecie jak wybieracie się do dentysty, jakby tam trzeba było jakieś poważniejsze rzeczy robić to ma znaczenie chyba (mam nadzieję, że nie gadam głupot, ale tak mi się kojarzy).
    Ja jakoś jestem bardzo ostrożna z takimi rzeczami, możliwe, że przesadzam 🤪
    Dziś mam dobry dzień. Plamienie ustało, słonko dało sporo energii. Niech ta dobra passa trwa. Usystematyzujmy. Kto jutro sika?
    Niunia acard działa po prostu rozrzedzajaco na krew, no i wiadomo jak to lek może wchodzić w konflikt z innymi lekami :)
    Np ja swego czasu nie mogłam brać leku na ciśnienie bo wchodził w konflikt z cynkiem 😳 niby takie głupie ale już coś było na rzeczy (nie pamiętam wiem że któryś lek zaburzał działanie drugiego leku)
    A ostatnio przy infekcji pęcherza dowiedziałam się że furagina przyswaja się lepiej w towarzystwie Wit C i musi być brana z posiłkiem BIAŁKOWYM Aby dobrze zadziałała :)

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Marta, Marta poszukuje Marty 😁😁😁 kupiłam dziś te testy co polecalas z Gemini. Czy miałaś na nich kreski testowe na przykład? Bo oczywiście po pracy sobie nasikałam 😅

Odnosząc się do poprzednich rozmów to fajnie dziewczyny, że każda z nas jest inna, każda ma inne podejście 😁 ja sama jestem mega w gorącej wodzie kąpana i jakbym mogła to bym robiła testy od dziś już co 3 godziny 😂 ale szanuję też te które wolą czekać do 🐒. Mam przyjaciółkę, która jest moim przeciwieństwem. Ona robiła testy grubo po miesiączce i dla niej bladzichy to nie jest ciąża. Śmieje się że mnie, że w życiu nie widziałam takich cyrków jakie ja wyprawiam, jedynie w filmach...trochę przykre ale szanuję to, bo wiem jaka ona jest. Nie jest gorsza ale ja też nie chce i nie czuję się gorsza od niej, bo robię testy jak tylko zaiskrzy się nawet 1/10000 tego że może coś wyjdzie 😁
    Felinka, serce ty moje! My tak na prawdę potwierdziłysmy to co ty napisałaś plus trochę to rozwinelysmy. Że tak na prawdę stres towarzyszy nam całe życie 😘 dlatego nie uwazam, że ktoś mógłby cię atakować 😘😘😘 uwielbiamy was!
    Kirra,ja to odczytalam trochę tak, że utożsamiasz się z nami szalonymi(w dobrym znaczeniu tego słowa) testerkami bo napisałaś że będzieMY(...) ale jak tu kilka razy było napisane...słowo pisane jest inaczej odbierane niż face to face ☺️
    Wjedzma, ja Ciebie doskonale też rozumiem, mam chyba podobne przeżycia i charakter co do takich spraw 😘
    Hania, też kiedyś robiłam ten z krwi i miałam mega podobnie. Już powiedziałam systemu, że jestem w ciąży...a tu taka dupa później wyszła...więcej ich nie kupię. Mam nadzieję, że znów zatestujesz? Zazieleni się w końcu, zobaczysz 😘
    Ver, ja też widzę ta kreseczkę 😁 wjedzma jest chyba mistrzem w uwydatnianiu kreseczek ☺️

Dziewczyny, cały dzień was czytałam, ale nie miałam możliwości na spokojnie odpisać, bo dziś szalony i ciężki dzień. Jeszcze za niedługo mam szkolenie i egzamin...a już energii mam -1 🤣

Dokładnie taki był przekaz - dziękuję że tak to odczytałaś :) , napisałam "będzieMY" więc jestem w tym z Wami - szalone baby :D

I tak jak mówicie - każda jest inna więc to jest super!

Aleee wstawiają tu zdjęcia testów itp. pytamy o opinię inne babki - i każda może mieć inne zdanie. Pytając o opinię musimy liczyć się z tym, że nie każda będzie widziała bladziochy i nie każda od razu się ekscytuje - nie znaczy to jednak, że nie szanuję Waszych odmiennych poglądów albo to wyśmiewam lub obrażam itp.

