X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Kochana przykro mi. Chciałabym Ci podpowiedzieć co dalej, ale jak widzisz po mojej stopce, ja dopiero raczkuje w temacie. Co mi przychodzi do głowy z tego co wyczytałam na forum to drożność jajowodów, sprawdzenie czy nie ma polipa endometrialnego. Nie wiem czy już to sprawdzałaś... Słyszałam też, że kobiety które miały CC czasami mają dziurkę w macicy i to uniemożliwia zajście w ciążę. Nawet był gdzieś wątek na forum na ten temat. Szukaj, próbuj, nie poddawaj się, wierzę, że w końcu się uda <3

Ja właśnie odkurzałam kanapę i czułam ból w macicy jakbym miała na niej zakwasy. Nie dźwigałam nic ostatnio ani nie ćwiczyłam. Dziwne.

Ania35 a Tobie się spóźnia ten okres? Ile dpo? Współczuję opryszczki...
    kochana nie miałam ngdy cc. w grudniu monitoring, podobno wszystko ok, tylko prolaktyna deczko wysoka i podobno mogły nie pekać pęcherzyki. od grudnia na lekach, widzę poprawę, badania wszystkie chyba robiłam i poza tą prolaktyną i tsh przy górnej granicy wszytsko idealnie. a wciąż nic. endometrium sprawdzane w cyklu, idealne podobno.... ja kochana mam 44 lata. albo teraz albo nigdy już. żadne programy niepłdoności ito mnie nie obejmą.... a nie wiem czy dałabym radę na inne metody niż naturalne. poza tym podobno wiek jest przezkodą w ich stosowaniu :(

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Kochana przykro mi. Chciałabym Ci podpowiedzieć co dalej, ale jak widzisz po mojej stopce, ja dopiero raczkuje w temacie. Co mi przychodzi do głowy z tego co wyczytałam na forum to drożność jajowodów, sprawdzenie czy nie ma polipa endometrialnego. Nie wiem czy już to sprawdzałaś... Słyszałam też, że kobiety które miały CC czasami mają dziurkę w macicy i to uniemożliwia zajście w ciążę. Nawet był gdzieś wątek na forum na ten temat. Szukaj, próbuj, nie poddawaj się, wierzę, że w końcu się uda <3

Ja właśnie odkurzałam kanapę i czułam ból w macicy jakbym miała na niej zakwasy. Nie dźwigałam nic ostatnio ani nie ćwiczyłam. Dziwne.

Ania35 a Tobie się spóźnia ten okres? Ile dpo? Współczuję opryszczki...
    Też tak miałam w pracy poczułam jakby pociągnięcie za jajnik

Dziś w pracy tak mi się mokro zrobiło jakbym okres dostała aż do toalety poleciałam.

Ciągle mam zgage nie rozumiem czemu tak długo mam ją.
    I ból jajnika prawegooo

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam 30 dc,planowy termin @.

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Kochana cis tam widzę

No ale cóż ja tych poczasiak ów to miałam też już mnóstwo, jedno pewne jeśli ciemnieje to jest na rzeczy jak zostaje cały czas tam samo np 2-3 dni tzn ze jednak Lipton.
    Trzeba poczekać. Życzę hak najlepiej i scisjam
    😘
    A który dpo???
    Czy masz dużo sluzu?

8 dpo, wczoraj i dzisiaj rano susza, a teraz czuje, że coś się wilgotno robi :P na tym ostatnim zdjęciu co wstawiłam to kreska jest podkręcona w programie :P tak to ledwo ją było widać

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Dzisiaj mam 30 dc,planowy termin @.

Ooo to oby nie przyszła!!! ✊🏼✊🏼✊🏼

Ania35 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anka1312 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże mnie ta sytuacja na Ukrainie przeraża.... Mąż mnie dzwonił z pracy bo pracują z Ukraińcami i oni dostają telefony od rodziny że gdybyś się nie dzwonili to mają być dobrymi ludźmi to po prostu łzy same lecą 😥😥😥
    A najbardziej przeraża to że to do Polski też ma podobno przyjść...

