X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz powiedział żeby po pierwszym pozytywnym teście nawet jak wychodzi kreska jasna, w kolejnym dniu czy za 2 dni zrobić test w innej porze np popołudniu czy wieczorem 😊. Kreska powinna być widoczna i z każdym dniem ciemniejsza 😉 Od zagniezdzenia beta stale przerasta. Największy wzrost dokonuje się w pierwszych dobach po implementacji 😉

Ania35 lubi tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Mnie lekarz powiedział żeby po pierwszym pozytywnym teście nawet jak wychodzi kreska jasna, w kolejnym dniu czy za 2 dni zrobić test w innej porze np popołudniu czy wieczorem 😊. Kreska powinna być widoczna i z każdym dniem ciemniejsza 😉 Od zagniezdzenia beta stale przerasta. Największy wzrost dokonuje się w pierwszych dobach po implementacji 😉

Właśnie chyba zrobię jeszcze wieczorkiem test, może akurat jestem jedną z tych co wieczorem mają lepszą kreske. O ile to kreska a nie fabryczny cień 🤷‍♀️

Haniu a ja dobrze kojarzę, że Ty kiedyś mówiłaś, że dajecie sobie czas do kwietnia? Czy coś popieprzyłam? Może dajcie sobie jeszcze szansę w tym marcowym cyklu?

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx, Tedka, jak tam nastroje po owulacjach? <3

Sowella, widzę, że komentujesz wykresy i też jesteś po owu, co tam u Ciebie słychać? Dawno się nie odzywałaś 😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 12:10

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Właśnie chyba zrobię jeszcze wieczorkiem test, może akurat jestem jedną z tych co wieczorem mają lepszą kreske. O ile to kreska a nie fabryczny cień 🤷‍♀️

Haniu a ja dobrze kojarzę, że Ty kiedyś mówiłaś, że dajecie sobie czas do kwietnia? Czy coś popieprzyłam? Może dajcie sobie jeszcze szansę w tym marcowym cyklu?

Ja swojemu ginowi mówiłam że wieczorem mam ciemniejsza kreskę niż pierwsza rano. A on mi na to że prawidłowo bo beta przyrasta. I to godzinowo sie zwiększa. Stąd zaleca się kontrole po 48h betę z krwi. Spróbuj i testuj 😊😉 Ja Nie puszczam ✊✊✊✊✊✊✊✊✊

Wjedzma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, bardzo dawno mnie nie było, ale czasami mam ochotę odpuścić i wtedy mniej wchodzę też na forum.
    Jestem aktualnie w drugiej fazie cyklu, dziś po wpisaniu temperatury aplikacja usunęła mi owulację... :( czy możecie zerknąć na mój wykres i zinterpretować go po swojemu? gdzie ta moja owu mogła być?? :D

• Milixx Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Milixx, Tedka, jak tam nastroje po owulacjach? <3

U mnie wspaniałe 🥰 Mimo przeszkód rano udało się poserduszkować 💕😅 Temperatura ładnie w górze, ból podbrzusza odpuścił. Obstawiam, że jajeczko uwolniło się wczoraj późnym wieczorem 🍀 Tak więc czekam na poniedziałkową wizytę i zaczynam odliczanie w II fazie 🤞🤞

Tedka, a jak u Ciebie? Jak nastrój? Odliczasz ze mną? 😊😊

Wjedzma lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    Hej dziewczyny, bardzo dawno mnie nie było, ale czasami mam ochotę odpuścić i wtedy mniej wchodzę też na forum.
    Jestem aktualnie w drugiej fazie cyklu, dziś po wpisaniu temperatury aplikacja usunęła mi owulację... :( czy możecie zerknąć na mój wykres i zinterpretować go po swojemu? gdzie ta moja owu mogła być?? :D

A właśnie patrzyłam na Twój wykres i się zastanawiałam co tam się podziało :D trochę mało danych, ale największy skok temperatury był z 21 na 22 stycznia, więc ja stawiam na owu w tych dniach jakoś.

Maciejka🌸 lubi tę wiadomość

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    U mnie wspaniałe 🥰 Mimo przeszkód rano udało się poserduszkować 💕😅 Temperatura ładnie w górze, ból podbrzusza odpuścił. Obstawiam, że jajeczko uwolniło się wczoraj późnym wieczorem 🍀 Tak więc czekam na poniedziałkową wizytę i zaczynam odliczanie w II fazie 🤞🤞

Tedka, a jak u Ciebie? Jak nastrój? Odliczasz ze mną? 😊😊

Bardzo się cieszę, odliczam razem z Wami <3

Milixx lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    A właśnie patrzyłam na Twój wykres i się zastanawiałam co tam się podziało :D trochę mało danych, ale największy skok temperatury był z 21 na 22 stycznia, więc ja stawiam na owu w tych dniach jakoś.
    No niby druga apka dziś potwierdza owu własnie 21/22, tylko ta owulacja jakaś dziwna, taka bezobjawowa...nawet przeszedł mi przez myśl cykl bezowulacyjny, ale temperatury 37stopni to mam tylko po owulacji...No zobaczymy ;)

• Tedka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma u Ciebie wykres to wyglada typowo ciążowy ;)) musi to być to!! :)) 💚❤️

U mnie jeszcze dzisiaj serduszkowania były ale coś mi sie wydaje ze to juz po owu. Nie chce smęcić ale zawsze ostatnio udaje nam sie trafić w te dni i nic nie wychodzi tak czy siak. Nie wiem co jeszcze zrobić żeby zaskoczyło ech.

