X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz powiedział żeby po pierwszym pozytywnym teście nawet jak wychodzi kreska jasna, w kolejnym dniu czy za 2 dni zrobić test w innej porze np popołudniu czy wieczorem 😊. Kreska powinna być widoczna i z każdym dniem ciemniejsza 😉 Od zagniezdzenia beta stale przerasta. Największy wzrost dokonuje się w pierwszych dobach po implementacji 😉

Ania35 lubi tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Mnie lekarz powiedział żeby po pierwszym pozytywnym teście nawet jak wychodzi kreska jasna, w kolejnym dniu czy za 2 dni zrobić test w innej porze np popołudniu czy wieczorem 😊. Kreska powinna być widoczna i z każdym dniem ciemniejsza 😉 Od zagniezdzenia beta stale przerasta. Największy wzrost dokonuje się w pierwszych dobach po implementacji 😉

Właśnie chyba zrobię jeszcze wieczorkiem test, może akurat jestem jedną z tych co wieczorem mają lepszą kreske. O ile to kreska a nie fabryczny cień 🤷‍♀️

Haniu a ja dobrze kojarzę, że Ty kiedyś mówiłaś, że dajecie sobie czas do kwietnia? Czy coś popieprzyłam? Może dajcie sobie jeszcze szansę w tym marcowym cyklu?

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx, Tedka, jak tam nastroje po owulacjach? <3

Sowella, widzę, że komentujesz wykresy i też jesteś po owu, co tam u Ciebie słychać? Dawno się nie odzywałaś 😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 12:10

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Właśnie chyba zrobię jeszcze wieczorkiem test, może akurat jestem jedną z tych co wieczorem mają lepszą kreske. O ile to kreska a nie fabryczny cień 🤷‍♀️

Haniu a ja dobrze kojarzę, że Ty kiedyś mówiłaś, że dajecie sobie czas do kwietnia? Czy coś popieprzyłam? Może dajcie sobie jeszcze szansę w tym marcowym cyklu?

Ja swojemu ginowi mówiłam że wieczorem mam ciemniejsza kreskę niż pierwsza rano. A on mi na to że prawidłowo bo beta przyrasta. I to godzinowo sie zwiększa. Stąd zaleca się kontrole po 48h betę z krwi. Spróbuj i testuj 😊😉 Ja Nie puszczam ✊✊✊✊✊✊✊✊✊

Wjedzma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, bardzo dawno mnie nie było, ale czasami mam ochotę odpuścić i wtedy mniej wchodzę też na forum.
    Jestem aktualnie w drugiej fazie cyklu, dziś po wpisaniu temperatury aplikacja usunęła mi owulację... :( czy możecie zerknąć na mój wykres i zinterpretować go po swojemu? gdzie ta moja owu mogła być?? :D

• Milixx Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Milixx, Tedka, jak tam nastroje po owulacjach? <3

U mnie wspaniałe 🥰 Mimo przeszkód rano udało się poserduszkować 💕😅 Temperatura ładnie w górze, ból podbrzusza odpuścił. Obstawiam, że jajeczko uwolniło się wczoraj późnym wieczorem 🍀 Tak więc czekam na poniedziałkową wizytę i zaczynam odliczanie w II fazie 🤞🤞

Tedka, a jak u Ciebie? Jak nastrój? Odliczasz ze mną? 😊😊

Wjedzma lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    Hej dziewczyny, bardzo dawno mnie nie było, ale czasami mam ochotę odpuścić i wtedy mniej wchodzę też na forum.
    Jestem aktualnie w drugiej fazie cyklu, dziś po wpisaniu temperatury aplikacja usunęła mi owulację... :( czy możecie zerknąć na mój wykres i zinterpretować go po swojemu? gdzie ta moja owu mogła być?? :D

A właśnie patrzyłam na Twój wykres i się zastanawiałam co tam się podziało :D trochę mało danych, ale największy skok temperatury był z 21 na 22 stycznia, więc ja stawiam na owu w tych dniach jakoś.

Maciejka🌸 lubi tę wiadomość

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    U mnie wspaniałe 🥰 Mimo przeszkód rano udało się poserduszkować 💕😅 Temperatura ładnie w górze, ból podbrzusza odpuścił. Obstawiam, że jajeczko uwolniło się wczoraj późnym wieczorem 🍀 Tak więc czekam na poniedziałkową wizytę i zaczynam odliczanie w II fazie 🤞🤞

Tedka, a jak u Ciebie? Jak nastrój? Odliczasz ze mną? 😊😊

Bardzo się cieszę, odliczam razem z Wami <3

Milixx lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    A właśnie patrzyłam na Twój wykres i się zastanawiałam co tam się podziało :D trochę mało danych, ale największy skok temperatury był z 21 na 22 stycznia, więc ja stawiam na owu w tych dniach jakoś.
    No niby druga apka dziś potwierdza owu własnie 21/22, tylko ta owulacja jakaś dziwna, taka bezobjawowa...nawet przeszedł mi przez myśl cykl bezowulacyjny, ale temperatury 37stopni to mam tylko po owulacji...No zobaczymy ;)

• Tedka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma u Ciebie wykres to wyglada typowo ciążowy ;)) musi to być to!! :)) 💚❤️

U mnie jeszcze dzisiaj serduszkowania były ale coś mi sie wydaje ze to juz po owu. Nie chce smęcić ale zawsze ostatnio udaje nam sie trafić w te dni i nic nie wychodzi tak czy siak. Nie wiem co jeszcze zrobić żeby zaskoczyło ech.