Dominisia35 lubi tę wiadomość

12.09.2013 - pierwszy skarb
    24.06.2020 - drugi skarb
    walka o trzeci skarb
    19.07.2022 - beta 240,7
    19.07.2022 - prog. 16,5
    21.07.2022 - beta 712
    21.07.2022- prog. 13,4
    22.07.2022 - wizyta
    29.07.2022 - jest kropek
    12.08.2022 - jest ♥️
    13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    8 dpo, wczoraj i dzisiaj rano susza, a teraz czuje, że coś się wilgotno robi :P na tym ostatnim zdjęciu co wstawiłam to kreska jest podkręcona w programie :P tak to ledwo ją było widać
    Ooo jaki program?

A z tym testowaniem wcześniej to dobry pomysł bo widzisz czy są poczasiaki i jak zrobisz potem to masz czarno na białym co i jak. Też zrobiłam se przed chwilą hehe i nie mam poczasiaka, więc zobaczymy jak to się rozwinie

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1312 wrote:
    Boże mnie ta sytuacja na Ukrainie przeraża.... Mąż mnie dzwonił z pracy bo pracują z Ukraińcami i oni dostają telefony od rodziny że gdybyś się nie dzwonili to mają być dobrymi ludźmi to po prostu łzy same lecą 😥😥😥
    A najbardziej przeraża to że to do Polski też ma podobno przyjść...
    Módlmy się kochane ja się od 2 lat na wróciłam do Boga i wiecie co modlę się często w ostatnich czasach napisane jest w objawieniu

Powstanie bowiem naród przeciwko narodowi i królestwo przeciwko królestwu, w różnych miejscach nastanie głód i wystąpią trzęsienia ziemi.
    Mateusza 24:7 SNP

Przykre to co się dzieje Bóg się zlituje na tymi barrodami. Ufam Bogu.

Podobno ma być nie tylko na Polskę na cały świat wojna. Nie podoba się NATO że z agresja To zrobił i że tym co robi wywołuje wojnę w Europie jak i na świat.
    Przykre co się dzieje

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Ooo jaki program?

A z tym testowaniem wcześniej to dobry pomysł bo widzisz czy są poczasiaki i jak zrobisz potem to masz czarno na białym co i jak. Też zrobiłam se przed chwilą hehe i nie mam poczasiaka, więc zobaczymy jak to się rozwinie

W moim iphonie można zdjęcia edytować, podkręcać niektóre parametry, no i podkręciłam, żeby było lepiej widać o co mi chodzi :)

Anka1312 serce się łamie. Szczerze mówiąc to w obecnej sytuacji trochę boję się ujrzeć te dwie kreski... Na pewno czeka nas rozmowa na temat starań w takiej sytuacji... :(

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Anka1312 serce się łamie. Szczerze mówiąc to w obecnej sytuacji trochę boję się ujrzeć te dwie kreski... Na pewno czeka nas rozmowa na temat starań w takiej sytuacji... :(

Ja teraz jestem w okresie płodnym i powiem szczerze, boję się chyba działać w tym cyklu 😔

Hania007 lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Módlmy się kochane ja się od 2 lat na wróciłam do Boga i wiecie co modlę się często w ostatnich czasach napisane jest w objawieniu

Powstanie bowiem naród przeciwko narodowi i królestwo przeciwko królestwu, w różnych miejscach nastanie głód i wystąpią trzęsienia ziemi.
    Mateusza 24:7 SNP

Przykre to co się dzieje Bóg się zlituje na tymi barrodami. Ufam Bogu.

