X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Kochana, kiedy nie pękały to nie robiłam jeszcze monitorowania temperatur. Dopiero od 3 cykli mierze, a od tego czasu juz dostaje ovi na pęknięcie, wiec nie wiem. Ale testy wychodziły pozytywne to tak! Tylko ze wlasnie z nimi to jest tak ze pokazują Ci wyrzut LH, i informują ze owu nadchodzi. Temp dopiero powie czy pękło. No i taka to wlasnie historia
    No bo już tak się zastanawiam co może być nie tak 🤷 ale to pewnie tylko ginekolog, badania i monitoring powie, prawda?
    Nie wiem czy dalej iść na żywioł czy już zacząć jakieś badania...
    Ja miałam zawsze jakieś małe problemy z tarczyca, w zeszłym roku mój stary miał wypadek i był dość często prześwietlany - może gdzies tu kryje się problem? A może faktycznie to w psychice siedzi? Ja już nawet nie wiem jak odpierać te teksty "wyluzuj, odpuść to wtedy się uda" 😡 czy w tym jest jakiś sens? Milion pytań a tak mało odpowiedzi jak na tą chwilę 😅

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mi po godzinie poczasiak wyszedł pff

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    Wjedzma ja tam widzę kreskę, zobaczysz że koniec będzie zielony 💕!!!

Powinnam się nie denerwować, ale jak widzę to co się dzieje na świecie to mnie aż telepie że strachu i nerwów 😪

Jolcia jeszcze jest szansa! Trzymam mocno kciuki 🤞
    Kochana, meliska i mniej wiadomości! 😘😘😘
    Faktycznie, to co się dzieje na świecie, jest przerażające, ale musisz teraz myśleć o swojej małej rodzice, która się powiększa ☺️ Twoja fasolka potrzebuje dużo spokoju i po prostu Ciebie 😘😘😘
    Niestety mamy strasznie mały wpływ na to co się dzieje i na to co może się wydarzyć 🥺

Dominisia35 lubi tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    A pokaż go ☺️

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Tobie poczasiak, a ja siedzę i wpatruje się w zdjęcia testów, które już wyrzuciłam i moje oczy jak się tak nawgapiają to mózg myśli, że nawet coś widzi 😅 chyba już wariuje 😂😂😂

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Ja to mam teraz tak że wszystko mnie denerwuje masakra, takie nerwy mam dziś dziwne, marudzę dużo.

Rano testuje obadamy co z tego będzie,
    Trzymam za Ciebie kciuki ✊🍀

Ja też będę testować 😅 a nóż coś wyjdzie...

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    A pokaż go ☺️

https://zapodaj.net/bdd78330986ff.jpg.html

Słabo widać na zdjęciu, ten jest godz temu robiony

• Tedka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    No bo już tak się zastanawiam co może być nie tak 🤷 ale to pewnie tylko ginekolog, badania i monitoring powie, prawda?
    Nie wiem czy dalej iść na żywioł czy już zacząć jakieś badania...
    Ja miałam zawsze jakieś małe problemy z tarczyca, w zeszłym roku mój stary miał wypadek i był dość często prześwietlany - może gdzies tu kryje się problem? A może faktycznie to w psychice siedzi? Ja już nawet nie wiem jak odpierać te teksty "wyluzuj, odpuść to wtedy się uda" 😡 czy w tym jest jakiś sens? Milion pytań a tak mało odpowiedzi jak na tą chwilę 😅
    Niepękającego pęcherzyka wykryje sam monitoring, wizyta przed owu i po teyretycznej owu żeby zobaczył gin na usg czy juz nie ma pęcherzyka. Tarczyce warto sprawdzić jeśli miałaś problemy, ja mam hashi, pilnuje tarczycy mocno. Na początek możesz spróbować podstawowe badania porobić i wizyta u gina, a dalej zobaczysz jak sie sprawy rozwiną :) jakbyś miała pytania o tarczyce czy badania czy inne to dawaj na priv :)

