Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMnie lekarz powiedział żeby po pierwszym pozytywnym teście nawet jak wychodzi kreska jasna, w kolejnym dniu czy za 2 dni zrobić test w innej porze np popołudniu czy wieczorem 😊. Kreska powinna być widoczna i z każdym dniem ciemniejsza 😉 Od zagniezdzenia beta stale przerasta. Największy wzrost dokonuje się w pierwszych dobach po implementacji 😉
Ania35 lubi tę wiadomość
-
Marta100 wrote:Mnie lekarz powiedział żeby po pierwszym pozytywnym teście nawet jak wychodzi kreska jasna, w kolejnym dniu czy za 2 dni zrobić test w innej porze np popołudniu czy wieczorem 😊. Kreska powinna być widoczna i z każdym dniem ciemniejsza 😉 Od zagniezdzenia beta stale przerasta. Największy wzrost dokonuje się w pierwszych dobach po implementacji 😉
Właśnie chyba zrobię jeszcze wieczorkiem test, może akurat jestem jedną z tych co wieczorem mają lepszą kreske. O ile to kreska a nie fabryczny cień 🤷♀️
Haniu a ja dobrze kojarzę, że Ty kiedyś mówiłaś, że dajecie sobie czas do kwietnia? Czy coś popieprzyłam? Może dajcie sobie jeszcze szansę w tym marcowym cyklu? -
nick nieaktualnyWjedzma wrote:Właśnie chyba zrobię jeszcze wieczorkiem test, może akurat jestem jedną z tych co wieczorem mają lepszą kreske. O ile to kreska a nie fabryczny cień 🤷♀️
Haniu a ja dobrze kojarzę, że Ty kiedyś mówiłaś, że dajecie sobie czas do kwietnia? Czy coś popieprzyłam? Może dajcie sobie jeszcze szansę w tym marcowym cyklu?
Ja swojemu ginowi mówiłam że wieczorem mam ciemniejsza kreskę niż pierwsza rano. A on mi na to że prawidłowo bo beta przyrasta. I to godzinowo sie zwiększa. Stąd zaleca się kontrole po 48h betę z krwi. Spróbuj i testuj 😊😉 Ja Nie puszczam ✊✊✊✊✊✊✊✊✊Wjedzma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, bardzo dawno mnie nie było, ale czasami mam ochotę odpuścić i wtedy mniej wchodzę też na forum.
Jestem aktualnie w drugiej fazie cyklu, dziś po wpisaniu temperatury aplikacja usunęła mi owulację...czy możecie zerknąć na mój wykres i zinterpretować go po swojemu? gdzie ta moja owu mogła być??
-
Wjedzma wrote:Milixx, Tedka, jak tam nastroje po owulacjach?
U mnie wspaniałe 🥰 Mimo przeszkód rano udało się poserduszkować 💕😅 Temperatura ładnie w górze, ból podbrzusza odpuścił. Obstawiam, że jajeczko uwolniło się wczoraj późnym wieczorem 🍀 Tak więc czekam na poniedziałkową wizytę i zaczynam odliczanie w II fazie 🤞🤞
Tedka, a jak u Ciebie? Jak nastrój? Odliczasz ze mną? 😊😊Wjedzma lubi tę wiadomość
-
Maciejka🌸 wrote:Hej dziewczyny, bardzo dawno mnie nie było, ale czasami mam ochotę odpuścić i wtedy mniej wchodzę też na forum.
Jestem aktualnie w drugiej fazie cyklu, dziś po wpisaniu temperatury aplikacja usunęła mi owulację...czy możecie zerknąć na mój wykres i zinterpretować go po swojemu? gdzie ta moja owu mogła być??
A właśnie patrzyłam na Twój wykres i się zastanawiałam co tam się podziałotrochę mało danych, ale największy skok temperatury był z 21 na 22 stycznia, więc ja stawiam na owu w tych dniach jakoś.
Maciejka🌸 lubi tę wiadomość
-
Milixx wrote:U mnie wspaniałe 🥰 Mimo przeszkód rano udało się poserduszkować 💕😅 Temperatura ładnie w górze, ból podbrzusza odpuścił. Obstawiam, że jajeczko uwolniło się wczoraj późnym wieczorem 🍀 Tak więc czekam na poniedziałkową wizytę i zaczynam odliczanie w II fazie 🤞🤞
Tedka, a jak u Ciebie? Jak nastrój? Odliczasz ze mną? 😊😊
Bardzo się cieszę, odliczam razem z WamiMilixx lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWjedzma wrote:A właśnie patrzyłam na Twój wykres i się zastanawiałam co tam się podziało
trochę mało danych, ale największy skok temperatury był z 21 na 22 stycznia, więc ja stawiam na owu w tych dniach jakoś.
-
Wjedzma u Ciebie wykres to wyglada typowo ciążowy
) musi to być to!!
) 💚❤️
U mnie jeszcze dzisiaj serduszkowania były ale coś mi sie wydaje ze to juz po owu. Nie chce smęcić ale zawsze ostatnio udaje nam sie trafić w te dni i nic nie wychodzi tak czy siak. Nie wiem co jeszcze zrobić żeby zaskoczyło ech.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Tedka wrote:Wjedzma u Ciebie wykres to wyglada typowo ciążowy
) musi to być to!!
