X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Ja mam okres dostać w piątek niby...
    Wiecie co? Ja tego nie rozumiem... Co ta faza lutealna może zmienić w testach? Jeśli jedna ma fazę lutealna 12 dni a ja mam 15 dni na przykład, to mam jakby "większą szansę", że później może jeszcze mi wyjść test pozytywny? Ja sugeruje się dniami po owulacji...dziś jest 12, więc to już wygląda z lekka beznadziejnie, ale patrząc na "jestem cztery dni przed 🐒" brzmi już lepiej 😂 czym tu się sugerować? Macie jakieś pojęcie w tym temacie? Ja na prawdę tego nie rozumiem 😅

Trochę napaplałam dużo, ale mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi ☺️
    W mojej rodziny wszyscy po czasie pozytywy, przeważnie 14dpo albo nawet 17dpo przed zero, więc wszystko możliwe

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Wiem, że wszystko może się zdarzyć. Natura rządzi się swoimi prawami ☺️ ale moje testy są jednoznaczne 🥺
    Czekaj do @ nie sugeruj się testami wszystko przed tobą

• Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem stuknięta!
    Uciekłam z pracy do apteki Doz kupić test i zrobiłam go w pracy 🙈🤭

https://zapodaj.net/c86723ac48898.jpg.html

Ciężko mi się odnieść czy ciemniejszy w porównaniu do pinkow które robiłam, ale ta krecha jest zdecydowanie widoczna i gruba

Jolcia90, Milixx, Tedka, Iwonay, Marta100, Kasiak89, Vanilliowaczekolada, Ania35 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Ja mam okres dostać w piątek niby...
    Wiecie co? Ja tego nie rozumiem... Co ta faza lutealna może zmienić w testach? Jeśli jedna ma fazę lutealna 12 dni a ja mam 15 dni na przykład, to mam jakby "większą szansę", że później może jeszcze mi wyjść test pozytywny? Ja sugeruje się dniami po owulacji...dziś jest 12, więc to już wygląda z lekka beznadziejnie, ale patrząc na "jestem cztery dni przed 🐒" brzmi już lepiej 😂 czym tu się sugerować? Macie jakieś pojęcie w tym temacie? Ja na prawdę tego nie rozumiem 😅

Trochę napaplałam dużo, ale mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi ☺️

Hmm nie wydaje mi się, że faza lutealna wpływa jakoś na testy, raczej jej długość jest ważna, żeby w ogóle mogło dojść do zagnieżdżenia. Bo np. jak jest zbyt krótka faza lutealna, to progesteron szybko spada, przez co zarodek nie ma szans się wgryźć w macice, dlatego dziewczyny biorą leki, żeby tą fazę lutealną wydłużyć. Jak dla mnie to te "testowanie w dniu spodziewanej miesiączki" to się po prostu tak utarło, tak samo jak to, że owu jest w 14 dc a cykl ma 28 dni :D taka średnia po prostu. Ważniejsze są właśnie dpo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 09:51

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:

Ciężko mi się odnieść czy ciemniejszy w porównaniu do pinkow które robiłam, ale ta krecha jest zdecydowanie widoczna i gruba

Świr <3 piękna jest kreska, jutro na pewno będzie ciemniejsza :D <3

Dominisia35 lubi tę wiadomość

age.png
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:

No śliczna jest!!!!

A kiedy idziesz na betę?

Jak nic ciąża i kreska jest zdecydowanie ciemniejsza 🥰

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:

Jak nic ciąża
    Gratulacje nie ma co jest ciąża, leć na betę szybciutko❤️😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    Mam głupie pytanie z góry przepraszam, ale czy ja się mogę napić kawy jutro? Mam taki nałóg że zawsze piję jedna dziennie i to taka ze pół kubka to kawa a druga połowa to mleko? 🙈

Ja cała ciążę piłam kawę 😉 Jedna naprawdę nie zaszkodzi 😊

• Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie po ostatnich doświadczeniach nie chce 😪 w środę mam ginekologa więc pewnie ona mi każe zrobić, do tego czasu staram się wyluzować, uspokoić

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    FertilMan
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    Właśnie po ostatnich doświadczeniach nie chce 😪 w środę mam ginekologa więc pewnie ona mi każe zrobić, do tego czasu staram się wyluzować, uspokoić

