Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wjedzma wrote:Ja już się nie odnoszę do dyskusji bo wszystko zostało powiedziane. Niech każda robi zgodnie ze swoim sumieniem i szanuje to, że ktoś robi inaczej 💪
Właśnie co do tego acardu, skoro rozrzedza krew, to jak ktoś ma i tak już rzadką, to nie zaszkodzi? Nie wiem. Ja tak jak Słomka jestem raczej ostrożna co do takich leków bez konsultacji z lekarzem
Milixx mój ból owulacyjny czasem promieniuje do pachwiny a czasem faktycznie do pleców.
Pożale się. Miałam dzisiaj zacząć terapię grupową, stresowałam się tym od wczoraj, dzisiaj wypiłam potrójną dawkę kropelek uspokajających i pojechałam na drugi koniec miasta taksówką. Na miejscu usłyszałam, że ta grupa jest odwołana, bo Pani prowadząca ma urlop 💪 🤦♀️ -
Słomka wrote:Felinka, wiem wiem, że tylko rozrzedza. Bardziej chodziło mi o to, że nie każdemu to może służyć? W sensie jedni mają może rzadsza krew i jak się ją rozrzedzi to niekoniecznie dobrze? Tak sobie kminie...
Jola, rozumiem, że na popołudniowym coś jest? No pokazuj Babo!
Korea wszystko gra, laski jesteście zajebiste. Koniec tematu 😘 każda inna, wszystkie wyjątkowe i zajebiste. 😉
To takie pod kontem i z lampą 😅
https://zapodaj.net/cffcf50ce8f98.jpg.html
A to już takie z dalsza 😂
https://zapodaj.net/31fd186da6f00.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 17:46
-
Jolcia90 wrote:No to ja bardzo liczę na to, że ja zobaczysz! ✊✊✊🍀💚🍀💚
Dziewczyny, wtorek prawie za nami! 🤪
Co do testowania Słomka, to ja pewnie jutro już sikne, apka znów mi zmieniła dzień, czyli jutro będzie 8DPO wg niej, więc jakby...😅 No mogę sobie zatestowac ✊ Wjedzma, mam nadzieję, że ty ze mną?ja dzisiaj testowałam, według apki 9, według mnie 8 dpo
biało
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Kirra wrote:A co to za terapia, jeśli to oczywiście nie tajemnica?
Sam fakt że pojechalas mimo swojego lęku zasługuje na brawa 👏👏👏
Na ten moment robię współuzależnienie, jak skończę to czeka mnie jeszcze DDA 💪 postanowiłam sobie w tym roku poukładać sobie w głowie dla dobra swojego i mojego dziecka 🥰 no dumna jestem z siebie bo już w głowie miałam milion wymówek żeby nie jechać, ale jak już się tak nastresowałam to wolałabym mieć to za sobą 🤣 no trudno, za tydzień kolejne podejście
Powiedzieli żeby rano zawsze dzwonić i się upewnić czy będzie. No to będę dzwonić 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 17:41
Kirra, verliebtindich, Kasiak89 lubią tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Na ten moment robię współuzależnienie, jak skończę to czeka mnie jeszcze DDA 💪 postanowiłam sobie w tym roku poukładać sobie w głowie dla dobra swojego i mojego dziecka 🥰 no dumna jestem z siebie bo już w głowie miałam milion wymówek żeby nie jechać, ale jak już się tak nastresowałam to wolałabym mieć to za sobą 🤣 no trudno, za tydzień kolejne podejście
Wjedzma lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Jolcia, ja nie testuje bo nie ma sensu. Wiem ze nic z tego nie wyszło. Mam ogromny PMS i czuje się tragicznie nawet nie dałabym rady poprowadzić auta żeby dojechać do apteki. Co jakis czas mam wrażenie ze czuje się ciążowo ale później te testy sprowadzają mnie na ziemie i już się z tym pogodziłam. Nawet mnie to już nie ciekawi.
-
Jolcia90 wrote:No przebija baby ta fabryczna po prostu.
https://zapodaj.net/31fd186da6f00.jpg.html
Coś przebija ✊✊✊ oby jednak nie fabryczna 🥰 kiedy powtarzasz? -
https://zapodaj.net/31fd186da6f00.jpg.html -
https://zapodaj.net/31fd186da6f00.jpg.html -
Wjedzma wrote:Na ten moment robię współuzależnienie, jak skończę to czeka mnie jeszcze DDA 💪 postanowiłam sobie w tym roku poukładać sobie w głowie dla dobra swojego i mojego dziecka 🥰 no dumna jestem z siebie bo już w głowie miałam milion wymówek żeby nie jechać, ale jak już się tak nastresowałam to wolałabym mieć to za sobą 🤣 no trudno, za tydzień kolejne podejście
Powiedzieli żeby rano zawsze dzwonić i się upewnić czy będzie. No to będę dzwonić 🤷♀️Wjedzma lubi tę wiadomość
-
Aneta2506 wrote:Dziewczyny jakieś sposoby na podniesienie ferrytyny 😣?