) 💚❤️
U mnie jeszcze dzisiaj serduszkowania były ale coś mi sie wydaje ze to juz po owu. Nie chce smęcić ale zawsze ostatnio udaje nam sie trafić w te dni i nic nie wychodzi tak czy siak. Nie wiem co jeszcze zrobić żeby zaskoczyło ech.
Kochana seksy były u Ciebie dzień przed owu i w dzień owu, w fajnym odstępie czasu 1.5 dnia, żeby plemniki nabrały mocy 💪 szanse są duże, bardzo mocno zaciskam kciuki, żeby ten cykl był przełomowy ✊✊✊
Dziewczyny ja mam takie mdłości, że siedzę w gotowości, żeby polecieć do toalety 🤮 brzuch i jajniki bolą zauważalnie, więc albo 🐒 przyjdzie szybciej, albo coś się dzieje, bo naprawdę nie wydaje mi się, żeby coś mogło mi wczoraj zaszkodzić.
To w ogóle możliwe, żeby mieć mdłości przy mininalnej becie (zakładając, że te moje testy to rozkręcająca się beta)?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 13:13
Dominisia35 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWjedzma wrote:Kochana seksy były u Ciebie dzień przed owu i w dzień owu, w fajnym odstępie czasu 1.5 dnia, żeby plemniki nabrały mocy 💪 szanse są duże, bardzo mocno zaciskam kciuki, żeby ten cykl był przełomowy ✊✊✊
Dziewczyny ja mam takie mdłości, że siedzę w gotowości, żeby polecieć do toalety 🤮 brzuch i jajniki bolą zauważalnie, więc albo 🐒 przyjdzie szybciej, albo coś się dzieje, bo naprawdę nie wydaje mi się, żeby coś mogło mi wczoraj zaszkodzić.
To w ogóle możliwe, żeby mieć mdłości przy mininalnej becie (zakładając, że te moje testy to rozkręcająca się beta)?
Chyba trochę wcześnie na mdłości, ale pewnie kazda z nas jest inna i inaczej reaguje 😊 w pierwszej ciąży miałam mdłości ok 6-7 tyg ale nie jakoś bardzo uciążliwe bez wymiotow. Teraz niby 6 tydz i na razie nic 😊
-
Marta100 wrote:Chyba trochę wcześnie na mdłości, ale pewnie kazda z nas jest inna i inaczej reaguje 😊 w pierwszej ciąży miałam mdłości ok 6-7 tyg ale nie jakoś bardzo uciążliwe bez wymiotow. Teraz niby 6 tydz i na razie nic 😊
Chyba jednak się strułam albo to wirus bo zmierzyłam temperature i mam 37.72 a rano było 36.93Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 13:36
-
Wjedzma wrote:Chyba jednak się strułam albo to wirus bo zmierzyłam temperature i mam 37.72 a rano było 36.93
-
nick nieaktualnyWjedzma wrote:Chyba jednak się strułam albo to wirus bo zmierzyłam temperature i mam 37.72 a rano było 36.93
Wiesz co często "przeziębienie", reakcje chorobowe to pierwsza oznaka ciąży. Wiele lasek pisało że miały wrażenie że choróbsko je dopadło a to się okazywały dwie kreseczki ✊✊✊✊✊✊
U mnie nie uwierzycie ale indywidualny pierwszy objaw ciąży poza zatrzymaniem okresu oczywiście to drżenie górnej powieki oka. Pierwsza ciąża tak samo I teraz tez. Myślę że ma to związek z zaburzeniami stężenia magnezu wtedy lub sama nie wiem z czego. 😉😊 -
zzstefania83 wrote:Beta rośnie jak podwyższa się temperatura i złe się czujesz
Obyś miała racje kochana, zaraz jade na zakupy to zobaczymy co tam wyjdzie wieczorem.
W ogole to pozmieniałam sobie temperaturę na wykresie według zasady "pomiar godzinę później - odejmujemy 0.1, pomiar godzinę wcześniej - dodajemy 0.1" i jakiś taki ładny się ten wykres zrobił 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 14:01
Marta100, Dominisia35 lubią tę wiadomość
-
Marta100 wrote:Wiesz co często "przeziębienie", reakcje chorobowe to pierwsza oznaka ciąży. Wiele lasek pisało że miały wrażenie że choróbsko je dopadło a to się okazywały dwie kreseczki ✊✊✊✊✊✊
U mnie nie uwierzycie ale indywidualny pierwszy objaw ciąży poza zatrzymaniem okresu oczywiście to drżenie górnej powieki oka. Pierwsza ciąża tak samo I teraz tez. Myślę że ma to związek z zaburzeniami stężenia magnezu wtedy lub sama nie wiem z czego. 😉😊Marta100 lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Obyś miała racje kochana, zaraz jade na zakupy to zobaczymy co tam wyjdzie wieczorem.
W ogole to pozmieniałam sobie temperaturę na wykresie według zasady "pomiar godzinę później - odejmujemy 0.1, pomiar godzinę wcześniej - dodajemy 0.1" i jakiś taki ładny się ten wykres zrobił 🤭