Podobno ma być nie tylko na Polskę na cały świat wojna. Nie podoba się NATO że z agresja To zrobił i że tym co robi wywołuje wojnę w Europie jak i na świat.
    Przykre co się dzieje

Myślę że NATO też wie co robić i jak działać by blokować pewne zapędy innych krajów zwłaszcza te militarne. Na niewiele dzisiaj patrząc na to z boku mamy wpływ. Ja sobie myślę że teraz pozostaje mi myśleć o dobru mojego dziecka i skupiać się na dobru tego nienarodzonego 😊 Wierze ze będzie dobrze i sytuacja zostanie opanowana.

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Ja teraz jestem w okresie płodnym i powiem szczerze, boję się chyba działać w tym cyklu 😔
    Dziewczyny bałam się o tym napisać ale tez mam takie odczucia. 🥺🥺🥺

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że wszystkie mamy takie same obawy i myślimy podobnie 😪

Anka1312 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Dziewczyny bałam się o tym napisać ale tez mam takie odczucia. 🥺🥺🥺

Tak siedzę teraz w pracy i tylko o tym myślę, i dochodzę do wniosku, że to jest chyba najgorszy okres na zajście w ciąże. Chyba odpuszczam starania w tym cyklu. Do czego to doszło 🥺🥺😪

Iwonay lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    Widzę że wszystkie mamy takie same obawy i myślimy podobnie 😪

Myślę że to zwyczajnie wynika z zaburzenia poczucia bezpieczeństwa 😪 Myślimy juz nie tylko o sobie ale i o naszych maluszkach ktorym przyjdzie żyć w takim świecie. 😪

Jak patrzę na moja 2latke która się bawi niczego nieświadoma, w swoim świecie zabawek i spokoju to serce mi się kraje. Komuś teraz ten spokój został zaburzony i nie umiem tego pojąć jak to możliwe w cywilizacyjnym świecie 😪 Przez decyzje jednego człowieka... Masakra jakaś 😪😔

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nigdy nie ma dobrego czasu na dzieci bo zawsze jest coś. to samo omgło się stać za kilka miesięcy jak już będziecie w ciązy. a rownie dobrze za miesiąc będzie spokój a za rok coś innego.

Iwonay, Marta100, Kasiak89 lubią tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    dziewczyny nigdy nie ma dobrego czasu na dzieci bo zawsze jest coś. to samo omgło się stać za kilka miesięcy jak już będziecie w ciązy. a rownie dobrze za miesiąc będzie spokój a za rok coś innego.

Teraz na spokojnie tak samo myślę 😊 Mam 2 latke i jestem w ciąży. Muszę o nich myśleć a zamartwianie tylko szkodzi małej która widzi moj smutek i rozkojarzenie jak i małemu kropkowi 😪😔 Tak być nie może muszę się ogarnąć

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zła jestem bo weeekend z mężem, a ja bede miała humor do dupy....

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie myślcie w ten sposób, nigdy nie wiemy co się może zdarzyć, choroba, wypadek. Niestety sytuacja jest trudna, ale trzeba robić swoje. Ja już dostałam informację, że mam być w gotowości z racji zawodu, ale myślę, że ze względu na urlop rodzicielski to mnie to nie będzie dotyczyło.

Anka1312 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo proszę zerkinjcie na mój wykres. Może któraś coś doradzi Nie mam pojęcia co się dzieje. Temperatura spadła jak zwykle w pierwszy dzień krwawienia, ale go nie ma... Ciąży nie ma. Najpierw zawsze cały dzień różowy śluz, wieczorem krwawienie. Ale śluz jest rozciągliwy pomieszany z białym gęstym, szyjka ładnie otwarta, średnio twarda. Jak przed owulacją. Żadnej różowej nitki, normalnie jakbym miała okres, ale bez okresu. Wiem, że takie sytuacje, że występuje owulacja bez krwawienia jest możliwa, ale tylko podczas karmienia piersią, a ja nie karmie...
    Też zawsze już w tym czasie jakieś tam skurcze bezbolesne miałam, teraz nic. Zaczynam się martwić o własne zdrowie.
    Co się dzieje ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 15:42

‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