Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wjedzma wrote:Dzień dobry wszystkim
życzę miłego dnia i wspaniałego tygodnia
Informuję, że nie testowałam i nie mam zamiarumam focha na testowanie
Do dupy te wszystkie testy sąnaprawdę na każdym da się coś dojrzeć jak się dobrze patrzy i ma sprzyjające światło... A największym rozczarowaniem okazały się DOZy </3
Ja wam powiem ze czekam na inne testy ale jakby coś się dzieje, dziwne szpilki w jajnikach, pod piersiami boli na około śmiać się nie mogę 😳
Test znów powtórzyłam i też jakby fabryczną ale i nie masakra przekonamy się dziś czy to wada testów -
zzstefania83 wrote:Ja wam powiem ze czekam na inne testy ale jakby coś się dzieje, dziwne szpilki w jajnikach, pod piersiami boli na około śmiać się nie mogę 😳
Test znów powtórzyłam i też jakby fabryczną ale i nie masakra przekonamy się dziś czy to wada testów -
Jolcia90 wrote:Chyba takie czeste testowanie, na różnych testach uczy na przyszłość pokory. Ja już do tych testow podchodzę na prawdę na luzie. Kilka cykli temu to podniecałam się każdym bladziochem, każdą kreską fabryczną czy poczasiakiem. Teraz, po tej akcji z DOZem, to ruszy mnie chyba tylko i wyłącznie pozytywna beta
Mam dokładnie to samo. Te nordy co robiłam wcześniej jeszcze mnie nie ruszały, bo to były takie bylejakie bladziochy, ale ten Facelle już mi narobił nadziei mocno a później bolało </3 tak więc albo konkretny pozytyw na dwóch różnych testach, albo beta, i dopiero mogę zacząć się cieszyć -
Wjedzma wrote:Mam dokładnie to samo. Te nordy co robiłam wcześniej jeszcze mnie nie ruszały, bo to były takie bylejakie bladziochy, ale ten Facelle już mi narobił nadziei mocno a później bolało </3 tak więc albo konkretny pozytyw na dwóch różnych testach, albo beta, i dopiero mogę zacząć się cieszyć
Kiedy ma przyjść 🐒?
-
Jolcia90 wrote:Kochana,u cię je na prawdę jest jeszcze szansa! Czytałam na różnych forach, że długo wychodziła blada kreseczka... Wiem, że masz focha na testowanie, ale nie chcesz na prawdę siknac jeszcze na coś innego? Będziesz miała jasny obraz 😘
Kiedy ma przyjść 🐒? -
Jolcia90 wrote:Pokaż zdjęcie ✊
Już jest po czasie wyschnie te ale mogę pokazać
Zaraz podeślę jak pójdę na górę do kuchni, tam jest moja kolekcja testów haha.
Mąż mój to już tylko głową kręci i zapala latarkę w telefonie pytając czy nie potrzeba mi 🤣🤣🤣Jolcia90 lubi tę wiadomość
-
Jolcia90 wrote:Kochana,u cię je na prawdę jest jeszcze szansa! Czytałam na różnych forach, że długo wychodziła blada kreseczka... Wiem, że masz focha na testowanie, ale nie chcesz na prawdę siknac jeszcze na coś innego? Będziesz miała jasny obraz 😘
Kiedy ma przyjść 🐒?
Jesteśmy na tym samym etapie, więc u Ciebie tak samo jeszcze jest szansa!Okres mam dostać w środę, więc już niedługo sytuacja będzie jasna. Zobaczymy jak jutro temperaturka będzie wyglądać, bo dzisiaj dalej w miarę wysoko, chociaż w porównaniu z wczorajszym pomiarem jest spory spadek
jak jutro dalej będzie wysoko to może nawet zatestuję tym ostatnim facelkiem
Kasiak89 lubi tę wiadomość
-
Joolcia ja ci powiem ze u ciebie też szansa jest pamiętaj że beta może wyjść nawet dopiero po terminie @ lekarka mi mówiła.
Dużo przypadków było że beta była ujemną a okres się nie pojawiał i okazało się że jednak ciąża.
Niektóre kobiety mają bardzo mało hcg albo prawie wcale, naprawdę ja od ponad roku obleciałam tyle fora, a i od rodziny i znajomych przypadki, więc wszystko jest możliwe -
Dzień dobry 👍
U mnie 2 dzień opóźnienia 🐒 a wczoraj test negatyw
Także tego...🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Wjedzma wrote:Jesteśmy na tym samym etapie, więc u Ciebie tak samo jeszcze jest szansa!
Okres mam dostać w środę, więc już niedługo sytuacja będzie jasna. Zobaczymy jak jutro temperaturka będzie wyglądać, bo dzisiaj dalej w miarę wysoko, chociaż w porównaniu z wczorajszym pomiarem jest spory spadek
A ja mam dostać w piątek kurcze patrzę że źle obliczyłam wszystko loool
😳😳😳 Wychodzi mi 9dpo nie wiem jak ja to policzyłam, choć.... Szczerze nie robiłam testu na owulke czułam tylko owulacje bo mam zawsze co miesiąc w ten dzień silny ból. Albo prawy jajnik albo lewy i nawet seksic się nie da tak boli to wiem że to ten czas, więc zawsze się serduszkujemy w te dni,
Czekam na te testy z lepszej firmy, -
Kirra wrote:Dzień dobry 👍
U mnie 2 dzień opóźnienia 🐒 a wczoraj test negatyw
Także tego...
