Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jolcia90 wrote:Ja mam okres dostać w piątek niby...
Wiecie co? Ja tego nie rozumiem... Co ta faza lutealna może zmienić w testach? Jeśli jedna ma fazę lutealna 12 dni a ja mam 15 dni na przykład, to mam jakby "większą szansę", że później może jeszcze mi wyjść test pozytywny? Ja sugeruje się dniami po owulacji...dziś jest 12, więc to już wygląda z lekka beznadziejnie, ale patrząc na "jestem cztery dni przed 🐒" brzmi już lepiej 😂 czym tu się sugerować? Macie jakieś pojęcie w tym temacie? Ja na prawdę tego nie rozumiem 😅
Trochę napaplałam dużo, ale mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi ☺️ -
Dziewczyny jestem stuknięta!
Uciekłam z pracy do apteki Doz kupić test i zrobiłam go w pracy 🙈🤭
https://zapodaj.net/c86723ac48898.jpg.html
Ciężko mi się odnieść czy ciemniejszy w porównaniu do pinkow które robiłam, ale ta krecha jest zdecydowanie widoczna i grubaJolcia90, Milixx, Tedka, Iwonay, Marta100, Kasiak89, Vanilliowaczekolada, Ania35 lubią tę wiadomość
-
Jolcia90 wrote:Ja mam okres dostać w piątek niby...
Wiecie co? Ja tego nie rozumiem... Co ta faza lutealna może zmienić w testach? Jeśli jedna ma fazę lutealna 12 dni a ja mam 15 dni na przykład, to mam jakby "większą szansę", że później może jeszcze mi wyjść test pozytywny? Ja sugeruje się dniami po owulacji...dziś jest 12, więc to już wygląda z lekka beznadziejnie, ale patrząc na "jestem cztery dni przed 🐒" brzmi już lepiej 😂 czym tu się sugerować? Macie jakieś pojęcie w tym temacie? Ja na prawdę tego nie rozumiem 😅
Trochę napaplałam dużo, ale mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi ☺️
Hmm nie wydaje mi się, że faza lutealna wpływa jakoś na testy, raczej jej długość jest ważna, żeby w ogóle mogło dojść do zagnieżdżenia. Bo np. jak jest zbyt krótka faza lutealna, to progesteron szybko spada, przez co zarodek nie ma szans się wgryźć w macice, dlatego dziewczyny biorą leki, żeby tą fazę lutealną wydłużyć. Jak dla mnie to te "testowanie w dniu spodziewanej miesiączki" to się po prostu tak utarło, tak samo jak to, że owu jest w 14 dc a cykl ma 28 dnitaka średnia po prostu. Ważniejsze są właśnie dpo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 09:51
-
Dominisia35 wrote:Dziewczyny jestem stuknięta!
Ciężko mi się odnieść czy ciemniejszy w porównaniu do pinkow które robiłam, ale ta krecha jest zdecydowanie widoczna i gruba
Świrpiękna jest kreska, jutro na pewno będzie ciemniejsza
Dominisia35 lubi tę wiadomość
-
Ciężko mi się odnieść czy ciemniejszy w porównaniu do pinkow które robiłam, ale ta krecha jest zdecydowanie widoczna i gruba
A kiedy idziesz na betę?