Miłego popołudnia! :)

Jolcia90 lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Jola, według apki bmna jutro mam termin okresu, nie wiem jak z moją fazą lutealna, w poprzednim cyklu rzeczywiście była 11 dniowa, ale teraz nie wiem, bo to się dopiero u mnie normuje. Jeśli nie będzie jutro okresu to zapewne zatestuje. Szyjkę mam bardzo twarda i zamknięta, w poprzednich cyklach była wręcz miękka na tym etapie drugiej fazie i na pewno lekko otwarta, ale już rodziłam, to tak moglo być. Dużo znaków jest, że to rzeczywiście może być ciąża, ale póki nie zobaczę konkretnej kreski to trzymam nerwy na wodzy.
    No to ja bardzo liczę na to, że ja zobaczysz! ✊✊✊🍀💚🍀💚
    Dziewczyny, wtorek prawie za nami! 🤪

Co do testowania Słomka, to ja pewnie jutro już sikne, apka znów mi zmieniła dzień, czyli jutro będzie 8DPO wg niej, więc jakby...😅 No mogę sobie zatestowac ✊ Wjedzma, mam nadzieję, że ty ze mną?

Słomka lubi tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się nie odnoszę do dyskusji bo wszystko zostało powiedziane. Niech każda robi zgodnie ze swoim sumieniem i szanuje to, że ktoś robi inaczej 💪

Właśnie co do tego acardu, skoro rozrzedza krew, to jak ktoś ma i tak już rzadką, to nie zaszkodzi? Nie wiem. Ja tak jak Słomka jestem raczej ostrożna co do takich leków bez konsultacji z lekarzem :P

Milixx mój ból owulacyjny czasem promieniuje do pachwiny a czasem faktycznie do pleców.

Pożale się. Miałam dzisiaj zacząć terapię grupową, stresowałam się tym od wczoraj, dzisiaj wypiłam potrójną dawkę kropelek uspokajających i pojechałam na drugi koniec miasta taksówką. Na miejscu usłyszałam, że ta grupa jest odwołana, bo Pani prowadząca ma urlop 💪 🤦‍♀️

Jolcia90, Anka1312 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:

TEN test jest dla mnie jedyny co nie ma żadnych kresek testowych jak pojawia się druga to zawsze oznaczało ciążę 😊 One nie budziły właśnie moich wątpliwości żadnych. 😉

• Kirra Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Ja już się nie odnoszę do dyskusji bo wszystko zostało powiedziane. Niech każda robi zgodnie ze swoim sumieniem i szanuje to, że ktoś robi inaczej 💪

Właśnie co do tego acardu, skoro rozrzedza krew, to jak ktoś ma i tak już rzadką, to nie zaszkodzi? Nie wiem. Ja tak jak Słomka jestem raczej ostrożna co do takich leków bez konsultacji z lekarzem :P

Milixx mój ból owulacyjny czasem promieniuje do pachwiny a czasem faktycznie do pleców.

Pożale się. Miałam dzisiaj zacząć terapię grupową, stresowałam się tym od wczoraj, dzisiaj wypiłam potrójną dawkę kropelek uspokajających i pojechałam na drugi koniec miasta taksówką. Na miejscu usłyszałam, że ta grupa jest odwołana, bo Pani prowadząca ma urlop 💪 🤦‍♀️
    A co to za terapia, jeśli to oczywiście nie tajemnica?

Sam fakt że pojechalas mimo swojego lęku zasługuje na brawa 👏👏👏

Wjedzma lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Słomka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka, wiem wiem, że tylko rozrzedza. Bardziej chodziło mi o to, że nie każdemu to może służyć? W sensie jedni mają może rzadsza krew i jak się ją rozrzedzi to niekoniecznie dobrze? Tak sobie kminie...
    Jola, rozumiem, że na popołudniowym coś jest? No pokazuj Babo!
    Kirra wszystko gra, laski jesteście zajebiste. Koniec tematu 😘 każda inna, wszystkie wyjątkowe i zajebiste. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 17:34

Jolcia90, Kirra, Milixx lubią tę wiadomość

‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