Albo Ci się cykl rozjechał (bo pamiętam, że w poprzednim cyklu też Ci się spóźnił okres), albo coś tam kiełkuje :> Oby ta druga opcjaKirra lubi tę wiadomość
-
Dominisia spokojnie możesz wypić kawkę, nawet 2 słabe w ciągu dnia o ile nie pijesz dużo czarnej herbaty /coli
max dawka kofeiny dziennie w ciąży to 200mg.
Kciuki aby okresy nie przyszły a w zamian za to nadlatujące bociany przyniosły dzieci ✊🏼✊🏼✊🏼❤️Dominisia35 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Wjedzma wrote:Albo Ci się cykl rozjechał (bo pamiętam, że w poprzednim cyklu też Ci się spóźnił okres), albo coś tam kiełkuje :> Oby ta druga opcja
Zastanawiam się jaka moze byc przyczyna wydłużenia cyklu?
Testy owu wyszły mi piękne koło 13-14 lutego🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Zapodaje 2 testy które robiłam i wszystkie mają poczasiaki
Słyszałam i przeczytałam gdzieś że podobno jak się zaleje wida i jest kreska fabryczną to schodzi a jak jest coś na rzeczy zostaje
Próbowała któraś??
https://zapodaj.net/0127f00ca730d.jpg.html -
Kirra wrote:Tak dokładnie - poprzedni cykl też mialam dłuższy niz zwykle koło 35 dni - pewnie powtórka sytuacji.
Zastanawiam się jaka moze byc przyczyna wydłużenia cyklu?
Testy owu wyszły mi piękne koło 13-14 lutego
Hm... Czytam że za krótką fazę lutealną odpowiada zbyt niski poziom proga, więc u Ciebie może jest zbyt wysoki ten progesteron? -
zzstefania83 wrote:Zapodaje 2 testy które robiłam i wszystkie mają poczasiaki
Słyszałam i przeczytałam gdzieś że podobno jak się zaleje wida i jest kreska fabryczną to schodzi a jak jest coś na rzeczy zostaje
Próbowała któraś??
https://zapodaj.net/0127f00ca730d.jpg.html
Nie działa ten sposób z wodą. Robiłam to na nordach w 3 dpo i fabryczna się wręcz uwydatniła.
Dziwne te Twoje poczasiaki, weź siknij na jeszcze jednego i pokaż świeżego w dziennym świetle -
Wjedzma wrote:Jesteśmy na tym samym etapie, więc u Ciebie tak samo jeszcze jest szansa!
Okres mam dostać w środę, więc już niedługo sytuacja będzie jasna. Zobaczymy jak jutro temperaturka będzie wyglądać, bo dzisiaj dalej w miarę wysoko, chociaż w porównaniu z wczorajszym pomiarem jest spory spadek
Wiecie co? Ja tego nie rozumiem... Co ta faza lutealna może zmienić w testach? Jeśli jedna ma fazę lutealna 12 dni a ja mam 15 dni na przykład, to mam jakby "większą szansę", że później może jeszcze mi wyjść test pozytywny? Ja sugeruje się dniami po owulacji...dziś jest 12, więc to już wygląda z lekka beznadziejnie, ale patrząc na "jestem cztery dni przed 🐒" brzmi już lepiej 😂 czym tu się sugerować? Macie jakieś pojęcie w tym temacie? Ja na prawdę tego nie rozumiem 😅
Trochę napaplałam dużo, ale mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi ☺️ -
Wjedzma wrote:Nie działa ten sposób z wodą. Robiłam to na nordach w 3 dpo i fabryczna się wręcz uwydatniła.
Dziwne te Twoje poczasiaki, weź siknij na jeszcze jednego i pokaż świeżego w dziennym świetle
No nie mam testów już 😑czekam popołudniu będą się okaże
Wszystkie wychodza tylko po czasie, 1 był ale się zalał coś tam było widać ale teraz już nic nie widać,
Czekam..
Dziwne piersi mi się zrobiły jakby wypukły tam takie kuleczki gruczoły,, nie kumam pierwszy raz to widzę
Która s tak ma? -
zzstefania83 wrote:Joolcia ja ci powiem ze u ciebie też szansa jest pamiętaj że beta może wyjść nawet dopiero po terminie @ lekarka mi mówiła.
Dużo przypadków było że beta była ujemną a okres się nie pojawiał i okazało się że jednak ciąża.
Niektóre kobiety mają bardzo mało hcg albo prawie wcale, naprawdę ja od ponad roku obleciałam tyle fora, a i od rodziny i znajomych przypadki, więc wszystko jest możliwe