Dobre podejście mnie tez ginekolog kazał z beta czekać 😊😉 Wiedział że mnie to denerwuje a później czekanie na wyniki przyrosty dopiero. 😊😉 A na samym końcu jak mi powiedział że przyrost bety nie gwarantuje zdrowego rozwoju ciąży to tym bardziej. Wiele krajów jej nie praktykuje. Wiadomo fajnie że mamy możliwość jej zrobienia i na każdą ta wiedza działa inaczej. Ale ja jestem z tych dalekich od dodatkowego stresu 😊😉

• Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Dobre podejście mnie tez ginekolog kazał z beta czekać 😊😉 Wiedział że mnie to denerwuje a później czekanie na wyniki przyrosty dopiero. 😊😉 A na samym końcu jak mi powiedział że przyrost bety nie gwarantuje zdrowego rozwoju ciąży to tym bardziej. Wiele krajów jej nie praktykuje. Wiadomo fajnie że mamy możliwość jej zrobienia i na każdą ta wiedza działa inaczej. Ale ja jestem z tych dalekich od dodatkowego stresu 😊😉

Dziękuję, chyba właśnie to potrzebowałam usłyszeć ❤️ jestem wystarczająco zestresowana o kropka i o wojnę jakby jeszcze do tego czekanie na betę miało dojść to całkiem bym chyba nie wysiedziała w pracy 🤭

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    FertilMan
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    Dziękuję, chyba właśnie to potrzebowałam usłyszeć ❤️ jestem wystarczająco zestresowana o kropka i o wojnę jakby jeszcze do tego czekanie na betę miało dojść to całkiem bym chyba nie wysiedziała w pracy 🤭

Będzie dobrze 😊 Ograniczaj stres tam gdzie się teraz da, najważniejsze żebyś była spokojna dla kropka 😉😊 Trzymaj się cieplutko tule 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 10:53

• Milixx Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak u Was dzisiaj samopoczucie? 🥰

U mnie zaczyna się wkradać stres związany z drugą fazą cyklu 🥺 Jestem dobrej myśli ale już bym chciała połowę marca żeby mieć sprawę jasno 😄

Tedka lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Dziewczyny, jak u Was dzisiaj samopoczucie? 🥰

U mnie zaczyna się wkradać stres związany z drugą fazą cyklu 🥺 Jestem dobrej myśli ale już bym chciała połowę marca żeby mieć sprawę jasno 😄

U mnie bardzo podobny nastrój ;) Umówiłam się na jutro do fryzjera, będę zmieniać co się da ;) zawsze to jakas atrakcja dnia codziennego.

Milixx lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • paull97 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :) Jak wspominałam w piątek przy okazji zrobiłam też betę.. 0,262.. Nic z tego, albo dopiero się wszystko rozkręca :(

• Milixx Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    U mnie bardzo podobny nastrój ;) Umówiłam się na jutro do fryzjera, będę zmieniać co się da ;) zawsze to jakas atrakcja dnia codziennego.

Ja też się umówiłam do fryzjera na sobotę 💇🏼‍♀️ Będę zmieniać kolor 🙃 Chwila oderwania od rzeczywistości 😄

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny! 🥰

Dominisia35, jeszcze raz gratulacje, trzymam kciuki, żeby wszystko się pięknie rozwijało 💚🍀

PS Trzymajcie kciuki, dzisiaj przed 17 mam stresujący egzamin - żeby dobrze poszło i żebym się nie stresowała za mocno przede wszystkim. 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 13:24

Tedka, Marta100, Dominisia35, Jolcia90, Ania35 lubią tę wiadomość

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i guzik. Pęcherzyk16mm na lewym wziął i się wchłonął, a na prawym urósł za to nowy , 15mm i obok niego 14mm. Co tu się dzieje?? A endometrium spadło do 5...

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    No i guzik. Pęcherzyk16mm na lewym wziął i się wchłonął, a na prawym urósł za to nowy , 15mm i obok niego 14mm. Co tu się dzieje?? A endometrium spadło do 5...

Ciekawe, a co na to lekarz? Cykl bezowulacyjny?

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Ja też się umówiłam do fryzjera na sobotę 💇🏼‍♀️ Będę zmieniać kolor 🙃 Chwila oderwania od rzeczywistości 😄

Czy Ty dzisiaj nie masz czasami monitoringu USG? Daj znać koniecznie jak tam Twoj pecherzyk pękł ładnie :)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