Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tedka wrote:Ciekawe, a co na to lekarz? Cykl bezowulacyjny?
Pierwszy raz od 4 lat nie mam wzrostu temperatury tak długo... odkąd zaczęłam się badać, zaczęło się psuć.starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Tedka wrote:Czy Ty dzisiaj nie masz czasami monitoringu USG? Daj znać koniecznie jak tam Twoj pecherzyk pękł ładnie
A no mam 😄 ale dopiero o 20:30 ją mam 🙈 I szczerze, coraz bardziej myślę czy nie odwołać bo jest bardzo późno a muszę dojechać kawałek, i dodatkowo nie wiem co powiem mojemu P, gdzie ja tak późno wychodzę na tak długo 😶
Edit. Udało mi się i jadę przed 17:00. U gin lekkie opóźnienie więc pewnie i tak późno wejdę. Jednak to i tak zawsze szybciej niż o 20:30. Poproszę o pół kciuka dziewczyny🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 14:19
Marta100, Dominisia35, Ania35 lubią tę wiadomość
-
Milixx wrote:A no mam 😄 ale dopiero o 20:30 ją mam 🙈 I szczerze, coraz bardziej myślę czy nie odwołać bo jest bardzo późno a muszę dojechać kawałek, i dodatkowo nie wiem co powiem mojemu P, gdzie ja tak późno wychodzę na tak długo 😶
Edit. Udało mi się i jadę przed 17:00. U gin lekkie opóźnienie więc pewnie i tak późno wejdę. Jednak to i tak zawsze szybciej niż o 20:30. Poproszę o pół kciuka dziewczyny🤞🏻
Masz całegoAlbo dwa, u obu rąk
Marta100 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Kasiak89 wrote:A lekarz na to proszę przyjść w piątek lub poniedziałek, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie :p
Pierwszy raz od 4 lat nie mam wzrostu temperatury tak długo... odkąd zaczęłam się badać, zaczęło się psuć.Kasiak89 lubi tę wiadomość
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Vanilliowaczekolada, kciuki za egzamin!
Milixx, oczywiście trzymam kciuki za podgląd
Ja mam dzisiaj mega spadek nastroju, martwię się wszystkim czym można się aktualnie martwić, stresuje się jutrzejszą terapią i jeszcze prawdopodobnie w pracy wprowadzą nam obsługę telefoniczną (teraz obsługuję mailowo). Poziom stresu mocno przekroczony...
Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Vanilliowaczekolada, kciuki za egzamin!
Milixx, oczywiście trzymam kciuki za podgląd
Ja mam dzisiaj mega spadek nastroju, martwię się wszystkim czym można się aktualnie martwić, stresuje się jutrzejszą terapią i jeszcze prawdopodobnie w pracy wprowadzą nam obsługę telefoniczną (teraz obsługuję mailowo). Poziom stresu mocno przekroczony...
Wiem, że łatwo mówić, ale musisz jakoś nakierować myśli na coś innego, pozytywnego. Trzeba mocno próbować, albo... pij meliskejak się nie udaje samemu to trzeba troszkę dopomóc organizmowi
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
ja dziewczyny melduje 🐒🐵🐒
Milixx kciuki 🤞🤞🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Dziękuję za wsparcie... Oczywiście jest mi przykro ale pocieszam się że przynajmniej cykl w normie
Jolcia90, Kasiak89 lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Hej, nadrobię cały dzień wieczorem... A narazie krotka relacja z mojej wizyty 🤨
Mam doła, ale lekkiego jakby co 😅
Po wizycie, według lekarza owulacji nie było.. Endometrium 10 mm. Mam zalecone zrobić prolaktyne w 3 dc (jak będzie podwyższona to zacząć brać Dostinex) i zrobić jutro progesteron..
Przepisał mi Proxeed Woman, czy któraś ma doświadczenie z tym lekiem/suplementem? Koszt 140 zł 🥴
Testów owulacyjnych nawet nie mam zamiaru już robić, kreski były aż bordowe.. zresztą temperatura też jakby owulacyjna.. 🤨15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Aneta, kurcze, nie takie wieści z Twojej wizyty chciałam usłyszećjest opcja, że lekarz się myli i progesteron pokaże, że ta owu jednak wystąpiła? Ehh nie znam się na tych wszystkich badaniach i wynikach, ale mam nadzieję i trzymam kciuki, żeby te badania zbliżały Cię coraz bardziej do celu ✊
Do dupy ten dzień, mam nadzieję, że Milixx i Wa123 wrócą do nas z dobrymi wiadomościami z wizyt
Ja melduje że pękłam i zrobiłam test, wygląda tak jak poprzednie, czyli negatyw. Dzisiaj 12 dpo. Na opakowaniu facelle powinni dawać ostrzeżenie, że testy nie nadają się dla osób z bardzo dobrym wzrokiem (przynajmniej z bliska, bo krótkowidzem jestem 😆), bo ja uparcie twierdzę, że widzę bladziocha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 18:33
Kirra lubi tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie 😊 Jestem z niej chyba zadowolona. Pęcherzyk pękł, płyn który świadczy o owulacji - widoczny 🥳 Gin mówi, że pęcherzyk poszarpany więc owulacja była jakoś niedawno.. Tylko zastanawia mnie dlczaego nie było widać ciałka żółtego 🤔 Czyżby było za wcześnie?