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Wjedzma u Ciebie wykres to wyglada typowo ciążowy ;)) musi to być to!! :)) 💚❤️

U mnie jeszcze dzisiaj serduszkowania były ale coś mi sie wydaje ze to juz po owu. Nie chce smęcić ale zawsze ostatnio udaje nam sie trafić w te dni i nic nie wychodzi tak czy siak. Nie wiem co jeszcze zrobić żeby zaskoczyło ech.

Kochana seksy były u Ciebie dzień przed owu i w dzień owu, w fajnym odstępie czasu 1.5 dnia, żeby plemniki nabrały mocy 💪 szanse są duże, bardzo mocno zaciskam kciuki, żeby ten cykl był przełomowy ✊✊✊

Dziewczyny ja mam takie mdłości, że siedzę w gotowości, żeby polecieć do toalety 🤮 brzuch i jajniki bolą zauważalnie, więc albo 🐒 przyjdzie szybciej, albo coś się dzieje, bo naprawdę nie wydaje mi się, żeby coś mogło mi wczoraj zaszkodzić.

To w ogóle możliwe, żeby mieć mdłości przy mininalnej becie (zakładając, że te moje testy to rozkręcająca się beta)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 13:13

Dominisia35 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka, ale temperatura poszybowała, to będzie ten cykl 😍

Marta100 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Kochana seksy były u Ciebie dzień przed owu i w dzień owu, w fajnym odstępie czasu 1.5 dnia, żeby plemniki nabrały mocy 💪 szanse są duże, bardzo mocno zaciskam kciuki, żeby ten cykl był przełomowy ✊✊✊

Dziewczyny ja mam takie mdłości, że siedzę w gotowości, żeby polecieć do toalety 🤮 brzuch i jajniki bolą zauważalnie, więc albo 🐒 przyjdzie szybciej, albo coś się dzieje, bo naprawdę nie wydaje mi się, żeby coś mogło mi wczoraj zaszkodzić.

To w ogóle możliwe, żeby mieć mdłości przy mininalnej becie (zakładając, że te moje testy to rozkręcająca się beta)?

Chyba trochę wcześnie na mdłości, ale pewnie kazda z nas jest inna i inaczej reaguje 😊 w pierwszej ciąży miałam mdłości ok 6-7 tyg ale nie jakoś bardzo uciążliwe bez wymiotow. Teraz niby 6 tydz i na razie nic 😊

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Chyba trochę wcześnie na mdłości, ale pewnie kazda z nas jest inna i inaczej reaguje 😊 w pierwszej ciąży miałam mdłości ok 6-7 tyg ale nie jakoś bardzo uciążliwe bez wymiotow. Teraz niby 6 tydz i na razie nic 😊

Chyba jednak się strułam albo to wirus bo zmierzyłam temperature i mam 37.72 a rano było 36.93

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 13:36

age.png
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Chyba jednak się strułam albo to wirus bo zmierzyłam temperature i mam 37.72 a rano było 36.93
    Kuzynka mojego męża w 10dpo dostała boleści jak ba okres i mdłości i ból sutek i okazało się że wyszla lekka kreseczka, teraz jest w 4 miesiącu ciąży

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Beta rośnie jak podwyższa się temperatura i złe się czujesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Wiesz co często "przeziębienie", reakcje chorobowe to pierwsza oznaka ciąży. Wiele lasek pisało że miały wrażenie że choróbsko je dopadło a to się okazywały dwie kreseczki ✊✊✊✊✊✊

U mnie nie uwierzycie ale indywidualny pierwszy objaw ciąży poza zatrzymaniem okresu oczywiście to drżenie górnej powieki oka. Pierwsza ciąża tak samo I teraz tez. Myślę że ma to związek z zaburzeniami stężenia magnezu wtedy lub sama nie wiem z czego. 😉😊

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Beta rośnie jak podwyższa się temperatura i złe się czujesz

Obyś miała racje kochana, zaraz jade na zakupy to zobaczymy co tam wyjdzie wieczorem.

W ogole to pozmieniałam sobie temperaturę na wykresie według zasady "pomiar godzinę później - odejmujemy 0.1, pomiar godzinę wcześniej - dodajemy 0.1" i jakiś taki ładny się ten wykres zrobił 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 14:01

Marta100, Dominisia35 lubią tę wiadomość

age.png
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Wiesz co często "przeziębienie", reakcje chorobowe to pierwsza oznaka ciąży. Wiele lasek pisało że miały wrażenie że choróbsko je dopadło a to się okazywały dwie kreseczki ✊✊✊✊✊✊

U mnie nie uwierzycie ale indywidualny pierwszy objaw ciąży poza zatrzymaniem okresu oczywiście to drżenie górnej powieki oka. Pierwsza ciąża tak samo I teraz tez. Myślę że ma to związek z zaburzeniami stężenia magnezu wtedy lub sama nie wiem z czego. 😉😊
    Lool mi tak wczoraj drżała powieka aż w szoku bylam😳

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Obyś miała racje kochana, zaraz jade na zakupy to zobaczymy co tam wyjdzie wieczorem.

W ogole to pozmieniałam sobie temperaturę na wykresie według zasady "pomiar godzinę później - odejmujemy 0.1, pomiar godzinę wcześniej - dodajemy 0.1" i jakiś taki ładny się ten wykres zrobił 🤭
    Czekamy z niecierpliwością będę zaglądać na newsy od ciebie kochana 🙏

‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