Jak nic ciąża i kreska jest zdecydowanie ciemniejsza 🥰 -
Gratulacje nie ma co jest ciąża, leć na betę szybciutko❤️😘 -
nick nieaktualnyDominisia35 wrote:Mam głupie pytanie z góry przepraszam, ale czy ja się mogę napić kawy jutro? Mam taki nałóg że zawsze piję jedna dziennie i to taka ze pół kubka to kawa a druga połowa to mleko? 🙈
Ja cała ciążę piłam kawę 😉 Jedna naprawdę nie zaszkodzi 😊Dominisia35 lubi tę wiadomość
-
Właśnie po ostatnich doświadczeniach nie chce 😪 w środę mam ginekologa więc pewnie ona mi każe zrobić, do tego czasu staram się wyluzować, uspokoić
-
nick nieaktualnyDominisia35 wrote:Właśnie po ostatnich doświadczeniach nie chce 😪 w środę mam ginekologa więc pewnie ona mi każe zrobić, do tego czasu staram się wyluzować, uspokoić
Dobre podejście mnie tez ginekolog kazał z beta czekać 😊😉 Wiedział że mnie to denerwuje a później czekanie na wyniki przyrosty dopiero. 😊😉 A na samym końcu jak mi powiedział że przyrost bety nie gwarantuje zdrowego rozwoju ciąży to tym bardziej. Wiele krajów jej nie praktykuje. Wiadomo fajnie że mamy możliwość jej zrobienia i na każdą ta wiedza działa inaczej. Ale ja jestem z tych dalekich od dodatkowego stresu 😊😉Dominisia35 lubi tę wiadomość
-
Marta100 wrote:Dobre podejście mnie tez ginekolog kazał z beta czekać 😊😉 Wiedział że mnie to denerwuje a później czekanie na wyniki przyrosty dopiero. 😊😉 A na samym końcu jak mi powiedział że przyrost bety nie gwarantuje zdrowego rozwoju ciąży to tym bardziej. Wiele krajów jej nie praktykuje. Wiadomo fajnie że mamy możliwość jej zrobienia i na każdą ta wiedza działa inaczej. Ale ja jestem z tych dalekich od dodatkowego stresu 😊😉
Dziękuję, chyba właśnie to potrzebowałam usłyszeć ❤️ jestem wystarczająco zestresowana o kropka i o wojnę jakby jeszcze do tego czekanie na betę miało dojść to całkiem bym chyba nie wysiedziała w pracy 🤭 -
nick nieaktualnyDominisia35 wrote:Dziękuję, chyba właśnie to potrzebowałam usłyszeć ❤️ jestem wystarczająco zestresowana o kropka i o wojnę jakby jeszcze do tego czekanie na betę miało dojść to całkiem bym chyba nie wysiedziała w pracy 🤭
Będzie dobrze 😊 Ograniczaj stres tam gdzie się teraz da, najważniejsze żebyś była spokojna dla kropka 😉😊 Trzymaj się cieplutko tule 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 10:53
Dominisia35 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak u Was dzisiaj samopoczucie? 🥰
U mnie zaczyna się wkradać stres związany z drugą fazą cyklu 🥺 Jestem dobrej myśli ale już bym chciała połowę marca żeby mieć sprawę jasno 😄
Tedka lubi tę wiadomość
-
Milixx wrote:Dziewczyny, jak u Was dzisiaj samopoczucie? 🥰
U mnie zaczyna się wkradać stres związany z drugą fazą cyklu 🥺 Jestem dobrej myśli ale już bym chciała połowę marca żeby mieć sprawę jasno 😄
U mnie bardzo podobny nastrójUmówiłam się na jutro do fryzjera, będę zmieniać co się da
zawsze to jakas atrakcja dnia codziennego.
Milixx lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Tedka wrote:U mnie bardzo podobny nastrój
Umówiłam się na jutro do fryzjera, będę zmieniać co się da
zawsze to jakas atrakcja dnia codziennego.
Ja też się umówiłam do fryzjera na sobotę 💇🏼♀️ Będę zmieniać kolor 🙃 Chwila oderwania od rzeczywistości 😄 -
Miłego dnia dziewczyny! 🥰
Dominisia35, jeszcze raz gratulacje, trzymam kciuki, żeby wszystko się pięknie rozwijało 💚🍀
PS Trzymajcie kciuki, dzisiaj przed 17 mam stresujący egzamin - żeby dobrze poszło i żebym się nie stresowała za mocno przede wszystkim. 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 13:24
Tedka, Marta100, Dominisia35, Jolcia90, Ania35 lubią tę wiadomość
19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
18+6 Ok. 274 g 💙
06.07 badania połówkowe ✊🏻
Planowany termin: 03.11.2022 💚 -
No i guzik. Pęcherzyk16mm na lewym wziął i się wchłonął, a na prawym urósł za to nowy , 15mm i obok niego 14mm. Co tu się dzieje?? A endometrium spadło do 5...starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:No i guzik. Pęcherzyk16mm na lewym wziął i się wchłonął, a na prawym urósł za to nowy , 15mm i obok niego 14mm. Co tu się dzieje?? A endometrium spadło do 5...
Ciekawe, a co na to lekarz? Cykl bezowulacyjny?Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Milixx wrote:Ja też się umówiłam do fryzjera na sobotę 💇🏼♀️ Będę zmieniać kolor 🙃 Chwila oderwania od rzeczywistości 😄
Czy Ty dzisiaj nie masz czasami monitoringu USG? Daj znać koniecznie jak tam Twoj pecherzyk pękł ładnieStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.