Ogólnie jestem zadowolona, ważne że pęcherzyk pękł bo bałam się powtórki z poprzedniego cyklu 😊
Odliczanie w II fazie uważam za oficjalnie zaczęte 🤞🍀Ania35, Kirra, Aneta2506, Tedka, Jolcia90, Kasiak89 lubią tę wiadomość
-
Kirra 🥺 Tule ❤️
Aneta2506, kurcze.. Nie na takie wiadomości od Ciebie czekałam. Delikatnie liczę na to że Twoja gin się pomylił i jednak ta Twoja owulacja była 🍀💚
Wjedzma, kup jakiś inny test i siknij 🤞 Na kiedy masz termin @?
Kasiak89 a może Twój organizm robi podejście do drugiej owulacji 🤔 Może jeszcze nie wszystko stracone 🍀
Wa123 czekam na Twoje wiadomości po wizycie? 🤞🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 18:49
Kasiak89 lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Aneta, kurcze, nie takie wieści z Twojej wizyty chciałam usłyszeć
jest opcja, że lekarz się myli i progesteron pokaże, że ta owu jednak wystąpiła? Ehh nie znam się na tych wszystkich badaniach i wynikach, ale mam nadzieję i trzymam kciuki, żeby te badania zbliżały Cię coraz bardziej do celu ✊
Cuda się zdarzaja, ale raczej nie w moim przypadku 😅
Ten progesteron chce lekarz zobaczyc bo miałam plamienia przed @ dwa razy..
Proszę o skreślenie z listy testowania, chociaż w marcu moze jeszcze zatestuje pod koniec miesiąca.. Mam przyjść na wizytę w 12 dc15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
wpisać Cię na testowanie? 😎
Edit. Aaa jesteś już przecież wpisana, durna jestem 🙃
Termin 🐒 w środę, nie testuje już dopóki się nie spóźnifacelki może są oszustami, ale są czułe, więc nie ma sensu próbować innych testów na ten moment. Poza tym... Szyjka przedokresowa, śluz przedokresowy, cycki flaki, naprawdę wątpię, że coś z tego będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 18:57
-
Aneta2506 wrote:Cuda się zdarzaja, ale raczej nie w moim przypadku 😅
Ten progesteron chce lekarz zobaczyc bo miałam plamienia przed @ dwa razy..
Proszę o skreślenie z listy testowania, chociaż w marcu moze jeszcze zatestuje pod koniec miesiąca.. Mam przyjść na wizytę w 12 dc
Usunęłam z bólem serca, ale nadal po cichu trzymam kciuki, żebyś się na początku marca pozytywnie zdziwiła 🤭✊ -
Wjedzma wrote:Milixx super!!! Cieszę się bardzo
wpisać Cię na testowanie? 😎
Edit. Aaa jesteś już przecież wpisana, durna jestem 🙃
Termin 🐒 w środę, nie testuje już dopóki się nie spóźnifacelki może są oszustami, ale są czułe, więc nie ma sensu próbować innych testów na ten moment. Poza tym... Szyjka przedokresowa, śluz przedokresowy, cycki flaki, naprawdę wątpię, że coś z tego będzie
Ojejku, nie podoba mi się to co mówisz o swoim cyklu 🥺😔 Może jeszcze nic straconego. Ja trzymam do końca kciuki ✊🍀
Ja się przecież na testowanie zapisałam od razu jak mnie @ odwiedziła 😅 bo czuje, że to jednak to 😄 Tylko tak się zastanawiam czy ja wytrzymam do 11.03 🤔😆 -
Milixx wrote:Ojejku, nie podoba mi się to co mówisz o swoim cyklu 🥺😔 Może jeszcze nic straconego. Ja trzymam do końca kciuki ✊🍀
Ja się przecież na testowanie zapisałam od razu jak mnie @ odwiedziła 😅 bo czuje, że to jednak to 😄 Tylko tak się zastanawiam czy ja wytrzymam do 11.03 🤔😆
No mi też się to nie podoba, ale tak to niestety wygląda na ten momentzobaczymy jaka temperatura będzie jutro rano
Cieszę się, że masz dobre podejście do tego cyklu, trzymam mocno kciuki za dwa serduszka na Twoje urodziny ❤️❤️ pewnie nie wytrzymasz do tego 11, ale to nic, te nasze terminy są mocno ruchome ostatnio 🤭Milixx, Jolcia90 lubią tę wiadomość