Jolcia90 lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Tobie poczasiak, a ja siedzę i wpatruje się w zdjęcia testów, które już wyrzuciłam i moje oczy jak się tak nawgapiają to mózg myśli, że nawet coś widzi 😅 chyba już wariuje 😂😂😂
    Ale ja też tak mam haha, chociaż nic nie ma na jakimś to wpatruje się jakby miała zaraz się pokazać, no i o dziwo dziś pierwszy dzień nam 2 poczasiaki 😳

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    https://zapodaj.net/bdd78330986ff.jpg.html

Słabo widać na zdjęciu, ten jest godz temu robiony
    No widać kreseczkę 😁

Życzę Ci kochana z całego serca, żebyś jutro zobaczyła taka w terminowym czasie 😘😘😘

• Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zzstefania ale kreska jest różowa 😮 nie znam się na poczasiakak ale wygląda na świeży, mokry i ta kreska różowa 🤔 mi się wydaje że coś się na rzeczy

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wygląda po wyschnięciu 🤷‍♀️🤔 czyli po 12 godzinach 😂

https://zapodaj.net/322b855f2940b.jpg.html

Jolcia90 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    FertilMan
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)

event.png
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/4d9d5bc849d8.jpg.html

Czy on jest pozytywny? To owulacyjny
    Czy ta kreska ciemniejsza powinna być?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2022, 22:04

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zzstefania, a ile jesteś po owulacji? Mierzysz też temperaturę? Przepraszam, jeśli pisałaś już...strasznie dużo się tu dzieje 😅 ciężko wszystko spamiętać 😁

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/4d9d5bc849d8.jpg.html

Czy on jest pozytywny? To owulacyjny
    Czy ta kreska ciemniejsza powinna być?
    Myślę, że jutro już będzie idealnie pozytywny! Tak jakby troszeczkę mu brakowało..ale tylko tyci tyci. Owulacja tuż za rogiem 😁✊

Kasiak89 lubi tę wiadomość

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    Zzstefania ale kreska jest różowa 😮 nie znam się na poczasiakak ale wygląda na świeży, mokry i ta kreska różowa 🤔 mi się wydaje że coś się na rzeczy

Ta kreseczka po godzinie dopiero wyszła mi 😔
    Jutro się okaże jeśli coś jest na rzeczy powinno sciemniec, okaże się jutro ahhh.... Trzeba szybko kłaść się żeby czas zleciał...

Szczerze już tych poczasiaki miałam w swojej długiej historii starań i kończyły się biochemen😔😔😔

Ale wierzę że, tym razem naprawdę coś się dzieje bo tak jak pisałam wcześniej sprawdzałam i nic nie byłoby na każdym innym teście po czasie po godzinie a nawet partu godzinach nic a nic, więc kurcze coś się dzieje...
    No piersi mnie dziwnie pobolewają nie wiem kurde i mokro mam. Ale to od owulki tak mam

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    A tak wygląda po wyschnięciu 🤷‍♀️🤔 czyli po 12 godzinach 😂

https://zapodaj.net/322b855f2940b.jpg.html
    Woow piękna krechaaaaaaaaa❤️❤️❤️

• Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam głupie pytanie z góry przepraszam, ale czy ja się mogę napić kawy jutro? Mam taki nałóg że zawsze piję jedna dziennie i to taka ze pół kubka to kawa a druga połowa to mleko? 🙈

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    FertilMan
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)

event.png
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Zzstefania, a ile jesteś po owulacji? Mierzysz też temperaturę? Przepraszam, jeśli pisałaś już...strasznie dużo się tu dzieje 😅 ciężko wszystko spamiętać 😁

9dpo po owulce, niestety nie mierze dałam se spokój z temperaturami, a mogłam... Hm..
    Od owulki mi mokro nieziemsko, i ból lekki jak na okres takie cmienie,

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    Mam głupie pytanie z góry przepraszam, ale czy ja się mogę napić kawy jutro? Mam taki nałóg że zawsze piję jedna dziennie i to taka ze pół kubka to kawa a druga połowa to mleko? 🙈
    A czemu miała by zaszkodzić?
    Kobiety piją kawkę, ja nie piłam bo mnie odrzuciło totalnie przy moich ciążach... Nie mogłam czuć zapachu

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