Właśnie dostałam część wyników B12 leży - 202 (norma 189 - 883),
Ferrytyna - 9,70 ( 4,63 - 204)
Martwię się że przez moje problemy z jelitami, które zresztą dają bardzo znać o sobie w tym tygodniu nie wchłania mi się nic
Tak niska ferrytyna jest do suplemenyowania. Możesz mieć problem z wchłanianiem żelaza a przy problemach z jelitami to już w ogóle 😊 ferrytyna to magazyn żelaza w wątrobie 😊 moja ginekolog widząc moją niską ferrytynę i wysokie żelazo zaczęła od suplementowania feroplexem bo powiedziała, że niska ferrytyna utrudnia zajście w ciążę 😊 ten lek jest na receptę 😊 "leczenie" czymś nie na receptę raczej nie da rady przy takiej niziutkiej 😊 możesz też pić zakwas z buraka 😊 będzie dobrze ❤️❤️ a jak morfologia? A i może u Ciebie lepiej sprawdzą się metylowane formy wit. B12 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 17:51
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
Wjedzma, doskonała decyzja! Ja jak tylko znów zamieszkam na swoim wracam na terapię indywidualną 😉
Hania a tam pms. Mój właśnie rośnie w brzuchu, także ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 17:48
Wjedzma, Hania007, Jolcia90 lubią tę wiadomość
-
Jolcia90 wrote:Będę oczywiście jutro sikać...i tak aż do 🐒 🤣 mam zapas testów, więc żal by się zmarnowały 😁 ciekawa jestem tylko czy na tych testach wychodzi fabryczna. MARTA!!!! GDZIE JESTES???? 🤣
-
Dziękuję dziewczyny
ja mam właśnie chodzić na indywidualną i grupową jednocześnie, to pewnie zależy od miasta, ośrodka itp. Jeśli któraś z Was boryka się z decyzją czy iść na jakąkolwiek terapie to wiedzcie, że ten pierwszy krok jest najtrudniejszy, ale zdecydowanie warto go zrobić 💪
-
Cześć wszystkim 🙂 W sumie jestem tu nowa, ale bardzo miło mi czytać te wszystkie pozytywne komentarze 🙂 Aktualnie też czekam na okres, który mam nadzieję się nie pojawi. I oczywiście też już z podekscytowania zrobiłam jeden test za wcześnie, ale niestety to jest silniejsze ode mnie 🤣 Mam nadzieję zostać z Wami na dłużej i oczywiście wszystkim życzę, aby kreski ciemniały!
Wjedzma, Anka1312 lubią tę wiadomość
-
Jolcia90 wrote:No to ja bardzo liczę na to, że ja zobaczysz! ✊✊✊🍀💚🍀💚
Dziewczyny, wtorek prawie za nami! 🤪
Co do testowania Słomka, to ja pewnie jutro już sikne, apka znów mi zmieniła dzień, czyli jutro będzie 8DPO wg niej, więc jakby...😅 No mogę sobie zatestowac ✊ Wjedzma, mam nadzieję, że ty ze mną?
Miałam poczekać do czwartku, ale skoro tak namawiasz 🤭 miałam bić mój rekord w cierpliwości a tymczasem biję swoje rekordy niecierpliwości 🤣 ale potraktuję to jako eksperyment pod tytułem "czy na nordzie można dojrzeć kreskę fabryczną"
Paull97 zostań z nami, powodzenia, oby jednak 🐒 nie przyszła do Ciebie ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 18:08
Jolcia90 lubi tę wiadomość
-
Jejku, przepraszam. Nie zauważyłam Marta, że mi odpisałaś...już widzę twoją odpowiedź 😚 dziękuję ci bardzo 😘😘😘 no to teraz nic tylko czekać do rana, żeby powtórzyć 😁
Wjedzma, zobaczyłabys minę starego mojego dziś jak powiedziałam, że jadę do apteki po testy polecane z formu. "Przecież obiecałaś sobie, że będziesz testować jak nie przyjdzie 🐒" a co ja na to? "Stary, muszę się rozładować sikając 🤣". Chyba trochę się śmiał ze mnie, ale tak pozytywnie. Jak to zabrzmiało w ogóle 🤣 teraz jak będę miała na coś nerwy to pewnie powie, żebym poszła się wysikać 🤣🤣🤣