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Wjedzma u Ciebie wykres to wyglada typowo ciążowy ;)) musi to być to!! :)) 💚❤️

U mnie jeszcze dzisiaj serduszkowania były ale coś mi sie wydaje ze to juz po owu. Nie chce smęcić ale zawsze ostatnio udaje nam sie trafić w te dni i nic nie wychodzi tak czy siak. Nie wiem co jeszcze zrobić żeby zaskoczyło ech.

Kochana seksy były u Ciebie dzień przed owu i w dzień owu, w fajnym odstępie czasu 1.5 dnia, żeby plemniki nabrały mocy 💪 szanse są duże, bardzo mocno zaciskam kciuki, żeby ten cykl był przełomowy ✊✊✊

Dziewczyny ja mam takie mdłości, że siedzę w gotowości, żeby polecieć do toalety 🤮 brzuch i jajniki bolą zauważalnie, więc albo 🐒 przyjdzie szybciej, albo coś się dzieje, bo naprawdę nie wydaje mi się, żeby coś mogło mi wczoraj zaszkodzić.

To w ogóle możliwe, żeby mieć mdłości przy mininalnej becie (zakładając, że te moje testy to rozkręcająca się beta)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 13:13

Dominisia35 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka, ale temperatura poszybowała, to będzie ten cykl 😍

Marta100 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Kochana seksy były u Ciebie dzień przed owu i w dzień owu, w fajnym odstępie czasu 1.5 dnia, żeby plemniki nabrały mocy 💪 szanse są duże, bardzo mocno zaciskam kciuki, żeby ten cykl był przełomowy ✊✊✊

Dziewczyny ja mam takie mdłości, że siedzę w gotowości, żeby polecieć do toalety 🤮 brzuch i jajniki bolą zauważalnie, więc albo 🐒 przyjdzie szybciej, albo coś się dzieje, bo naprawdę nie wydaje mi się, żeby coś mogło mi wczoraj zaszkodzić.

To w ogóle możliwe, żeby mieć mdłości przy mininalnej becie (zakładając, że te moje testy to rozkręcająca się beta)?

Chyba trochę wcześnie na mdłości, ale pewnie kazda z nas jest inna i inaczej reaguje 😊 w pierwszej ciąży miałam mdłości ok 6-7 tyg ale nie jakoś bardzo uciążliwe bez wymiotow. Teraz niby 6 tydz i na razie nic 😊

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Chyba trochę wcześnie na mdłości, ale pewnie kazda z nas jest inna i inaczej reaguje 😊 w pierwszej ciąży miałam mdłości ok 6-7 tyg ale nie jakoś bardzo uciążliwe bez wymiotow. Teraz niby 6 tydz i na razie nic 😊

Chyba jednak się strułam albo to wirus bo zmierzyłam temperature i mam 37.72 a rano było 36.93

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 13:36

age.png
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Chyba jednak się strułam albo to wirus bo zmierzyłam temperature i mam 37.72 a rano było 36.93
    Kuzynka mojego męża w 10dpo dostała boleści jak ba okres i mdłości i ból sutek i okazało się że wyszla lekka kreseczka, teraz jest w 4 miesiącu ciąży

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Beta rośnie jak podwyższa się temperatura i złe się czujesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Wiesz co często "przeziębienie", reakcje chorobowe to pierwsza oznaka ciąży. Wiele lasek pisało że miały wrażenie że choróbsko je dopadło a to się okazywały dwie kreseczki ✊✊✊✊✊✊

U mnie nie uwierzycie ale indywidualny pierwszy objaw ciąży poza zatrzymaniem okresu oczywiście to drżenie górnej powieki oka. Pierwsza ciąża tak samo I teraz tez. Myślę że ma to związek z zaburzeniami stężenia magnezu wtedy lub sama nie wiem z czego. 😉😊

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Beta rośnie jak podwyższa się temperatura i złe się czujesz

Obyś miała racje kochana, zaraz jade na zakupy to zobaczymy co tam wyjdzie wieczorem.

W ogole to pozmieniałam sobie temperaturę na wykresie według zasady "pomiar godzinę później - odejmujemy 0.1, pomiar godzinę wcześniej - dodajemy 0.1" i jakiś taki ładny się ten wykres zrobił 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 14:01

Marta100, Dominisia35 lubią tę wiadomość

age.png
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Wiesz co często "przeziębienie", reakcje chorobowe to pierwsza oznaka ciąży. Wiele lasek pisało że miały wrażenie że choróbsko je dopadło a to się okazywały dwie kreseczki ✊✊✊✊✊✊

U mnie nie uwierzycie ale indywidualny pierwszy objaw ciąży poza zatrzymaniem okresu oczywiście to drżenie górnej powieki oka. Pierwsza ciąża tak samo I teraz tez. Myślę że ma to związek z zaburzeniami stężenia magnezu wtedy lub sama nie wiem z czego. 😉😊
    Lool mi tak wczoraj drżała powieka aż w szoku bylam😳

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Obyś miała racje kochana, zaraz jade na zakupy to zobaczymy co tam wyjdzie wieczorem.

W ogole to pozmieniałam sobie temperaturę na wykresie według zasady "pomiar godzinę później - odejmujemy 0.1, pomiar godzinę wcześniej - dodajemy 0.1" i jakiś taki ładny się ten wykres zrobił 🤭
    Czekamy z niecierpliwością będę zaglądać na newsy od ciebie kochana 🙏

‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